Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karakterin Acıkma Mantığı


patara

Öne çıkan mesajlar

Selam bir karakterin acıkma mantığı scp bazında nedir ? Bunu neden soruyorum aklıma geldide açıkma malum varda susuzluk neden yok. Kafayı şu aralar buna sardım Susuzluk üzerie birşeyler yapmak istiyorum , tabi öncelikle acıkma mantığını çözersem...

Saygılar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sphere.ini dosyasında açıkma süresi var ona göre elemanlar acıkıyor fakat yaptığı actionlar için bir event ekleyerek foodu düşürebilirsin yorulduğunda hede hödö. Susuzluğa gelince şimdilik yok böyle birşey fakat sen kendin bir script yazarak bunu yapabiğlirsin.Ama Bi sürahi su içer adam şişer sonra koşamaz :). Şaka bir yana aslında bu çök güzel bir fikir. bir ana taş koyarsın. baba değil dikkat et. o taşa bi dialog felan yazarsın kontrol paneli için ve senin ayarları kolay yapman için. mesela susama süresi belirlersin bu dialogrtan istediğin zamanda değiştirebilirsin. Bir timer değeri verirsin daşa sonra her timerda tüm playerlarin susuzluk tagını 1 eksildir. başa döner. Tagıda environchangede kontrol ettirebilirsin. bu sadece bir fikir başkarındanda güzel fikirler çıkacaktır.[signature][hline]Icq : 162015742
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
patara, 31 January 2004 14:21 tarihinde demiş ki:
Mantığı çözdüm. Yakında scp olarak ekleyeceğim. Peki sizce şişe suyu kimler yapsın , yaparken hangi itemleri istesin yada vandorlardamı satılsın.

eğer crafterlara yaptıracağım dersen şişeyi alchemistler yapabilir sonra suyu doldurursun bir yerden. sonuçta scpside yapılabilir ama acıkma mantığı core script değil mi?[signature][hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaptım sayılır. Şuan rütüşleri yapıyorum. Ama su şişesini nasıl yapsam diye düşünüyorum. Vendorun satmasının çok bir espiri olmas ama craft charlar bu şekilde ek gelir elde edebilir. Ama birde şu var. Her itemin bir ham maddesi var. Ama suyun hammadesine ne yapıcam :) Yada akan bir şelale olucak suyu oradan dolduracaklar. Adamın hamal skill'i yoksa suyu dolduramayacak ve taşıyamayacak :)

Neyse fikirlerinizi bekliyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle suyun hammaddesi mantığını unut bence (iki hidrojen bir oksijen diye başlarmışsın :P)
suyu dediğin gibi nehirlerden falan toplayabilirsin. biliyorsun zaten sürahi var oyunda. sürahiyi alchemistler yapar ve hiç bir skill istemeden herkes sürahiye su doldurabilir. sonuçta düşünürsen uo dünyasında (ya da ortaçağ dinamikleri üstüne kurulu bir dünyada) suyun paralı olması saçma olur.
yani suyu öyle paralı yapmak yerine sadece sürahiyi paralı yapman kafidir bence. sonuçta herşey için oyuncular kasmamalı ki su için hiç olmamalı (bence tabii)
;)[signature][hline]Uzak diye bir yer yoktur...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evt mantıken su yapımı için skill vs saçma olur. En iyisi süreyinin dolması . Ama şuda var sabit bir yerde şelale olması adamın orayı marklaması bunları düşününce susama hiç olmasın daha iyi. Ama şelale yada su kaynaklarının zaman zaman akması diğer zamanlarda kuruması ozaman işe biraz heyecan katar sence ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...