Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Matematik dönem ödevi - Diziler

a cup of coffee

Öne çıkan mesajlar

evet çok kritik bir ödev bu benim için, ödevi nasıl bir formatta hazırlamalıyım acaba? ilk akla gelen işte konuyu anlat arada sorular çöz falan farklı bir önerisi olan var mı?
elinizde kaynak var mı veya link var mı bana yardımcı olabilecek?bu, sıradan dönem ödevini nasıl sıradışı kılabilirim.son olarak patideki matematikçiler bana diziler hakkında ne kadar yardımcı olabilirler? tenk yu.
Sosyal ağlarda paylaş

patideki matematikciler sana soru sordugun surece yardimci olurlar.
Kaynak onerin derken? Kitap ismi soylesem bulamayacaksin ki? Donem odevi dedigine gore lise falan bu, sizin senenizde konu ne kadar anlatiliyo? Ayrica teorilere gireceksin ama lisede bunlari nasi kavrayacaksin o da ayri bi soru.

google'dan arat bence, wikipedia'yi alip cevir, yaz. Sonra kaynak olarak wikipedia'nin referanslarini kullan.

Donem odevini siradisi kilmana gerek yok. Standart olsun aksine. Standardin disina ciktigin surece anlasilmasi zor olur. Zaten zor olacagini dusunursek, bence standarda tabi kal.
Sosyal ağlarda paylaş

evet lise 3 teyim, daha hiç araştırma yapmadım zaten bi an kafama "dank" etti.yarın falan bir araştırmaya başlayayım neler biriktiricem, bakalım.ayrıca konuyu anlatma ihtimalimde var; sunuş kabiliyetim çok yüksektir buna yönelikte birşeyler yapabilrim yeni geldi aklıma mesela anlatırken bir şekilde materyal göstersem falan hoş olur her ne kadar klasik olsada.

yarın bi araştırmaya başlicam ben bu konuda bilgili arkadaşlar; mutlaka şunu yapmalısın, şu hassas noktadır, şu iyidir, şuna gerek yoktur diyebilceğiniz noktalar varsa belirtin lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

biraz araştırdım da epey yüklüce döküman var internette direk türkçe olarak, ingilizcem var fakat çeviriyle falan vakit kaybetmek istemiyorum.dediğiniz gibi normal bi ödev hazırlicam ama öğretmenle bir irtibata geçeyim çünkü konu çok genişmiş 316 sayfalık powerpoint sunumları var internette konu bu kadar kapsamlı olunca gidip biraz daralttırıcam ona göre birşeyler hazırlamaya karar verdim.

konu anlatımını akıcı, sıkmayan ve anlaşılır bir dille yazıcam ki belkide konuyu ben anlatıcam..
dediğin gibi teorem ispatları falan vericem
konuyu anlatırken örneklendirmelere yer vericem
sonunada çözümlü sorular koyucam
çok farklı kaynaklar göstericem gerek anlatımda gerek sorularda ki epey döküman varmış nette
10-15 sayfalık bir ödev yeterli olur sanırım bu konuda ama dediğim gibi bu tarz detayları önce öğretmenle bir görüşeyim.
ürkütücü birşeye benzemiyor esasen tabi insan bilmediği şeyden korkar.teşekkür ederim şimdilik, kafama takılan birşey oldukça yazıcam buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

Genel çözüm fonksiyonunun çıkarılmasını da anlatabilirsin diyecem de, kesikli matematik dersinin konusu bu üniversitede. Ne bu dersen, genel terimi a(n)=bilmem ne tipinde olan dizilerde herhangi bi x>=1 için a(x)'i veren bi fonksiyonun çıkarılması diyim.
Mesela fibonacci serisi nedir, f(n)=f(n-1)+f(n-2). Bunu bi dizi olarak ifade edersen a(n)=a(n-1)+a(n-2), n>=2 ve a(1)=1, a(0)=1
Buradan a(n), r^n biçiminde bi sayı olsun diyosun, a(n) yerine r^n deyince elinde r değişkenine bağlı 2. dereceden bi denklem kalıyo. Bu denklemi sağlayan r değerlerini buluyosun (eğer denklemin kökleri reel diilse iş baya uzuyo ama burada reel). Daha sonra bu dizinin genel çözümünu bulmak için ne kadar kök varsa hepsinin n'inci kuvvetini ayrı katsayılarla çarpıp tüm bu terimlerin toplamına eşitliyosun. Bilinen başlangıç koşullarına göre (a(0)=1, a(1)=1 burda) bulduğun denklemi yerleştirip katsayıları buluyosun. Sonra elinde alayına giden bi denklem kalıyo.
Çözümünü istersen anlatabilirim tabii de, şimdilik sadece fibonacci dizisi için genel çözüm fonksiyonunu veriyim:
f(n)=[1/kök(5)]*[(1+kök(5))/2]^n - [1/kök(5)]*[(1-kök(5))/2]^n
ehi, biraz karışık oldu ama idare et dfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

thelegbra said:
dory said:
odevini yap, scanle, kontrol eder yardimci oluruz da, dokuman diyosun, turkce diyosun =)
thomas' calculus oneriyim cevirisi kasmazsa :)

artis misin? biliyoz matematikcisin de, liseye giden zavalli cocuga thomas' calculusmüş bilmemneymiş, havanı yesinler, hıh.

kes.

ceviri yapabiliyosa, dizi her yerde dizidir.
Sosyal ağlarda paylaş

hocayla konuştum bugün çok kapsamlı konu dökümanlar çok bol 360 sayfalık bile sunumlar var dedim gözleri faltaşı gibi açıldı nerden buldun lan onları dedi bende haylaz bir çocuk gülüşüyle internetteeeeeeeenn dedim nerden yaa dedi internettten hocam dedim çok döküman var dedim.sonra oda sen bi tüm dökümanlarını cd ye koy getir ordan ben bakar sınırlarını koyarım seçtiklerime göre yaparsın dedi ok thx bye dedim.

lise 4 sene olduya o yüzden lise 3 de işleniyor diziler 2de değil.
neyse sonuç olarak şu anda ne kadar zımbırtı bulursam doldurucam bir cd ye götürücem baksın.ekstradan şu linki şu powerpoint şu word belgelerinide götür canım, işin hallolsun maksat, diyen birisi varsa koysun erkekçe dosyaları buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

birde bilgisayardan yaparsan iyi olur dedi, bu sembolleri falan nasıl yapacağım? kullanışlı şeyler varmış matlab mı ne birisi öyle birşey demişti, birde wordde dahi sembolleri nasıl koyucağımı bilmiyorum şu an bu konuda yardımcı olursanız iyi olur.detaylı bir açıklama yaptınız mı rüyanızda ak sakallı dedeyi görceksiniz, 6 lıyı vericek.teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...