Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows mavi ekran sorunu

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Merhaba,
Su anda baska bilgisayardan yaziyorum cunku bilgisayarim yandan yemis durumda. Son zamanlarda restart atiyordu kendi kendine, fanla ilgili bir problem vardi cunku. Dun gece birden restart atti bilgisayar ben de kapattim yattim acilmasini beklemeden.

Bu sabah uyandigimda loading ekraninda kaliyordu, bazen de masaustunu gosterip explorer i yuklemiyordu. task managerdan explorer i kapattigimda (restart atsin kendine diye) tekrar da baslatmiyordu. Sonra safe mode da actim startupi temizledim fakat bir yarari olmadi. Ardindan yine safe mode'da acip checkdisk yaptim, restart atmami soyledi bunun icin, restart attim ve atis o atis bi daha acilmadi bilgisayar.

Safe mode olsun, normal mode olsun acilirken windows yuklenirken blue screen of death cikiyor ve iste windows stopped working muhabbeti, su 0x00000024 ve bikac sayi daha var.

Ben bunu cozebilir miyim? Format atmasina atarim ama hard diskimde yedeklemedigim cok onemli bi proje var, hayatim kayar yani.

Ikinci bi yontem olarak, bilgisayarimda linux var su an. Fakat linux-windows sistemi aptiktan sonra windowsa format atmistim. Su an o sebeple dual boot kisminda linuxu gormuyor tek secebilecegim OS Windows. Ne yapabilirim de Linuxa gecebilirim (distro Ubuntu bu arada), boylece dosyalari yedekleyebilirim?

Nolur bi cozum olsun ya =/
Sosyal ağlarda paylaş

Anladigim kadariyla harddisk de bir problem yok, bunun icin linux bir cozum olabilir ama nasil boot edicegini acikcasi bulamadim. Fakat herhangi bir distro nun livecd si varsa ayni isi gorur sanirim,
en kotu ihtimalle masaustu bir bilgisayarsa hd yi cikartip baska bir bilgisayardan yedeklenir ki tahmin ediyorum bundan cok daha parlak cevaplar gelecektir birazdan.

kolay gelsin...
Sosyal ağlarda paylaş

OS pratiginden anlamam da bildigim kadariyla explorer gorevini bitirince restart atiyor direk kendine. Neyse zaten new task da yaptirmiyordu onu da denedim yani.

Neyse, cok tesekkurler yardimlar icin, korktugum basima gelmedi sukur viva la linux, live cd bootlamami sagladi, win partitionini yedekleyip format attim, umarim cozuldu sorun. Yedegim var en azindan : )
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
zaten windows xp'de explorerı kapatınca yeniden açılmıyor ki.
çalıştır->explorer yapman lazım.

tekrar xp kur üstüne, dosyalarının hiçbirini kaybetmezsin yedekler sonra temiz format atarsın.

dosyalara bazen eri$imi engelliyor. üstüste 4 windows kurmu$ biriyim çok iyi biliyorum. her seferinde değil ama bazen yapıyor.

ayrıca sorunun çözülmesine sevindim :)
linux candır, iyi davranın ona :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sypro said:
dosyalara bazen eri$imi engelliyor. üstüste 4 windows kurmu$ biriyim çok iyi biliyorum. her seferinde değil ama bazen yapıyor.

windows'un yaptığı birşey yok aslında. veri sisteminin hatası. özetle, ntfs'de dosya sahiplik bilgisi dosyaya yazılabiliyor ve senin kişisel klasörlerin olarak nitelenmiş bölümler bir sonraki kurumda aynı kullanıcı olmadığın için etkilenebiliyor.

ahlak bekçisi vindoz da "oluuum sen bu dosyanın sahibi değilsin ki" diyerek adamı delirtiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...