Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bardağa boş tarafından bakıyorum şimdi.

fede

Öne çıkan mesajlar

bayadır herşey güzel aslında lan. hayat o kadar da acımasız değil diye polyannacılık oynadım. sonra biraz önce bi düşüniyim dedim. acaba bardağın boş tarafında neler var diye? neler varmış meğer..

1. geçen dönem ortalamam 2.52iydi. bu dönem hayvanlar gibi kasarsam (gerçekten hayvanlar gibi) belki 2.5 gelicek ve yıllık ortalama 2.5un altına düştüğü için burs gidecek. benim için bursun olmaması demek üniversiteye devam etmemi direk etkileycek bişey.

2. 1.duruma bağlı olarak yazın okula devam etmek durumunda kalıcam. bu bi sorun gibi gözükmese de 3. durumla birlikte bi sorunlar silsilesini olşturuyor.

3. şu an evde 4 kişi kalmaktayız. evin kirası 500 ytl bu arkadaşlardan ikisi geçen senelerde bursunu kaybetmişti ve aslında züğürt gezdikleri için çoğu zaman parasal anlamda yardım da ediyordum. parasal anlamını geçtim evde hijyen bi uyum bi ahenk olmaması daha da zoruma gitmeye başlamıştı. evden çıkmayı da göze alamadım (sonuçta arkadaştır, ayrıca tek başına eve çıkma durumunu da karşılayamamdan dolayı). neyse şimdi bu arkadaşların okul durumu iyice boka girdiğinden ( burs kaybetme, senet imzalama, okula hayvan gibi borçlanma filan) babaları duruma el koydu. gereksiz bu kadar teferruattan sonra bu arkadaşlar babalarının isteğiyle evden çıkacaklar. diğer arkadaş zaten odtüde, seneye yurda çıkacak. yani ben evde tek başıma kalmış oluyorum. yani deli sıçmış oluyorum ki bunlar benim okula devam etmek durumunda olduğum yaz döneminde olacak. çok uzun oldu galiba. kısaca ev bulmam, taşınmam, ev tutmak için para vs bilimum sorunlar var önümde.

4. hala eski kız arkadaşım aklıma geliyor.

5. ve bu 4 maddenin de ortak yanı aslında benim kendi kendime yapmış olmam bunları. bütün kararları ben kendim aldım. eve bunlarla ben çıktım. dönemin başında derslere bn gitmedim. kız arkadaşımın beni terketmesine ben sebep oldum (aslında tam öyle değil de kaptırdım bi kere). yani kendim ettim kendim buldum hep. bu diğerlerinden daha kötü bi durum.

öyle işte. yazayım dedim. yarın dif sınavı var. çalışıyorum çalışıyorum anlamıyorum bişey. canım sıkıldı. yazıp paylaşiyim dedim.

-hacı boşver takma kafana ya. geçer bunlar hep. sonu güzel olsun olm
-olsun ismail, olsun
Sosyal ağlarda paylaş

açlık sefalet günlük 1 simitle okuyan insanlar var.
aslında çok klişe bir deyiş ama gerçekten de şu anda bi yerlerde olan insanların çoğu bu şekilde okumuştur.
bence hayatında radikal değişiklikler yapma zamanın gelmiş.
yurt bulup, bir kitapçıda part-time işe başlayarak ek gelir yapmaya başlayabilirsin.
pek bir şey karşılamasa da bir rahatlık oluşur en azından.
hem kitapçıda boş kaldığın zamanlarda ders çalışabilirsin.
evet böyle yap.
kızı salla.
yada istersen ara, kalacak evim yok sende kalayım de böylece tüm problem çözülür. bi tek ders kalır.
Sosyal ağlarda paylaş

e madem verdiğin kararlarınla hayatını değiştirebiliyorsun tekrar dene şansını değişik kararlar ver be sonuçlarını incele. yaz okulu iyi bir fikir, tekrar aldığın az sayıda derse yoğunlaşman zor olmaz. evde çalışma ortamı olmuyorsa akşama kadar okulda kütüphanede çalış. kütüphaneler genelde sıcak olur uyutur insanı gitmeden önce kahve iç. ben evde çalışma ortamı olmasına rağmen kütüphanede çalışıyorum çoğu zaman daha iyi
Sosyal ağlarda paylaş

3. maddednin iyi yanından bak eve rahatça kız atabilirsin

ev nerde?

Eski kız arkadaşını ara eğer senle aynı şehirdeyse evde tek kaldım yardım et plx cnms falan de(en azından denemiş olursun) hayır dersede ''ok'' de kapa. 2.5 ortalamayı geçersin eğer gerçekten ''hayvan gibi'' kasarsan.

Relaxx
Sosyal ağlarda paylaş

1. madde için çalışırsan , ve hayvanlar gibi kasarsan 3ün üzerinde de getirirsin ki bu biraz adaptasyon ve konsantrasyon olayı.ama kafanı dolu tutmaya getirirsen getiremeyeceksin.bu yüzden her derse gitmeli ve takip etmeli .sınavlara da iyi çalıştığına kendini inandırmalısın.

biraz bir şeyleri becerirsen bundan sonraki dönemlerin için de moralin yerine gelecektir .

konsantrasyonunu derslere ver ilk etapta ve ona göre plan-programlarını yap .

eve çıkma olayın ile ilgili çok insan devlet yurdunda kalıyor .
benim param var , halim vaktim yerimde ama yurtta kalıyorum .
ev insana biraz da yalnızlık psikolojisine sokar.

yurtta yapabilirsin belki diyerek orayı denemeye bak derim.

kız olayı ile ilgili ; senin de bildiğin üzere eski sevgililer , aşklar - meşkler devamlı akla gelir .
fakat bunlarla yaşamayı biliyorsun , bunu devam ettirmen gerekiyor.

ha monotonluktan sıkıldım , karı - kız hadi yaa diyorsan da derslerin iyileştikçe kızların sana baktığını , sarktığını göreceksin.
sınıf ilerledikçe de çoğunluk erkeğin azdığı gibi çoğunluk kız da azıyor , fırsatları durumuna göre değerlendirirsin .

şu derslerin ucundan azıcık tut , bi de moralini yüksek tutucu şeylerle ilgilen .bu serzenişlerin sana pek getirisi olmadığını bilirsin sanırım .
Sosyal ağlarda paylaş

Oha Xhun. Eve tutup kızı fırlatmak O.o? Beynini yumruklayarak dağıtsaydın bari xD.

Eh boş tarafından baktım mı hiç bilmiyom ama hep ''Bu bardakta ne kadar az su var lan?'' şeklinde baktım bende. Eh hayatımda sorun bol oldu. Takmadım. Güldüm geçtim. Hani o benle değil ben onla dalga geçtim. Ha patavatsız, vurdumduymaz bir kişilik oldum. Ama böylesi daha güzel.

Yani sende dalga geç. Aklına getir ama öyle ''Olm ben bittim, bu sefer çok kötü oldu :'( '' şeklinde değil ''Olm harbiden bittim zuhahah, bundada boku yemezsem başkada yemem ahuasduasd'' şeklinde bak olaya. İşe yarıyor.

Ha bi de içmek var ki, en güzeli. Geçen sene derslerim çok kötüyken sınavlara içerek gidiyordum. Sınav bana giriyordu ama ben takmıyordum şalskdşlasdşlasldk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...