MacLeod Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Tüfekle Apache vurdu said: 72 yaşındaki Iraklı çiftçi, 1. Dünya Savaşı'ndan kalma tüfeğiyle 40 milyon dolarlık ABD Apache helikopterini düşürdü. Iraklılar düşürülen helikopterin etrafında, Apache dansıyla zaferlerini kutladı Iraklı çiftçiler, Kerbela'da tüfekle ABD'ye ait 'tank katili' iki AH-64 tipi Apache saldırı helikopterini düşürdü. 72 yaşındaki Iraklı bir çiftçinin mavzer tüfeğiyle ateş ederek düşürdüğü helikopterin etrafında toplanan halk, Apache dansı yapıp, saatlerce sevinç gösterisinde bulundu. Irak Enformasyon Bakanı Muhammed Es Sahaf, iki helikopterin Kerbela'da düşürüldüğünü söyledi. El Cezire ve Irak televizyonu, füzeleri halen üzerinde olan Apache tipi helikopterlerin görüntülerini yayınladı. Helikopterlerin düşürülmesi Iraklılar'da büyük sevince neden oldu. ABD helikopteri, Irak televizyonunda uzun süre yayınlandı. Helikopterin çevresine toplanan Iraklılarla yapılan röportajların ardından topluca sloganlar atılıp marşlar söylendi. Pilotları da göstereceğiz Irak Enformasyon Bakanı Muhammed Es Sahaf, helikopterlerden birinin görüntülerini yayınladıklarını, diğer helikopter ile pilotların görüntülerini ise daha sonra yayınlayacaklarını kaydetti. Ellerinde Amerikalı ve İngiliz esirler bulunduğunu ifade eden Es Sahaf, 'Suçlular, Siyonist rejimi destekliyorlar ve Cenevre Sözleşmesi'nden bahsediyorlar. Elimize düşen askerleri göstermeye devam edeceğiz. Iraklı sivilleri gösteriyorlar ve dünyaya, bunların Iraklı asker olduğunu söyleyerek yalan söylüyorlar. Bu çifte standart değil, adilik'' diye konuştu. Pentagon'un gözbebeği AH-64 Apache helikopteri, Amerikan Kara Kuvvetleri'nin önde gelen taarruz helikopteri. Özellikle zırhlılara karşı kullanılan AH-64'ler, 1991 Körfez Savaşı'nda 800'den fazla Irak tankını 'imha etmişti. Radarı sayesinde 360 derece görüş sağlayabilen helikopterin boyu 17.73 metre. Her türlü havada ve gece ateş gücüne sahip olan helikopter; Hellfire, Sidewinder, Sidearm tipi füzeleri atabiliyor. 482 km menzile sahip helikopter, 273 km'lik hızı yüzünden savaş jetlerine kolayca av olabiliyor. Bu yüzden yerden lojistik destek alıyor. 1984'te kullanılmaya başlayan AH-64A modeli, yavaş yavaş yerini, Boeing'in ürettiği AH-64D'ye bırakıyor. iş sadece teklonojide bitseydi ırak savaşında abd bu kadar kayıp vermezdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Absolut said: Yalnız şöyle bişi var Chuck Norris abi Delta Forceda ise hala zorlayabilir Bordo Berelileri :) bizde de Kara Murat var! gerçi yeniçeri ordusu dağıldı, ama tek başına gelse yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Yahu konuyu bashindan takip edip okuyanlar aicisindan yaziyorum, Savunma agirlikli bir orduyuz, evet nokta operasyon yapma konusunda PKK dan gelen bir tecrube havuzuna sahibiz. Bordo bereliler evet cok gucludur, ve aldiklari egitim gercekten turklerin strateji zekasi ile birlesince cok etkili bir silah olur. Ama tepelerine 2000 kilometre oteden fuzeyi yerlerse birsey yapamazlar. Evet geyik oldu biraz demek istedigin su, Bir ordu sadece savunma agirlikli olamaz mutlaka cok etkili saldiri gucune sahip olmasi gerekir, cunku dusman seni isgal etmeden uzaktan kendi topraklarindan seni vurma gucune sahip artik, (butun komsularimiz).. O zaman sen kendi sinirlarin icine hapis olmus bir hale gelirsin.. Sana uzaktan saldiran tepene hergun 100 tane fuze sallayan bir dusmani gidip yok etmek zorundasin, buda saldiri gucu ister... En basit bu tip olaylarla ilgili saldiri gucu NUKLEER VEYA COK ETKILI FUZELER dir. Diyoruz ki iste bu fuzelere sahip olunmadigi surece sen diplomatik olarak bu fuzelere sahip ulkelerle ayni masaya oturdugunda hep ezilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 savunma ordusu demek, 2000 km öteden gelen füzeyi de savunup bloke edebilecek sistemleri kurmak demektir. gelen füzeyi tespit edip yokedebilen sistemler bulunmakta. bunları kullanıp savunma yapabilirsin. senin istediğin baştan beri ona buna saldırıp ele geçiren bir ordu. ama unuttuğun birşey var, biz burda bilgisayar oynamıyoruz. tamam Risk oyununda, Red Alert oyununda oyunu kazanmak için rakiplerine saldırıp onların topraklarını alman gerekiyor. Ama mevcut dünya sistemi böyle birşey değil. Ülkeler vatan topraklarını genişletmekten ziyade sınırlarını korumaya çalışıyor. Öyle Red Alert'taki gibi 10000 füze kurup düşmana saldırıp oyunu kazanamıyorsun. "En iyi savunma, saldırıdır" diyorsun, "savunmak için gidip onların topraklarını işgal etmek lazım diyorsun". Öyle birşey yaptığın an yersin ambargoyu oturursun poponun üstüne. İstersen nükleer denizaltın olsun, yine de karşında koskoca DİPLOMASİ kelimesi duracaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Recall06 bak orgnizasyonun için sana logo yaptım spoiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SturmVogel Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 recall benim bahsettigim zırhı televizyonda görmüstüm haberlerde itünün yaptıgı bir çalışmaydı hiçbirsekilde hasr görmüyodu üzerine rpg füzesi attılar zırh delici mermi sıktılar altında anti tank mayını patlatılar hiçbirsey olmadı böyle bi zırha sahipsen zaten karşı tarafı tek tanklada yersin yok etmenin yolunu bulana kadar onlar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
venom Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Daesu said: bordoberelerin birinci geldigi olayda spetnazda varmıymış bir bilgi bulamadım merak ettim spetnaz hala yaşıyormu onuda bulamadım heh, 90ların korkulu rüyasıydı adamlar Daecim hala yaşıyor ve aktif herifler.Bulabilirsem bir video vardı spetsnaz-çeçenistan asileri sonuç: fatal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 terörle mucalede olayında özelharekat aktif görevden alınmıştı ya ab yada abd tarafındanmı ne hatırlayamadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar