Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zamanda yolculuk 3aya gerçek oluyor

S_h_a_D_o_W

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
zamanda yolculuk olsa zamanın sürekli kendini tekrarladığını anlardık. Örneğin ben gelecekten benim zamanıma gelen beni gördüm ve bana dediki 30 yaşına gelince zaman makinasına bin geriye gel tamam derim (oda bu sırada kendini öldürür ) ben 30 yaşıma geldiğimde atlarım makinaya ve geçmişe döner küçük beni görürüm onada aynı şeyi söylerim. Demekki zamanda yolculuk gerçekleşirse tarih denilen şey ortadan kalkıcak.. Aynı zamanda kişilik ve kişiye özel ruh zımbırtılarıda kalkıcak benden sonsuz tane var nede olsa dimi ? Hangisi gerçek ben ? Benlik diye birşey kalmaz. O yüzden bulmasınlar böyle birşey .. Sonsuzluğu kanıtlar bu düşünsenize tarihin sürekli kendini tekrarladığını öeehh kusucam şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

"zamanda yolculuk olmadı olmıyacak, olsa biri çoktan gelmiş bizimde haberimiz olmuş olurdu" diyenlerin düştüğü yanılgı, zamanda yolculuğu doğru bölememeleri. Zamanda geriye gittin, bu bir yolculuk, bu mümkün diyelim, fakat geçmişe gittin ver geri dönemiyorsun, bu mümkün değil, yani zamanda yolucluk 2 aşamalı düşünüp tek aşama olarak ele alıyorlar. şimdi karşımıza bi eleman çıksa cıscıbıl, ben gelecekten geldim fasa fiso dese, biz onu tımarhaneye kapıyoruz. ona bakarsan git bakırköy ruh ve sinere, bi sürü vardır zaman yolcusu olduğunu idda eden. ne malum ha?

yani burda demek istediğim zamanda ileri gitmekle geri gitmek matematiksel olarak aynı değildir.

zaten zamanda yolculuğun olma olasılığı, evrendeki yırtılma sonucu bir paralel evrene geçmek ile gerçekleşebilir. çünkü paralel evrenlerde herşey olabilir. tek yapmanız gereken "1940 yılında şu anda yaşadığımız evrenin kuralları ile birebir" bir paralel evrene geçmenin yolunu bulmak. işte buradaki muammada şu: siz bu evrene geçtiğinizde 1940 a gitmiş oluyorsunuz ama o evren bizimkinden bağımsız işliyor, yani aslında yolcu yolculuğu başka bir yere yapmış oluyor. saat 2 de nişantaşında olmak yerine saat 2 de knightbridge london da olmak gibi birşey.

bunun dışında atomlar konusunda lise kimya hocama söylediğim birşey vardı paylaşıyım,
"atomları göremiyoruz, bildiklerimiz kanıtlayamadığımız bir sabiti var saymamıza dayanıyor, dolayısıyla bilim bu konuya ışık tutamıyor. O zaman geçmiş zamanın simyacılarından ne kadar ilerledik?"

tabii adam haliyle bir cevap bulamamıştı, fakat arkadaşlar bulunduğumuz çağ medya gerçeği ile geliyor, ve medya bize sürekli çok ilerlediğimizi bilimin teknolojinin çok geliştiğini yansıtıyor, ama A noktasından B nokyasına daha hızlı gitmenin yolunu bulmak bilimin ilerlemesi değil. A noktasından B noktasına gitme sebebimizi bulmak, işte bu bilimin ilerlemesi. kısacası bilim varoluş sorularına cevap getirmedikçe ilerleyemez, yoksa internet, telefon, uçak, gibi buluşlar zaten var olan ve insanın yaptığı bir aktiviteyi (ie. konuşmak, seyahat etmek, sosyalleşmek,etc) , alet kullanarak daha kolay ve hızlı yapmasını sağlıyor, ben açıkçası bunu bir maymunun karıncaları yemek için yuvaya çomak sokmasına benzetiyorum, sonuçta oda bir ihtiyacını karşılamak için doğadaki maddeleri kullanarak,kendi başına yapamayacağı, bir eylemi gerçekleştiriyor. Ama o maymun o çubuğu kullanarak yemek yeme ihtiyacını gideremez. gibi gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

atomları değil ama molekülleri görebiliyoruz, öte yandan bahsettiğin sabitin planck sabiti olduğunu var sayıyorum, ama fizikte ne olduğu bilinmeyen tek sabit o değil. Evrensel yer çekim yasası sabiti de deneysel bir sabit, elinde herhangi bir veri olmadan o sabiti hesaplayamazsın. Coulomb sabiti gibi. Öte yandan atomların varlığına, planck sabitinin varlığına, ve elektronların dağılımını ayrık olduğuna dair bir çok ölçüm ve deneysel veri mevcut. Doğa bilimlerinden bahsederken mutlak doğrudan ziyade etrafımızaki fenomenlere en çok uygulanabilen modelden bahsetmek daha doğru. öte yandan paralel evrenlerden bir gerçekmiş gibi bahsetmişsin, atomlardan daha gerçek olmadığı kesin.
Sosyal ağlarda paylaş

abi sen fizik okuyorsun o anlıyor. aradaki fark bu galiba..

mesela ben de hiç bişiden anlamam ama anlamadığım şeyleri çözebiliyorum.. herkeşin yeteneği farklı.

herkeş bi heroes. e ozaman illa bi zaman yolcuşuğu yapan çıkacaktır di mi?

bu başlık ise hep 3ay sonrasını işaret ettiğine göre zamanda ilerlemiyor veya yalan söylüyor.

emin değilim..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
abi sen fizik okuyorsun o anlıyor. aradaki fark bu galiba..

mesela ben de hiç bişiden anlamam ama anlamadığım şeyleri çözebiliyorum.. herkeşin yeteneği farklı.

herkeş bi heroes. e ozaman illa bi zaman yolcuşuğu yapan çıkacaktır di mi?

bu başlık ise hep 3ay sonrasını işaret ettiğine göre zamanda ilerlemiyor veya yalan söylüyor.

emin değilim..

Sen anladığını sanıyorsun. Aradan 3 -5 kelime seçip ukalalığa vuruyorum desen eyvalah diyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...