Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Ati Linux Driverları

GERGE

Öne çıkan mesajlar

eski driverları o kadar sorunluyduki nefret ettirmişti
daha eski driverları kullanıyordum

o ne yaaa
firefox da sayfayı aşağı indiriyorum cpu %100

içinde birsürü dosya olan klasörü full screen yapıyorum , sliderı aşağı kaydırıyorum işlemci %100
film açıyorum vsync kapalı ekranın altı üstü farklı oynuyo

o ne hakkaten !
Sosyal ağlarda paylaş

Nvidia gibisi yok:)

nerdeyse sorunsuz (türkçe dil paketi yüklü ise Kısıtlanmı$ sürücü yönetimi kısmına eri$ilmiyo dil sorunundan) $ekilde yüklenip kullanılıyo. ati ile çok uğra$mam gerekti. en sonunda yıldım bi süre ara vermeye karar verdim (ne çok $ey vermi$im ya) yakın gelecekte onda da bi sonuca ula$ma arzusu içindeyim. Elive diye bi dağıtım denedim.. very unstable olmasına rağmen çok güzel bi kaç özelliği olduğunu gördüm. birisi de sistemin ilk açılı$ında bi pencere çıkıyor ve ekran kartı ile ilgili driverları yüklemeye yardımçı oluyor. ubuntu da ilk açılı$ için böyle bi proje yaparsa herkes rahatlayabilir. sonradan zorluk çekip paket aramak yerine.
ayrıca ati chipset üzerine kernel güncellemesi yapınca ses yeteneğini kaybetmeye sebep olduğu için de pek sıcak yakla$amadım ati/amd + linux ikilisine :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sypro said:
ayrıca ati chipset üzerine kernel güncellemesi yapınca ses yeteneğini kaybetmeye sebep olduğu için de pek sıcak yakla$amadım ati/amd + linux ikilisine :)

Nasil bir alakasi olabilir bu ikisinin birbiriyle.. Super alakasiz ve bagimsiz seyler ikisi de.

NVIDIA daha sorunsuz su anda, gel gelelim ATI Driverlari open source yapti diye hatirliyorum bi 9-10 ay once. Dolayisi ile ben ATI-Linux ikilisinde NVIDIA dan daha cok gelecek goruyorum acikcasi.
Sosyal ağlarda paylaş

gayet ba$ıma gelen $eyi yazdım:)
ses alabilmek için kernele güncelleme yapamıyorum. daha ne olsun.
hayır indirilen paketler ile alakalı dicem ama sistemi tekrar kurup ilk olarak kernel güncellemesi yapınca yine çakınca artık kanaat getirdim.

aralarında bi alaka göremiyorum evet. ama anla$ılan o ki ses kartı marka/modeli ile alakalı ciddi bi sorun. tek ya$ayan olmamam da i$in ilginç yanı sanki :)

ahah
Sosyal ağlarda paylaş

Ses alabilmek icin kernele guncelleme yapamiyorum da ne demek ?

Kernelin istedigin yerini kurcalayabilirsin istedigin gibi. Ubuntu stili bir kernel kurcalama varsa, onu bilemeyecegim ama geleneksel yontemlerle kernelin ses driverlarini yukleyemiyorum diyorsan, ya ben hala biseyleri anlamadim, ya da sen anlatamadin.
Sosyal ağlarda paylaş

malzemeler:
bir adet laptop ve üzerinde bir adet Audio device: ATI Technologies Inc SB450 HDA Audio (rev 01)
bir adet orjianal ubuntu 64bit
bir adet kernel ve bir adet güncel kernel
bir kaç güncelleme

olay:
bir adet orjinal ubuntu 64bit cd'sinden bir adet laptopumuza i$letim sistemimiz olan ubuntu'yu kuruyoruz ba$arı ile.. hemen akabinde suya sabuna elimizi sürmeden var olan güncellemeleri (tahmini olarak 150 tane falan heralde) yapıyoruz. bunların arasından seçmece yapabiliriz de gayet tabi. ama sonuç olarak hepsini detaylıca inceliyor ve "hah evet bu tamam olmu$" dediklerimizi i$aretliyoruz. bunların arasında bizim var olan bir adet kernelimizden daha güncel bir adet kernel görüyor ve "ow ye bunu da indirmeliyim ne duruyorum" diyoruz. hiç vakit kaybetmeden onu da indiriyor ve görüyoruz ki live cd'den çalı$tırmı$ olduğumuz zamanlarda bile hiç bir sorun çıkarmamı$ olan bir adet Audio device'ımız ses vermemeye ba$lıyor ve hatta ses ile ilgili bi ayar içermeyen bir adet i$letim sistemimiz oluyor.
alsa driverlarını tekrar yüklüyoruz alsa ile ilgili elle config ayarları yapıyoruz ve hatta bilgimiz yettiği kadar console üzerinde bile i$lem yapmaya çalı$ıyor lakin sesimizi bi türlü geri getiremiyoruz.

sinir olup sistemi yeniden ba$latıyor ve grub ekranından bi farklı seçenek seçiyoruz. aman tanrım o da ne bi önceki kernelde ses alabiliyoruz. live cd'yi takıyoruz ve ow ye burdan da ses alabiliyoruz.

p -> q bu bi önermeyse sorun nerde olabilir ?
benim gördüğüm kadarıyla alakasız dahi olsa sorun çıkartan $ey kernelin güncellenmesi oldu.
ama var ise daha tutarlı bi yerlere dayanan bi fikir ona da açığım güncelleme yapamıyorum :/
Sosyal ağlarda paylaş

sorun yuksek ihtimalle gayet acik gorulebildigi gibi kernel guncellemesi. Hayatimda hic bir distro'nun paket olarak kernel update/upgrade ini yapmadim, yapmayi da dusunmuyorum. Kernel dediginiz seyi ilk kurulumdan sonra bir kere guzelce optimize sekilde derlersiniz, sonra da bir daha ellemezsiniz yeni bir device falan takmadikca.

Ayrica ATI diyince ben ekran karti olarak algiladim elbette, sen ses kartindan bahsediyormussun :) ATI nin ses karti oldugunu bile bilmiyordum ben :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...