SeaGle Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Mükemmel işletim sistemi ayağına pazarladıkları vista denen şeyden bıkım artık. Cidden benim telefonun symbianı bile bundan daha iyi be! Şu zamana kadar öyle böyle sorunla karşılaştımda, bu gece makina yattara oldu galiba. Görünürde pek bi bozukluk olmasa da, bilgisayarı kapat dediğimde oturum kapatılıyor diyor, diyor, diyor, ve hala diyor nedense başka bi aktivite yok. Powera uzun basıp kapatıyorum tabi açınca olağan şekilde yok bilmem ne şekilde başalsın olayı falan. Zaten yavaş bi işletim sistemi ki laptop abimin olmasa gelir gelmez Xp kurardım da neyse. Var mı bu problemi yaşayan arkadaş daha önce. Varsa çözümü nedir? Format atıp Xp kurmak, vistayı çekmekten daha mı iyidir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 vistayı çekmek nedir heheh komik. xp'de de "kapanış problemi" sorunu mevcut. böyle böyle taa win 3.1'e kadar dönersin. kapanış probleminin birçok nedeni olabilir. aklıma gelen bazıları. - aslında 1-2 dakika içined kapanacaktır, sen 10 saniye bile bekleyemediğin için sana uzun geliyordur. - laptop vista destekleyen konfigirasyona sahip değildir, o yüzden normalden geç kapanıyordur. - kurduğun programlardan bazıları, vista kapanırken zorluk çıkartıyor, vistanın çok geç kapanmasına neden oluyordur. - "güncelle ve kapat" ile kapatmışsındır, ondan dolayı güncellemek ile uğraşıyordur. - registry ayarları bozulmuş olabilir, aklıma gelen son seçenek bu. "xp daha iyi, vista boktan" diyorsun da, xp de zamanında o dönemin pc'lerinde çok yavaş açılır ve kapanırdı. şimdiki bilgisayarlar xp dönemindeki pc'lerden daha hızlı olduğundan sanki çabuk kapanıyormuş gibi gelebilir. hem acelen varsa direk düğmeden kapa. çok daha rahat olur senin için. başlangıçta çıkan "bla bla ekranı"nı da geçmek çok kolay, bir enterlık işi var. çok dert etmişsin kendine. şahsen laptopta vista, desktopta xp kullanıyorum, ve vista'yı xp'den çok daha rahat bulduğumu söylemeliyim. hem şu da var, xp'nin ilk zamanlarında da "kilitlenme" problemi olurdu. nedensiz yere xp kilitlenir, bir 10 saniye felan boş boş ekrana bakıp beklemek zorunda kalırdın xp'nin tekrar düzelmesi için. elbette vista da sp2'den sonra oldukça stabil bir işletim sistemi haline gelecektir, ancak presp1 vista'lar, sp2'li xp'lerden çok daha iyi bir işletim sistemi durumunda. yine de sonuça windows. çok fazla şey bekleme... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 teşekkür ederim bilgilerin için, evet windows haklısın :D ama normal kapanıyordu şimdi uzun süre beklesem de kapanmıyor, zaten bilgisayar da çok kullanılan bir bilgisayar değil, akşamdan akşama açılır şirketin hesap kitapları girilir kapatılır :D xp daha rahat olacak gibi neyse, tekrar teşekkür ederim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 vistanın çekilmez olması averaj konfigasyonun düşüklüğünden değil bone. sen bile façade topiğinde ilk "acaba vistadan mı?" demiştin =] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 ben vista kullanıyorum xpden daha fazla bi sorunla karşılaştıgım olmadı. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Vista vs XP konusunda Ben dizüstü bilgisayarımda Vista, masaüstü bilgisayarımda XP kullanıyorum. Şu anda bence Vista'nın en büyük dezavantajı oyunlardaki performans sorunu. Ama yeni sayılabilecek bilgisayarlar için bu çok da sorun olmaz diye düşünüyorum. Vista çıktığı ilk gün kullanmaya başladım. O zamanlar sürücülerle ve programlarla uyum sorunu çıkıyordu. Şimdi onlar da azaldı. Bir iki ay sonra yeni bir masaüstü bilgisayar alınca hiç tereddütte kalmadan Vista kuracağım. Bu kapanma konusunda bir bilgim yok ama Vista'ya özel bir sorun olduğunu sanmıyorum. Vista'yı silip XP kurmak sorunu düzeltecektir tabii. Ama Vista'yı silip yine Vista kurmak da sorunu düzeltecektir. Sorunla ilgisi yok ama bellek 1.5GB altındaysa Vista yerine XP tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 haha kurdum bile xp'yi, ya alışkanlık bizimkisi galiba, biraz ağır geliyor bana vista, şu arka planda hazır tutma hedesi yüzünden olsa gerek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Şaşırtıcı bir rastlantı: 20gblik bir partition açarak vista deneyeyim dedim. 1gb ram ve 64mb(+64mb paylaşımlı) geforce go 7400 ekran kartı ile hep oynadığım oyunda xpde gördüğümden daha iyi fps aldım. ^^ Zannedersem son driverlarla alakalı. Vistayla birlikte daha cici çalışan bir şey yapmışlar herhalde. Sonuç olarak tek bilgisayarım, dolayısıyla tek oyun bilgisayarım laptopum olduğu için acımasızca Vista kurdum sistemime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Demek ki vista bize uyuz ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Overseer said: vistanın çekilmez olması averaj konfigasyonun düşüklüğünden değil bone. sen bile façade topiğinde ilk "acaba vistadan mı?" demiştin =] acaba vistadan mı dememin nedeni "vista çok kötü işletim sistemi, ondan dolayı mı" değil, "acaba vista'yla uyumsuz bir oyun mu" diye sormamdan dolayı. mesela win 98 ve win xp hedeflenerek yapılmıştır oyun, vista'yla hiç test edilmemiştir. bundan dolayı bug oluşmuştur, ondan sormuştum. vista'dan oldukça memnumum. o konuda bir sıkıntım yok. şimdiye kadar xp'de tonla problem çıkardı mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ultrAslan Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 3, 2008 Ayni problemi bende yasiyorum ama silip xp kuramiyorum cünkü yok =) Aslinda alistim ben böyle yasamaya eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Recall06 Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 vista nin en boktan tarafi o iste. Eger acilista calisan programlarin birinde sorun varsa sen sorunu tespit edecene kadar 100 dakika suruyor her acmasi. Veya kapanista vista programi kapatamiyosa o zamanda 100 dakka ugrasiyor kapatmadan once kendini tedavi etmeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar