Baluu Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Yakın donemde hizmete sokacagim bir proje var, bir yada birden fazla konuya hakim, gündem takip eden ve bu konuyla ilgilenen editörler ariyorum.. Şimdi bu editörler, neler yapacak ? Bir bilgi deposu, her konuda kişisel görüşler. Örnek verecek olursak, işte futbol mesela, yada mekan/cafe, belki bir yöre atiyorum kuşadasi, atiyorum kilik/kiyafet.. Kısaca her kişinin bildigini paylaşmasini saglayacak bir platform. Wordpress uzerine kurulu olacak. Ve özel bir tema kullanilacak.. Editörler dişindaki kullanicilar, yalnizca yorumlarda bulunabilecek.. Platform genel anlamda 3 kategoriden olusuyor.. Normal blog postlari ( bir kategoriye ait bir yazi, belki bir tanitim, belki bir degerlendirme.. )Featured Posts ( Yazildigi ana ozel bilgilendirilme, mutlaka gorulmesi belki yapilmasi bilemedin alinmasi gereken konu hakkinda yazi.. Ornegin : TT Sabit Ücretleri geri ödeyecek gibi bir şey çıktıgında nasil ödeme yapilacagi hakkinda gerekli yazi.. Yada işte 3 mart'da Öss basvurulari başladi, nasil basvuru yapilmali felan seklinde yazi, yani yorumdan cok bilgilendirme.. )Asides ( Kısa yorum, kimi zaman bir kaç cümle, Bir paragraf'da olabilir adi, ama Asides iyi gibi gorunuyor gozume şimdilik ) Genel bir görünüm ; Şimdi resme göre biraz aciklama, Sol taraftaki alan dikkatinizi çekmiştir.. Normal blog postlari Sonrasinda Featured Posts ve Asides seklinde siralanacaktir.. 2.block'da recent posts ( yani son yazilar bolumu var ) bolumunde ise siteye eklenen son 10 yazi goruntulenecek, tabi kisa bir şekilde.. ve sol tarafinda 64x64 civarinda bir konu fotografi olacak.. Yazilar yazilirken vs. yapilmasi gereken yaziya eklenmesi gereken seylerde olacak tabi. Bazi resimler felan, genel görünümü aksatmamak için. Bu konuda bilgilendirme editörlere ayrica yapilacak. Aradigim insan profili; Yaş olarak bir sınır gözetmiyorum. Yaşadigi bolge olarak bir sınır gözetmiyorum. Ayiracaginiz zaman'in öyle çok abarti olmasi da gerekmiyor. Ufak bir yazi yazabilecek kadar zamaniniz olsun yeter. Bir hobi olarak yapabileceginiz, belki mesleginiz, belki uni bölümünüz ve belki yaşaminiz hakkinda paylaşacaksiniz. Asla ve asla bir yardim bölümü gibi olmayacak, yani okur sorusu cevaplamayacagiz, atiyorum su script nasil olmali nasil olmamali gibi aciklamalar yapabilecek ama bir okur'un şöyle yaptim böyle oldu acaba bu mod mu buna sorun cikardi felan gibi sorulari kabul edilmeyecek. Oyle bir yanit verme zorunlulugunuz olmayacak.. Tek amacimiz, aciklamalar yapmak olacak, her kategoride. Moda'dan Bilgisayar dunyasina ordan buraya felan gibi.. Atiyorum belki kullandiginiz bir programi tanitacaksiniz.. Editörlerde tek arayacagim özellik, ciddiyet olacak. Yazilarindan metinlerinden bu anlaşilir zaten, yani cıvıklık olmayacak, Roberto Carlos dedik geçmişini verdik, fenerbahceye geldi a.q gibi bir şey eklenmeyecek, ayni gazetelerdeki köşe yazilari gibi olacak. Bu nedenle gerçekten editör gibi davranabilecek insanlar ariyorum.. Tekrar etmek istedigim bir şey var ki, o da herhangi bir konuda yazabilecek insan aradigim olacaktir. Yani bu müzik bile olur, tiyatro olur, aktivite olur, akliniza ne geliyorsa.. Sormak istediginiz sorular olursa bu topic'den cevaplayacagim. Ancak benimle bu editörlük işine girişmek isteyen arkadaslari, msn adresim olan : [email protected] 'den agirlamak tercihimdir. Tekrar ediyorum kişide aradigim tek özellik ciddiyet ve biraz yazi yazabilme yetisi. Paticik güvendigim bir kominite, bu nedenle buradan aradigim insanlara ulaşabilecegimi düşünüyorum. Okudugunuz için teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Ayni tema ile benzer bir şekilde çalişan bir kaç site ornegi'de ekleyeyim, genel görünüme katkida bulunmus olur.. http://londontheatreblog.co.uk/ // Bu siteyle çok ortak noktamiz olacak gibi.. :D http://www.edinburghsucks.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Ben yazabilirim birşeyler ama uzun aralıklarla anca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Çok güzel olur, dedigim gibi, hiç farketmez, belki 1 ay boyunca hiç yazmassin.. Belki 2 ayda bir yazin gorunur.. Ancak, içerigini sıkı tuttuktan sonra, bu konuda hiç bir problem görmüyorum.. Zaten 100 civari editör amaçliyorum. Çünkü her konuya hitap etmek istiyorum.. Paticikdeki yazilarini da begeniyorum senin zaten, bu nedenle benim için gayet idealsin : ) Kullanim hakkinda bilgilendirme, yazim şekilleri vs. hakkinda bir döküman hazirlamaya başladim. Her kişiye ayri ayri, kendi kullanici adlariyla felan yollayacagim, Elinden gelen katkiyi yapacagina eminim.. Bir mail adresi belirtirsen, dökümani 1-2 haftaya e-mail olarak atarim : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Profilimdekine yolla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 tamam listeyi kayit edicem seni de. Bir soru, hangi kategorilerde yazabilirsin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Uplamiş gibi olucam ama editörler ariyorum :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Yardımcı olmak isterim ama öss nedeniyle hazirana kadar düzenli bir şeyler yapamam sanıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 ya şöyle soyleyeyim 100 uzerinde editör olucak, her editör ayda 1-2 yazi yazabildigi takdirde yeterlidir. sonucta bir hobi işi olucak, yani ders calistin calistin, sıkıldın bişi hakkinda yazmak istiyorsun.. Ya da bir kampanyadan haberdar oldun paylasmak istiyorsun bu bilgiyi. Felan filan.. O nedenle hani hergun 10 yazi yaz 20 yazi yaz mantigi yok. Az olsun ama kaliteli olsun mantigi taşiyorum.. 1-2 ayda 1-2 yazi yazabilir misin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Count me in. Özellikle basketbol olmak üzere spor,sinema ve anime hakkında blog yazdım.Haftada birkaç yazı girebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 şahane olur, e-mail adresini belirtirsen 1-2 hafta içinde bilgilendirme ve kullanim hakkinda detaylari mailliycem, listeye ekleyeyim seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 1-2 yazı yazarım.Yani en olmadı daha önce yazdığım yazılarımdan birini kullanırım.Özellikle İzmirdeki etkinlikler,caz,tiyatro,kitap eleştirisi falan yazabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 kac para maas vericeksin yazi basina.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gilean Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 maaş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 c_a_p_t_a_i_n e-mail adresini verebilir misin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 neden ucret konusunda bir cevap vermiyorsun? Sen reklamlardan parayi goturceksin bizde yazimi yazcaz surekli? Bari gelir dagitim ozelligi filan olsunda yazilan yazilarin okunmasi ile orantili para alinsin. Neyse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 bu işten elde edilen bir gelir olursa, paylaşılır.. Ancak maalesef ilk etapda, bir maaş durumu söz konusu degildir. Fakat proje gayet ciddi ve gelecegi olan ve asla yalan olmayacak, büyük bir inatla devam ettirecegim bir projedir. Bir çok nedenden dolayi samimiyetime güvenilebilir. Insanlari da zorlamiyorum, eger boyle bir projede yer almak istiyorlarsa, kapim acik. Her yazilarinin altinda isimleri olucak. Belki bu site bir önayak olacak bu insanlara başka yerlere gidebilmelerinde, belki ileride cikarmayi amaçladigim dergi'de editörlük yapacaklar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 dergi cikarmayi dusunmek bile yanlis.. Eger insanlarin para verip alacaklari kadar cekici ve ilgi uyandiran bir icerik saglayabilirsen bunun internetten olmasi sana dergiden cok para kazandirir. Yoksa cikardigin dergiye aldigin reklam veya uyelik ucreti ile ancak 100k kisiye ulasabilirskinki suana kadar turkce hicbir dergi bu rakkama ulasamadi ama internet ustunden milyonlarca kisiye ulasma imkanin var. Ayrica madem bu kadar emek veriyorsun kesinlikle INGILIZCE olmasini tavsiye ederim hic degilse 40 milyon turk e degilde 2 milyar insana hitap etmis olursun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Yazilarin ingilizce olmasi tabiki düşünülebilir, ancak anlattigin kadar kolay olmaz o iş. Dedigin dogru yabanci dilde olursa, daha fazla insana ulasilabilir, ancak o zaman editör sayisi neredeyse yariya iner. Belki de 5-10 kişi kalir. Ancak tavsiye güzel, aklimda olan bir konu, fakat su asamada bu konuya girişmek istemiyorum, ilerleyen dönemlerde, yapilabilir.. Dergi konusuna gelince, bu konuda yeterince tanidigim, yatirim yapabilecek insan mevcut, + dergi çikarilabilecegi demek, sitenin kapatilacagi anlamina gelmez. Gerekli sponsorlar saglandigi ve işin karli olabilecegi, yani bilginin ham degilde işlenmiş olabilecegi bir durum söz konusu oldugunda yapilabilecek ekstra bir girişimdir. Ancak başlangıç için olabildigince uzak bir durum, senin de altini çizdigin nedenler dolayisiyla. Bilgi'nin artik her şekilde internetten ulasilmaya calisildigini ben de biliyorum. Ve bu nedenle bir dergi çikartmak degil amacim, o bir çeşit imkan, gerekli kosullar saglanabildiginde neden olmasin ? Yorumlarin için teşekkür ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Üç dilde blog yazabilirim =].Vefakat Türkçe'ye hakimiyetimi sorgularken ana dili olmayan bir dilde etkileyici yazılar yazmak zor iş.O yüzden bencede ilk etap Türkçe olması iyi olur.Blog yazma ve okuma anlamında gün geçtikçe ilerliyor bazı şeyler ülkemizde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Şimdi bir şeyi acikliga kavuşturmak gerektigini düşünüyorum.. Deginmek istedigim noktalardan birisi blog olayi.. Evet WordPress üzerine kurulu bir site olucak, ancak blog mantigi ile ayni şekilde ilerlemeyecek. Bir dergi tarzi olarak düşünmeniz beni daha iyi anlamaniza yardimci olacaktir. Her blog yazisini tipki bir köşe yazisi ya da bir araştirma yazisi ya da bir sunum gibi düşünebilirsiniz.. Ki bu konuda yazilarini yayinlayacak insanlar, üzülerek söylüyorum ki gerçekten bilgili kişiler, kimileri yazilari A+ dergilerde basilmiş insanlar. Kimileri son sinif ogrencileri ve araştirmalarini vs.. paylaşmaya hazir insanlar. Varmak istedigim nokta, her ne kadar basitmiş gibi görünse dahi basit olmayan bir iştir yapilacak olan. Ve acilacak olan site bir ekşisözlükümsü bir şey degildir. WordPress olmasi, hem okuyucu hem de yazar için sistemin kullanilabilirligini kolaylaştirmak içindir. Olusturulacak olan, tekrar vurgulamak istiyorum ki bir günlükten çok çok ötedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eviLturk Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 ben yazinin tamamını okumadim sadece 1-2 soru soroacağim? proje için wordpress mi kullanicaksiniz? yoksa özel scriptin varmi? şirket bünyesindemisiniz yoksa Bireysel bi girişimi? eğer proje gerçekten ciddi bir proje ise ne zaman aktif etmeyi düşünüyosunuz. ? proje için ortaklar ariyomusunuz. google'de zamaninda kurulduğunda çaycisina bile hisse vermişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Heh, ben tam eviltürk'ün mesajina cevap verirken, paticik'de olusan bir sql problemi nedeniyle mesajimi gonderememiştim. Şimdi cevaplamalari yapayim.. Evet Proje için WP kullanacagiz. Evet Ozel scriptlerde olacak ancak WP uzerine, ileride gerek görüldügü takdirde, geliştirmeler ve eklentiler yapilabilir. Evet Bireysel bir girişim, ancak şirket bünyesi altinda çalışma istegim yok, eğer gelişim gösterilebilirse, ki göstermek için elimizden geleni yapacagiz, kendi şirketimizi kendimiz kurariz. Destek olabilecek gerekli tanidiklar mevcut, eger gerek görülürse, bundan faydalanilabilir. Evet proje ciddi bir projedir, ilk açılışın nisan ayi içerisinde yapilmasini hedefliyorum ancak, gerekli hazirlik biraz uzayabilir ve mayis ayi başlarina aksayabilir. Fakat mayis ayina aksamasi çok küçük bir ihtimaldir, ama bir ihtimaldir. Evet ortaklar ariyoruz, Hayir ortaklar aramiyoruz. Nasil yani diyeceksiniz, her editörümüz proje'nin bir ortagidir. Ve editör ariyoruz .) Eger bir çaycimiz olursa, hissesi neyse veririz : ) Hayir çayci aramiyoruz.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 ben de yazabilirim sanırım ayda 3-4 yazı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 E-mail adresi rica edebilir miyim ? Bir de hangi konularda yazabilirsin ? 1 haftaya kadar mail aticam, bilgilendirme için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar