Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bulent ersoy "halki askerlikten sogutmaktan" yargilanicak

Jadelith

Öne çıkan mesajlar

oh ulan! allahtan şimdi haberim oldu da görüşlerimi yazmadım!
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=askerligi+yapmak+zorunda+oldugu+icin+yapan+adam

mahkemelik ol, git gel çile çek bi de!..

askerlik süperdir! dişçi de süperdir! herkes süper!

bu arada sanıyorum uygun bir şekilde belirtememişim. askerlik herkesin yapması gereken ve severek yapacağı bir şeydir..

evet..

ciddiyim
Sosyal ağlarda paylaş

gereken ayar programda kendisine verilmis zaten

ha yargilanmasi tabikide yanlis ama 301 i kaldirmiyan hukuemte soyliyceksiniz onu

avrupanin onayladigi turban yasagini ozgurluk diye kaldiran zihniyet avrupanin kaldirin diye feryat ettigi 301 i kaldirmiyor

sonra minionlari biz liberaliz akp rullaz diye geziyor

hadi kaldirin 301i

turban olayinin onundeki engelelr 301 in 10 misli kadardi catir catir kaldirdiniz

301 niye duruyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu simdi soyle bir durum soz konusu, askerlik yapilacak elbetteki.. Ama mehmetcigi daha guclendirebilirler..

Ornegin, egitimli olmalilar arkadas, acemilik var, ama ne kadar yararli ? Bilmiyorum, ama ciddi anlamda zaten bir acemiyi oyle savaşa sinira felan gondermezler, ya da yapamayacagina inandiklari birilerine, onlar da işte orda nobet surda garsonluk paşa şöförlügü felan filan..

Benim rahatsiz oldugum bir nokta var ise, askerin gereksiz gorevlerde bulunmasi olacaktir. Ama bu görevleri de, normal kilacak bir ücret ödeniyor diye biliyorum..

Sonuc olarak, askerlik'de bir kusur gormuyorum ben. Gider yaparim bir gün.
Sosyal ağlarda paylaş

Zorunlu askerliğe bende karşı biriyim,akabinde yurtdışı dönüşünde 1ay askerlik yapıcam,ama bu konudaki düşüncelerimi şuan beyan etmek abesle iştigal olur.
Milletin çocuklarının öldüğü bir ortamda ben çocuğumu göndermezdim demek o insanlara küfür gibi birşey oluyor.
Bülent Ersoy genius değil,bizde görüyoruz ortadoğu oyunları,bizde biliyoruz Şehitler ölmez,vatan bölünmez lafı evet bir klişe,ama gerekli bir klişe.

Hayır napalım istiyor anlayamıyorum,amerikanın oyununun içindeyiz,oynamayalım!! e be bülent ablam tezkeredir,amerikan oyunudur diye girmedik oyuna,noldu?oyun yine döndü dolaştı bize patladı,bugün girmesek 5sene sonra nolucak?yine patlıcak.oyun varsa kaçılmaz,kuralınla oynanmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

Zorunlu askerliğe kesinlikle karşıyım ve çocuğum olsaydı, (kendi rızasıyla gitmesi dışında) kesinlikle göndermezdim.

Saçma sapan bir olay zorunlu askerlik, kimsenin benim hayatımdan 1 gün bile çalmaya hakkı yokken, aylarımı sefil yaşam koşullarında, ezilerek ve sürekli emire alarak geçirmek zorunda bırakılıyorum.

"Vatan borcu" muhabbetine de hiç girilmesin valla, savaş durumunda eyvallah öderiz o borcu da, Amerika'nın köpeği olup sağa sola gönderilmektense, zorunlu askerliği tüm kalbimle reddetmeyi tercih ederim.

Son olarak, hayatımda böyle bir cümleyi kuracağım hiç aklıma gelmezdi ya, Bülent Ersoy'a katılıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

zorunlu askerlik zaten zamanla kalkicak bisey basta kibris harikatindaki acemilerin yol actigi olumcul hatalardan beri ordu istemiyor

ama bu oyle he diyip gecilicek bisey de degil altyapisi kurulucak mevcut pozisyonlar doldurulucak bugun kaldirsan personal alsan belki ihtiyacin %40 ini akrsilamiycak aldigin adamlar

yavas yavas

uzman jandarmalarla kac sene once basladi sozlesmeli personelden askerlik suresinin kisaltilmasina ve genelkurmayin sicak catisma bolgelerine sadece uzmanalri yolliycaz planlarina akdar ilerledi

10-20 seneye tamamen kalkar
size uzun geliyor belki ama bu tur koklu degisiklikler 2-3 ayda ha diyip olmuyor heleki bizimki gibi sicak bolgelerde

sehitler olemz vatan bolunmez ne akdar kliseyse analar aglamasinda ondan daha klise

savasa akrsiyiz siddet cok kotu vahset 3-5 kisinin gazi pis kaka politikacilar vs

ama savas bir realite

kabil kardesi habil i kiskanip oldurdugu gunden gunumuze kadar gelmis insanligin pir parcasidir vahset ve istedigini almak icin cinayet

sen kendini korumazsan binerler tepene ezerler ve buna karsi kendini savunman gerekir

butun dunya tek bir develt altinda birlesse ve silahlar tamamen yasaklansa bile cikar catismalarindan dogan cinayetler kesilmiycek

bencillik insanlarin dogasinda var ve tum insanlik dunyadan silinmeden savaslar ve cinayetler son bulmiycak

peri masalinda yasamiyoruz
dunyanin gercegi bu

bugun orda o teroristlerin vurulmamasi bahar ayalrinda sivillerin oldurulmesi demek

elinde silah olan ve akrsisindakini oldurme sansi olan bir adamin kendini savunma sansi olmiyan 15 sivil yerine olmeside bir gercektir

daha kotusu bugun saldiriyi cevapsiz birakirsan yarin abskasi oburgun baskasi saldirir
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth'a katılıyor gibiyim. Ama tam olarak katılmıyorum.
Ama sir'e kesinlikle katılmıyorum.

Çünkü o bir

Tayyip'çi Liboş ;P

Sonuç olarak ben de zorunlu askerliği saçma buluyorum.
İstemediğim halde neden 6 ayımı askerde geçirmek zorundayım?
En azından bu konuda Asteroth ile hemfikiriz.

Özellikle geçenlerde 40 yaşından sonra sırf gösteri için askerlik şubesine kayıt yaptıranlara da kıl oluyorum. Çağırmayacaklarını biliyorsun,çağırırlarsa da çoluğum çocuğum var diye ağlayacaksın.
En azın 10 kişiden 6 sı bunu yapar.İkiyüzlüyüz çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

ha yargilanmasi tabikide yanlis ama 301 i kaldirmiyan hukuemte soyliyceksiniz onu

avrupanin onayladigi turban yasagini ozgurluk diye kaldiran zihniyet avrupanin kaldirin diye feryat ettigi 301 i kaldirmiyor

hadi kaldirin 301i

turban olayinin onundeki engelelr 301 in 10 misli kadardi catir catir kaldirdiniz

301 niye duruyor?

301 duracak tabi...

nedir 301 le alıp veremediğiniz ben anlamıyorum ki? Bu ülkede yaşıyor, havasını soluyor, suyunu içip ekmeğini yiyorsan, hakaret etmeyeceksin arkadaş...

madem hakaret edecek kıvamda hissediyorsun kendini, git kanadaya göç, ingiltereye göç. Yabancılar güzelim türkiyesini satanları çok seviyor şu sıra...

sen bi o modern avrupaya git te 301 kapsamındaki konulardan dem yak o ülkede, bak ne yapıyolar sana...
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith said:

yani yasamak icin bir sebep gormuyorsaniz ve kendi caninizi copte bulduysaniz, "vatan icin canim feda abi" dersiniz de. normal bir insan zorunlu askerlik yaparken "canim feda olsun" diyemez.

valla zorunlu askerliğe karşı olmak başka ki ben de karşıyım ama daha bu hafta kaç tane aslanımız toprağa düşmüşken şu laflara anlayış göstermem beklenmesin. bu hafta ölen o gencecik insanlar hayatlarını çöpte bulmuş, yaşamak için sebep görmeyen anormal insanlar mıydı?

ne yazdığınıza biraz dikkat edin. bülent bey de yargılansın ve umarım kanunda konuyla ilgili en üst ceza neyse onu alsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

hadi kaldirin 301i

301 niye duruyor?

bide "liberal" diye tanimlanan dusuncelere sahip olan herkesi hardcore akpci yapman cok degisik.

akpnin turkiyedeki tek guclu liberal parti olmasi, her yaptiginin dogru oldugu anlamina gelmez. turkiye sonucta burasi, gordugun gibi "halki askere sogutma" gibi bir yaratici suc bile var.

301 in kaldirilmamasi cok buyuk sacmalik, dalga gecermis gibi 2 cumle degistirdiler. belki mhp ye (ya da onlara oy verenlere) goz kirpiyorlardir, kim bilir.
Sosyal ağlarda paylaş

yazıklar olsun,şu anda binlerce asker ülkemiz için kelel koltukta savaşırken şu laflara bak..

tabii kardeşim sen de yollama,ben de gitmeyeyim,kimse savaşmasın..daha dün istanbulda ,antalyada,d.bakırda,izmirde...patlayan bombalar,ölen siviller yoktu zaten..kasabaları köyleri basan,haraca kesen,insan öldüren teröristler yok doğuda..oturalım paşa paşa evimizde ohh..sevgi kelebeği olunca teröristler ilişmez bize,onların insafına kalırız ne güzel değil mi..
Sosyal ağlarda paylaş

Eee ama hiç düşünmeden "canım bu vatana feda olsun" diyebilecek insanlar var bu ülkede...

doğuda açlık sınırında yaşayan, ömründe televizyon falan görmemiş tipler var. Askere gidince beğeniyorlar o komüniteyi. Arkadaşları var, bir şeylerle meşgul ediliyorlar, bir gurubun parçası olma duygusunu tadıyorlar. Hayatlarında ilk defa bir işe yaradıklarını düşünüyorlar böyle gençler var. Hatta bi albay tanıdığımız anlatmıştı, çocuğun teki askere gelmişte geri dönmek istememiş. anası babası arayınca da telefonda şey demiş:

"anne bana burda çok iyi bakıyorlar. ömrümde ilk defa meyve yedim, her gün meyve veriyorlar bize falan ben dönmeyecem"...

böyle insanlar var bu ülkede... çatışmayı onlar yapıyor zaten...

bizim gibi götünü pc başında büyüten entelleri göndermiyorlar sıcak çatışmaya...

o yüzden iç açıcı gelmese de size eli mahkum yapacaksınız askerliğinizi, büyütülecek bişey yok...
Sosyal ağlarda paylaş

yazılan hiçbir konuyu okumadım ancak eklemek istedim ki Bülent Hanım/Bey, eskilerde travestiliği türk hukukuna sokmuş birisidir ve kimi yargı kararlarında "travestiliği tanımamalıyız, o zaman herkes askerlikten kaçmak için cinsiyet değiştirir" tarzı zihniniyetler dile gelmiştir.
pardon yamuk yazdıysam
ama; ahahahahahhahah
Sosyal ağlarda paylaş

arjantin said:
yazıklar olsun,şu anda binlerce asker ülkemiz için kelel koltukta savaşırken şu laflara bak..

tabii kardeşim sen de yollama,ben de gitmeyeyim,kimse savaşmasın..daha dün istanbulda ,antalyada,d.bakırda,izmirde...patlayan bombalar,ölen siviller yoktu zaten..kasabaları köyleri basan,haraca kesen,insan öldüren teröristler yok doğuda..oturalım paşa paşa evimizde ohh..sevgi kelebeği olunca teröristler ilişmez bize,onların insafına kalırız ne güzel değil mi..
aaaaa olurmu öle şey sen şimdi kafa tascı oldun şimdi, oysaki kuşlar naıl cıvıl cıvıl ötüyor böcekler nasıl vızır vızır uçuyor..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...