Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Tahrik Otobüsleri"

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

demokrasi bi yönetim biçimi değildir. hatta monarşilerde bile demokrasi uygulanabilir. insanların kendi yöneticilerini oy vererek seçmesi "cumhuriyet" rejimidir. demokrasi sosyal yaşamla,
insanların hak ve özgürlükleriyle ilgili düzenlemeleri içeren, yasalar çerçevesiyle belirlenen bir olgudur. kimi düşünürlere göre mutlak demokrasi yoktur, yalnızca demokrasi için bir arayış vardır. ama cumhuriyet, kuralları ve yapısı belirlenmiş bir yönetim biçimidir. yani "cahil halk oy vermesin" tarzı beyanlar cumhuriyet rejimine karşı söylemlerdir, belirteyim.

her cumhuriyette demokrasi olmadığı gibi, her monarşi de anti-demokratik değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

oo bakıyorum atatürkçülük bir anda görmezden gelindi. heh neyse..

temsili demokrasi halkın kendi kendini yönetebilmesine şu anda en yakın sistemdir. iyi yönetilmek ya da kötü yönetilmek, bunun yetkisi ve sorumluluğu halka aittir. yanlış seçim yapılmışsa halkın gene bunu düzeltebilme imkanı vardır yasal yollardan. totaliter bir rejimde ise belki de dünyanın en dahi, en bilge insanı gelebilir başa ancak bu kişi bile ölümsüz değildir. kaldı ki böyle bir insan bile hatadan muaf değildir.

"monarşi bile şu demokrasiden iyidir" demek çok abes, düşünün ki tayyip erdoğan ölene kadar, ölünce de oğlu bilal ülkeyi ölene kadar yönetsin. hoşunuza gider miydi? (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...