Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 denendi olmadi skandal oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arjantin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 asteroth az buçuk bilgin varsa pkk nın kendisine ve tabiiki dtp ye herhangi bir alternatif çıktığında öldürdğünü bilmelisin bk:hikmet fidan bak dikkat ettinmi dtp nekadar provoke edersen etsin kapatılmadı hala..hak-par keza serbestçe siyaset yapıyor..bi düşün neden bu tolerasn var..çünkü devlet geçmişten ders aldı..s,iyaset kanallarını açık tutuyor.. ama elinde silah olanın gücü kırlmadan çözüm gelmez.bir düşün.akp bugün g.doğuda dtpden fazla oy aldı,asker pkk nın gücünü son 10 yılda kırmasaydı,bölge halkı bu rahatlıkta siyasal tercihini gösterebilirmiydid.bakırı akp nin almasından bahsediliyor,bir düşün.. yani silahlı tehdit kırılmalı,zaten pkk da farkında bölge halkını kaybettiğinin.bak 5 gün oldu savaşta,g.doğuda büyük bi protesto da olamdı hiç.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Hikmet Fidan da sütten çıkmış ak kaşık değildi de, sanırım bulunabilecek en iyi alternatifti. DTP'nin kapatılması, çok büyük bir sorun doğurur açıkçası, kapatılmaması ve özgürce konuşmalarına izin verilmesi çok önemli. (Her ne kadar çok ciddi provokasyonlara girseler de) Ama şunun da bilinmesi gerekir ki, bir alternatif çıktığı anda, devletin ona iki elle sarılması lazım, çünkü bu konuda hiç de düşündüğümüz gibi güçlü değiliz. PKK'nın ateş gücünün ortadan kaldırılması lazım elbette ki, o konuya da katılıyorum. Benim karşı çıktığım olay "Askerleri gönderelim, hepsini öldürene kadar savaşalım" mantığı sadece. Çünkü -çok klişe olsa da- öldürülenlerin hepsi piyon, örgüt için hiç bir öneme sahip olmayan zavallılar. 10 tanesini öldürürsen, gidip bir dağ kasabasını basıp topluyorlar yine o adamları. O nedenle diyorum, oradaki Kürtlere sözünü geçirebilecek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarları için çalışacak bir alternatife çok ciddi şekilde ihtiyacımız var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 geçmiş operasyonlarda başarılı olunamadı diyoırsunuz. geçmiş operasyonlarda türk ordusunun durumu nasıldı? ne hedeflerle kuzey ırağa gidiliyordu bunları hiç hesaba katıyormusunuz. geçmiş senelerdeki yanlış operasyonlar yüzünden pkk askeri yönden tam olarak bitirilemedi. 5000 kişilik terorist ordusunun 1200 ünü öldürdükten sonra, operasyon tamamlandı dıye dönüyorsan bu tsk nın suçudur. bakalım bu sefer nasıl olcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 DoruK said: hmm aslında devlet koysa ortaya bi tane kukla, medya pohpohlasa onu, kürtlerin lideri olsa, sonra devlet oturup güzelce anlaşsa onunla, baya bi karlı çıkar. düz mantık. Daha önce yapılmamış şey değil. Kur bir Kürt özerk bölgesi. Tepesine oturt Kamer Genç gibi yalaka bir Kürt'ü. İdare et gitsin. Bak Kuzey İrlanda'da çatışma falan kalmadı. Bir yerel parlamento kurdular bitt gitti. Tabii her zaman başarılı olacak demek değil. İyice ölçüp tarmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 sonra kosova modeli bagimsizligini ilan etsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Kosova'nın başına özerk yönetimi dış güçler işgal yolu ile getirdi. Merkezi hükümetin itirazına rağmen 10 sene besledi büyüttü. Aynı şey değil. Kuzey İrlanda modeli benim dediğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 kuzey irlanda bas kaldirirsa ingilterenin muttefikelri bagimsizlik savascisi diye destekliceklermi? avrupada IRA ya destek icin apra toplaniyormu? ingiltere ile turkiye cok farkli irlanda bagimsizlik ilan etse ingiltere biner tepesine dunyanin sesi cikmaz en fazla kinarlar ama ayni sey turkiyede olsa bastirmak istesek 2. bir navarin sendromu yasariz tum dunya tepemize biner aradaki buyuk fark o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Tony Blair'in ilk işlerinden birisi İrlanda'nın kendi meclisini oluşturmasına izin vermekti ve bu İngiltere'de Blair'in büyük bir zaferi olarak düşünüldü. Gerçi sonradan meclis feshedilmişti ama bugün yarın tekrar açılacak. Hal böyleyken İngiltere İrlanda'nın kafasına binemez çünkü kendi eliyle meclis kurmalarına izin verdi ve o meclis ayrılık kararı alırsa birşey yapamaz. Gerçi şu da var İrlanda'da İngiltere ile birlikte kalmayı savunan büyük bir kesim de var. Dünyada İngiliz diplomasisi diye bir gerçek de var, adamlar bir şekilde istediklerini almayı başarıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
porsuk Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 şimdi şöyle çok ilginç bi olay var normal vatandaşa bile vize verirken zorluklar çıkartan avrupanın iç yüzü 99 senesinde pkk bitme noktasına geldi avrupaya kaçtılar yaklaşık 3000 pkk lı avrupada rahatlıkla dolaşabiliyodu tam 4 sene avrupada kaldılar ve tüm istihbarat servislerinin haberi vardı olmassa zaten avrupaya adım atamazlar orada yeniden güçlendiler her türlü kaynak aktı pkk ya erdal sarızeybek efsane komutan çoğunuz bilir bi kitap yazdı ihaneti gördüm adında bi kitap şuanki ve daha önceki iktidarların hatalarını anlatıyor erdal sarızeybek çıktı dün akşam televizyona kimseden korkmadan çekinmeden aynen şunları söyledi sen kimi vuruyosun ırakta? amerika pkk ya git barzaninin kanatları altına gir diye emir verdi neden bunu söylemiyosunuz? sen kimi vuruyon ırakta ? nerden tanıyosun teroristi? ben bu olaya yorum yapmak istemiyorum çok fazla gizlenen gerçek var ki bunlar daha devede kulak kalır diğer bilinmeyenler yanında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 beyler irlandayla guneydogu birmi sacma sapan karsilatirmalar yapmayin. Irlanda hic bir zaman ingiltereye kendini baglamamis biryer. Zorunlulukla altinda yasamis bir yer. Allah rizasi icin aranizdan hangisi cikip benim kanimda kurtluk yok diyebilir. Yapmayin etmeyin kimi neye gore ayiriyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 bu iş 24 senelik isyan hareketi olsaydı şimdiye zaten ayrılmıştı kürtler. toplamda 2-3 milyon savaşabilir kişiden bahsediyorsun. olay isyan hareketi değil. devlete karşı elinde koz tutma ya da en azından tuttuğunu sanma. çözüm için askeri yolların yeterli olmaması askeri yolların gerekli olmadığı anlamına gelmez. misal en basidinden sorunun çözümünün en büyük ayağı olan ekonominin gelişebilmesi için güneydoğu da yatırıma yatırım için istikrara, istikrar için de kişi başına düşen kalaşnikof sayısının dünya ortalaması civarına çekilmesi gerek. hatta bu kalaşnikofu almak için yapılan uyuşturucu ticaretinin durdurulması, dağa çıkmayı kurtuluş olarak görenlerin hayallerine biraz ket vurulması için askeri yöntemler kullanılabilir. hee bi de ben geldim la B) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 matama said: beyler irlandayla guneydogu birmi sacma sapan karsilatirmalar yapmayin. Irlanda hic bir zaman ingiltereye kendini baglamamis biryer. Zorunlulukla altinda yasamis bir yer. Allah rizasi icin aranizdan hangisi cikip benim kanimda kurtluk yok diyebilir. Yapmayin etmeyin kimi neye gore ayiriyorsunuz. İrlanda'da irlanda dili bilen kalmamış dilleri ingilizce olmuş, ne diyorsun sen yaw? K.İrlanda ile g.doğu tabii ki bir değil. Ama benzerlikler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Rahan said: çözüm için askeri yolların yeterli olmaması askeri yolların gerekli olmadığı anlamına gelmez. misal en basidinden sorunun çözümünün en büyük ayağı olan ekonominin gelişebilmesi için güneydoğu da yatırıma yatırım için istikrara, istikrar için de kişi başına düşen kalaşnikof sayısının dünya ortalaması civarına çekilmesi gerek. hatta bu kalaşnikofu almak için yapılan uyuşturucu ticaretinin durdurulması, dağa çıkmayı kurtuluş olarak görenlerin hayallerine biraz ket vurulması için askeri yöntemler kullanılabilir. hee bi de ben geldim la B) öncelikle hoşgeldin bknz ne güzel özetlemiş +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 BBC said: 'Türk üsleri kapatılsın' Türk ordusunun Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik kara harekatını görüşen Kürdistan Bölgesel Parlamentosu, Kürt liderlerle 1997'de varılan anlaşma çerçevesinde bölgede kurulan 4 Türk askeri üssünün kapatılmasını talep etti TSK'nın kayıpları 19'a yükseldi Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik kara harekatının beşinci gününde iki kayıp daha verdiği bildirildi. Bu kayıplarla birlikte harekatın başından bu yana hayatını kaybeden askerlerin sayısı 19'a yükseldi. Genelkurmay açıklamasında, PKK'nın bugünkü kayıplarının ise hava muhalefeti nedeniyle tespit edilemediği belirtildi. Dünkü açıklamada PKK'nın toplam kaybı 153 olarak duyurulmuştu. Bölgedeki yoğun kar yağışının birliklerin ilerleyişini de güçleştirdiği anlaşılıyor. Önceki saatlerde Awene adlı bağımsız bir internet sitesine konuşan Ahmed Deniz adlı bir PKK sözcüsü, örgütün 23 Şubat'ta düşürdüğünü savunduğu helikopterin pilotu ile iki arkadaşının cesetlerini bulduklarını iddia etmişti. MHP ve CHP: "Hedefe ulaşana kadar sürsün" MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de parti grubunda yaptığı konuşmada Kuzey Irak yönetiminin PKK'ya yeniden yardım etmesi ihtimaline dikkat çekti ve "Caydırıcı davranılmalı ve kesin sonuç alınıncaya kadar bölgede kalınmalıdır" diye konuştu. Benzer bir vurgu CHP grubuna hitap eden Deniz Baykal'ın konuşmasında da dikkat çekti. Baykal, harekatın hedefine ulaşıncaya kadar sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bu operasyon götürülürken 'Tamam gerekeni yaptınız, artık yeter' deyip, kalıcı sonuçlar ortaya çıkmadan bu harekatın durdurulması çok vahim sonuçların ortaya çıkmasına neden olur" diye konuştu. DTP: Tepkimiz doruğa çıkacak DTP grubunda konuşan Grup Başkanı Ahmet Türk ise harekatı eleştirerek, "Tarih savaşta ısrar eden, kanla beslenen, akan kan üzerinden siyaset yapanları cezalandıracaktır" dedi. Ahmet Türk şöyle devam etti: "Gencecik canların yaşamlarını yitirdiğini görüyoruz. 20 asker yaşamını yitirdi, diğer taraftan da gencecik canları kaybettiğimizi görüyoruz. Savaşın önüne geçecek başka alternatif ortaya konulmadı. Bizce alternatif vardı. ''Biz savaşa karşıyız. Demokratik tepkimizi en doruk noktaya taşıyacağız. Bu bir insanlık görevidir, sorumluluktur.'' http://www.bbc.co.uk/turkish/news/story/2008/02/080226_turkey5_update.shtml Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 ombak irlandanin guney doguyla hic alakasi yok hic ama hic alakasi yok. Dillerini unuttular vs alakasi yok, irlandaca adam akilli bir dil olamamis zaten tarihin hic bir doneminde. Her neyse irlandada esas olay protestan katolik catismasi dir cok cok farkli. Elma ile armut u karistirmayin lutfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 matama said: ombak irlandanin guney doguyla hic alakasi yok hic ama hic alakasi yok. Dillerini unuttular vs alakasi yok, irlandaca adam akilli bir dil olamamis zaten tarihin hic bir doneminde. Her neyse irlandada esas olay protestan katolik catismasi dir cok cok farkli. Elma ile armut u karistirmayin lutfen Kavram kargaşası yaratıyorsun. Alaka benzerlik demektir. Sen alaka eşitlik demekmiş gibi algılayıp bana ona göre cevap yazıyorsun. Bazı benzerlikler var ama birebir aynı değil. Elma ile armut gibiler evet haklısın. Ama sonuçta elmada armutta meyvedir. K.İrlanda'da da, G.doğu'da da bir azınlık grup var. Etnik temellidir, değildir, dini temellidir değildir orası ayrı. İkisinde de halkın bir kesimi devlete bağlıyken bir kesimi ayrılmak istiyor. Her ikisinde de silahlı mücadele veren gruplar var. PKK kır gerillası taktikleri uyguluyor, IRA şehir. Kürtçe ile İrlandaca'nın da kaderleri aynı ayrıca. ELma ile Armut kadar ayrı oldukları doğrudur. Ama bazı benzerlikler olduğunu inkar etme lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 1 haftaya bitirin ve cıkın demiş amerikada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Önce gelen malı sahiplenmiş. Benim en komiğime giden Talabani topraklarımızda yabancı askerler görmek istemiyoruz harekat kısa sürsün demiş. Ula her şehrini başka milletin askeri savunuyor:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CatLikeThief Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 irlandalı resmi ile kürt resmi koyarmısınız lütfen foruma farkı anlarsınız ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raw power Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 CatLikeThief said: irlandalı resmi ile kürt resmi koyarmısınız lütfen foruma farkı anlarsınız ... Sen de kendi resmini koy,yanına da bir orangutan resmi koy.Sen haliyle orangutandan medeni görünüyorsundur.Ama o senin klavyenin başına geçse daha insani bir şeyler yazardı şu konuya,ondan eminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lidriel Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Saygı duydum. Bu konuda kaçınılmazdı bi tartışma çıkmasıda böyle crit ayar beklemiyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 komutan kendisi cekmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 hee video güzel de ne ara çektin de youtube a yolladın aga derler neyse bence arada böyle videolar lazım en azından moralimiz düzeliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 NTVMSNBC'de ki haberler doğruysa kara harekatı bitmiş. Eğer bittiyse, Amerika'nın "kısa sürsün" demesinden sonra, burdaki toplantıların hemen ardından bitirilmesi ne kadar garip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar