Eternalus Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 26, 2008 oha nasıl sızar nete! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 albüm şaheser ya edit: sonunda düzgün bi kelime buldum albüm için en olgun albüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 27, 2008 bana garip geldi album, daha yarisindayim ve linear calisirken dinliyorum tabi bu etki goz ardi edilemez. neyse, adam gibi dinleyince yenden yazarim, maksat postkasmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 bi kaç gündür dinliyorum da bişey yazmak istemedim, yazamadım. Albüm süper olmuş, burden ilk aşık olduğum şarkı şimdilik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 14 kere loop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 The Lotus Eater 10x(tu) Heir Apparent (tu)(tu)(tu)(tu) Porcelain Heart (tu)(tu)(tu) Hessian Peel (tu) Hex Omega (td) Burden (td) Coil (td)(td) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Burden albümün en iyi hatta Opeth'in en iyi şarkısı. (Albümün en, Opeth'in enlerden biri) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Burden'da 4. dakikadan sonra giren solo opeth'in şimdiye dek yazdığı en iyi gitar solo bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 albümde kısaca söylemek gerekir progressive bi yapı ağırlıkta. şarkılar üzerine her albümde olduğu gibi bu albümdede epey emek harcanmış. bi önceki albümlere göre daha olgun bir müzik var. sadece metal müzik değil, dünya müziği var karşımızda. bir önceki albümle başlayan klavye kullanımındaki artış, bu albümdede devam etmiş. bence iyikide etmiş. per gerçekten usta bir klavyeci ve işini çok iyi yapmış. böyle sağlam bir müzisyenin opeth'te yer alması çok önemli. bateri performansları biraz ön yargı birazda başka şeyler yüzünden daha kötü gelcektir önceki albümlerden. ama dinleyince bu albümdede baterinin hiç fena olmadığını anlamaya başlıyorsunuz. lotus eater, heir apparent gibi şarkılarda bunu diğer şarkılara nazaran daha kolay görebilirsiniz. albümü tekrar tekrar başa sarıp dinlerken lirikler içinde sürekli mother, sarrow, you, me, years kelimeleri duydum. albüm çok büyük bir ihtimalle konsept. albümün legal olarak çıkması, liriklerin elimize geçmesi, konsepti bir an önce incelemeye başlamak çok güzel olurdu (: malesef daha var haziran 3'e... coil: güzel bi şarkı. zeppelin-vari. gitarların çiftlendiği kısım hoş. 7/10 heir apparent: harika bi şarkı. full-brutal. opeth'in şimdiye kadar yaptığı en sert şarkılardan biri. frederic'in solo harika. şarkıda outro dışındaki yerlerde geçişler mükemmel(özellikle axe'in ritmi değiştirdiği yer). outro'ya geçiş biraz daha iyi olabilirdi bence, ama yinede harika bi outro. 9/10 the lotus eater: son derece güzel bi intro var. mikaelin mırıldanmasına eşlik etmeden edemiyorum. intro yerini bi anda blast beatlere, hızlı bi tempoya bırakıyor. gaz. clean vokalin ne kadar güçlü ve güzel olduğunu, nasıl blast beatle uyumlu olduğunu belirtmeden edemicem. çok geçemeden, ilk dakkanın sonlarına doğru blast beatli bölüm yerini yeni bi riffe bırakıyor. şarkı bu şekilde sık sık değişen bi yapı içinde. progresif ve deneysel. zor sindirilen şarkılardan biri. sindirince tadına doyamayacaktır eminim çoğu opeth dinleyicileri. ben sindirdim şuan bu şarkının harika bi şarkı olduğunu söyleyebilirim. 9,5/10 burden: iyi bir progressive rock eseri. frederic ve mikaelin karşılıklı soloları insanı alıp götürüyor. per'in 2. dakkalardan itibren klavyeyle yarattığı harikalarda cabası. lezziz. şarkı çok ilginç bi outroya sahip. güzel mi güzel akustik gitar çifti, yerini gittikçe akordu bozulan tek akustik gitara bırakıyor, ilginç ve güzel. 8,5/10 porcelain heart: bir çoklarının aksine ben bu şarkıya ısınamadım bi türlü. çok basit ve duygusuzca yazılmış gibi bi his var içimde. clean jazz gitar bölümü var bi tane mesela, bana çok yapay geldi. sanki olmak zorunda diye konmuş gibi. büyük ihtimalle bana pek katılmiyacaksınız ama bence bu şarkı albümün en kötüsü. 6/10 hessian peel: aaah işte favorilerimden biri. intro ve beraberinde gelen dingin elektrolu, akustikli kısım inanılmaz. ilk 4 dakkayı hiç bıkmadan en az 100 kere daha başa sarıp dinleyebilirmişim gibi geliyor. ilk 4 dakkayla sınırlı değil tabi şarkı. gittikçe sertleşen bi yapıda. 5.-6. dakkalardaki black metal gibi olan sert kısımlar opethe beni tekrar hayran bıraktı. albümün 11:25'lik süreyle en uzun şarkısı olan bu şarkı beraberinde hex omega'yı dinlediğinizde sizi zamandan soyutlayabilir. 9.9/10 hex omega: diğer favorim. 3.dakkadaki solo ve ardından giren per'in bölümü çok hoş. doğu melodilerinin ve mikaelin vokalindeki doğu havasının mükemmelliyete ulaştığı bir şarkı. dua okur gibi bi anda sesini kıvırıp yükseltmeler mevcut. farkedilir bi gelişme olduğunu düşünüyorum mikael'in vokalinde. şarkının ritmi içine şeken cinsten. 9.9/10 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 hm sevdim ben bunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 "Beschissen Album." -Bild "A masterpiece." -Times "İsveçin Türkiye'ye komplosu!!1" -Sabah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Birkaç kez daha dinledim albümü, hala neyini bu kadar abarttığınızı anlayamadım. 1-2 parça dışında -Opeth standartlarında- vasat denilebilecek bir albüm bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HellHound Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Asteroth'a nispeten katiliyorum album guzel olmasina guzel ama eksik bir seyler var. Su album loopta takildigim 4 gunde tam olarak ne oldugunu bulamasam da, demin bir yorum yapmadan once son bir kez dinleyeyim dedim. Sonrasinda da siraya "Reverie/Harlequin Forest" ve "The Twilight is my Robe" (hani son album-ilk album potpori olsun fikriyle) koydum. O son iki sarki Watershed'in toplamini sildi hafizadan. Sonra dusundum sanki neredeyse toptan Opeth filler'i olmus Watershed, dedigim gibi bu kotu demek degil ama Opeth'ten beklentim sahsen daha yuksek benim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Asteroth said: Birkaç kez daha dinledim albümü, hala neyini bu kadar abarttığınızı anlayamadım. 1-2 parça dışında -Opeth standartlarında- vasat denilebilecek bir albüm bence. katılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Ben kendimce şöyle açıklıyım. Nispeten Opeth'in çok daha güzel şarkıları var tabi ki bu albümdekilere göre, ama genel olarak standartın altında bir albüm değil. Üstelik en azından kendi seviyelerinde bir albüm yapmışlar. Başarının devamı sevindirici, kötü bir albüm değil en azından diye mutlu oldum şahsen ben. Yoksa Opeth daha iyisini yapamaz diyeceğini sanmıyorum kimsenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Othranx Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 30, 2008 porcelain heart konusunda cleglawa katılıyorum, ama o clean bölümü beni benden alıyor ,sarkının sadece o kısmını dinler oldum. burden in sonundaki akord bozma hiç hosuma gitmedi sahsen, sarkıdan kesmeyi düşünüyorumB)-. onun dısında loopluk hepsi (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Butun konuyu okumadimda bu albumde slow parcalari var mi? Digerlerine bulasmadan edineyim falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 burden ve coil, akustik tabanlı genelde ve slow denebilir bi ölçüde onlara bak seversin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 hessian peel'in ortasındaki geçişi bildiğimiz opeth geçişi yapmış olsalardı tanrısal seviyeye ulaşacakmış ama hiç beğenmedim o geçişi (05:30). 02:04 te başlayan backmasking de "out of the courtyard, come back tonight. hi sweet satan, i see you." dediği iddia edilmiş ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Sailor said: burden ve coil, akustik tabanlı genelde ve slow denebilir bi ölçüde onlara bak seversin. Saol, peki bu parcalarda anirmaca var mi, kirtlagi yirtiyorsa adam cekmeyecegim ehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 burdenda yok, ben de bitek onu sevdim, gerisi yaramaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Ferrero said: 02:04 te başlayan backmasking de "out of the courtyard, come back tonight. hi sweet satan, i see you." dediği iddia edilmiş ayrıca. iddiaya gerek yok, direk öyle diyor ? :P gelin beni ters çevirin diye bağırıyor o kısım , pek "gizli"liği yok. birkaç kez daha dinledim de albümü, ne bileyim biraz hayal kırıklığı oldu. kötü olmuş diyemiyorum da, burden hariç "vay be..." dedirtmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 demekki siz the lotus eater'ı, hessian peel'i fln henüz sindirememişsiniz. bende burden'a sarmıştım ama bıraktım bunları sindirdikten sonra windowpane'den farkı kalmadı. solo aşmış ama işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 "Burden'ın solosu Opeth'in gelmiş geçmiş en iyi solosu" diyen birinden "Siz daha sindirememişsiniz" lafını duymak... ...komik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 1, 2008 kendi görüşünü yaz bari de neden komik olduğunu anlayayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar