Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Milliyetçilik, şu an ki durum ve hayatım hakkında

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Flameoffear said:
Sorun ne verdi, ne verecek, nasıl olacak meselesi mi?
Ozaman adama demezlermi, Sen bu ülkenin insanlarına ne verdin ki üstüne bir şey istiyorsun. Kaç kişi burda yanlış giden düzen için bişi yaptı? Kaç kişi haksızlık gördü de üstüne gitti?

Bunları konuyu açan arkadaşa hitaben demiyorum. Genel olarak "Bu ülke bana ne verdi" diyenlere diyorum. Siz ne verdiniz abicim bu ülkeye. Ne yaptınız?

türkiyede haksızlıkların üstüne gidiliebilecek demokratik yapı var mı ki?
haksızlıkların üstüne gidenlerin sonlarından haberin var mı?
kimseden ateş olup yanmasını bekleyemezsiniz.
ancak şu da var tabi"Ben yanmasam,sen yanmasan,biz yanmasak,Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa... "
Sosyal ağlarda paylaş

naraso said:
Ardeth said:
bunu şuan birşey beklemeden yapan insanlar olduğunu hatırlatmak istiyorum

enayidir onlar kanımca.
ben savaşırsam benden sonraki nesillerin benim yaşadıklarımı yaşamaması için savaşırım.daha iyi bir düzen için savaşırım.demokrasi için savaşırım.

bişey beklemeyenler,devlet ne yapsa kabulümdür diyenler yüzünden bu kadar gerilerdeyiz.

Dediğimi anlamamışın kanımca. O çalışıp çabalayan insanlar, "ben elimden geleni yaptım birşeyler olursa olur" demiyor. Hatta bazı seviyelerde geliştirmeye çalıştıkları insanlar onların gösterdiği bu fedakarlıktan yararlanamadığı zaman haklı olarak kızıyor tembellik yapanlara vs. Ama bu insanlar asla devletin ya da insanların kendilerini ödüllendirmesini beklemiyor. Böyle şuursuz bir devlet ortamında bunun da olmasını beklemek bence zaten enayilik olur. Amaç kendini tutkuyla adadığın alanda aydın ve başarılı insanlar yetiştirmek ve bu yolla bir fayda sağlamak. Eğer ki sen gerçekten bunu yapabildiğine inanıyorsan bu yetmeli zaten çünkü amacın bu, amacın poh pohlanmak değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca bu dediğin saygısız gerçekten çünkü bu bahsettiğim insanlar hayatlarından feda edip diğer insanların kendi çektiklerini çekmemesi için uğraşıyor. Bunun bugün devletin yapmayacağını düşündükleri için bu savaşı bireyler boyutunda veriyorlar ama amaçları kendileri gibi fedakar bireylerin artması zaten. Stratejilerini doğru bulmuyor olabilirsin ama enayi kelimesini hak etmiyorlar çünkü bir beklentileri ve kendilerine mantıklı gözüken ve benim gördüğüm kadarıyla da etkili olan bir stratejileri var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Enayi?

İyi davranmak, kötü davranmaktan daha zor ya da kolay değil ama kesinlikle daha eğlenceli.

İnsanlara yardım etmek, onlar için birşeyler yapmak iyidir. Benim dediğim gibi sanatın ve Ardeth'in dediği gibi bilimin asıl olayı budur zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:
Ayrıca bu dediğin saygısız gerçekten çünkü bu bahsettiğim insanlar hayatlarından feda edip diğer insanların kendi çektiklerini çekmemesi için uğraşıyor. Bunun bugün devletin yapmayacağını düşündükleri için bu savaşı bireyler boyutunda veriyorlar ama amaçları kendileri gibi fedakar bireylerin artması zaten. Stratejilerini doğru bulmuyor olabilirsin ama enayi kelimesini hak etmiyorlar çünkü bir beklentileri ve kendilerine mantıklı gözüken ve benim gördüğüm kadarıyla da etkili olan bir stratejileri var.

ha evet özür dilerim yanlış anlamışım.haklısın.üstteki yazınada katılmaktayım.
ancak bireyler bazında savaş veren derken kimi kastediyorsun onu merak ettim.
enayi diye zaten dikkat ettiysen öylelerine de demedim amaçsız bomboş devlet istedi diye savaşanlardan bahsettim.
Sosyal ağlarda paylaş

bunları okudukca kalbim sıkışıyor
ilerdeyiz veya gerideyiz o ayrıca bi muallak
ama benim asıl kalbimi sıkıştıran olay başka
bu ülkede hergün tabutlar bayraklara sarılıyor sevenleri ızdırap çekiyor
onların hiçmi önemi yok şehitlerin hiçmi idealleri yoktu
bunlar nasıl konuşmalar siz bu vatanın evladı değimisiniz
ya karşımdaki düşman kim olursa olsun vatan terkedilirmi
vatan namus değilmi?
bunlar nasıl konuşmalar kardeşim
senin Türk halkına haiz özelliklerin var
Sosyal ağlarda paylaş

hep aynı örneği verdiğim için kendimi papağan gibi hissediyorum şimdi örnekleri arttıracağım hehe. boğaziçindeki bir hocam taylan akdoğan 4.0 gibi bir ortalama ile boğaziçi elektronik ve fizik çapı bitirdi benzeri bi başarıyla mit nükleer fizikten mezun oldu ve türkiyeye geri döndü. katıldığı deneyler zaten sahip olabileceği en iyi referanslardı ama yine de buraya döndü çünkü nükleer fizik türkiyenin gerçekten kendini geliştirmesi gereken bir alan ve kendisi de çok iyi bir hoca. boğaziçi fizik bölümü gibi iyi bir ortamda gerçekten iyi öğrenciler yetiştirebilir. ama bir devlet üniversitesinde doçent dr. bir ailesi var ve sürekli makale çıkarabileceği bir alanda değil dolayısıyla ekonomik açıdan zorlanacağı kesin. yine uğur sezerman hoca sabancıda türkiyede biyoinformatik dalının oturması için sürekli seminerler düzenleyen elini taşın altına sokan ve tübitak gerekli finansmanı sağlamadığı için hayatının önemli bir kısmını sponsor aramaya harcayan hatta masrafları artık cebinden karşılayan bir insan. ali nesin ise her zaman verdiğim örnek, kendinden çok vakit çalan bir dergi işletip o dergiden gelen gelirlerle her yaz türkiyenin her yanından gelen öğrencilere iyi öğretmenlerin geldiği bir yaz okulu açması. Ki bu yaz devlet yapmadığını bırakmadı her hafta jandarmalar ve bakanlar gelip kapatın diye taciz etti resmen kampı. gibi örnekler çoğaltılabilir. tabi benim çevrem genelde akademisyenlerden oluştuğu için onlardan örnek verebiliyorum aynı analojileri sanat, mühendislik, spor vs gibi alanlara kurmak size kalmış
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Hayır vatan namus değil. Sadece insanların bir araya gelip rahat ve mutlu yaşamalırını sağlayan bir kurum. Eğer bu görevini yerine getiremiyorsa benim için bir değeri yok.

Orada insanlar ölüyor sen nasıl bunları diyorsun diyorsun; diyorum ki hiç bir insan ödüllendirilemez ya da cezalandırılamaz ve ad hominem ile de bir yere varılmaz.

Onlar öldüğü için ben de mi ülmeliyim? Ya da yaşadığım için lanetlenmeli miyim? İnsanların ölümü düşündükleri şeyleri reddetme hakkımı elimden mi alır?
Sosyal ağlarda paylaş

arjantin said:
porsuk adam zaten kendini buraya ait hissetmiyor,enayi diyor askerlere..kansızlıkta son nokta budur..git kardeşim buradan nereye gideceksen..paticikte nasıl yazılar görüyoruz ya..

ben kendimi gayet buraya ait hissediyorum.hiç bir yerede gitmeye niyetim yok.dikkat et ben askere değil boşu boşuna amaçsız devlet istiyor diye askere giden adama enayi dedim.neyse thkp-c ye terör örgütü diyecek kadar sığ bir adamla konuştuğumu unutmuşum bi an.özür dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Flameoffear said:
Keşke zamanında dedelerimiz de. "Bu osmanlı bize ne verdiki, iliğimizi kemiğimizi kuruttu" diye savaşmasaymış.
aynı osamanlı için, vatanseverliği, fedakarlığı, ülkenin geleceğinin nasıl korunacağını bilecek kadar akli kapasitesi olan, ülkesine sövmek olaya sadece kendi cephesinden bakmayarak milli bir mesele olduğunu düşünen istanbul erkek lisesin btün dönemleri hayatlarının baharında çanakkalede kurşunun üstüne koştuğu için bu gün burda yada sokakta anasına sövülmeden, itilmeden, ikinci sınıf insn muamlesi görmeden rahatlıkla kendi dilini konuşan insanlar, bu gün ecdadlarının kemiklerini sızlatacak cümleleri kurarken gururla ifade ederken biraz dahi olsa utanmalılar diye düşünüyorum, tabiki nafile..

Aynı bu bana zihniyetine sahip insnlar toplum olabilme bir bütünün parçaları olabilme zihniyetini ve bunun gereklerini idrak edememiş insalrdır ve aynı kişiler televizyonda bir bankayı hortumlayan kişiyi gördüklerinde okkalı küfürü yerleştirirler, bilmezlerki onlarada o bankada çalanlarında aslında hayat bakışları ile kendi bakış aralarında hiç fark yoktur, aynı bencilliktr kalplerinde olan.. Ama onlara da sorsan bu ülke onlara ne vermiştir ki, hatta bir sürü şeyide almıştır, başka bir ülkede doğsa daha güzel hayatlar yaşayabilirler, neden bu ülke için kısacık ömründe yaşayabileceği bir çok zevk varken bunlardan ödün versin ki hiç tanımadığı insanların geleceği için...

İşte sürekli sosyal mesajlar verenler, bedelin sadece entelektüel vaazlarla bittiğini sanarlar, sen bir şeklde ülken adına çıkarları adına kendinden bişey verdiğinde yada verilmeli dedğinde ^^ aman be pirim kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz sende, hem bu devlet adam olmaz, bu sorunlar bitmez^^ derler senin şevkini de kıralar ( aslnda kıramzlar amaçları kendi utanılası hallerinnin, kalan azcık vicdan kırıntılarının verdiği rahatsızlığı karşısında kndi gibi birisini görerek azaltmaktır bunu da başaramzlar).. Asgari ücretle çalışan insanların dahi arasında olduğu insanların vergileiyle 15 sene okurlar mezun olurlar, her lafın arasına bu ülkenin insanlarına olan borçlarını ödemeyi bi taraf bırak bu ülkeyi terk etmek için yollar aramaya başlarlar..

Ülkenin en çok berğberliğe ihtiyaç duyduğu anlarda da garip garip konuşurlar, marifetmiş gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:
Hayır vatan namus değil. Sadece insanların bir araya gelip rahat ve mutlu yaşamalırını sağlayan bir kurum. Eğer bu görevini yerine getiremiyorsa benim için bir değeri yok.

Orada insanlar ölüyor sen nasıl bunları diyorsun diyorsun; diyorum ki hiç bir insan ödüllendirilemez ya da cezalandırılamaz ve ad hominem ile de bir yere varılmaz.

Onlar öldüğü için ben de mi ülmeliyim? Ya da yaşadığım için lanetlenmeli miyim? İnsanların ölümü düşündükleri şeyleri reddetme hakkımı elimden mi alır?

birilerinin hatası olsun veya olmasın ortada savaşmak zorunda olduğun bi durum var
insanlar savaşır ölür ve öldürür bu savaşın tabiatında vardır
insanlar dini dili ve ırkı için varoluşundan beri savaşmış
bu gerçeği değiştiremessin
Vatan bir insan için temel hak özgürlükleri bakımından kurum
namusu gibi koruması gereken topraktır
bu sözler senin için modası geçmiş duygu sömürüsü olabilir
ama senin gibi düşünen insanların dünyasının yanın birde bizim dünyamız vardır
bizim dünyamızda böyle yönlendirmeler sindiremediklerinin alehtarlığı yoktur
Sosyal ağlarda paylaş

GERGE said:

allah gözünü doyursun be birader, bugün senin bahsettiğin insanların mutlu ve rahat yaşaması gerektiğini söylediğin kurum devam etsin diye insanlar karda dağlarda geziyor ölüyor.

daha ne lazım paşam sana, söyle getirelim hemen yeter ki bizi terketme.
Sosyal ağlarda paylaş

Dağda savaşıp ölenler acaba gerçekten bu vatan için mi savaşıyorlar? Yani öyle zannettiklerine kesinlikle şüphe yok. Ölen PKK'lılarda muhahauahahua yaşasın kötülük, şeytana hizmet için varız demiyorlar. Onlara sorarsan onlarda vatanşarı için, özgürlükleri için ölüyorlar. Peki o zaman kimin vatanı? Uğruna ölünen toprak kimin? Kim işgalci? Kim saldırgan? Kavramların birbirine karıştığı bir iç savaş bu yaşanan. O yüzden düşünebilen bazılarımız, ikileme düşüyorlar. Bazılarıda ezberlere sarılıp, millete kansız, şerefsiz, çek git bilmemne diyorlar. Öbür cephede silah bırakalım diyene hain, işbirlikçi, emoeryalist uşağı dedikleri gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

ombakkombak said:
Dağda savaşıp ölenler acaba gerçekten bu vatan için mi savaşıyorlar? Yani öyle zannettiklerine kesinlikle şüphe yok. Ölen PKK'lılarda muhahauahahua yaşasın kötülük, şeytana hizmet için varız demiyorlar. Onlara sorarsan onlarda vatanşarı için, özgürlükleri için ölüyorlar. Peki o zaman kimin vatanı? Uğruna ölünen toprak kimin? Kim işgalci? Kim saldırgan? Kavramların birbirine karıştığı bir iç savaş bu yaşanan. O yüzden düşünebilen bazılarımız, ikileme düşüyorlar. Bazılarıda ezberlere sarılıp, millete kansız, şerefsiz, çek git bilmemne diyorlar. Öbür cephede silah bırakalım diyene hain, işbirlikçi, emoeryalist uşağı dedikleri gibi.
dostum sen gerçekten şaşırmışsın sen gerçekten şaşırmışsın
Sosyal ağlarda paylaş

savai her zaman aynı şey. kurtuluş savaşında bizi sindirmek isteyen milletlerle bizzat yüz yüze savaşıyorduk bugün ise yine onların yarattığı örgütlerle vs savaşıyoruz. tabi ilk duruma kıyasla ortada daha fazla bir "sömürgecilik" söz konusu. İğrenç bir durum bu çünkü muhtemelen bizi birbirimize düşüren birileri varsa aynı zamanda silah vs tedarik ederek bu işten para da kazanıyorlar. Resmen normal koşullar altında birbiriyle bu kadar kıyasıya savaşmayak iki taraf malesef kukla haline geliyor. kurtuluş savaşında en azından bizi birebir sindirmek isteyen insanlarla yüz yüze çatışılmışdı..
Sosyal ağlarda paylaş

byzasz said:
ombakkombak said:
dostum sen gerçekten şaşırmışsın sen gerçekten şaşırmışsın

Bence hiç şaşırmamış,turnayı gözünden vurmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...