Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opeth - Watershed ["muzik bolumu kendini asma madalyasi"nin sahibi baslik, emegi gecen herkese tesekkurler]

yav

Öne çıkan mesajlar

albümde kısaca söylemek gerekir progressive bi yapı ağırlıkta. şarkılar üzerine her albümde olduğu gibi bu albümdede epey emek harcanmış. bi önceki albümlere göre daha olgun bir müzik var. sadece metal müzik değil, dünya müziği var karşımızda. bir önceki albümle başlayan klavye kullanımındaki artış, bu albümdede devam etmiş. bence iyikide etmiş. per gerçekten usta bir klavyeci ve işini çok iyi yapmış. böyle sağlam bir müzisyenin opeth'te yer alması çok önemli. bateri performansları biraz ön yargı birazda başka şeyler yüzünden daha kötü gelcektir önceki albümlerden. ama dinleyince bu albümdede baterinin hiç fena olmadığını anlamaya başlıyorsunuz. lotus eater, heir apparent gibi şarkılarda bunu diğer şarkılara nazaran daha kolay görebilirsiniz.

albümü tekrar tekrar başa sarıp dinlerken lirikler içinde sürekli mother, sarrow, you, me, years kelimeleri duydum. albüm çok büyük bir ihtimalle konsept. albümün legal olarak çıkması, liriklerin elimize geçmesi, konsepti bir an önce incelemeye başlamak çok güzel olurdu (: malesef daha var haziran 3'e...

coil: güzel bi şarkı. zeppelin-vari. gitarların çiftlendiği kısım hoş. 7/10

heir apparent: harika bi şarkı. full-brutal. opeth'in şimdiye kadar yaptığı en sert şarkılardan biri. frederic'in solo harika. şarkıda outro dışındaki yerlerde geçişler mükemmel(özellikle axe'in ritmi değiştirdiği yer). outro'ya geçiş biraz daha iyi olabilirdi bence, ama yinede harika bi outro. 9/10

the lotus eater: son derece güzel bi intro var. mikaelin mırıldanmasına eşlik etmeden edemiyorum. intro yerini bi anda blast beatlere, hızlı bi tempoya bırakıyor. gaz. clean vokalin ne kadar güçlü ve güzel olduğunu, nasıl blast beatle uyumlu olduğunu belirtmeden edemicem. çok geçemeden, ilk dakkanın sonlarına doğru blast beatli bölüm yerini yeni bi riffe bırakıyor. şarkı bu şekilde sık sık değişen bi yapı içinde. progresif ve deneysel. zor sindirilen şarkılardan biri. sindirince tadına doyamayacaktır eminim çoğu opeth dinleyicileri. ben sindirdim şuan bu şarkının harika bi şarkı olduğunu söyleyebilirim. 9,5/10

burden: iyi bir progressive rock eseri. frederic ve mikaelin karşılıklı soloları insanı alıp götürüyor. per'in 2. dakkalardan itibren klavyeyle yarattığı harikalarda cabası. lezziz. şarkı çok ilginç bi outroya sahip. güzel mi güzel akustik gitar çifti, yerini gittikçe akordu bozulan tek akustik gitara bırakıyor, ilginç ve güzel.
8,5/10

porcelain heart: bir çoklarının aksine ben bu şarkıya ısınamadım bi türlü. çok basit ve duygusuzca yazılmış gibi bi his var içimde. clean jazz gitar bölümü var bi tane mesela, bana çok yapay geldi. sanki olmak zorunda diye konmuş gibi. büyük ihtimalle bana pek katılmiyacaksınız ama bence bu şarkı albümün en kötüsü.
6/10

hessian peel: aaah işte favorilerimden biri. intro ve beraberinde gelen dingin elektrolu, akustikli kısım inanılmaz. ilk 4 dakkayı hiç bıkmadan en az 100 kere daha başa sarıp dinleyebilirmişim gibi geliyor. ilk 4 dakkayla sınırlı değil tabi şarkı. gittikçe sertleşen bi yapıda. 5.-6. dakkalardaki black metal gibi olan sert kısımlar opethe beni tekrar hayran bıraktı. albümün 11:25'lik süreyle en uzun şarkısı olan bu şarkı beraberinde hex omega'yı dinlediğinizde sizi zamandan soyutlayabilir.
9.9/10

hex omega: diğer favorim. 3.dakkadaki solo ve ardından giren per'in bölümü çok hoş. doğu melodilerinin ve mikaelin vokalindeki doğu havasının mükemmelliyete ulaştığı bir şarkı. dua okur gibi bi anda sesini kıvırıp yükseltmeler mevcut. farkedilir bi gelişme olduğunu düşünüyorum mikael'in vokalinde. şarkının ritmi içine şeken cinsten.
9.9/10
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth'a nispeten katiliyorum

album guzel olmasina guzel ama eksik bir seyler var. Su album loopta takildigim 4 gunde tam olarak ne oldugunu bulamasam da, demin bir yorum yapmadan once son bir kez dinleyeyim dedim. Sonrasinda da siraya "Reverie/Harlequin Forest" ve "The Twilight is my Robe" (hani son album-ilk album potpori olsun fikriyle) koydum. O son iki sarki Watershed'in toplamini sildi hafizadan. Sonra dusundum sanki neredeyse toptan Opeth filler'i olmus Watershed, dedigim gibi bu kotu demek degil ama Opeth'ten beklentim sahsen daha yuksek benim...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben kendimce şöyle açıklıyım.

Nispeten Opeth'in çok daha güzel şarkıları var tabi ki bu albümdekilere göre, ama genel olarak standartın altında bir albüm değil. Üstelik en azından kendi seviyelerinde bir albüm yapmışlar.

Başarının devamı sevindirici, kötü bir albüm değil en azından diye mutlu oldum şahsen ben. Yoksa Opeth daha iyisini yapamaz diyeceğini sanmıyorum kimsenin.
Sosyal ağlarda paylaş

hessian peel'in ortasındaki geçişi bildiğimiz opeth geçişi yapmış olsalardı tanrısal seviyeye ulaşacakmış ama hiç beğenmedim o geçişi (05:30).
02:04 te başlayan backmasking de "out of the courtyard, come back tonight. hi sweet satan, i see you." dediği iddia edilmiş ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

Ferrero said:
02:04 te başlayan backmasking de "out of the courtyard, come back tonight. hi sweet satan, i see you." dediği iddia edilmiş ayrıca.

iddiaya gerek yok, direk öyle diyor ? :P
gelin beni ters çevirin diye bağırıyor o kısım , pek "gizli"liği yok.

birkaç kez daha dinledim de albümü, ne bileyim biraz hayal kırıklığı oldu. kötü olmuş diyemiyorum da, burden hariç "vay be..." dedirtmedi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...