Killer Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 atatürkede kimse güler yüz göstermedi.hatta ülke satılıyodu o zaman. fekat görüşlerinin bazılarına katılıyorm. zaten hep derim şu ülkenin tarihi olmasa kara kaşına kara gözüne kalmadım diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necrodmus Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Gitmek isteyenler tabiiki hemen gitsinler.Yazılan düşüncelerde haklı olunan noktalar var. Ama giderken de Nutuk'u okusunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
veyr10 Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Bazı kişiler GERGE'i hiç tanıdaman konuşuyor direkt sonuçlara varıyor ya şaşıyorum... Peki ben tanıyor muyum? Hayır doğru dürüst tanımıyorum ama daha önce yazdığı şiirleriyle, şarkılarıyla bana ve bir çok insana birşeyler kattığını düşünüyorum. Hatta hiç unutmuyorum GERGE yazdığı bir şiirin içeriğinde dine hakaret olduğu için uyarı almıştı ve şiiri silinmişti. Hem de bu forumda! Burada bile böyle bir durumun olması bence GERGE'in haklılığın bir göstergesidir... Ben PKK dan falandan filandan bahsetmiyorum sadece basit bir şiirden bahsediyorum hem de o şiirin başında uyarmıştı da "şiir dini içerik taşıyor" falan diye yani böyle direkt de koymamıştı ama yazık... Herneyse GERGE senin gibi düşünen insanların olduğunu bilmelisin... Ayrıca Viktor öncelikle başınsağolsun... Başından tüm geçen bu olaylara rağmen yine de kendini geliştirebildiğin için ayrıca tebrik ederim. Edit: Typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 necrodmus said: Gitmek isteyenler tabiiki hemen gitsinler.Yazılan düşüncelerde haklı olunan noktalar var. Ama giderken de Nutuk'u okusunlar. Gitmek istediğimi hiç söylemedim ben. Eğer varoluşsal niteliklerime zorlayıcı saldırılar olursa boynumu büker giderim diyorum. Yine de benim gibi - ya da yakın - düşünenler olduğunu bilmek avundurucu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 necrodmus said: Gitmek isteyenler tabiiki hemen gitsinler.Yazılan düşüncelerde haklı olunan noktalar var. Ama giderken de Nutuk'u okusunlar. nutuk u senden cok iyi biliyorum ben, 12 yasimdan beri cevirir cevirir okurum ama gitmek istiyorum demekki nutuk da bitmiyormus is Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 evet bir miktar kendine güven, bir miktar ego lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 bi kez geliyoruz dünyaya, ömrümüzde cok kısa. kimse baskasının ideallerini taşımak zorunda değil. ironik olan şu baskı ortamında gidiyorum demek kalıyorum demekten daha cok cesaret istiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necrodmus Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Viktor said: necrodmus said: Gitmek isteyenler tabiiki hemen gitsinler.Yazılan düşüncelerde haklı olunan noktalar var. Ama giderken de Nutuk'u okusunlar. nutuk u senden cok iyi biliyorum ben, 12 yasimdan beri cevirir cevirir okurum ama gitmek istiyorum demekki nutuk da bitmiyormus is ben daha iyi biliyorum demedim sakin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 gerge dusuncelerini cok guzel dile getirmissin, dusuncelerine katilmamak elde degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Odinn Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Görüşlerine tamemen katılıyorum , şahsi olarak ilk düzgün fırsatta şu ülkeden ayrılmak istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 bu ülkede yaşayan insanların büyük bi bölümü eğitimsiz ve önyargılı vergi ödemek nekadar dürüst bi davranış olsa dahi artık vatandaşın vergi ödemekten beli büküldü istemediğimiz hatta istenmediğimiz bi savaşın içinede çekilebiliriz büyük haksızlıklar karşısında ezilebiliriz sebep ne olusa olsun tehdit ne olursa olsun Vatan terkedilmez sen kendi ülkende haklarını savunmak için birşeyleri göze almıyorsan sevmediğin durum karşısında ülkeyi terketmeyi düşünüyorsan düşmanların daha fazla saldırma ihtiyacı hissedecektir sen kendi ülkenin toprağında yaşıyorsun bu Vatan senin kendi fikirlerin ve kişisel politikan uğruna istediğin kişiye savaş açabilirsin sonuçları tartışılır Dünyanın her ülkesinde dincilik ırkçılık meshepçilik ulusalcılık var önyargı adaletsizlik var bu gibi durumlar Türkiye vatandaşlarına haiz değil tamam haklısın savaş istemiyoruz barış dolu bi Dünya istiyoruz eyvallah ama ortada bi tehdit var çok vergi istemiyoruz insan gibi hizmet istiyoruz tamam bu da eyvallah ama hizmeti verenin ve alanın çevirdiği çarkı iyi analiz etmek lazım bu konu hakkında yazılacak çok şey var ama son sözü ATATÜRK ile ifade etmek istiyorum Savaş bir millet için hayati değise felakati olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
a cup of coffee Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 gergeninde viktorunda fikirlerinin neredeyse hepsine katılıyorum ve viktor başın sağolsun.ama abi şimdi yukarda bi arkadaş bi şiirden bahsetmiş diyosunuz ki dine hakaret olan bir şiir konmuş silinmiş e silinmesin mi din sonuçta bir çok insanın dğer verdiği bir şey ister saçma olsun ister olmasın.en azından değer verdiğin birşeyle karşılaştır bir çok insan dinine değer veriyor bir çok insanda dinini güzelce yaşıyor yunus emreyi mevlanayı örnek alıyor kendine ha genel kitlede çok az paylarıda olsa bu böyle. cevap yazarken böyle bişeye değinmek aklımdan geçmemişti ama görünce dayanamadım yani madem paticikteki insanlar çok elitler o zaman dinede saygılı olun artık biraz akp ye olun şeriatçıya olun dinciye olun demiyorum. bide bi kaç topice bişeyler karalamıştım vatanı sevin vesaire diye çünkü orada farklı birşey söyleniyordu düpedüz terörizm savunuluyordu neyse girmiyim o konulara.bu topiklerde her ne kadar aşırı milliyetçi kişi konumuna gelmiş olsamda gerge ve viktora katılıyorum . ilk postlardan birinde deniyordu ya böyle hani ayrım olmasın güzel olsun herşey falan bende öyle istiyorum tozpembe olsun toplum bireylere damga vurmasın hatta tuzla iett şöförlerine insanlarla iletişim öğretilsin ama önce araba kullanmayı öğrensinler artık insan ezmesinler. istiyorum ki okul tuvaletine girdiğim her seferde bir mehepeci bir elemanı kıstırmış olmasın. istiyorum ki birazda güzel haberler duyalım neden bizim haberlerimiz tamamen kara, acı haberlerden oluşuyor(bir şehit daha, bir hırsızlık daha, bir kundaklama daha, bir cinayet daha, bir gasp daha, bir tecavüz daha).bu konuda kafam karışık değil dersemde yalan olur çünkü diğer ülkelerdede mutlaka suçlar var bilmiyorum tabi ne düzeydeler. ha zaten şu anda bi yere gidecek imkanım yok bi kaç sene sonra belki, o yüzden gidip gitmemek şu anda bi sorun teşkil etmiyor benim için ama benimde şu anda gerge, viktor gibi sitemde bulunmam yersiz olmaz. sitemde bulunuyorum çünkü çok yıllara dayalan bi tarihimiz var sitem ediyorum çünkü bu ülke hangi uçurumlardan sıyrılmışta düşmemiş sonra atatürk geliyor aklıma vay anasını diyorum satece atatürk gelmiyor hatta muhakkak arkadaşlarıda geliyor en azından beynimin bi yerlerinde geliyordur ismen sadece atatürk gelse bile.yokmuşuz, varolmuşuz diyorum.. şu anda böyle eriyip gidiyoruz yokmu oluruz bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 çin seddi oldu bu konu heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Kimse kimsenin ideallerini göğüslemek, taşımak zorunda değil. Bu ülkeyi soyup soğana çevirenlere nasıl saygı gösteriyorsanız, ülkeye zararı dokunmamış gitmek isteyen insanlara da saygı gösterin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Bir ülkenin vatandaşı olmak için ve orada yaşamak için o ülkeyi sevmek gerekmez. Zira vatandaşlık eğer doğumdan geliyorsa; ki çoğumuz sanırım bu durumdayız; nasıl ki ana-babamızı seçemiyorsak, ülkemizi ve vatandaşlığımızı da seçemeyiz. Anneni, babanı, sevmezsen değiştirebilir misin? Doğduğun yeri değiştirmekte senin elinde değildir. Bu ülkeyi sevmiyorsan bile, bu ülkede yaşamak (veya yaşamamak) senin doğuştan gelen insan hakkındır. Hiçbir zaman ve hiçbir şart altında, hatta söz konusu kişi vatan haini bile olsa, ya sey ya terket diyemezsiniz. Terk etmek veya burada kalıp yaşamak insan olmaktan kaynaklanan doğal haklarımızdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Keşke zamanında dedelerimiz de. "Bu osmanlı bize ne verdiki, iliğimizi kemiğimizi kuruttu" diye savaşmasaymış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 off o ne bicim bir noktaya parmak basmaktır, öldüm utancımdan bittim tükendim. nasıl bi mantıklı iki durumu bağdaştırdın anlamıyorum, ha osmanlı içinmi savaşmışlar bi öğren onuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Sen bi aç tarih oku. Adam bu ülke bana ne verdi diyor. Ki onun için savaşayım diyor. Zamanında kurtuluş savaşını veren insanlarda aynı şeyi dese ne kadar güzel olurdu diyorum. Bir cümleyi bile açıklamak zorunda bıraktığın için tebrikler yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 bu işler öyle duygu sömürüsü ile olmaz herkesin idealleri kendine cüce'nin dediği gibi. başkalarına ideallerinizi onlar kendileri gerçekten istemeden taşıtmaya çalışırsanız o insanlar o ideallerin yükü altında hiç bir şey yapamaz zaten. herkes tutkuyla bağlandığı idealleri taşıyabilir ancak. adı üstünde ideal, taşıması ve ulaşması kolay olan bir şey değil. bir de bunu deneyen bunun için gereken tutku ve isteğe sahip değilse hiç manası yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Flameoffear said: Sen bi aç tarih oku. Adam bu ülke bana ne verdi diyor. Ki onun için savaşayım diyor. Zamanında kurtuluş savaşını veren insanlarda aynı şeyi dese ne kadar güzel olurdu diyorum. Bir cümleyi bile açıklamak zorunda bıraktığın için tebrikler yani. hadi ne verdiğini geçtim.başarılı olursak ne vericek onu tartışalım.ya da tc'nin başarılı olanlara ne verdiğini tartışalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 bunu şuan birşey beklemeden yapan insanlar olduğunu hatırlatmak istiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Sorun ne verdi, ne verecek, nasıl olacak meselesi mi? Ozaman adama demezlermi, Sen bu ülkenin insanlarına ne verdin ki üstüne bir şey istiyorsun. Kaç kişi burda yanlış giden düzen için bişi yaptı? Kaç kişi haksızlık gördü de üstüne gitti? Bunları konuyu açan arkadaşa hitaben demiyorum. Genel olarak "Bu ülke bana ne verdi" diyenlere diyorum. Siz ne verdiniz abicim bu ülkeye. Ne yaptınız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 o duygu sömürüsü bu duygu sömürüsü nasıl ifade edicek bu adam kendini başkalarının fikrine saygıdan bahsediyosunuz ama aynı hassasiyeti göstermiyosunuz aga nasıl olcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Ardeth said: bunu şuan birşey beklemeden yapan insanlar olduğunu hatırlatmak istiyorum enayidir onlar kanımca. ben savaşırsam benden sonraki nesillerin benim yaşadıklarımı yaşamaması için savaşırım.daha iyi bir düzen için savaşırım.demokrasi için savaşırım. bişey beklemeyenler,devlet ne yapsa kabulümdür diyenler yüzünden bu kadar gerilerdeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 amaç karşındakini suçlu hissettirek buna ikna etmek değil. bunun ceza verme yöntemiyle karşıdakinin tutumunu değiştirmekten farkı yoktur bence. böyle ikna edilmiş kişi de dediğim gibi o idealleri taşıyamaz. Amaç örnek olmaktır. Ben eskiden bu konuda bu kadar kararlı değildim, istersem dönerim istemezsem dönmem derdim. Sonra Ali Nesin'i ve nasıl canla başla çalıştığını gördüm. Adamla 2-3 kelimeden fazla etmedim o da matematik üzerineydi zaten. Fakat o öyle bir örnek oluşturdu ki ben ikna oldum bir insanın gerçekten istediği zaman tek başına bile birşeyleri değiştirebileceğine (benim şüphe duyduğum noktalardan biri buydu zira). Doğru yol bu olmalı, tabi ki konuşulup anlaşılacak ama sözler kadar bir insan sözlerini hareketlerle de desteklemeli. Hareketler sözlerden daha güçlü bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar