Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ntsc Tv ve PS3 Sorunsalı

Wander

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar sormak istediğim bi konu var size...

kanada dan tr ye yerleşen arkadaşımın ntsc tvsini aldım sony 46xbr3 ve kendisi daha küçük bir tv almak isteyince bana sattı kendisininkini sorum şu olacak...

sanırım yayınlarda zaten herhangi bi problem yok çeviricilerle gayet rahat izleyebiliyoruz tr deki yayınları zaten bana o çevirici kutuyuda verdi orda sorun yok..

yanlız pal cihaz bağladığım zaman unsported signal uyarısı alıyorum ve haliylen çalışmıyor hiçbirşey

pal ps3 üm var taktığımda aynı ibareyi alıyorum fakat ntsc ps3 ümü takınca ( ayıptır söylmemesi 2 tane var :) ) sorunsuz çalışıyor...şimdi tr de satılan bildiğimiz pal tv lerde ntsc ps3 ler çalışırken pal ps3 neden ntsc tv de çalışmıyor anlamış değilim bi çözümü varmı bu işin ?
Sosyal ağlarda paylaş

sorunun ne olduğunu en sonunda anladım ve malesef çözülemeyecek bi sorun en azından ben bulamadım çözümünü...

hdmı protokolünden dolayı pal makinelere destek vermiyor yani hdmı üzründen pal bir cihaz ntsc tv yi görmüyyor component dan sorun yok ama bende multi şöyle bi kablo almayı düşünüyorum ne zamandır aklımdada vardı bi çırpıda tüm kablo kargaşasından kurtarır inşallah beni sizin yorumunuz nedir onuda alalım....

http://www.teamxtender.com/catalog/index.php
Sosyal ağlarda paylaş

Ok sorunu cozdum sanirim. Evet sorun dedigin gibi Pal NTSC farkindan olusuyormus ama cogu kaliteli tvde bu ikisinide islicek alt yapi oldugundan sadece bazi tvlerde bu sorun cikiyomus (sony bravialar mesela).

Bunun cozumu icin scaler diye bi alet kullanabilirmissin. Biraz arastirirsan elektronikcileri bulabilirsin bu tip bi alet snairim
Sosyal ağlarda paylaş

Enginar said:
burdan bravia alsak ntsc aleti takamiyormuyuz yani ? ilginçmiş ilk kez duydum.

tr den satıl aldığın tv ye istediğin ps3 ü bağlayabilirsin orda sorun yok...ama amerika -kanada vsvs ordan alınan tv lere pal ps3 ü bağlayamıyorsun böyle saçma salak bi iş işte
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...