BoDrUmLu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Merhabalar, Ubuntu 7.10 yukledim fakat masaustundeki ses simgesinden sesi ayarlayamıyorum. Bilgisayar laptop, hp pavillion dv5000 serisi. Başka bi arkadaşımda da hp var onda da çalışmıyor. bunu nasıl duzeltebilirim yardımcı olabilcek var mı acaba? Şimdiden teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 terminal ekranına (uçbirim) lspci yazıp çıktıdan Audio Device'ı bulup direk o bilgi ile arar mısın, ya da payla$ burda hep birlikte arayalım.. bi de ALSA driverlarını kontrol eder misin ? synaptic'ten ALSA diye aratırsan çıkar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01) --- Bu çıktı lspc yazınca bir de alsa-base ile alsa-utils yuklu. bi ton alsa daha var onlar yuklu değil ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 gnome-alsa-mixer'ı yükle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 yukledim ama değişen bişi yok mlsf. muted iken muzik acıorm cayır cayır calıo =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 çift tık, edit > preferences orada "headphone jack sense" tıklı değilse tıklarsan ana ekrana "switches" tabı eklenir. oradan da headphone jack sense'i açıksa sorun odur. "headphone jack sense" bilgisayarın üstündeki speaker ile speaker çıkışı arasından hangisini kontrol edeceğini belirler ama bazen beklenmedik abukluklar yapabiliyor. bende böyle bir sorun olduydu bir ara pavilion dv4000 laptopta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 headphone sene yok mlsf ya +Master +PCM +Mic Bypass -IEC958 -Capture -ExtMic + lar tikli - ler tiksiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 yok mu bir bilen ?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 aklıma geldi de, acaba güncellemeleri yaptın mı ? kernel güncellemesi daha önce benim ses kaybı ya$amama sebep olmu$tu.. onla alakalı olabilir. eğer yaptıysan grub seçeneklerinden bi önceki kerneli seçip açmayı dener misin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Update managerdan yapıorm surekli guncellemeleri? Onun dışında bişi varsa bilmiorm? Grup seçenekleri nedir ? =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 hmm aynı sebepten gibi duruyor. neyse.. sistem açılı$ında grub ile ilgili bi$i geçio sonra da 3 2 1 diye sayıyo, hiç dikkatini çekti mi? 3 2 1 den sonra da ubuntu nun looding ekranı geliyo i$te.. o 3 2 1 dolmadan esc'w bas ve en üstteki (bi de memtest var o da memory test) dı$ında biri ile aç sistemi. eğer ses almayı ba$arabilirsen dediğim gibi güncellemeler ile alakalıdır. güncellemelerdeki kernel güncellemesi sebep olmu$tu daha önce.. benzer bi durumdur.. çözümünü bulamayıp tekrar sistem kurarak hallettik. daha anla$ılır olması için screenshot.. http://images.howtoforge.com/images/kernel_compilation_ubuntu/4.png http://images.howtoforge.com/images/kernel_compilation_ubuntu/5.png grub nedir ? // pardus kullanıcılarından alıntı http://ftp.uludag.org.tr/pardus-kullanicilari/2006-August/005313.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 farklı işletim sistemiyle mi aç diosun spyro? zaten windows ve linux war şu anda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Onu ayarlamak cok bela olabiliyor bazi durumlarda. Ubuntu forumlarinda bulabilirsin cozumunu. Kesin bir cozumu yok desem yeridir, ses kartina gore degisiyor cunku. Unutmazsam eve gidince bakayim dicem de unutabilirim. Epeyce yogun geciyo bu aralar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sypro Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 BoDrUmLu said: farklı işletim sistemiyle mi aç diosun spyro? zaten windows ve linux war şu anda? hayır hayır, update notifier diye mi ne geçen o güncellemeleri bildiren 'şey'i kullanarak güncelleme yaptığını varsayıyor ve orada kernel güncellemesi geçtiğini göz önünde bulundurarak diyorum ki Grub menüsünden bi önceki sürümle falan açmayı dene. farklı bi OS ile değil kendi kullandığın OS 'unun bi önceki kerneli kullanan $ekli ile. ya da yeniden live cd'yi tak ordan ses kontrolü yap. çünkü ses kaybı sistemin yeniden kurulması dı$ında hiç bir $ekilde çözüme kavu$madı. di demi$ gerçi evet bi kaç çözüm var ama her kart için geçerli olmayabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar