Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grub silip pc boot'unu temizlemek

Bone

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarın 2 harddiski vardı, 2.sinin bir bölümünü partitionla ayırıp o kısma ubuntu kurmuştum.
Linux kurulurken grub da otomatik olarak kuruluyor herhalde.
Ve otomatik olarak da kendisini "primer operating system" olarak atıyor.
PC açılışında hep sorardı "hangi işletim sistemiyle başlatmak istersin" diye, süre dolana kadar seçmessem, birincil olarak atadığı ubuntuyu açardı.

Ubuntu çok sıktı beni, harddisk yeri gerekince, linux olan harddisk partitionını sildim.

PC açılırken şimdi "grub error 17" diyor, windows yüklenmiyor.
laptopun içinden vista için recovery disk çıkmamıştı.
hp'nin kendi recovery disk'ini de bir türlü cd'ye yakamamıştım.

elimde recovery disk yok yani.

Acaba bu grubu silip pc boot'unu temizlemek mümkün mü?
Ubuntu ve Knoppix bootable cd'siyle denedim, ama bir türlü boot'u düzeltecek bir özellik bulamadım onlarda.

Aslında bir bootable cd hazırlanabiliyorsa, grubu silip pc bootunu silebilmek için, çok güzel olurdu.

Fikirleriniz nelerdir?
Sosyal ağlarda paylaş

Her harddisk'te master boot record denilen ufak bir bölme bulunur. Özetle harddisk'in nasıl boot edileceğini gösterir.

Anladığım kadarıyla partisyonu toptan sildiğin için grub da silinmiş. MBR grub'u bulamıyor ve bu hatayı veriyor.

Düzeltmek için en güvenli yol, herhangi bir linux dağıtımını tekrar yüklemen. Böylece grub tekrar yüklenir. Sonra linux'u ve grub'u güvenli olarak silmenin yollarını arar bulursun. ;)

Windows recovery cd'si yada disketi falan bulursan, command prompth'a geçip fdisk /fixmbr yada fdisk /mbr yazarsan MBR linux yüklemeden önceki haline geliyormuş.
Sosyal ağlarda paylaş

şahane.

windows recovery veya hp recovery çalışmadı.
ben de gittim emule'de araştırma yaptım.
super grub diye birşey buldum.
boot disk.
çektim cd'ye.

boyutu da küçük.
ama işlevi büyük maşallah.

fixmbr gibi bişi çekti harddiske, ahan da çalışıyor mis gibi vista.

*tahtaya vurur*
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...