arcane Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Questleri nasıl alıyorsun? Ben quest falan bulamadım. Locked teams oynuyorum o sebeple olmuyor diye tahmin ediyorum. Civ diplomasisi çok kötü, adamın seveceği yoksa kendini sevdiyemiyorsun, seveceği varsa da döv söv seviyor. Galciv fena değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Otomatik olarak geliyor bana, gelince oyun durtuyor bak quest geldi diye. Cok sinir bozucu valla 8 kisilik haritada herkes herkesin ussunu yok et, sunun gemilerini patlat diyor e adamı bulana kadar suresi doluyo kalıyosun ortada. Tamam olsunlar, ama baska yollarla da kendimizi sevdirebilsek iyi olur. Valla bana sorarsan gal civ bir numara o konuda zaten, civ'i de severim ama ozellikle bts'den sonra AI cok iyi beceriyo diplomasiyi. Biraz gercek hayat gibi ama o sinir bozuyo adam senden gucluyse ve dalarsa kazanacaksa hayatta engeleyemiyosun diplomasiyle o dogru :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Locked teams yaptığım için mission yokmuş. Güzel yapmışlar ancak dediğin gibi, early gamede zamanında yetiştirmek bayağı zor, late gamede de o kadar ödülle işin olmaz. Uzun süre Vasari kastıktan sonra Advent deniyeyim dedim ve ırklar arası oynanışın ne kadar farklı olduğunu farkettim. Kitelayarak Halycon Carrier, Kol Battleship'e çakabiliyormuş o da öğrendiğim başka birşey eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 15, 2008 Ya bu arada sorun 8 kisilik haritadanmıs hehe. Bi tane 4 kisilik denedim gayet de yapılabiliniyo orda gorevler ( malum daha az saldırı oldugundan kendi donanmanı toplayıp sefere cıkabiliyosun ). Yine de yani zorunlu gibi bisey eger herkesle kafa kafaya tutusmak istemiyosan. Yapabilip yapamama durumuna bakmıyor karsı taraf, eger cok agır saldırı altındaysan mesela diplomatik olarak cokuyosun cunku sefere cıkıp da adamın istedigi planetary bombardment'ı yapmana imkan yok. Ya da mesela cok cekismeli bir savas varsa ve durum tarafsız bir bolgede kitlenmisse wormhole ya da asteroid belt gibi, o zaman yine aynı sey oluyor diplomasi cokuyor. Cok basit bi cozum olarak, gorevler geldiginde gorevi kabul etmeme secenegi koyabilirmis yapımcılar. Boylece, en azından 8 kisilik haritalarda taa haritanın diger ucundaki adamın binalarını patlatmaya kasmıyo oluruz. Belki ufak bir diplomatik cost getirilebilinir buna (%5 gibi bir dusus her reddetmede, %15 gorev basarısızlıgına kıyasla). Ha bi de sunu ogrendim, en yakınınızdakine akın akın dalın; nası olsa ona gıcık olan biri olacaktır ve daldıgınız adamla ilgili gorevler verecektir onun gorevlerini yapa yapa bir ally kazanabilirsiniz. Oteki turlu aman herkesi mutlu ediym gibi bi politika imkansız. O acıdan olmamıs diyoruz bu diplomasi olayı. Onun dısında super otesi oyun ama hehe :P Hala nası 1 carrier 1 battlecruiser ile karsımdaki 4 battlecruiser'ın 2sini almayı basardıgımı bilmiyorum :P Yasasın bomberlar ve javelinler! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 GameSpot 9/10 G4 X-Play 4/5 IGN 8.9/10 Editors' Choice 1up.com 8.5/10 Gamespy 4.5/5 Multiplayer Factor - Great! Gamer 2.0 9/10 Excellent Editor's Choice Award Game Shark A- Great Game Squad 9/10 Resonance Gaming 9/10 Game Tap 9/10 Out of Eight 8/8 Game Daily 8.0 Liste 8-9 larla devam ediyor, c/pden sıkıldım, burada bırakıyorum. Shack News'ü ayrı yazmak istiyorum çünkü güzel özetlemişler: Good: # Patience-demanding strategy # Endless possibility of scenarios # Pew-pew lasers Bad: # No single-player campaign # Steep learning curve Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Başka bir forumda şöyle bişey buldum: Dediklerine göre developerlardan biri official foruma koymuş. Hemen hemen diğer ırklara da uyarlanabilirmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Evet, onunla birlikte oyuncuların data mining ile yaptığı armor ve damage tiplerini gösteren bir chart da var: Buna ilave olarak 1.02 patchiyle ünitelerin tooltipinde nelere karşı etkili oldukları yazıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 oyunu dun indirdim ilk defa, 2 kisilik harita actim, easy opponent falan koydum, ona ragmen bitirmem yaklasik 6 saati aldi (tabi oyunu baslarda ogrenmek icin bayagi da kastim). Oyun guzel oynanir ama bir yerden sonra single bayar, multiye mutlaka kaymak lazim, o da bu kadar uzun oyun suresiyle nasil olur bilmiyorum. Hersey hosuma gitti ama keske gezegenlere biraz daha birseyler yapabilsek, civ gibi bina dikebilsek falan guzel olurdu, bir de savaslar cidden SAM modunda (strateji anlayisim mammothtur - sam pek zorluk cekmessin bap sen bunda) bas bas yolla bas bas yolla... Bu arada oyunun 3-4. saatinde pirate base'e gireyim dedim, karsimda 450 tane gemi gorunce ne yapacagimi sasirdim sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 gemi tasarımlarını beğenmedim lolipop gibi... o yüzden indirmicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 düşmanın gördüğü gibi kaçması çok sinir , ayrıca gördüğüm en rezil olay da aucast colonize.. gezegen deki yerleşimi dot lar ile yokedince (hysteria vs) ve hemen ele geçirince hop tekrar patlıyor. savunma binaları aşırı gereksiz 15 purge vessel geldimi illa kaybediyorsun gezegeni ve illa da geliyo böle bir grup ölümüne patlayacağını bile bile. trade olayını ise hiç anlamadım ben satınca karaborsa dan daha pahalıya ama alıyor adamlar , hiç anlamadım :( achivement kasayım dedim ama belli bir tech tree yi hiç kullanma yada sırf capital sihp kullan/hiç kullanma tarzı şeyler çok saçma olmuş.. patchsiz oynıycak varsa beklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 autocasti kapatabilirsin. ben otomatik açık gelmesinden memnunum, migratorı sisteme yollayınca işim bitiyor. yeterince hangar ve planetary upgrade varsa baya bir purge vesselı tutabilirsin. missile platformları ise doğru yerlere dikmen lazım (spesifik olarak purge vesselların gezegene saldıracağı yere). tactical binalar sadece önlem, 15lik fleeti tam verimle tutamayabilirsin yani gemi bulundurmak şart. trade olayı multiplayer için, ai'nin aldığını hiç görmedim. patchsiz oynanmaz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Azmodai said: bir de savaslar cidden SAM modunda (strateji anlayisim mammothtur - sam pek zorluk cekmessin bap sen bunda) bas bas yolla bas bas yolla... aaa olur mu bap, ben küçük ama profesyonel orduların adamıyım. yüklüyorum şimdi. (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 ai alıyor trade yaparken ama rasgele gibi 5 dakika bkeleyip hepsini alabiliyor. genelde market fiyatı yüksekse adamların alma ihtimali de yüksek gibi geldi bana. hangar her yere vuruyor o güzel ama işte bomber küçük gemiere vuramıyor dur vsvs olayı var diğerlerinin de menzili kısa zaten pirate basei ne kadar dolay dağıtabildiginize bakın 20 gauss var ama tık yok. full defans yaparsam 10 purge vesselı raha tutarım. full defans + hp upgradeleri yaparsam 20 tane tutarım ama heryere onu yapmak akıl karı mı? hayır bi yıldız sistemini ele geçirip tüm gemileri güneşe yollarsam sonra da uyursam (evet uyumak :D..) 8 saat sonra bu dediğini yapacak deli dehşet madenim oluyor. ama oyu başında düşmandan once gezegen kapmaca oldugu için olmuyor. illa adam 1-2 tane kaçırıp getiriyor gezegenlere e sende population research yapıp underdevelopment mı önleyeceksin yoksa hp kasıp fakir fukara mı kalıcaksın , sorunlu yani taktik kısmı. upkeepin de gemi sayısı değil research e baglı olması çok uyuz :( ayrıca ekliyim 8 saat uyudum geldim elimdeki ordu hala hard random düşmandan iyiydi. uyandım bitirdim direk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Bir gazla indirdim, belki is laptopunda calisir diye.. Maymunluk uzerine maymunluk yaptim, evet calistirdim, ama oynayamadim :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 hangardan fighter da yapabiliyorsun. silahların ise mobilite sorunu var zaten. hele hele insan oyuncuya karşı neredeyse hiç işe yaramıyorlar. tek sistemlik geçiş noktalarını (choke point diyor gavur) almak lazım ki daha az fleet ile savunma mümkün olsun. expansion çıktığında hem under developmentı önleyecek hem planetary defense kurabilecek hem de tactical yatırım yapabilecek hem de extractorları dikebilecek kapasite olman lazım. colonyi dikince iş bitmiyor. evet upkeepe ben de kılım, saçma olmuş o. ayrıca ilk kez upkeepte bu kadar sağlam geçiren bir oyun görüyorum, o iyi yanı. bence en kötü yanı ise max fleet bayağı bir yetersiz, kesinlikle en aşağı iki misline yükseltilmesi lazım. max fleete ulaşıp choke point kullandın mı istediğin kadar afk bırakabilirsin ama bilgisayara karşı. mesela ben vasari oynuyorum oradan örnek vereyim, tactical canon var onunu kullanıp dark armada zerg ile end gamede bayağı sağlam saldırabiliyorum. oyun çok yavaş. patchle hızlandırmaları lazım. resource olayını max resource'un 2 misli hızlandırsalar misler gibi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LethE Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 chokepointler herşeyi tutmuyr arcane işte. düşman vasari ise hiç tutamıyosun daha yakına zıplayıp daha kısa mesafeden kaçıyo. dene istersen dopplegangers haritasında sol alttakindeydim ben (rasgele mi bilmiyorum şu an oynadıgım oyun o) pirates launched diyor , güneşe gidiyorum karşılıcam diye adamlar karşılık vermeden dayak yiye yiye gezegenlere koşuyor.(güneşin yanında baseleri) bunu vasari yada advent player yap , direk ordunun %90 ı geçiyor. tec ezik hiçbişi yapamıyor :P senin dediğin gibi alırsak kolonileri oyun çoook uzun sürer :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 dikersin phase jump inhibitor, dizersin overseer prototype, kalır ortada. güneşte ne işin var ehue yok mu hangarın. değmez bence antimatter için, hele hele repair binası varsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Çok karışık geldi birşey anlamadım bu oyundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 tutorialı oynadın mı? güzel bir tutorialı var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 arcane'in tavsiyesinden sonra indirdim hemen. Sabah tutorialları yapmıştım öğleden sonra saat 15:30 civarı easy oponent TEC vs Visara mıdır o ırka karşı teketek skirmish'e başladım. OYun boyunca birçok şey öğrendim. Pirate'ların easy oponentlardan çok daha güçlü olduğu mesela. Akşam saat 20:30 gibi düşman defeated olmuştu ama adamın savunması yok gibi birşeydi. Ben gerçek savaş istiyordum. Pirate base tam ortada. Ara sıra scout göndererek güçlerine baktım ve adamların toplamda 200'den fazla gemileri vardı ortada. Benim 4 tane fleetim vardı. Her fleet'te en az 1-2 capital ship ve ayrıyetten 30-40 gemi. Bir fleet daha yaptım 4 capital ve 80 gemilik. Skill technology tree full artık oyunun sonu, research edilmemiş şey kalmamış. Korsan sistemini 4 bir yandan sarmaladım. Oyunu save ettim. Ve aynı anda 5 tane fleetimi de korsan sistemine jumplattırdım. Bir karambol bir savaş başladıki ne kadar zevk aldığımı anlatamam size. O savaş boyunca her capital gemi en az 4'er level atladı. Muhteşem bir görsel zevk. Fraps falan yükleyip save ettiğim yerden tekrar savaşı yapıp, kaydedip Youtube'a falan koymayı düşünüyorum. Acayip zevk aldım. Teşekkürler arcane. Teşekkürler Sins of a Solar Empire. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 2-3 saat oynadım ama pek beğenmedim doğrusu. 1 milyon siege gemisi ile geliyor ai, ben 2 tanesini patlatana kadar yokediyor gezegeni, diğer gezegene gidiyor filan tınmıyor bile. sonra belki tekrar bakarım ama açmadı pek ne yalan söyleyeyim. diplomasi desen neden ilişkileri düzeltmek için devamlı benim birşeyler yapmam gerektiğini anlamış değilim. "100 metal ver, biraz seveyim seni" diyen adama parmağı veririm ancak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 bu arada biri trade port'ların gereksiz olduğundan bahsetmiş. Hiç de gereksiz değil. Her gezegeninize birer tane kuruyorsunuz, credit gelirinizi 2 katına çıkarıyor. (Zamanla tabi.) Bazı şeyler öğrendim mesela credit gelirini maxta tutmak için kültürünüzün her gezegene rahat bir şekilde yayılması lazım. Bunu da o Broadcast Tower'larla rahat yapabiliyorsunuz. Ayrıca gezegenlerin popülasyonunun full olması lazım. Bu da siege gemilerine karşı güçlü savunma olması lazım demek. İlk defa normal bilgisayara karşı oynadım adam oyunun belirli aralıklarında önce 2şer sonra 4er sonra 8/16 diye arttı, siege bomberlarla geldi.. Hiçbir zaman gezegeni kaybetmekten kurtaramadım. Popülasyonları maksimumda tutuyoruz, kültürü yayıyoruz her gezegene kültür towerlarıyla, her gezegenin development upgradelerini yapıyoruzki gezegen ekonomimize bir yük olmaktan çıkıyor. Bunlar önemli. Bi de bu son sayfadaki a vs b grafiklerinden öğrendiğim kadarıyla siege bomberlara karşı en iyi yapılabilecek unit light frigate'miş sanırsam. Bu da frigate yapma sırasındaki 3. frigate oluyor. Denememiştim ben hem illuminator/javelin kullanıyordum yanlış yapıyormuşum. Ayrıcana pirate'ların saldırdığı heavy cruiserların anti uniti de heavy cruisermış bi de hangarlardan çıkan bomber fleetleri. Şimdiye kadar sadece 2 oyun oynama zamanı bulabildim. İlkinde TEC oldum, 2.sinde Advent oldum. 2.sinde normal oyunda siege bomberlara karşı hazırlıksız olduğum için ekonomim öncelerden çökünce kaybettim. Ama Advent'in psikolojisine hasta oldum gibi. Aynı Supreme Commander'daki UEF / Aeon / ve evil bi ırk daha vardı ismini unuttuğum. Orda da spiritual ve LOVE konseptini herşeyden üstün tutan Aeon'u seçerdim hep. En güçlü birimler de onlardaydı zaten. Burda da o Advent'e benziyor. En güçlü capitallar da onlarda gibi okudum forumlarından oyunun. Hadi bakalım, şu sınavlarım bitsin.. beni baya uzun ve heycanlı skirmishler bekliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sovereign Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Sam said: 2-3 saat oynadım ama pek beğenmedim doğrusu. 1 milyon siege gemisi ile geliyor ai, ben 2 tanesini patlatana kadar yokediyor gezegeni, diğer gezegene gidiyor filan tınmıyor bile. sonra belki tekrar bakarım ama açmadı pek ne yalan söyleyeyim. diplomasi desen neden ilişkileri düzeltmek için devamlı benim birşeyler yapmam gerektiğini anlamış değilim. "100 metal ver, biraz seveyim seni" diyen adama parmağı veririm ancak. Oyuna yanlış başlamışsın abi sen. Daha oyunu öğrenmeden hiç tecrübe kazanmadan en zor politakalarla başlamışsın. Sana tavsiyem bir şans daha ver oyuna, ama bu sefer easy oponent yap. Easy olsun, ve takımları locked yap. Unlocked olmasın. Bence o questler falan gereksiz ki zaten oyunun daha ileri kısımlarında yapmayı öğrenirsin düzgün zaten. Easy'ye karşı locked teamlerle oyna.. çok zevk alıcaksın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 easy strateji oynayacağım gün RL charımı silerim, aha buraya yazdım. bone gibi bükemediğim eli /noclip yapamam. (:P) ya locked bir başladım da o oyunu toparlayamayınca yeni bir ffa oyun açtım. neyse tam toparladım derken şimdi de gezegen infilak etti allegiance düşünce. broadcast center olayını başkente mi kurmak lazım işe yaraması için? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 ben hala oynıyamadım yahu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar