Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanal A, Samanyolu TV, Kanal 7, Vakit, Zaman, Yeni Şafak

Bone

Öne çıkan mesajlar

özgürlüğün tanımını kafanıza göre daraltamazsınız ki.

kadın saçlarını gösterme özgürlüğünden vazgeçip sevap kazanacağını umuyor.

biz de günde 8 saat çalışarak eğlenme özgürlüğünden vazgeçip para kazanacağımızı umuyorz.

şimdi kocası çalışmasına izin vermeyen kadına "çalışma özgürlüğü diye bir şey yoktur" diyebilir misiniz?

yani beni bile böyle örnekler vermeye zorluyorsunuz.

bırakın şunları kendini zindana kapatmak istiyorsa kapatsınlar yau.
Sosyal ağlarda paylaş

bas kapatmak artik inadina yapilan bir olay oldugu icin asil maksadindan iyice uzaklasmis durumda.

Ama adam olmazsiniz siz ya, anlamazsiniz, her denileni istediginiz gibi cevirirsiniz, demogojide bir nuamrasiniz. Burada siz falan diye konusup zaten bolmussun ikiye, bir de istesem daha guzel bolerdim diyorsun

birak bu isleri, dinini savunuyorsan ogren biraz oyle gel karsimiza.
Sosyal ağlarda paylaş

azmodai lütfen dinimi öğret bana :)
kimseye dinsiz demedim sadece inançlarından dolayı bunu yapamazsın demek saçma geliyor o kadar. Bana göre din bölümüne Alevi olanları alevi diye yazdırabilmesi de gerekiyor. senle aynı fikirde değilim diye dinsiz oldum:) ok
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:
rahan bu dediğine katılıorum. her insan istediğini başkalarının özgürlüğüne tecavüz etmeden yapabilmeli.

onu her zaman söyleyemezsin işte. bireysel, kimsenin özgürlüğüne taciz etmeyen özgürlükler totalde sorun yaratabilir.

misal lise ye ortaokula girerse türban o zaman hagadden gruplaşmayı kavgaları, kutuplaşmayı çok rahat görebilirsin ki eğitim yapılamaz hale gelebilir çoğu okulda. şu anda bile kavga gürültü bıçak silah gırla o zaman hayal bile edemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

@rahan

ilköğretim konusunda kesinlikle seninle aynı fikirdeyim. ancak daha önceki yazdıklarımda da söyledim şu anda olmayan birşey için yargılamak hatalı. Hangimizin kapalı arkadaşı yok? ben konyada okuyorum ve burdaki kapalı diye tabir ettiğimiz kızların/kadınların hepsi şeriata karşı (benm konustuklarım). Türkiyenin ne yapısı ne jeopolitik konumu buna müsait deildir. 90 . yılına yaklasıoruz cumhuriyetin. bu ülke 90 senedir şeriata geçmediyse zaten bundan sonra olması düşünülemez.Ha düşünürüm diyorsanız bu izafiyetten öteye gitmez.
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:
azmodai lütfen dinimi öğret bana :)
kimseye dinsiz demedim sadece inançlarından dolayı bunu yapamazsın demek saçma geliyor o kadar. Bana göre din bölümüne Alevi olanları alevi diye yazdırabilmesi de gerekiyor. senle aynı fikirde değilim diye dinsiz oldum:) ok

sana dememistim de, hayirlisi bakalim.... her turlu din dersi verilir, imamdan farkim yoktur. sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:
@rahan

ilköğretim konusunda kesinlikle seninle aynı fikirdeyim. ancak daha önceki yazdıklarımda da söyledim şu anda olmayan birşey için yargılamak hatalı. Hangimizin kapalı arkadaşı yok? ben konyada okuyorum ve burdaki kapalı diye tabir ettiğimiz kızların/kadınların hepsi şeriata karşı (benm konustuklarım). Türkiyenin ne yapısı ne jeopolitik konumu buna müsait deildir. 90 . yılına yaklasıoruz cumhuriyetin. bu ülke 90 senedir şeriata geçmediyse zaten bundan sonra olması düşünülemez.Ha düşünürüm diyorsanız bu izafiyetten öteye gitmez.

kapalı kadınları umursayan mı var. onları piyon olarak kullanan hatta "bunlar iffetli diğerleri değil" diye kıyaslama yapan, ya da daha doğrusu "kapalı kadınların daha namuslu olmasını bekleriz" mantalitesindeki insanlarla derdimiz var.

eğer ki bu düşünce genele yayılırsa, ki yayılıyor da, bu sefer kim nereye sürse oraya giden eblek kesim de "normali bu iffetlisi bu" diye kızlarını zorla kapattıracak gibi geliyor bana.

sorun burda, toplumun normal anlayışının kapalıya kaymasında.

"biz mini etekle dolaşırdık 60 larda kimse dönüp bakmazdı" diyen insanlar varken de bunun gerçekten korkutucu olmadığını söylemek hatalı olur.

ama tabi bu gidişe dur demek için türbanlıları üniversiteden çıkartıp canlı propaganda malzemesi haline getirmek doğru bir yol değil. kapıda ciyaklayan türbanlı içerdeki türbanlıdan daha zararlı.
Sosyal ağlarda paylaş

bunda da hemfikirim. ancak ben sadece işin din boyutuyla ve özgürlük boyutuyla ilgileniorum. siyasi simge diyenler olabilir yada bunu gerçekleştirenler de olabilir ama arada ciddi olarak zarara ugrayan büyük bi grup var. ve bu yuzden kurunun yanında onlar da yanıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:
bas kapatmak artik inadina yapilan bir olay oldugu icin asil maksadindan iyice uzaklasmis durumda.

Ama adam olmazsiniz siz ya, anlamazsiniz, her denileni istediginiz gibi cevirirsiniz, demogojide bir nuamrasiniz. Burada siz falan diye konusup zaten bolmussun ikiye, bir de istesem daha guzel bolerdim diyorsun

+1

Her denileni kendilerince yorumluyorlar ona gülüyorum ben. Şöyle oluyor:

"Özgürlük bence herşeyi yapabilmektir" diip kendilerince tanımlıyorlar sonra buna inanıyorlar. Tehlikeli olan budur. Yok "herkese göre değişir tanımı" falan demeler. Herkese göre değişmez, yasalara, hukuka göre belirlenir. Hukuk işlerine yaramadığı içinde o kendilerince tanımlama olayına giriyorlar işte. Aşacaklarını sanıyorlar akıllarınca.
Sosyal ağlarda paylaş

kafa açtırmanın hukuku nedir? ne demokrasisi? yasa dediniz yasa geldi işte. hala bişeyi kavrayamıoruz ki budur bütün problem. kafayı açtırırsınız okulun bahçesinde peki beyindeki kapalılık ne olucak? onu da açtırdınız mı? hayır. e nerde bunun mantıgı. en basta birbirimizi anlamamız lazım. karşı taraf kapalı aman laiklik elden gidio. böyle saçma şey mi olur. bende dahil herkes manitasını alıp gezmedi mi istediği yerde? yada el ele tutusup gezmedik mi? bunlar normal ama insanın kafasını kapaması gericilik-anti laiklik-şeriatçılık. kesinlikle özgürlük yada hak deil. ben isteidğim kişiyle istediğim yerde sabaha kadar içip takılıcam ama hiç kimse kafasını kapayamayacak. ok ok
Sosyal ağlarda paylaş

Azmodai said:

baş kapamak inadına ise, gerçekten yasak olsun (valla!).. ama dini değerler için takanlarada engel olmuş olunuyor böyle olursa...

iki siz diyorum çünkü kendimi sizden biri olarak görmüyorm (bizmi demeliydim ??!).. demogojide bir numara olan çok güzel liderler (sizden!) var...

dinimi bana öğretmeye kalkma, bu yazdıklarınla benim dinimi benden daha iyi bilmediğin ortada nokta koydum bitti.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Türban diye tutturan kendi dinini bilmiyordur, hacı hoca yalanlarına inanıyordur.

kendi dinimi bilmesem, gelip burda size cvp yazmam. (siteye kayıt oluşuumda naruto bölümüydü ne alakaysa :D ) bide sizin ağzınızda aynı sakız "hacı hoca yalanları, koca karı yalanları, cinci yalanları" vs vs... sen biliyomusun islamı kardeşim, varmı örtünmesinler diye bi ayet Kur'an da?
Sosyal ağlarda paylaş

Of abi türban 1980den sonra çıktı. Müslüman kadınlar 1300 senedir yanlış mı örtünüyorlardı da biri çıktı doğruyu gördü aydınlandı, aydınlattı?

Taksın başörtüsü, saçlarının ucu gözükecek şekilde eyvallah da bone takıp üstüne örtü geçirip giriyorlar, yeni çıkan siyasi semboldür bu.
Sosyal ağlarda paylaş

niuahhaha :D 1980 den sonra çıktı derken ciddi değilsin dimi?? 1300 senedir takılan bişi türban (başörtüsü) nie türban oldu bu şimdi, söyliyim, günümüz şartlarında kimse köylü gibi giyinmek istemez, daha modern bişi lazımdı ne o "türban" ha diceksin hadi ordan, vakko dan türban takan pierre cardinden vs vs vs bir sürü insan war demekki modaya uygun giden bişi bu, hem madem önden saçı görünmesine izin werdin, bırak önünüde kapatalım ne olcak yani :D bide şu var, türban siyasi bir simgemidir, bence hayır, ama gerçkten bi siyasi simgeyse almasınlar okula, şuda var madem laik bi ülkeyiz neden camilerin faturaları devlet ödüyor, veya nden diyanet işleri diye bi şey war?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şu 1300 yıldır takılıyor inancıda komediden öte. Aptallık yani. Tarih okuyun biraz. Eski dönemde daha kapalıydı BÜTÜN insanoğlu. Hristiyanlara bakın, orta çağda belli bir çizgide daha kapalı giysiler giyerler.

Farkınız ne biliyor musun? Dünya ilerledi islam geride kaldı. Aynı kafayı sürdürüyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

evet bi şeyde demiyorum, kıyamete kadar da aynı kafayı sürdürücez Allah'ın izni ile, lakin bizden kimse kıyamet'i görmicek o ayrı..

bişi daha, başka dinler veya bozulmuşsa bozulmuşdur beni ilgilendirmz, islam tahrip edilmemiş bir din olduğu için 1300 senedir war.. bide dünyanın beton yığını haline gelmesi, atmosferin içine edilmesi, su kaynaklarının tüketilmesi, sence dünyanın ilerlemesi içinse, hiç sorun değil, evet islam geri kalmış..
Sosyal ağlarda paylaş

tamam söyle bakalım islam dünyaya napmış?
bombalı eylem yapmış (onlar müslüman bile değil müslüman kafir de olsa keyfiyen kimsenin canına zarar vermez)devam benim bildğim başka bi gerilik yok? microsoftta çalışan kadının tekide başörtülü, kullandğnız sistemlerede irtica bulaşmış olabilr dikkat aman ha yanarsınz :D
Sosyal ağlarda paylaş

İslam modernleşememiş yapısıyla o kökten dinci grupları yetiştiriyor. Tabiki de arada düzgünce dinini yaşayan var, yurt dışında bu insanların türban gibi dertleri yok çünkü bir çok şeyi aşmışlar. Sizin gibi gerici kafaya sıkışıp kalmıyor bu insanlar.

Ama geri kalan şeyhlerin, mollaların yönettiği, "pipimi öpün" diyen hocalara inanan gerilerin hüküm sürdüğü bir islam var. Sende o zihniyeti savunuyorsun.

Yok 1300 yılından beri kapanma varmış, yok türban modern olsun diye icat edilmiş. Korkunç cahillik sizi buraya getirdi işte. Adım ilerleyememiş, "slay those who insult islam" mantığıyla yaşayan, hala "muhteşem yüce allahımız" diye dolaştıkları varlığın kadın erkek eşitliğini bozan emirler verebileceğini düşünen, özgürlük kelimesinin içini kendi düşünceleri ile kirleten insanlar topluluğu şuan islam.

Dünya'da islam'a karşı nefret büyüyor. Bunun nedeni medeniyet dışı davranan islam ülkeleridir, gerici zihniyeti savunan insanlardır. Sen git kadınlara sokağa çıkma yasağı uygula, saçının teli görünüyor diye kalaşnikoflu şeriat polislerince uyarıl, daha ileri gidersen taşlanarak öldür, asılarak öldür. Aydın düşünceyi savunanı binalarda yak, ülkenin sanatçısına yasak getir, onları dinleme, sonra "pis ecnebiler" diye dolan ortada.

Özgürlük, barış, sevgi gibi insani, çağdaş duyguları hiçe sayan ayetlere inan, sonra o ayetleri yazana yüce varlık de. Bu mudur?
Sosyal ağlarda paylaş

bu değildir, çünkü ters taraftan bakıosun.. bi post umda belirttim, şeriat ülkesi olmamızı isteyen varsa buyursun iran'a, hem biz burda islam gerekli gereksiz islam kötü yanlışı konuşmuoruz.. türbanın üni lere girip giremeyeceğini konuşuoruz, bu kadar dağılıo konu işte, saçma sapan şeyler çıkıyo. ayrıca avrupadaki müslümanların şeyhi yok değil (bkz: ispanya, iskoçya, isveç,avustralya,avusturya) bu ülkelerde yakından tanıdığım şeyhlere değilde cemaatlere bağlı insanlar var.. ve bizde yapıoruz onların yaptığını, müslüman biri şarkı dinleyemezmi, dinler, zina yapamazmı yapar (haramdır ama yapar)... peki türkiyede bunları yapanı atın içeri diyen bi kanun varmı yok (biri öne attı dimi böyle bişi olsun diye, saçma bence, şeriat ülkesi için buyrun iran gene)... türkiyede öyle şeriat isteyen müslüman çok yok.. gereksiz bir abartıya kaçırıosunuz olayı... filistine yardım fatih camiine fatih camii dolar, ama ordaki insanları topla cumhuriyet mitinglerindekini topla 70 milyon etmez, bunu anlatmaya çalışıorm, ben şahsen tarafsızım (dediğiniz gibi "yobazım" belki ama tarafsızım)... yani sosyalist arkadaşım da var, hakkaten islam'a bağlı olanda var.. ama ikisi kavga etse birini tutup diğerine vurmam, ne haliniz varsa görün be derim giderim.. konu sapmasın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...