Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

08.03.2008 Çağlayan Cumhuriyet Mitingi

Voys

Öne çıkan mesajlar

Adiemus said:
dory said:
gidip orda ben kendimi parcaliyorum da noluyor, adamlar icin viz gelip tiris gidiyo.
yuruyusle düzelicek işler değil bunlar

Peki nasıl düzelecek işler bunlar? Bekleyerek mi, hiçbir şey yapmayarak mı düzelir bu işler?

Ayrıca sanırım moderasyonun sadece başlık kilitleme yetkisi var, hala başlıkta yazılan tarih düzeltilmemiş. Ama konuyla alakası olmayan "kitlerim ha!" mesajlarına tam gaz devam.

Arkadaş olayların bekleyerek düzeleceğini ifade etmemiş , kendi kafanızda senaryo yazmayın.
Gerçekle yüzleşin , kim sallıyor allah için? Eyvallah dünya basını gösteriyor işte Türkiye ayaklandı , yürüyüş yapıyor. Ama oylama sonucu gene %46 çıkıyor. Sence bu yürüyüş de umurlarında olucak mı? Ayaklarınızı ağrıtacaksınız o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

MrMarvelous said:

ermenistandaki seçimlere hile karıştı iddiasıyla muhalefet yanlısı 7.000 kişi ülkeyi nasıl savaş alanına çevirdi bak... işte o ses getirir...

madem toplanıyo bu kadar insan, saldırgan olsunlar, meclisi bassınlar falan bence çok daha etkili olur...

adamlarin topu topu 3 milyon kisililik nufusu var 7000 kisi onlara gore cok buyuk bir sayi
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
devlet ve resmi ideoloji merkezli politikalardan birazcık uzaklaşıp halk eksenli politika yapıverin, elbet bişeyler düzelmeye başlayacaktır.

yaşasın kuru popülizm o zaman?

ayrıca dori haklı işte yabancı basın bile laik azınlık gösteri yaptı dedi.
hiç umrumda değil bu noktadan sonra ne kadar satabiliyorlarsa satsınlar memleketi, adnan menderesin gücü yetmemiş toptan satmaya...
Sosyal ağlarda paylaş

ahahah halkın taleplerine biraz kulak vermek popülizm mi oluyo? peki o zaman, bu işin çözümü popülizmden geçiyo, ayıp bişey değil yani.

bazı kavramları çok seviyosunuz ya böyle yemeğe tuz eker gibi bol bol kullanıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

sir af buyur ama, millet aclıktan işsizlikten ilacsızlıktan kırılırken, sosyal destek cokmuşken, suc oranı artmışken, turban sorunu gibi bişeiyi büyütüp büyütüp şişirip şişirip sonra CÖZDÜK! diye tek celsede bitirmeleri populizimdir.
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
MrMarvelous said:
Valla çıksın iç savaş ya...
iç savaş çıksın, laikler camileri bassın cuma namazı sırasında cemaati tarasın, kuran kursları bombalansın. türbanlılara tecavüz etsin.

warning!

halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama

madde 216. - (1) halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimse, bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılayan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(3) halkın bir kesiminin benimsediği dinî değerleri alenen aşağılayan kişi, fiilin kamu barışını bozmaya elverişli olması hâlinde, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

benimki aşağılama değil tahrik...

yasaya göre kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkması halinde suçlu oluyorum...

benim dememle iç savaş çıkacaksa razıyım ben 3 sene yatmaya...
Sosyal ağlarda paylaş

ekonomi düzelene kadar erteleyelim mi hak ve özgürlükleri? yoksa hak ve özgürlükleri sağlayalım ki insanlar daha rahat okusun, daha rahat çalışsın, iş kursun..devlet onlara hizmet ettikçe onlar da devlete hizmet etsin falan filan..akp popülizm yaptı diyosunuz, e yaptı da kazandı seçimi işte, yapmayanlar kaybetti.

bu çağlayan mitingi işsizlik veya açlık üzerine yapılmıyo ki, türban üzerine yapılıyo ve türban üzerinden halkın büyüük bi kesimini dışlamakta, cahil, gerici ve salak olduklarını ileri sürmektedir. ilginçtir ki dini hassasiyetleri yüzünden dışladıkları bu kesim de ağırlıklı olarak o açlığı, işsizliği en çok çeken gariban kesimdir. hani o "kömür uğruna oyunu satanlar" diyosunuz ya.
Sosyal ağlarda paylaş

yani hilafeti isteyebilirler diye kendi kimlikleriyle rahat rahat yaşayabilmelerine izin vermeyelim ve yaşam tarzlarına müdahale edelim diyosun. bu sefer onlar başa geçince "yaşam tarzımıza müdahale ediyolaaar" diye yakınmak abes oluyo o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

hilafeti isteyenler, hilafeti istemeyenleri yakabiliyor, üzerlerine kezzap atabiliyor, yolda çevirip dövebiliyor bu ülkede. ama ben hilafet isteyen birinin yakıldığını henüz duymadım.

hayır, aynı şartlarda olalım deniyosa, yakmamız gerekiyo bizim de. kusura bakmazsan, bu fikri pek beğenmiyorum ben bir insan olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

akp hükümetinin laikliği zedelemek adına attığı her adımın, bu tip olayları daha da arttırdığını gözönüne alacak olursak, evet eğer gerçekten dini sebeplerle türban takmak isteyenler varsa, cezası onlardan çıkacak.

eğer akp türban konusunda inandırıcı olmak isteseydi, gerçekten bunları özgürlüklerden dolayı yapmak isteseydi, kız imam hatip liseleri denen olayı kaldırmaktan başlardı olaya. ama olayın temelinde bunun olmadığını hepimiz biliyoruz, kimilerimiz itiraf etmiyor yalnızca.
Sosyal ağlarda paylaş

bu tip olayların artması derken, bu kanıya nası vardın? şeriat veya hilafet özlemini dile getirenler, katliamlar yapanlar biraz gerilerde kalmadı mı? muhafazakar kesim hızlı bi biçimde hem para kazanmakta hem de modernleşmekte değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
ekonomi düzelene kadar erteleyelim mi hak ve özgürlükleri? yoksa hak ve özgürlükleri sağlayalım ki insanlar daha rahat okusun, daha rahat çalışsın, iş kursun..devlet onlara hizmet ettikçe onlar da devlete hizmet etsin falan filan..akp popülizm yaptı diyosunuz, e yaptı da kazandı seçimi işte, yapmayanlar kaybetti.

bu çağlayan mitingi işsizlik veya açlık üzerine yapılmıyo ki, türban üzerine yapılıyo ve türban üzerinden halkın büyüük bi kesimini dışlamakta, cahil, gerici ve salak olduklarını ileri sürmektedir. ilginçtir ki dini hassasiyetleri yüzünden dışladıkları bu kesim de ağırlıklı olarak o açlığı, işsizliği en çok çeken gariban kesimdir. hani o "kömür uğruna oyunu satanlar" diyosunuz ya.

Doğruya doğru bu bence. Şeriatçı kesim daha underground takılıyor, ama birçok insan dindar = şeriat kafasında hala. Akıl fikir.
Sosyal ağlarda paylaş

bakın anlammakta diretiyorsunuz ama ben son kez açıklıyorum. artık sıkıldığımdan da son mesajımdır. sir zaten sen benim anlatmaya çalıştığım şeyi anladın, ben de seninkini anladım, sırf sen haklı çıkmaya çalıştığından sürdürüyorsun.

1) dindar = şeriat demiyoruz. akp hükümetinin yaptığının, dindarları korumak olmadığını söylüyoruz. dindarları koruyor olsa, alevileri korur en başta. bu ülkedeki alevi sayısı, okula giremeyen türbanlı sayısından daha fazla. yapıyor mu bunu ? hayır yapmıyor. alevilere zorunlu din dersi de veriyor bir de, zorla sünni eğitimi görüyorlar. mecburlar mı ? daha 2 mesaj yukarıda "din özgürlüğü" falan derken, daha ilkokul çağında, lise çağındaki çocuğa kendisinin ve ailesinin istemediği din eğitimini dayatmak nedir ? neyin özgürlüğüdür bu ?

2) modernleşmek. modernleşmek eğer mercedeslere binip, son model telefon kullanmaksa evet modernleşti muhafazakar kesim. alınan ihalelerin vs durumu ortada. her hükümet döneminde yolsuzluklar yaşanır. bu hükümet döneminde abartı yaşandı. bu yüzden güçlenen bir yeşil sermaye var. gelelim orta tabakaya, evet orta tabaka da modernleşti. ama ekonomik açıdan güçlendi mi ? hayır. orta tabakanın gsmh içindeki gelir payı giderek düşmekteyken neyin gelişmesinden bahsediliyor burada ?

3) geride kalmadı bu özlemi dile getirenler. biri türkiye cumhuriyetinin cumhurbaşkanı, biri başbakanı. 22 temmuza kadar da biri de tbmm başkanıydı.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
muhafazakar kesim hızlı bi biçimde hem para kazanmakta hem de modernleşmekte değil mi?

Yanlış önerme.

A. Modernleşmenin ölçütü para kazanmaksa, araplar deli gibi para kazanıyor ama modernleştiklerini söyleyebilir miyiz?

B.
1. Neye göre modernleşme?
2. Böyle bir modernleşme varsa bile 1500 yıllık değer yargıları ile ne tür bir moderniteden bahsedebiliriz?
3. Muhafazakarlık modernizmin antitezi gibidir. İslamcı kesimden birine sorarsan kendilerini modern olarak tanımlamazlar hatta modernizmi sevmezler.

Bu forumda zaman gazetesi okuduğunu belirtmiştin. O halde benden daha iyi bilirsin, sadece Ali Bulaç'ın bile modernizme savaş açtığı tonlarca makalesi vardır. Zaten muhafazakar birinin ben modernistim demesi, kişinin kendisiyle çelişme halidir.

Fakat sana göre modernite cep telefonu kullanıp lewis giymekse o zaman evet allahına kadar modernleştiler.
Sosyal ağlarda paylaş

modernleşmeyi yanlış kullandım haklısınız, doğrusu modern hayata entegre olmak olacaktı.

ama ordaki esas argüman, muhafazakarlığın şekil ve söylem değiştirdiği, ılımanlaştığıydı.

edit2: zaman gazetesinde sadece iki üç köşeyazarını okuyorum, öyle düzenli takipçisi değilim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...