fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 İrfan Erdoğan, Bir profosör... 2006 yılında profosör olmuş ve hemen Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına atanmış bir zat... Ve bakınız kendisi neler demekte; Ortaöğretimdeki bütün arayışlarımızı kilitleyen mesleki eğitimdir. Yıllardan beri mesleki eğitime ağırlık verilmesi gerektiği söylendi. Mesleki eğitimden gerçek hayat, sanayi memnun değildir. Bu çelişkili durum devam ederken mesleki eğitim üzerinde durmak doğru değil. ABD'de mesleki eğitim ön lisans düzeyine çekiliyor. Avrupa'da ise ortaöğretim düzeyinde tutuluyor. Bizde daha karma bir yapı var. Şunu açıkça söylemek gerekir ki, mesleki eğitimi, yapısını bozmadan ön lisans düzeyine kaydırılabiliriz. Ortaöğretimdeki meslek liseleri kapatılmalıdır, kapatmalıyız. Türkiye'de herhangi bir binayı kapatarak değil, okulu kapatarak değil ama meslek liselerini ön lisans düzeyine çekerek bu tartışmalardan iyileştirici bir adımla çıkabiliriz. Evet sanayici İrfan Erdoğan'ın belirttiği gibi meslek eğitiminden memnun değildir. Ancak halen bir çok işletme eleman alırken meslek lisesi çıkışlı olup olmadığına bakar. Meslek lisesi veya meslek yüksek okulu mezunu olanlar hep bir adım önde iken ikisini birden okumuş olanlar iki adım öndedirler. Hal böyle iken bu zatı muhterem bu iki ayaktan birisini keserek problemi çözeceğini kanaatine varmış. Hadi diyelimki bir profosör bu şekilde bir söz söyledi, en fazla "bu adamı ciddiye almaya değmez, ağzı olan konuşuyor" der geçerdik. Ancak bunu söyleyen kişi Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı... Milli Tarikat Bakanı, pardon Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i huzurunuzda bir kez daha tebrik ediyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 soy ad da erdoğanmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 daha geçen gün yine bunların adamları üniversiteler paralı olmalı, üniversite okuyamayanlar meslek liselerine gitmeli, herkes üniversiteli olamaz tarzı açıklamalar yapmamış mıydı? kendi kendileriyle mi çelişiyorlar bunlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 said: ...meslek liselerini ön lisans düzeyine çekerek... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Ki zaten biz onlara Meslek Yüksek Okulu diyoruz. Meslek Liselerini kapatınca MYO'ların eğitim kalitesi artmaz aksine gelen öğrencilerin kalitesi düştükçe onlarında kalitesi düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Kimseye emanet falan değil açıkçası. Başı boş sürüler kaplamış çevresini. Koparıyorlar, parçalıyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 beyefendi bir profesor ve devletin temellerine karsi birseyde demiyor ben fikirlerinin bir kismina katilmasamda kendince dogru dusunmeside vardir bence hicye oyle milli egitim kimlere emanet var birsey yazicak bir durum degil. tek dogru fikir sizin fikriniz degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Bir kişinin eleştirilmesi için illa laiklikliğin dibine kibrit suyu dökelim demesi gerekmez. Kendince tabii ki haklıdır, mesela annesinin kafasını içine şeytan girdi diye kesen adam da kendince haklıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 ok her sey sen biliyorsun en dogru sensin, adam milli egitim kurumunun basian gecmis bir profesor boyle bir yorum yaptiysa, dusunerek yapmistir. Nedenlerini arastirmak lazim. Kaldiki su anki yonetim altinda imam hatiplerin kapatilmasini isteyebilen bir insan o kadar bos konusmuyordur. Boyle hic bir halt bilmeyen bos adam imajini hakkettigini sanmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Yök başkanıda görmüş geçirmiş tabi. Ama bazı bakanlar hakkında "sıkıysa konuşmasın" diyebiliyor. Görmüşlük geçirmişlikle adam olunmuyormuş demek. edit: kaldı ki eleştiri yapma hakkımız her zaman bizimdir, "profesör o bilir" tavrının mantığı yok. Profesörler her zaman biliyorsa rektörler kurulu kararlarına saygı gösterilmesini istiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 8, 2008 profosör Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar