lucifertr Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Sabit ücret iadesi hayal oldu Çarşamba, 20 Şubat 2008 07:59 Türk Telekom’un uyguladığı sabit ücretlere ilişkin olarak Beykoz Tüketici Hakem Heyeti tarafından verilen ve basında yoğun şekilde yer bulan Beykoz Hakem Heyeti Kararı, İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi tarafından iptal edildi. Türk Telekom; mahkemenin bu kararı sonucu basın açıklamasında haklılığını ve uygulamanın hukuka uygunluğunu belirtti. Daha önce de aynı konuda farklı mahkemeler birçok benzer karara imza atmıştı. Böylece Türk Telekom; telefon hizmetinde erişim maliyeti, bir başka deyişle, müşteriye tahsis edilen hattın her zaman konuşulabilir durumda tutulması karşılığında alınan bir ücret olan sabit ücretin hukuka aykırı olmadığını da ispat etmiş oldu. Türk Telekom’un basın açıklaması: “Sabit ücretin tüketiciye geri ödenmesi isteyen Beykoz Tüketici Hakem Heyeti’nin kararı geçtiğimiz ay basında yer almış ve kesinleşmiş bir yargı kararı gibi kamuoyuna duyurulmuştu. Türk Telekom olarak daha önce yaptığımız açıklamalarda sabit ücret uygulamasının hukuka uygun olduğunu, bu tür Tüketici Hakem Heyeti kararlarının mahkemelerce iptal edildiğini, müşterilerimizi doğru şekilde bilgilendirmek ve korumak adına, gerekçeleri ile birlikte birçok defa açıkladığımız halde bazı çevreler aksine yönlendirmelerine devam etmiştir. Maalesef, söz konusu yönlendirmeler, mahkeme masrafları nedeniyle ilgili müşterilerimizin daha fazla maddi zarara uğramasına sebep olmuştur. Söz konusu Beykoz Tüketici Hakem Heyeti kararının Mahkemece iptali ile artık Şirketimizin bu konudaki haklılığının ve uygulamasının hukuka uygunluğunun müşterilerimizin menfaati açısından ilgili herkes tarafından anlaşılacağını umut ediyoruz.“ mynet.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 herkesin içine oturdu sanırım, cevap gelmemiş. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 geç saat ya ondandır.. yarına yorumlar gelir herhal bize her şey hayal, bize her şey mübah (gibi yuvarlak bi yorum yapar yatarım ben de) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Yoo aslında herkes uyanık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 uyanığız aslında. 30 kişi falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dregoth Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Müşteri menfaati falan demişler birde iyice tepem attı. Resmen sizi salak yerine koymamıza mahkemece onandıdan başka bir şey değil. Ayrıcana hukuken alınan ücret mantıklı değil. En azından hukuk öğrencisi olarak ben öyle görmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Hukuk mu vardı bu ülkede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PhysX Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 hukuk doğru değilki ** zaten verilmesi gereken şey için para alıyorlar olaya bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 hiç şaşırmadım sonuca.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 heh. Zaten boyle olmasa şaşardim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 (Bilmediğimden soruyorum) bir tek türkiye'de mi sabit ücret alınıyordu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 sizde geçin özel şirketlere alla alla hem ucuz hem de sabit ücret yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 pis oturdu bee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Masticore said: (Bilmediğimden soruyorum) bir tek türkiye'de mi sabit ücret alınıyordu ? almanya'da falan var T-Online'da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Fin said: çamura yatar tt =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar