Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2009 la Beraber Tl Ve 200 tl lik banknot

NoS

Öne çıkan mesajlar

oh be nihayet, neyse atatürk kalırsa da uygun kalmasa da uygun. sanki türk milletinden atatürk dışında adam çıkmamışçasına sadece onun resmini basmak komik oluyor. kaldıramazlar gerçi herhalde elinde yağlı ilmikle beklerken birileri, (şekil 1-a: bu başlık) en azından saçmasalak baraj resimlerinden iyidir.

yunus emre'yi beğenmemek de güzelmiş. onu basmayalım da orhan pamuk'u filan mı basalım?
Sosyal ağlarda paylaş

Çokakıllıadam said:
Atatürk kaldırılmayacaksa sorun olmaz. Ama yarın birgün Türk büyüklerini koyuyoruz diye Mehmet Akif gibi saçma sapan adamların resimlerini basarlarsa savaş çıkar.

vay anasını bakış açısı, süzgeç, boyut, göz kararı, nizam, denge, insaf gibi kelimeler geldi geçti gözümün önünden. Ama birleştiremedim kuramadım cümleyi.
Sosyal ağlarda paylaş

hukumeti halk secti. eger begenmezse bir sonraki secimde oy vermez. aninda askere "yeni gelicek gkb kurtaricak bizi" demenden bahsediyorum, saptirma dedigimi lutfen :)

ki halkin karsi cikacagini filan da sanmiyorum. paralardan bir tanesinde ataturk olmali, bunu kimse tartismiyo zaten, ama turk tarihinde ataturk tek onemli isim degildir. kendimizi selcuklu turklerinin devami olarak gordugumuze gore 1000 yildir tek onemli turk ataturk cikti demeyi sacma goruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

"Türk tarihinde Atatürk'ten başka büyük mü yok?"

Elbette güzel bir argüman.

Peki maksat diğer türk büyüklerine de vurgu yapmaksa bunu neden başka yerlerde ve başka yollardan denemiyorlar?

Pul bastırırlar ne bileyim başka yerlerde vurgularlar.

Akp'nin devamlı Atatürk ve Atatürk'ün yaptığı şeylerle hesaplaşmaya çalışması bunları kayba uğratıp yaptıklarını anlamsızlaştırmaya çalışması sizi rahatsız etmiyor mu?

Yani amaç "Türk Büyüklerine" vurgu ise bunun yolu paralardan Atatürk resmini kaldırıp paraya nene hatunu basmak mıdır?

Kendi antitezlerini sıkıştırmak için illaki Atatürk mü aradan çıkartılmalı bunu yapacak başka bir alan yok mudur?
Sosyal ağlarda paylaş

eger degistiren karsi devrimci bu milli goruscu takunyax lar olmasaydi eyvallah

ama yaptiklari her aciklama ve degisiklik rejim akrsiti olunca samimiyetlerine inanamiyorsun

dun sokaklardan ahmet taner kislali nin ismini sokup mehmetcik ugur mumcuyu sokup sehitler tabelalari takmalari gibi

hoslarina gitmiyeni kabul edilebilir biseyle degistiriyorlar

kara carsafi yumurta turbanla degsitirmeleri gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Juzzam said:
Peki maksat diğer türk büyüklerine de vurgu yapmaksa bunu neden başka yerlerde ve başka yollardan denemiyorlar?

Pul bastırırlar ne bileyim başka yerlerde vurgularlar.

pul ne yahu ahaha, pul dediğin olayı en son ne zaman kullandın? zaten pul dediğin olay önüne gelene basılan birşey.

dünya (evet dünyadan örnek veriyorum, "türkiye'nin durumu özel" gibi desteksiz, saçma bir savunmada bulunan çıkmaz umarım) ülkelerinin paralarına bakınca hepsinin üzerlerine tarihlerinden önemli insanlar koyduğunu görüyoruz. tarihleri dediysem bu sadece mevcut rejimlerinin vaktinden değil. türk lirasına da en azından alp arslan'a kadar uzanan tarihten her dişe dokunur tarihi şahıs basılabilir bence.

alp arslan dememin nedeni de anadolu türklüğünün başlangıcını işaret eden bir tarihin başlangıcı olması, "şamanist türkleri dışlamayın" diyen çıkacak burada kafayı monitöre geçireceğim endişesiyle onu da belirteyim.

dünya paralarından tek tek örnek yapıştırtmayın bana şimdi.

Viktor said:
dimi fetullah, saidi nursi, necip fazil sonra adnan menderes efendim geriye donelim 2. abdulhamit fatih sultan mehmet yavuz sultan selim filan

hatat asena ile mete han ida bassinlar
mhp ninde destegini alirlar boylece

fatih sultan mehmet ve yavuz sultan selim'i fettullah ile filan yanyana anarsan ancak /facepalm reaksiyonunna neden olursun sevgili viktor'cum. (:P) atatürk'ü deniz baykal ile bir tutmaktan pek farkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...