Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Tahrik Otobüsleri"

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

said:
Bunu kim neden engelliyor?

bunun cevabı çok karışık , ama tüm engellere rağmen ısrarla ve korkmadan inat etmekten başka bir ciddi çözüm yok.çünkü benim bahsettiğim o çalışmalar yeni yeni çok ciddi boyuta geldi olaylı şehirlerimizde .rahatsız edici olan o zaten pkk için .

birileri engellere rağmen profesyonelce halkı bilinçlendirmeye başlamış inat ederek .süratle yılmadan işlerine devam etmeleri gerekiyor .

tabi bu olay sadece bizlerin çabalarıyla da bitmiyor .
devletin , istihbaratın , askeriyenin de ciddi anlamda işini yapması ve köşeye sıkıştırması lazım kendi açılarından pkk'yı .
Sosyal ağlarda paylaş

Ha şunu da belirteyim, ben o eylemin samimiyetine inanmıyorum.

Ama inanmıyor olmam, o otobüslerin içinde ya da dışında öldürülmemesi, topluma kazandırılması gereken insanlar olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Çünkü bu mantıkla gidersek, PKK sorununun çözümüne katkı sağlayacağını düşünerek o otobüsleri yakmamız gerekiyor.

ps: uzun bir süre yokum, cevap veremeyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

Drakkahn said:
Olivies said:
Drakkahn said:
Olivies said:

Bu mitinge dair
Sadece ''Silahla çözüm olmayacağını'' kısmını destekliyorum.

PKK kaç yıldır ülkemizde bir bela hiç düşündünüz mi? 28 yıl deniyor, kaç kişi öldü? 40.bin deniyor. Konuşarak anlamayanlara bir 28 yıl daha mı konuşalım? Bir 40.000 cenaze daha mı kalksın bizim anlattıklarımızı onlar anlasın diye?

ını biliyor musun? Silahsız çözümü biz yıllarca istedik, her seferinde ateşkes istedik, ama dağda duran şehirde canlı bomba olarak patladı, şehirde duran dağa çıktı mermi oldu askere yağdı. Şehit anası sadece Türk anası değil aynı zamanda Kürt evladınıda bu vatanın savunmasına kaybetmiş annelerde var. Ayrımcılığı yapan bu ülke değil karşısındaki terör örgütüdür. Bunun ayrımını yapamayanlar bugün canlı kalkan olarak yerinş alanlardır.

Ben ayrı bir tarih mi okudum acaba, kısa bir silahsız dönem geçirilmesine rağmen bir çözüm olmadı. Silahsız derken bundan bahsediyorum ya.

Sanki kibrit yakar gibi can gidiyo beyler. Nasıl bu kadar rahat
konuşuyorsunuz.

Bol keseden salla.

Silahlı mücadeleyi destekliyorum bıdıbıdı

Git hadi o zaman, nette karı kız tavlamaya benzemez bu iş.

Git hadi gönüllü olarak.

Haa orda dur işte. Orda bi sn silahsızda halledebiliriz giriyor işin içine.
Giden can yakınından bir insanın değil çünkü, uzaksın, hatta çok uzaksın ordaki ortama, ben de uzağım ama biraz düşünüyorum işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi benim tepkim, ülkemi ve insanımı çok seviyorum diye geçinip, sırf gövde gösteriliği yapar gibi insan harcamasıdır.

Ya bizim istikrarımız nerde ki ?

Amerika höt dese bayılıyoruz korkudan, yalan mı ?

Amerika toprak ver dese belki toprak vericez, o kadar hegemonyası altındayız.

Bu konuda tutmuyor kimsenin Türklüğü.
Sosyal ağlarda paylaş

Paticikde, gelinen noktaya hayranım.
Kimliğinizde yazan dinin, Peygamberleri ile dalga geçip, diğer Allah (cc) tarafından gönderilen dinlerin peygamberleriyle dalga geçip küfredip, hani sevimli espiriler yapmaya çalışıp 3-5 espiri yapayımda herkes beni konuşsun ben popüler olayım.

Yolda gördüğünüz başörtülülerle dalga geçip, orda burda hikaye anlatan, ehüeüehü yapan, aksini savunana dinci diyen topluluk oldunuz. ( bende sevmem örtülüleri ama orda burda laf etmem)

Yunanistan apaçık, Türk politikasi uyguluyorken, onlara ırkçı diyen yok, yunanların bizi sevme oranı kürtlerin bizi sevme benimseme oranıyla aynı, 28 yıldır barış sağlamaya calıstık noldu? birazda saldıralım diyince ırkçı.

vay be.

Baba sizde çok insancı gözüküyorsunuz.
Bilmesek..
Sosyal ağlarda paylaş

bu ülkede angut bir anlayış hakim ne yazık ki.

"kürtler huzursuzluk çıkarıyor"
"bastırın sussunlar"
"efendim huzursuzluk arttı"
"daha fazla bastırın"
"silah aldılar ellerine"
"yatırımları durdurun, sindirin"
"terör başladı"
"baskıyı artırın"
"önünü alamıyoruz"
"daha fazla baskı yapın"

"okula başı kapalı gelenler var"
"almayın içeri"
"daha fazla kişi girmeye çalışıyor"
"hiçbirini almayın, başka yasaklanacak yerler bulmaya çalışın"
"çoğalıyorlar"
"taviz yok, kanunları zorlayın, ilgisiz de olsa başka dayanakları çekiştirip destekleyin"

bu angut anlayışı sürdürdükçe nah çözeriz biz sorunlarımızı.
Sosyal ağlarda paylaş

Olivies said:
Abi benim tepkim, ülkemi ve insanımı çok seviyorum diye geçinip, sırf gövde gösteriliği yapar gibi insan harcamasıdır.

Herkesin bir sınır noktası vardır. Amerika toprak ver dese çocuğu amerikada Ramsey bursuyla yaşayanlar verir de, bu vatana kanını vermiş adamın oğlu vermez merak etme. 1923'e gelenceye kadar bu halk hep bu da geçer dedi dedi, sonunda dayanamadı. İş o ki sınır noktası gelecek kadar sıkışmayalım.
Sosyal ağlarda paylaş

Drakkahn said:
Olivies said:

Herkesin bir sınır noktası vardır. Amerika toprak ver dese çocuğu amerikada Ramsey bursuyla yaşayanlar verir de, bu vatana kanını vermiş adamın oğlu vermez merak etme. 1923'e gelenceye kadar bu halk hep bu da geçer dedi dedi, sonunda dayanamadı. İş o ki sınır noktası gelecek kadar sıkışmayalım.

Toprak vermek örnekti of.

Herkes bu sorunun çözülmesini istiyor. Siz silahla çözüme bir alternatif son bulun, bişey demiyorum.
Heralde yeryüzünden silmek diyeceksiniz.
Çünkü dediğim gibi aksi takdirde kuluçka dönemine girecek bir örgüt var karşıda. 5 sene sonra tekrar hazırlanmış şekilde geri gelcekler. Kastım bu.
Ve yine söylüyorum bu döneme girene kadar da her yerde bombayı da patlatır.
Malesef bu kadar da nalet.
Destekleyin silahla çözümü ne diyem.
Sosyal ağlarda paylaş

Spastik_Serce said:
ulan teror örgütü eylem yaparken onları durdurmuyordunuzda şimdi tsk yamı eylem yapıyorsunuz.

işte bu soru sorulur bu kişilere. durumu tam olarak özetliyor. bu eylemi örgütleyenlerin samimiyetsizliği gün gibi ortadadır. haberi televizyonda dün akşam duyunca yüzümöü ekşittim, çünkü niyet okumayı sevmesem de dtp üyelerinin bizlere "takiyye yapıyorlar" dedirtebilecek kadar bile pkkyı eleştirmediği bir gerçek. haberi duyduğumda tepkim "yürüyün buyrun, dağıne teğine kadar yolunuz açık. dağa çıkarsanız bomba hazır" oldu.

ancak, gazetedeki haberi görünce de memnun olmadım. yolla engelleme geciktirme çabaları onlara koz verir. gazetenin yaklaşımı da hoş değil. ben bireysel olarak yüzümü ekşitirim ancak gazete biraz daha geniş bakmalı olaya, kahvehane muhabbeti yaparmış gibi yaklaşamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Sufi said:
bu ülkede angut bir anlayış hakim ne yazık ki.

"kürtler huzursuzluk çıkarıyor"
"bastırın sussunlar"
"efendim huzursuzluk arttı"
"daha fazla bastırın"
"silah aldılar ellerine"
"terör başladı"
"baskıyı artırın"
"önünü alamıyoruz"
"daha fazla baskı yapın"

"almayın içeri"
"çoğalıyorlar"
"taviz yok, kanunları zorlayın, ilgisiz de olsa başka dayanakları çekiştirip destekleyin"

bu angut anlayışı sürdürdükçe nah çözeriz biz sorunlarımızı.

Angut anlayış derken bişeyleri yanlış yazmışsın gibime geldi. Bana yanlış gelenler şunlar:

"Kürtler huzursuzluk çıkarıyor"

Benim tanıdığım onlarca kürt var, üniversitemden olsun, çevremden olsun. Kimse huzursuzluk çıkarmıyor, tüm kürtlerde PKK'yı desteklemiyor. Sanki biz bunu söylüyormuşuz gibi yazmayın artık. PKK bir terör örgütüdür ve insanlar teörör yaratarak istediklerini almaya çalışmaz.

"silah aldılar ellerine"
demişsin sana GAP projesi diyorum. 300 milyon dolar harcanan proje. Türkiye'nin dış borcu 300 milyon dolara eşit olan proje. Yatırım durdurun dediğin buysa Karadeniz'e yapılan yatırımı araştırmanı, parasal boyutunu çıkarmanı isterim.

"almayın içeri"
"çoğalıyorlar"

demişsin. Kılık kıyafet kanunumuz var çok şükür, kanunu burda açıklamıcam günlerdir baş konularımızdan birisi sen daha iyi bilirsin. Sokakta çıplay yürüyemezsin ahlak kanununa aykırı, üniversitelerde de var bazı kanunlar, bunlara uymak mecburiyetindesin. TBMM'de şortla dolaşan milletvekili göremezsin, çünkü orda da kıyafet kanunu var. Bazı davetlerde erkeklerden kravat isterler mesela, kendilerince kural koyarlar, bazı restoranalra kravatsız da giremessin.

Demogoji budur. Esprili dille, alaycı tavırla yazarak inceltmeye çalışamazsın. Söylenmek istenenleri çarpıtarak, kafandakileri insanlara kabul ettiremezsin. Kanunlar anayasada yazılıdır, Kılık Kıyafet Kanunu gibi. Ülkenin değiştirlemez kanunları da vardır, Laiklik bunlardan biridir. Zorlasan da değişmez. Ayrıca bir cümle daha vardır bilmemiz gereken.

Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk Halkına Türk Milleti denir. İçinde türklerde vardır, çerkezlerde vardır, kürtlerde vardır, lazlarda vardır, kısaca her farklı ırktan ve ya milletten insan vardır. Hepsine Türk Milleti denir. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuşlardır ve üstünde yaşıyorlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:

Ötekileştirmenin bu kadarı.
Kendi dünyan o kadar daralmış ki, taraf ola ola o kadar kaybolmuşsun ki, "biz" ve "onlar"dan başka bir şey göremiyorsun.
O eyleme gidenler arasında illaha vardır PKK sempatizanı, bunu görmezden gelen yok. Ancak çözümün savaşmaktan geçmediğine, başka çözümlere başvurulması gerektiğine inanan insanlar da vardır. Askeri operasyonları desteklemeyen herkesin PKK'yı desteklediğine, yedirip içirdiğine inanan mantık, ne diyeyim.
Ha, son bir şey daha, PKK'yı yok edeceğiz diye bombalamalar, operasyonlar devam ettikçe PKK güçlenecektir. Çünkü ülkenizin askeri yaşadığınız bölgeyi bombalıyorsa, devlet değil de "diğerleri" dışında sığınacağınız yer kalmamış demektir. Bir tane öldürüldükçe on tane dağa çıkacaktır, çözüm burada yatmaz.
Yanlış anlaşılmasın, PKK'ya karşı herhangi bir sempatim yok, terör örgütü olduğunu düşünüyor ve yok edilmesi gerektiğine inanıyorum, ancak kullanılması gereken yolu eleştiriyorum.

Teröre, PKK'ya karşı olan taraftan tarafım. DTP, PKK ile aynı tabandan olduğunu üst düzey kişileri tarafından birçok kez dile getirdi.

Askeri operasyonları desteklemeyen herkes PKKlı değildir, bu kişinin hayat felsefesine bağlı ama DTPlilerin hangi cümlelerle hangi amaç için bunu protesto ettiği ortada. Sınırımız içinde eylem hazırlığı yapmakta olan teröristleri şehitleri olarak görüyorlar.

Eğitim kampları, cephanelikleri bombalanan bir terör örgütü ne kadar güçlenebilirse PKK da o kadar güçlenebilecek. Sadece siyasal olarak güçleceklerini düşünüyorum çünkü liberallik kisvesi altında kendi tabanları dışında da destek alıyorlar.

PKKyı varoluştan tamamen silmek imkansız, bunu asker de söylüyor ama bu demek değildir ki elinden geleni yapmayacaksın. Karşıda halkının canını hedef alan bebek katili bir örgüt varsa pasifizm çözüm olamaz. Türk askerinin askeri olmayan hedefleri bombaladığını düşünüyorsan zaten sana söyleyecek birşeyim yok.
Sosyal ağlarda paylaş

aradaki sayfaları okumadım okumicamda bi kaç densiz gidipte iki üç kelime oyunuyla pkk yı terörü savunmuştur benim sinirlerim hoplar.hiçte öyle aşırı milliyetçi faşist biri değilim ama vatanımı seviyorum ve gencecik çocuklar kundaktaki bebekler ölünce de üzülüyorum haliyle.burada bir şekilde beynine sokulmuş bir kaç ideolojiye dayanarak savunma yapanlardan puan kırdım ayrıca belirtiyim.

oğlum tamam hümanistsiniz falan meseleleri düzgün çözelim diyorsunuzda abartmayın mk bildiğin terör örgütünden bahsediyoruz dtp dediğinde terör örgütünün kendisi zaten oraya gidenlerin hepsi terör(evet öyleler).hal böyleyken buraya gelipte arkadaşlar şunu söylüyosunuz: yapmayın ıhh olmuyor ama bakın demokratik çözüm istiyorlar, ne güzel miting yapıcaklar akıllı uslu,buradan laf atmayın onlara çiçek atalım haydii.
:S
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle bir anlatıyorsunuz ki sadece DTP yolda durdurulmuş gibi bir hava var etrafta, çifte standartmış gibi gösteriliyor. Halbuki mahkeme emri ile yoldan geçen büyün arabaları durdurdukları belirtilmiş haberde bile, bu bir.

İkincisi, silahsız çözüm diyen arkadaşlar. Burada bir terör örgütünden bahsediyoruz. Elinde silahı olan ve aktif olarak elindeki silahıyla başka insanları katleden(çoluk çocuk demeden) bir terör örgütü bu.
Size katılıyorum, terör örgütü ile savaşırken bence de sadece silah ile bir kazanım elde edilemez. Fakat, senin askerine ateş eden, dağlarda toplanıp eylem hazırlığı yapan teröristi durdurmak için yapılacak anlık bir hareket silahlı tepkidir.

Bunu bir örnekle anlatmak isterim;
Yangın çıkması önlemlerle önlenebilecek bir hadisedir(çoğunlukla). Elektrik sobasını fişte bırakıp yatmaz, tek prize 500 tane alet sokmaz, çoçuğunuzun erişebileceği yere yanıcı malzemeler bırakmaz, evinizde 300 tane mum yakmaz iseniz yangın engellenebilir. Fakat bu önlemlere rağmen yangın çıkıyor ise, yangına aktif olarak müdahale etmekten başla şansınız yoktur. "Yangını su ile değil prizlere 500 tane alet takmayarak engelleyelim!" demek yangın çıktıktan sonra onu su ile söndürmek gerektiği gerçeğini değiştirmez(aslında eğer elektrik kontağından çıktıysa yangın ve üstüne su dökerseniz çarpılırsınız ama neyse, siz anladınız :) ).

Devlet zaten terör ile silahsız olarak mücadele ediyor. Artık hepimizin bildiği gibi PKK destekçilerinin sayısında azalma var. Hatta bir haber bülteninde gördüğüm kadarıyla PKK destekçileri artık polise ihbarda bulunmaya başlamış. Doğuya yapılan yatırımın büyüklüğü neredeyse diğer bütün bölgelerden fazla(en basitinden GAP projesi var). PKK zaten bunu bildiği için öğretmenleri öldürüyor ve devlete zarar veriyor. Orasının kalkınması işlerine gelmediği için.
Oranın halkı dahi artık PKK'dan da terörden de bıktı. Bunu polise ihbarda bulunan sayısından anlıyoruz. Üstüne üstlük silahlı çatışmaya katılmayıp örgütten ayrılanlara getirilen af yasası ile bir sürü kişinin teslim olduğunu gördük. AKP, amaç pek takdir edilemeyecek de olsa(aslında belediye başkanlığı için)doğuya son zamanlarda bir sürü hizmet götürdü.

Kısacası, devlet doğudaki terör tehlikesine karşılık olarak silahsız tepkisini zaten veriyor. Yani örneğimize dönecek olursak zaten yangın çıkmaması için gerekli önlemleri alıyor. Fakat yangın çıktığı zaman su dökmekten başka şansımızın olmadığını, silahlı tepkinin silahsız tepki kadar önemli ve gerekli olduğunu görememek için kapalı gözler gerekiyor.

edit: imla mimla
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...