Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çin Seddi yıkılıyor

Pakize

Öne çıkan mesajlar

Resmi Şinhua ajansının haberine göre, Dünya kültürel mirasları arasında yer alan Çin Seddi'nin, turist akımının kurbanı olarak parça parça yıkıldığı belirtildi.

Resmi Şinhua ajansının haberine göre, hazırlanan yeni bir raporda, duvarın hala 3'te birinin ayakta durduğu ve bu kalan parçaların da yıkılmaya başladığı kaydedildi.

Raporda, turizmin artması ve koruma için mali kaynak sıkıntısının Çin Seddi'nin yavaş yavaş yıkılmasına neden olduğu belirtildi.

Çin Seddi ilk olarak Çin (Qin) Hanedanlığı (M.Ö. 221-206) sırasında inşa edildi ve diğer hanedanlıklar tarafından geliştirildi. Duvarın ana inşası Ming Hanedanlığı (1368-1644) sırasında yapıldı. Duvarın bazı bölümleri Komünist Parti'nin 1949 yılında iktidara gelişine kadar restore edildi.

BM'nin Eğitsel, Bilimsel ve Kültürel Örgütü tarafından 1987 yılında dünya kültürel mirası ilan edilen Çin Seddi, Pekin'in doğusundan, kuzeybatıdaki Gansu bölgesine kadar uzanıyor. Duvarın uzunluğu konusundaki tahminler 2 bin 900 kilometreyle bu rakamın iki katı arasında değişiyor.

(aa)
Sosyal ağlarda paylaş

Hep bugünü düşünerek yaşamıştım...
Atları hazırlayın! Sefere çıkıyoruz![signature][hline]
karpuz, 02 December 2003 16:19 tarihinde demiş ki:
You hödö you hödö my self controoool
hödödö hödö Dırırırı DIIIII dırırıııı DIII
Emaleth, 03 December 2003 18:37 tarihinde demiş ki:
hödöhödöyle dırırıdııları da birleştirsen şahane olacak...
Sosyal ağlarda paylaş

Yazık,dünya olarak ortak miraslarımız teker teker dökülüyor ve yerlerini betonarme yapıtlar alıyoru.Merak ediyorum bundan bir 300 yıl sonra empire statein 1/3 ü ayakta kalmış diye bir haber duyulabilecek mi?[signature][hline]İki tarafta saldırıyorsa bu taaruzdur;biri saldırıyor öteki savunuyorsa bu kuşatmadır;ama biri saldırıyor öteki birşey yapamıyorsa,işte o zaman katliam olur

A.K.A Xanros
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
yıkılır 3 tane estel gibi turist daha gitsin bak gör neler oluyo[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Kampanya: lol yerine gyy (gülmekten yerlere yattım) kullanıyorus .
Yönetim iş başındadır olaylara zamanında müdahele eder
karakedi, 26 January 2004 17:47 tarihinde demiş ki:
kavga etmeyin bu konu başlığında.

karakedi, 26 January 2004 17:49 tarihinde demiş ki:
justin sende aşık olup durma zırt pırt :P

Sosyal ağlarda paylaş

said:
voic3, 28 January 2004 14:46 tarihinde demiş ki:
uzaydan falan gördülüğü yokmuş yalanmış o. uzaya çıkan çinliler soylemiş. resimlerde falanda yokmuş. Çin seddinin resmini çektik diye dümdüz uzanan bulutun resmini çekmişler.

onu cinliler soylemedi ki ? Nasa elemanları bile soyledi ... Onun dı$ında aynı boyda ve uzunlukta bir bulutu nası bulcaklar ? Hadi aynı boy ve uzunluk bi kenara aynı enlem ve boylamda bulunması ne ?[signature][hline]Bir sormacam var balalar / Gaydi gaptir gaptir /
Caya gaamaltiya gatar / Dimeli nedir nedir /
Miskimit denince ahla / Tamam sindi gaptim /
Heman onun adi duser / Eti Eti Eti

nukbasliklikiz, 28 May 2003 03:56 tarihinde demiş ki:
puahau lameriz zaten!!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
voic3, 28 January 2004 14:46 tarihinde demiş ki:
uzaydan falan gördülüğü yokmuş yalanmış o. uzaya çıkan çinliler soylemiş. resimlerde falanda yokmuş. Çin seddinin resmini çektik diye dümdüz uzanan bulutun resmini çekmişler.

salla.....[signature][hline]doğum acıdır
yaşam acıdır
ölüm acıdır
aslında hepsi aynıdır...

:rock:To LiVe iS To Die:rock:
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DoGMeaT, 28 January 2004 13:43 tarihinde demiş ki:
az kaldıııı,bakalım bu sefer ne ile durduracaklar bizi,at avrat ve silahları hazrılayın az kladı nıhaıahzahazaagyzauhazuhzaaahzahahaha!(hönk?)

LOL! :)))))[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Umutlarımı yok etmeye çalış..Yenileri gelir..
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bir ırkız ki, adamlar korkudan uzaydan görünen duvar yapıyorlar.

Eha yıkılmaz birşey olmaz ona.Çinler resterasyon konusunda uzmandır.[signature][hline]He shall appear to thee and thou shall know him.He is no son of God, he is the son of the earth.
Facito aliquid operis, ut semper te Diabolus inveniat occupatum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
nası sizin korkunuzdan yahu hehe
yani bizim millet orada yaşamadıki hunlar yaşadı
bizde hun olmadıgımıza göre
yani kaçınız araştırdı dedenizin dedesinin dedesi... diye orayamı dayanıyo kökünüz
belki avrupadan gelen, göç edenlerin torunusunuz veya baska biryerden.[signature][hline]Grandmaster Hamburger
Kampanya: lol yerine gyy (gülmekten yerlere yattım) kullanıyorus .
Yönetim iş başındadır olaylara zamanında müdahele eder
karakedi, 26 January 2004 17:47 tarihinde demiş ki:
kavga etmeyin bu konu başlığında.

karakedi, 26 January 2004 17:49 tarihinde demiş ki:
justin sende aşık olup durma zırt pırt :P

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...