Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Toplu Mail Atma


Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

Mum_Chamber said:
oturun iki parca bir kod yazin takir takir atsin?

böyle şeyler spam kapsamında servis sağlayıcıların kara listeye alınmasına sebep olabiliyor. dolayısıyla servis sağlayıcılar da sunucunuzla ilişkinizi kesebiliyor =)

ayrıyetten toplu mail atıp, spam filter'a da takılmamak önemli biraz da..

ha "bu kadar bik bik etti, ne diyecek şimdi bu adam" diyebilirsiniz =P valla biz euro.message gibi profesyonel [ = paralı ] servisler kullandığımız için alternatifleri araştırma gibi bir durumum olmadı hiç. parasıynan değel mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misal 1 dk içinde hotmail'e aynı IP uzerinden 20 den fazla mail geldimi direk blacklist e giriyorsunuz.
Benimde elimde 10000 mail var şirketin ara ara promosyon reklamları yollamam gerekiyor. Her yolu denedim ama tam istediğim gibi bir randıman alamadım.

Locale kendi mail sunucumu kurdum. Kendi hosting sunucum üzerinden denedim vs vs. yok banamısın demiyor en son "parasıynan değilmi" yi deneyeceğim sanırım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:
e her adrese ayrı mail atacak olsak gmailden de yapardık ki di mi ama =)


ayrı mail dediğim içeriği ayrı mail değil. birbirinin eşi, kopyası olmayan mailler. misal her adrese aynı maili atarken insanlara göre değiştirip yolladığını belirtmen lazım. yani "iyi günler " tarzında bir girişi olacak ki spam kategorisine girmesin. yoksa bildiğin spam bu =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

müm, o kadar basit değil o filtreler işte =) yoksa mail merge yapar, dağıtırsın istediğin gibi.. ama olmuyor..

misal, mail'in en başına "bu mail haberine üye olmak istemiyorsanız, şuradan iptal edin" tarzı bir yazı yazmak bile spam filter'lara takılmamak için bir yöntem. ama bu da tek başına etkili olmaz işte.. bir sürü faktör var (ama ben de bilmiyorum hepsini).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BAYES kullanan bir spam filtrelemesi varsa ( e.g. Spamassassin ) belirli bir threshold 'un uzerindeyse mailindeki kelimeler, header bilgileri, kisacasi tum MIME.

Gel gelelim anlik gondermeleri engellemenin baska yollari da mevcut. Siz henuz maili envelopelama yaparken her MAILFROM dan sonra n saniye bekletilebilebiliyorsunuz isterseniz. Dolayisi ile daha 100 kisiye tek envolope da mail atacaksaniz, zaten direk burada 100 saniye bekliyorsunuz.

Bunun disinda spesifik cozumler var ISP lerde. Vaktinde anlik kisi basina mail kuyruguna maksimum recipient sokabilme v.s. gibi seyler yapmistim. Eh benim gibi dusunen birileri de elbet vardir. Log tarayip kac tane adama mail atmis 5 dakkada diye bakan basit uygulamalar var ( e.g. Spamguard ).

Yani cozum cok :) Gel gelelim sunu biliyorum ki, bir mail sisteminin basindaki her sistem yoneticisi, spam yapanlara super kil olur :) Benim cook amcanin IP sini blokladigim vardir artik normal yollarla engelleyemeyip.

Tabii Turk zekasi da oldukca yetenekli, ne teknikler kullaniyorlar canlarim benim :) Anlasilamayacagini dusunerek :D

So, gondermeyin boyle 1000 mail 10000 mail. Ne gerek var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...