SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 İyice coştular... said: DTP Eş Başkanı Emine Ayna, 16 Şubat tarihinde Cizre, Batman, Şırnak ve Hakkari'de yaşanan olaylara İçişleri ve AKP Hükümeti'nin duyarsız kaldığını ileri sürerek, 15 yaşında bir çoçuğun panzerin altında kalarak öldüğünü ve DTP'li Bengi Yıldız'ın ise polis coplarına hedef olduğunu belirtti. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, “Bu ülkede DTP'li bir milletvekilinin can güvenliği yoksa Başbakanın da bir AKP'li milletvekilinin de can güvenliği yoktur” dedi. Meclis'te DTP Grup toplantısında konuşan Ayna, 22 Temmuz seçimleri sonrası AKP Hükümeti'nin gerçek yüzünü ortaya sererek, özellikle Kürt sorununda izlenen askeri politikalarıyla barış ve demokrasi taleplerini bastırmaya çalıştığını savundu. 16 Şubat tarihinde Cizre, Batman, Hakkari ve Şırnak'ta yaşanan eylemleri hatırlatan Ayna, AKP Hükümeti'nin olaylara duyarsız kaldığını öne sürdü. Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın, Batman'da çıkan olayları yatıştırmak amacıyla bizzat güvenlik güçlerince olay yerine çağrıldıklarını ancak daha il parti binasından çıkar çıkmaz çevik kuvvet şube müdürünün talimatıyla, milletvekili ve parti yöneticilerinin polisin coplu saldırısına uğradığını belirtti. Ayna, “Kürtlerin yoğun yaşadığı bölgelerde kitlesel protestolar yaşandı. Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza ve halkımıza yönelik bu türden hukuksuz ve çirkin saldırılara içişleri bakanlığı tarafından ne zaman müdahale edileceğini doğrusu merak ediyoruz; acaba bunun için bir AKP'li vekilin coplanmasını mı bekliyorlar? İçişleri Bakanının bu olaylar karşısında, Batman ve İstanbul valisi ile Emniyet Müdürleri hakkında soruşturma açması ve açığa almasıdır. Unutulmamalıdır ki bugün bunlara ses çıkarmayanlar yarın kendi başlarına hatta valilerin, emniyet müdürlerinin başlarına benzer hukuksuzlukların gelebileceğini de görmelidirler” dedi.Ayna, konuşmasını şöyle sürdürdü : “Geçen hafta yurttaşlarımız en demokratik ve meşru taleplerini barışçıl yöntemlerle dile getirirken, buna verilen yanıt ise, oldukça sert oldu. Güvenlik güçleri sivil halka karşı kontrolsüz güç kullandı ve bunun sonucu olarak göstericiler ile güvenlik güçleri arasında sokak çatışmaları yaşandı. Cizre'de henüz 15 yaşında bir çocuk olan Yahya Menekşe panzerle ezilerek öldürüldü. Panzerle ezilerek öldürüldüğünü otopsi raporu da doğrulamıştır. Ancak bu ölüm olayının çocuğun kafasına gelen bir taş sonucunda gerçekleştiği şeklindeki resmi açıklamalar, halkı daha da öfkelendirmiş ve adalete olan inancın sarsılmasına neden olmuştur.” Meşru zeminde hak arayan, talebini dile getiren insanların üzerine panzer sürmenin, sert müdahalelerde bulunmanın bir izahının olmadığını dile getiren Ayna, “Buradan sanki böyle bir olay hiç yaşanmamış gibi davranan Sayın Başbakana sesleniyoruz; bu ülkede her ne sebeple olursa olsun bir insanımızın dahi burnunun kanamasından hükümet sorumludur. Her defasında ‘Kürtler benim kardeşimdir' diyen Sayın Başbakan'a soruyoruz, ‘Kardeşlik, halkın üzerine panzer sürmek midir?' Demokratik hak talebinde bulunan bir kürt gencinin panzerle ezilip öldürülmesi asla kardeşlikle izah edilemez” diye konuştu. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da, Emine Ayna'dan sonra söz alarak 16 Şubat tarihinde Güneydoğu'nun bazı illerinde yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi. Kaplan, eylemlere dikkat çekerek, “18 yaşın altındaki gençlere polisler coplarla saldırdı. Üzerlerine panzerlerle saldırdılar. Polisler, gösteri yapan gençlerin eylemlerine gaz bombalarıyla, panzerlerle su sıkarak karşılık verdiler” dedi. Batman'da yaşanan olayları önlemek amacıyla secim bölgesine giden DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ında polisin saldırısına maruz kaldığını söyledi. Kaplan, “Bu ülkede DTP'li bir milletvekilinin can güvenliği yoksa; başbakanın, AKP'li milletvekilinin, emniyet müdürünün ve valinin de can güvenliği yok demektir” diye konuştu. Kaynak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darkwall Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 ne ezik adammış lan panzerin altında ezilmiş gitmiş asdasd DTP tehtit etmeye kasmış sözleriyle ama bana kalırsa erdoan kale bile almamıştır bu adamları.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
a cup of coffee Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 bi yerden sorasını okumadım gereksiz yaratıklar zaten.hayır şimdi küfrederim falan banlanırım ne gereği var.polise laf atıyorda ...... kadını, polis taş yağmuru altında kaldıktan sora o veled-i z... lara şeker dağıtmıyor mu? dtpli vekillere şu oluyormuş bu oluyormuş dtp li vekiller bizzat gidip artık dağada çıkıyorsa jopta atılır mermide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darkwall Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 panzeri kullanan ben olsaydım çocuu değilde millet vekillerini ezerdim...daha sağlam rep alırdım en azından :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 öyle de cesurlar ki, adamların korkuları yok.. aslında gölgelerinden korkuyorlar doğrusu ama, laf üzerinden yapıyorlar her b*klarını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Darkwall said: panzeri kullanan ben olsaydım çocuu değilde millet vekillerini ezerdim...daha sağlam rep alırdım en azından :) +onyüzbin rep alırdın kesin, çocuk normal puan da millet vekili combo :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 şehirleri kaybedeceğiz korkusu .kuyruk acısı. vs . tükeniyorsunuz dimi canım hasipcim ? it ürür kervan yürür ama . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 ŞHATTA FAK APP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 off resmi gördüm, abdullah ocalan memlekete hosgeldin muhabbeti geldi ayrıca ekşiden tam metni de buldum -abdullah öcalan, memlekete hoşgeldin. -sağol. -nasılsın, sağlık durumun nasıl? -iyi. -sağlıktan bir problemin yok yani? -(midesini işaret edip, yüzünü ekşitti. buruşturdu.) -ne var, midende ağrı mı var, ekşime mi var? yanıyor mu? -(başını evet anlamında sallıyor.) -tamam biz gerekli tedaviyi yaparız, yaptırırız gidince. -(gözlerini kapatıyor.) -gözlerini kapatmana gerek yok. suyla silelim. silelim mi? bant rahatsız ettiyse suyla silelim. -(başını hayır anlamında sallıyor.) -sen şimdi bizim misafirimizsin. şimdi sana bir şeyler sormak istiyorum. rahat ol. kendini öyle sıkıntıya sokma. -ben ülkemi severim. annem de türk'tü. eğer bir hizmet gerekirse yaparız. onun dışında bana bir şey sormayın. -bizim sorduğumuz sorulara cevap verirsen, hizmet yapmış olursun. -türkiye'ye dönünce hizmet edeceğim. fırsat verirseniz ederim. -bak şimdi kayıt yapıyoruz... -kaydedin, yayınlayın. işkence etseydiniz... işkence etmediniz. ama ben gerçekten söylüyorum. türkiye ve türk halkını seviyorum. onlar için iyi hizmet edeceğime inanıyorum. fırsat verilirse yaparım. -fırsat veririz de istediklerin ne? ne istiyorsun mesela? -(muhtemelen kelepçeleri işaret ederek)kendinizi de o kadar yormayın. böyle şeylere gerek yok. -yok zaten bir emniyet tedbiri. -bir fırsat verilirse, bir hizmet imkanım varsa ki inanıyorum vardır, hizmet yapabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 dtp mitinginin arasına 3 tane yakalanmış pkklıya bomba bağlayıp yollicaksın.. uzaktan kumandayla patlatıcaksın. kökten çözüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darkwall Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 eisenheim said: dtp mitinginin arasına 3 tane yakalanmış pkklıya bomba bağlayıp yollicaksın.. uzaktan kumandayla patlatıcaksın. kökten çözüm. TRİPPLE KİLL!!! TRİPPLE KİLL!!! TRİPPLE KİLL!!! (TK RULE) GÜNCEL:Team kill i değiştiriyorum anlamını Terör kill yapıom nassı ? olur mu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 eisenheim said: dtp mitinginin arasına 3 tane yakalanmış pkklıya bomba bağlayıp yollicaksın.. uzaktan kumandayla patlatıcaksın. kökten çözüm. oha artık o kadar da değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 said: -yok zaten bir emniyet tedbiri. -bir fırsat verilirse, bir hizmet imkanım varsa ki inanıyorum vardır, hizmet yapabilirim. onun düşüncelerini kullanarak ( artık nasıl kullanıcaksa bilemiyorum ) sorun çözecek bir diğer insan da tuncay özkan . beraber el ele artık , hadi bakalım . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 of banlayın şunu ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 tuncay özkanın hatası bence. kuranı bile götleriyle okuyup yorumlayan tayfanın ağzına laf veriyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
A-R-E-S Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Tncay özkan muhabbeti hala devam ediyor mu!Ağızlara çiklet olmuş:o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 işi geyiğe vurmanın yanında söylediklerinde haklı noktalar var bence. mesela : said: “Geçen hafta yurttaşlarımız en demokratik ve meşru taleplerini barışçıl yöntemlerle dile getirirken, buna verilen yanıt ise, oldukça sert oldu. Güvenlik güçleri sivil halka karşı kontrolsüz güç kullandı ve bunun sonucu olarak göstericiler ile güvenlik güçleri arasında sokak çatışmaları yaşandı. Cizre'de henüz 15 yaşında bir çocuk olan Yahya Menekşe panzerle ezilerek öldürüldü. Panzerle ezilerek öldürüldüğünü otopsi raporu da doğrulamıştır. Ancak bu ölüm olayının çocuğun kafasına gelen bir taş sonucunda gerçekleştiği şeklindeki resmi açıklamalar, halkı daha da öfkelendirmiş ve adalete olan inancın sarsılmasına neden olmuştur.” Meşru zeminde hak arayan, talebini dile getiren insanların üzerine panzer sürmenin, sert müdahalelerde bulunmanın bir izahının olmadığını dile getiren Ayna, “Buradan sanki böyle bir olay hiç yaşanmamış gibi davranan Sayın Başbakana sesleniyoruz; bu ülkede her ne sebeple olursa olsun bir insanımızın dahi burnunun kanamasından hükümet sorumludur. Her defasında ‘Kürtler benim kardeşimdir' diyen Sayın Başbakan'a soruyoruz, ‘Kardeşlik, halkın üzerine panzer sürmek midir?' Demokratik hak talebinde bulunan bir kürt gencinin panzerle ezilip öldürülmesi asla kardeşlikle izah edilemez” diye konuştu. "bu ülkede her ne sebeple olursa olsun bir insanımızın dahi burnunun kanamasından hükümet sorumludur." bu kısmı hariç yukarıda yazılanlarda bir yanlışlık payı göremedim aslında. hatta bildiğin haklılar adamlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 ne sivil halkı be. pis teröristler sokağa çıkıp PKK diye bağırırken taş sopa saldırıp bölücü sloganlar atarken iyi sonra ezilip ölünce mi sivil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Ayrıca, kurulduğu tarihten bugüne türkleri öldüren askerlerin canına kıyan o şerefsizlere orda çıkıp biri deseydi kardeşin kardeşi vurması meşru da üstünden ezip geçmesi pekmezini akıtması mı değil diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 elaidi said: ne sivil halkı be. pis teröristler sokağa çıkıp PKK diye bağırırken taş sopa saldırıp bölücü sloganlar atarken iyi sonra ezilip ölünce mi sivil. devletin kendini koruma mekanizması vardır anlarım.ama elinde en fazla sopa olan 15 yaşında bir çocuğu ezmek devletin kendini koruma mekanizmasıysa bişey diyemiyorum. senin anayasan yok mu? ceza kanunun yok mu? diye sorarlar adama. eğer adam örgüt propagandası yapıyorsa at ıslah evine,bir güzel yetiştir,kendi hükümetinin yararına biri olarak çıkar ordan.olmadı hapse at.ne hakla öldürürsün? sivil birini öldürdüğün zaman senin teröristten ne farkın kalır? daha çok devam eder bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 naraso said: elaidi said: ne sivil halkı be. pis teröristler sokağa çıkıp PKK diye bağırırken taş sopa saldırıp bölücü sloganlar atarken iyi sonra ezilip ölünce mi sivil. devletin kendini koruma mekanizması vardır anlarım.ama elinde en fazla sopa olan 15 yaşında bir çocuğu ezmek devletin kendini koruma mekanizmasıysa bişey diyemiyorum. senin anayasan yok mu? ceza kanunun yok mu? diye sorarlar adama. eğer adam örgüt propagandası yapıyorsa at ıslah evine,bir güzel yetiştir,kendi hükümetinin yararına biri olarak çıkar ordan.olmadı hapse at.ne hakla öldürürsün? sivil birini öldürdüğün zaman senin teröristten ne farkın kalır? daha çok devam eder bu. Malum panzerin camı yok adam gibi, polis ne yapsın çocuk atladıysa göremeyip ezmiştir, derken en ufak bi vicdan sızlaması hissetmiyorum, çünkü; -Adamlar benim ülkemin vatandaşını taşla sopayla dövebiliyorlar içleri sızlamadan, -Benim ülkemin askerine kurşun sıkabiliyorlar içleri sızlamadan, -Benim, annemin, babamın cebinden çıkan paralarla yapılan kaldırım taşlarını söküp, benim ülkemin polisine atarlarken içleri sızlamıyor. -Yine bizim cebimizden çıkan paralarla maaş alıp, işlerini adam gibi yapmıyorlar, -Benim ülkemin meclisine girip terör propagandası yapıyorlar, -Binlerce bebeği öldüren şerefsizi lider olarak kabul ediyorlar.. Biri değil bini ezilip pekmezi aksa beyninin, içim sızlamaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Hıh her sözde protestonda pkk sloganları at. Polislere atmadığın şey kalmasın. İndirmediğin vitrin kalmasın. Küçük çocukları eğitimli köpekler gibi insanların üzerine sal nasılsa tepki veremezler diye. Bunlara gelince sesleri çıkmaz bu heriflerin ama biri ölmüş ya hemen masum edebiyatına başlayıp ağlıyorlar. Çok masumsuzunz siz. Eminim o çocuk orada uslu uslu duruyordu da piskopat bir polis geldi ezdi. Yemiyoruz bunları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 SeaGle said: off resmi gördüm, abdullah ocalan memlekete hosgeldin muhabbeti geldi ayrıca ekşiden tam metni de buldum -abdullah öcalan, memlekete hoşgeldin. -sağol. -nasılsın, sağlık durumun nasıl? -iyi. -sağlıktan bir problemin yok yani? -(midesini işaret edip, yüzünü ekşitti. buruşturdu.) -ne var, midende ağrı mı var, ekşime mi var? yanıyor mu? -(başını evet anlamında sallıyor.) -tamam biz gerekli tedaviyi yaparız, yaptırırız gidince. -(gözlerini kapatıyor.) -gözlerini kapatmana gerek yok. suyla silelim. silelim mi? bant rahatsız ettiyse suyla silelim. -(başını hayır anlamında sallıyor.) -sen şimdi bizim misafirimizsin. şimdi sana bir şeyler sormak istiyorum. rahat ol. kendini öyle sıkıntıya sokma. -ben ülkemi severim. annem de türk'tü. eğer bir hizmet gerekirse yaparız. onun dışında bana bir şey sormayın. -bizim sorduğumuz sorulara cevap verirsen, hizmet yapmış olursun. -türkiye'ye dönünce hizmet edeceğim. fırsat verirseniz ederim. -bak şimdi kayıt yapıyoruz... -kaydedin, yayınlayın. işkence etseydiniz... işkence etmediniz. ama ben gerçekten söylüyorum. türkiye ve türk halkını seviyorum. onlar için iyi hizmet edeceğime inanıyorum. fırsat verilirse yaparım. -fırsat veririz de istediklerin ne? ne istiyorsun mesela? -(muhtemelen kelepçeleri işaret ederek)kendinizi de o kadar yormayın. böyle şeylere gerek yok. -yok zaten bir emniyet tedbiri. -bir fırsat verilirse, bir hizmet imkanım varsa ki inanıyorum vardır, hizmet yapabilirim.it gibi ölmekten tırsıyor . asamayınca tabii şimdi farklı yerlere geldi durum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 E iyi güzel de... 15 yaşında çocuğun panzerlerin önünde işi ne ya? Sanki polisler canları sıkıldıkça "Hadi Mike! kıçını kaldır da biraz daha kürt öldürelim ha ha ha ha" diyip aksiyona dalıyolar. Bu durumda panzeri pkk sempatizanlarının üstüne süren polis mi suçlu olur? Hiç sanmıyorum. O çocuğu panzerlerin üstüne süren köpeklerden hesap sormak lazım asıl. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
naraso Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 birincisi benim ülkemin askeri görüşü yok bende. benim başbakanımı asan benim gençlerimi öldüren,asanlar benim askerim olamaz kimse kusura bakmasın. ikincisi,diyorum sen onu öldürünce ne farkın kalıyor ondan.o senin tarafındaki masum insanları öldürüyor sen onu destekleyen masum insanı öldürüyorsun. ayrıca polisin de neler yaptığını görüyoruz. ha bunu geçtim,halkın polisle geçmişten gelen bir sorunu var.hatta geçmişten gelen bile değil son toplu olayın,gündemde kalan olayın üzerinden daha bir yıl bile geçmedi.ben bu polislere veya uzantılarına nasıl saygı duyabilirim.ya da herhangi bir mitingde-üstelik panzerle gelicek o mitinge-nasıl kendimi korumam onlara karşı. neyse devletin her birimi haklı zaten.ne yaptılarsa haklıdırlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar