Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Herolar, adları, anlamları

Bleda

Öne çıkan mesajlar

http://euroturkiye.net/forum/index.php?topic=1222.30 surada az önce bitirdigim yazımı burayada gönderiorum

repime abanın :D

Sentinel Taverns - Kooruyucu/Bekçi Hanları

Gündüz Hanı

Shendelzare Silkwood - Vengeful Spirit - İntikam Dolu Ruh
Zeus - Lord of Olympia - Olympus' un Lordu
Aiushta - Enchantress - Büyüleyen/Büyüleyici (kadın) yada (Bir şeyi) Büyüleyen (kadın)
Morphling - Morphling - Değişkenlik
Rylai Crestfall - Crystal Maiden - Kristal Bakire
Sven - Rogue Knight - Asi Sövalye (rogue ne kadar hırsız ve benzeri anlamlarda kullanılsada bir sövalyeye hırsız demenin anlamsızlıgından rogue kelimesinin asi anlamının buraya daha uygun düştügünü zannediyorum)
Slithice - Naga Siren - Çekici Tehlikeli Naga
Raigor - Earthshaker - Yerisarsan/Yersarsıcı
Rikimaru - Stealth Assasin - Gizli/Saklı/(tam olmasada) Görünmez Suikastçi
Syllabear - Lone Druid - Yanlız Druid(doga büyücüsü)
Lina Inverse - Slayer - Katledici
Yurnero - Juggernaut - Durdurulamayan güç (tır anlamı var ama bir dota herosuna "tır" demek saçma olur zannedersem,ki juggernatun ikinci anlamıda durdurulamayan-durdurulması zor-imkansız zannedilen güç demek)

Gün Dogumu Hanı

Nortrom - Silencer - Susturucu/Susturan (susturucuda sonuçta birilerini susturan anlamında kullanıldıgı sürece dogru
Rooftrellen - Treant Protector - Agaçların Koruyucusu
Darchrow - Enigma - Bilinmeyen/Muamma/Bilinmez
Ezalor - Keeper of Light - Işığın Koruyucusu/Bekçisi
Ulfsaar - Ursa Warrior - Ursa Savaşçısı
Aggron Stonebreaker - Ogre Magi - Ogre Büyücüsü
Boush - Tinker - Bir şeyler üzerine oynama yapan (mucit)
Furion - Prophet - (Kutsal) Haberci (Prophetin peygamer anlamı daha ziyade Hz. Muhammer, Hz. İsa vb den bahsedilirken kullanılır)
Azwraith - Phantom Lancer - Hayalet Mızrakçı ( phantom = yarı saydam hayalet ve/veya orada olmayıpta orada oldugunu zannedilen şey)
Tiny - Stone Giant - Tas Devi/Tastan Dev
Squee and Spleen - Goblin Techies - Goblin Teknisyenler (teknisyenleri dersek, goblin yapan/yaratan teknisyen anlamı çıkar)
Chen - Holy Knight - Kutsal Şövalye

Işık Hanı

Luna Moonfang - Moon Rider - Ay Süvarisi
Kardel Sharpeye (keskingöz) - Dwarwen Sniper - Cüce Keskin Nişancı
Jah'rakal - Troll Warlord - Troll Savaş Lordu / Savaş Efendisi
Rhasta - Shadow Shaman - Gölge Şamanı
Rigwarl - Bristleback - Dikensırt
Mangix - Pandaren Brewmaster - Panda Meyustası/ Panda İçki(yapım)ustası
Bradwarden - Centaur Warchief - Centaur Savaş Şefi
Gondar - Bounty Hunter - Ödül/Kelle Avcısı
Davion - Dragon Knight - Ejder Şövalye
Magina - Anti Mage - Karsıt Büyücü/Büyücü karşıtı/zıttı
Traxex - Drow Ranger - Drow Korucu
Purist Thunderwrath (Safçı/Saflılçı Şimşek Öfkesi) - Omniknight - Mükemmel Şövalye (omni omnipotent- gücü herşeye yeten, omniscience - herşeyi bilen gibi sözcüklerde "herşeyi, tam anlamıyla" anlamını katar, omniknightta şövalyelik hakkında herşeyi bilen/yapabilen şövalye anlamına geleceginden Mükemmel Şövalye diye çevirmeyi uygun gördüm)

Şafak Hanı

Rexxar - Beastmaster - Yaratık efendisi
Jakiro - Twin Headed Dragon - İki Kafalı/başlı Ejder/Ejderha
Razzil Darkbrew (karamey) - Alchemist - Simyacı
Mirana - Priestess of Moon - Ay Rahibesi / Ayın Rahibesi
Raijin Thunderkeg (şimşekfıçısı) - Storm Spirit - Fırtına Ruhu
Huskar - Sacred Warrior - Kutsal Savaşçı
Lanaya - Templar Assasin - Tapınak Suikastçisi (buradaki Templar, infosundaki Aiurdan gelmesi bilgisiyle beraber kullanıldıgında Starcrafta bir gönderme yapıyor)
Puck - Faerie Dragon - Peri Dragon / Dragon Perisi (Faerie gibi RPG nin popülerleşmesiyle yatkınlık kazanmış bir kelimenin burada "peri" mi "perisi" mi anlamına gelecegini ancak ona o adı veren kişi tam anlamıyla söyleyebilir)

Scourge Taverns - Açı Çektirenlerin Hanları

Geceyarısı Hanı

Terrorblade - Soul Keeper - Ruhları Hapis Tutan/Ruh Gardiyanı
Leshrac the Malicious (Acımasız Leshrac) - Tormented Soul - İşkence Görmüş Ruh
Kel'Thuzad - Lich - Lich
Krobelus - Death Prophet - Ölüm/Ölümün Habercisi
Lion - Demon With- İblis Cadı
Lesale Deathbringer - Venomancer - Zehrin/Zehirlerin Hükümdarı
Magnus - Magnataur - Büyük/Önemli Taur (yani dört ayaklı atımsı varlıklar = taur) (magna(latince) = Önemli, büyük (great,important))
Visage - Necro'lic - Ölümcü/Ölümü getiren
Nessaj - Chaos Knight - Kaos Şövalyesi
Banehallow - Lycanthrope - Kurtadam
Black Arachnia - Brood Mother - Sürü Anası
Mortred - Phantom Assasin - Şeffaf Suikastçi (hayaleti kullanmadım çünkü dotadaki phantom ibaresini taşıyan cogu hero o yada bu şeki,lde astral veya ölüler boyutuyla baglantılıdr, öte yandan İngilizcede bizdeki hayalet kelimesi yerine phantom,spectre,ghost gibi pek çok kelime vardır ve bunlar ayrı ayrı özellikler gösteren hayalet "tür" veya "cins" leri için kullanılır. Phatom ise şeffaf/saydam cinsten hayaletleri tarif etmek için kullanıldıgında ve burada mortredin sadece 3 cü skiline gönderme yaptıgından şeffaf demeyi hayalet demeye göre daha uygun buldum)

Akşamüstü Hanı

Medusa - Gorgon (bkz. yunan mitolojisi)
Balanar - Night Stalker - Gece Takipçisi
King Leoric - Skeleton King - İskelet/İskeletlerin Kral(ı)
Lucifer - Doom Bringer - Kıyamet/Felaket/Sonu Getiren
Anub'arak- Nerubian Assasin - Nerubian Suikastçi
Slardar - Slitheeren Guard - Sürünür Muhafız (bunu aynen önceki arkadaştan alıp bıraktım, ancak Slitheeren ı neye dayanarka sürünür olarka çevirdigini açıklayıp beni aydınlatırsa sevinirim)
Akasha - Queen of Pain - Acı/Acının Kraliçesi
Bone Clinkz - Bone Fletcher - Kemik Yüzücü (deri yüzmekteki yüzmek) veya Kemikten Yüzücü (insan yüzen/öldürür anlamında)
Darkterror - Faceless Void - Yüzsüz Boşluk
Viper - Nether Drake - Yeraltının Sürüngeni (Drake = latince sürüngen/sürüngenimsi, nether = (genellikle yerin altında) oldugu farz edilen karanlık boyut)
Razor - Lightning Revenant - Şimşek Hayalet
N'aix - Lifestealer - Cançalan/can hırsızı

Alacakaranlık Hanı

Pugna - Oblivion - Yokoluş/Boşluk/Unutulmuş
Leviathan - Tide - Medcezir/Dalgaların/Dalga/gel-git(in) Avcısı
Atropos - Bane Elemantal - Felaket/Sorun Elementali
Necrolyte - Rotund'jere - Ölümü Yineleyen (lyte ın rejuvenation a yakın bir anlamı var imiş)
Pudge - Butcer - Kasap
Barathrum - Spirit Breaker - Ruhkıran
Anub'seran - Nerubian Weaver - Nerubian Örücü
Nevermore - Shadow Fiend- Gölge Zebanisi/iblisi
Crixalis - Sand King - Kum/Kumulun/Kumların Kralı
Mogul Khan - Axe - Balta/Durdurucu/(birşeyi) Durduran (axe durdurmak anlamınada gelir)
Strygwyr - Bloodseeker - Kanarayan/Kanasusamış
Abaddon - Lord of Avernus - Avernus Lordu

Karanlık Hanı

Mercurial (mercury = civa oldugundan bunun isimden ziyae bir sıfat/takma isim oldugu düşünülürse civamsı) - Specte - Hayalet (ama bir yeri mesken tutan veya bir kişiyi bir eylem dolayı peşinden bırakmayan anlamında hayalet)
Vol'Jin - Witch Doctor - Cadı Doktor
Harbinger - Obsidian Destroyer - Obsidian(dan yapılmış) Yokedici (eski halinde obsidian yokeden anlamı çıkyıordu)
Demnok Lannik - Warlock - Savaşbüyücüsü
Meepo - Geomancer - Yerçağıran/Toparğın Hükümdarı
Dazzle - Shadow Priest - Gölge Rahibi
Azgalor - Pit Lord - Cehennem Çukuru Lordu
Dirge - Undying - Ölmeyen/Ölemeyen
Ish'Kafel - Dark Seer- Kara/Karanlık Görücü (Seer görücüydü gören die çevirmek yanlış olur)
Kael - Invoker - Çağıran/Uyandıran ("he invoked a dark power", (erkek) o karanlık bir gücü uyandırdı, çağıranda olurda çağıran daha ziyade summoner olur gibime geliyor)
Sosyal ağlarda paylaş

Öldürcek boş vaktim vardı nolcak Asteroth :)

Ordaki forumdakiler (açıkçası uyuz oldugum) hatalarla ypamışlarub işi, üstelik 2 hero adıylada yapmamışlar (bir işi yapıcaksan tam yapmalısın bence), oradakilerde merak ediordu merakları dinsin die yaptım, bizdede merak eden vardır die burayada koydum.

Olay o kadar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Bleda said:
dragon perisi ( hoş cidid saçmalamışım bunda ama yanına /peri dragon yazmış olmam lazım)

Bone Fletcherla Liche daha ii isim bulan varsa eklerim yani sorun diil.

ps: Typolar sayılmaz.

onun için demedim.. dragon = ejderha. hatta al sana ECİNNİ EJDERHA =P
siren = siren (yunan mitolojisinden türkçe'ye aynen geçmiştir).

bone fletcher da "kemikten ok yapan" anlamında ama nasıl çevrilir bilemicem ^^

gibi gibi gibi.. zor iş bunları çevirmek.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone Fletcher a Kemik Okçu denmesi fazla bozmaz bence ya.
-bu arada sanırım fletcher ı flayer la karıştırmışsın. Yüzmek flay demekti yanlış hatırlamıyosam(fletch aynı zamanda yüzmek anlamına geliyomu bilmiyorum)

Lich in değiştirilebileceğini sanmıyorum, Türkçede karşılığı yok bildiğim kadarıyla.

Puck için de "Faerie Dragon" ancak Peri Ejder olarak çevrilir herhalde(diğer olasılıklar: Peri Ejderha, Ejder Peri, Ejderha Peri, Ejder Perisi, Ejderha Perisi).
Tamam, kulağa salakça geliyo ama "Faerie Dragon" da aynı derecede salakça geliyo zaten:D
Sosyal ağlarda paylaş

Avernus: Esasında İtalya'da sönmüş bir yanardağın yakınlarındaki bir krater gölüne verilen isim. Direk wikiden bakıp söylemediğim için kesin bir bilgim yok. Daha ilk "Abaddon, the Lord of Avernus" kişisi ile karşılaştığımda kim olduğunu, ne olduğunu merak edip araştırmıştım. Underworld denilen mekana geçit kapısı olarak düşünülürmüş eskiden burası. Bir de etrafındaki canlılara zarar verirmiş, öldürürmüş. Cehennem olarak da isimlendirilirmiş.

Abaddon: Cehennemin bir meleği olarak biliniyor. Yokedici (Destroyer) anlamına gelen İbranice bir kelimeydi yanlış hatırlamıyorsam. Lavey Satanizmine göre önde gelen iblislerden birisi kendisi. Avernus'un da Cehennem olmasından dolayı Lord of Avernus denmiş.

King Leoric: Diablo 1'de (tam emin değilim) 7. katta karşımıza çıkan İskelet Kraldır. Öldürünce loot olarak kafasındaki taç düşmektedir hatta.

Bone Fletcher: Bu zât-ı muhteremde fletcherı çevirirken ok yapımcısı veya okçu olarak çevirmek daha güzel olur diye düşünüyorum.

Leviathan: Kötülüğü temsil eden su altı yaratığı olarak geçiyor.

Warlock'u önceden (uodan kalma :D) merak edip araştırmıştım. Ward Locker kelimelerinin kısalmış hali olarak görmüştüm bir yerde. Ha ne kadar doğru bilmiyorum ama. Çelikle büyüyü birleştirip savaşan kişilik olduğu kesin Warlock'un.

Geomancer: -mancer büyücü anlamı katmak için kullanılan bir ek olarak biliyorum ben. Pyromancer = Ateş Büyücüsü gibi. Geomancer'a da bu bağlamda Yer Büyücüsü veya Toprak Büyücüsü demek geliyor içimden. Ha bu Avatardaki Bükücülük olayı gibi olabilir belki kim bilir :D

Darkseer: Kara Kâhin daha uygun olur bence.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...