Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aikido

Eskizci

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar ilk önce sizden ricam bu konuda sadece aikido'dan bahsedilmesi. Wing Tsu vs. karışsın istemiyorum.
Ben biraz araştırdıktan,birkaç kişiyle konuştuktan sonra Aikido'da başlamaya karar verdim. Burada başlamayı planlıyorum.
Aikodo hakkındaki bilgilerinizi alabilir miyiz? Gerçekten işe yarıyor mu? Ne kadar sürede saldırılara hazırlıklı hale geliyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

Self-defans ise kastın, Aikido çabucak sonuç alabileceğin bir disiplin olmayacak kanısındayım.

Saldırılar derken neyi kastediyorsun o da önemli.

- Yumruklu tekmeli saldırı mı
- Kesici/delici aletlerle saldırı mı
- Silahlı saldırı mı

gibi.

Bir de ne tür tekniklere eğilimlisin.

- Ataklar mı (yumruk,tekme)
- Boğuşma mı (kitlemeler, boğmalar)

Bu bağlamda seni aikido'ya çeken neydi onu merak ettiğimden bunları sordum. Yanlış anlama sakın.
Sosyal ağlarda paylaş

Aikidoya yaklaşık 1,5 yıldır gidiyorum.Ve şu kadar sürede bile hiç bir hareketi tam anlamıyla kaptım diyemiyorum.Dedikleri gibi tüm hareketleri ustalıkla başarmak için her birini binlerce kez yapman lazım(abartı gibi geliyor ama değil)Zor yani ve direk darbeden çok daha çok adımlama ve rakibin eklemlerine yönelik kombolarla rakibini kilitliyorsun.Rakibin enerjisini kendine yöneltme lafı doğru,ama aikidonun sadece savunma sporu olduğu yanlış.Gayet de adam hamlesini uyguladığında çat çat,hassas yerlerine vuruş yapabilirsin(atemi).Son olarak aikido, esneksen,takla atmayı seviyorsan,biraz da mazoşistsen tam sana göre bir spor,dövüş sanatı...
Sosyal ağlarda paylaş

aikido iyidir güzeldir hoştur rakibi pek üzmemeyi öğretirler ama sende kırıklık varsa kemik kıra kıra gidersin. hareketleri estetiktir çok tatlıdır. başlamayı düşünmüştüm ben bi ara ama pek bana göre değil. bu yaştan sonra 4. bi stil öğrenmekte açıkçası sıkıcı gelir bana :) kasıp karatede siyah kuşak 4.dan olmak + ninjutsunun atası sayılabilecek goken yada gouken nippon da 1. dan olmak + battoujutsu yapıyo olmak açıkçası aikidoyu benim için sadece belki vücüdu tam forma sokarsam savunma amaçlı öğrenme isteği uyandırabilir. spora bi yerden başlamak için güzeldir aikido umarım istediğin kadar ilerlersin iyi bi seviyeye gelir mutlu olursun :) başarılar şimdiden bokenle eğitim varmı onu da sor :p aradan kılıç ta öğrenirsin
Sosyal ağlarda paylaş

self defence ile kastedilen kalabalık bir anaokulu çocuk grubu saldırısı ise kısa sürede öğrenebilirsin. standart bir saldırı ise (teknik değil, kapıcı tekmesi ve amele sümsüğü) yukarıda da dedikleri gibi 1,5-2sene kasmalısın. saldırı biraz daha teknik bir saldırı ise adam yumruk atmayı, jableri falan biliyorsa ve kendisini az biraz koruyorsa tamamen yanlış sporu yapmak istiyorsun dostum. uzuuuun süreler kasmalısın..

adam eğitimli ise, hmm.. bak o kötü. erkekliğin on da dokuzu..
Sosyal ağlarda paylaş

ben bi ara baslamistim... gercekten guzel hareketler ogreniosun ama adam dovmek icin deil, kendini savunmak icin... daha sonra kilom kendimi savunmaya el vermedi... zaten evden cikmiom, eve gelecek olan kotu insan 15 kat tirmanmaz die biraktim... ama bi zayiflasam tekrar baslicam :D aikido guzel ama sakin arkadaslariniza "bak aikidoda ne ogrendim" die hareket gostermein...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...