Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Tahrik Otobüsleri"

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Hürriyet said:
Güneydoğu'da sıcak saatler
Demokratik Toplum Partisi "Operasyonlara karşı durmak ve Demokratik Çözüm için" 28 il'den 2 bin 500 kişiyle Şırnak'a haraket ediyor.

BU HABERİN DETAYI

Tahrik otobüsleri yola çıktı

DTP'nin "Operasyonlara karşı durmak ve Demokratik çözüm için" 28 il'den otobüs ve özel araçlarla hareket eden DTP'liler Diyarbakır'da toplanmaya başladı. DTP İl Başkanı Necdet Atalay, Diyarbakır'dan 10 otobüs ve 20 minübüs ile yola çıkacaklarını belirterek, Diyarbakır Valiliğinden izin aldıklarını ve yürüyüş planlamalarının olmadığını belirterek sadece araçlarla Şırnak'a hareket edileceğini söyledi. Atalay, Tüm belediye Başkanları ile 15 DTP milletvekilinin katılacağı Şırnak'a yürüyüş nedeniyle DTP Eş Başkanı Emine Ayna'nın konuşmasından sonra hareket edeceklerini söyledi.

DTP İl Başkanı Atalay, Diyarbakır'da yürüyüş planlamalarının olmadığını ve Diyarbakır Valiliğinin kent dışına çıkışlarına izin verdiğini belirtti. DTP'lilerin toplanacağı Koşuyolu semti yakınlarındaki Fatih Lisesi önünde polis geniş güvenlik önlemi aldı.

CİZRE´DE GÜVENLİK EN ÜST SEVİYEDE

DTP'lilerin "Operasyonlara karşı Demokratik Çözüm Yürüyüşü" adıyla Cudi ve Gabar dağını birbirinden ayıran Kasrik Boğazı'nda yapacağı eylem öncesinde bölgede güvenlik önlemleri arttırıldı. Sabahın erken saatlerinde bölgeye Şırnak'tan Özel Harekat polisleri ile ambulanslar nakledildi. DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, eylemin olaysız geçmesi için görevlileri provakasyonlara karşı uyardı ve "Güvenlik konusunda her türlü çabayı göstereceğiz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları durdurulması için Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) çadır kurup 24 saat eylem yapmayı planladığı Şırnak'ın Kasrik Beldesi'nde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Sabahın erken saatlerinde Şırnak ve çevre illerden gelen askeri robokoplar, Özel Harekat Polisleri ile çok sayıda ambulans Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı'na geldi. Güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıktığı Kasrik Beldesi'nde giriş çıkışlarda tüm araçlar torpido gözlerine kadar didik didik aranıyor. Araçlarda bulunanlara kimlik sorgulaması yapılıyor. Panzerlerin de sıralandığı bölgede, çevre güvenliğini sağlayan askerlerin elleri tetikte olması dikkat çekiyor.

Bu arada DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, dün gece ilçelerdeki parti başkanları ve belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda yürüyüşe gölge düşürülmemesi için provakotörlere karşı duyarlı hareket edilmesini istedi. DHA'ya konuşan Kaplan, "Hükümet görevlilerin de aynı duyarlılıkta olması lazım. Güvenlik konusunda her türlü çabayı gösterceğiz. Ben herhangi bir olay çıkmaması için görevlilere uyarılarımı yaptım. Bundan fazlasını da yapamam" dedi.

TEM'DE SIKI TAKİP

“Operasyonlara karşı demokratik çözüm istediklerini” öne sürerek Diyarbakır'a gitmek üzere İstanbul'dan hareket eden DTP'liler Sakarya'da kimlik kontrolünden geçirildi.

DTP'lilerin, 7 otobüsten oluşan konvoyu, Sapanca ilçesinde durduruldu.

Jandarma ekiplerinin mahkeme kararıyla bütün otobüslerde arama yapacaklarını bildirmesi üzerine, Sakarya'ya ulaşmadan önce Kocaeli'de de arandıklarını belirten DTP'li grup tepki gösterdi. Jandarma ekipleri daha sonra, mahkeme kararı doğrultusunda arama ve kimlik kontrolü yaptı.

Arama sürerken bir grup, Kürtçe şarkılar söyleyip, halay çekti.

DTP'li grubun yer aldığı otobüste bulunan İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, gazetecilere yaptığı açıklamada, 7 otobüslük konvoyun saat 12'00'de barış ve demokrasi adına yola çıktığını, aramalar nedeniyle 11 saatte Sakarya'ya ulaştıklarını söyledi.

Her şeye rağmen Diyarbakır'a gideceklerini belirten Tuncel, “Yolculuğumuz bir hafta da, üç gün de sürse Diyarbakır'a gideceğiz, orada taleplerimizi dile getireceğiz” diye konuştu.

Aramanın ardından DTP'liler yollarına devam etti.

Hatırladığım kadarıyla herkesin eylem hakkı vardır. Adamlar operasyonlara karşı demokratik bir şekilde eylem yapmak istediklerini belirtmişler, jandarma arama yaparak saatlerce geciktirmiş yollarını keserek, ona da seslerini çıkartmamışlar, yetkililer güvenlik güçleriyle işbirliği içinde olay çıkmaması için yardımcı da olmuş, şimdi bu otobüsler hangi "tahrik otobüsleri" oluyor? Tahriği yapan o otobüsteki insanlar mı, Hürriyet gazetesi mi?
Mesaj tarihi:
Odiflame insanları yapmadıklarından dolayı değil yaptıklarından dolayı eleştirebilirsin, aksi halde iş faşizanlığa gider. Yarın öbürsün sana da sorarlar neden balkonunda bayrak yok neden eylemlere katılmıyorsun diye, 1984'e döner olaylar.

said:
Arama sürerken bir grup, Kürtçe şarkılar söyleyip, halay çekti.

Aman tanrım kürtçe şarkı! Bide halay çekmişler. Pis köylüler işte nolucak
Mesaj tarihi:
Demokratik hak başka, haklı olmak başka. Bu durumda terör örgütüne karşı yapılan operasyonları haksız bulanlara yani terör destekçilerine ılımlı yaklaşan bir konu açtığın için asıl tahriği yapan sen oluyorsun.
Mesaj tarihi:
1- askerin böyle geciktirmesi bu adamların işine yarayacaktır .hebele hübele ağlarlar.yanlış tabi .kürtlere "sizler hep eziliyorsunuz" tarzı imaj vermektir bu.bu konuda devletin de dikkatli ve hassas olması lazım .özellikle böle kritik dönemlerde .

2- dtp'yi asla samimi bulmuyorum şu kadar açıklamasından sonra .bir yönden tahrik otobüsüdür o da ayrı .

3-hürriyet de tahrik gazetesi , al birine vur ötekini yani .
Mesaj tarihi:
arcane said:
Demokratik hak başka, haklı olmak başka. Bu durumda terör örgütüne karşı yapılan operasyonları haksız bulanlara yani terör destekçilerine ılımlı yaklaşan bir konu açtığın için asıl tahriği yapan sen oluyorsun.

Ötekileştirmenin bu kadarı.
Kendi dünyan o kadar daralmış ki, taraf ola ola o kadar kaybolmuşsun ki, "biz" ve "onlar"dan başka bir şey göremiyorsun.
O eyleme gidenler arasında illaha vardır PKK sempatizanı, bunu görmezden gelen yok. Ancak çözümün savaşmaktan geçmediğine, başka çözümlere başvurulması gerektiğine inanan insanlar da vardır. Askeri operasyonları desteklemeyen herkesin PKK'yı desteklediğine, yedirip içirdiğine inanan mantık, ne diyeyim.
Ha, son bir şey daha, PKK'yı yok edeceğiz diye bombalamalar, operasyonlar devam ettikçe PKK güçlenecektir. Çünkü ülkenizin askeri yaşadığınız bölgeyi bombalıyorsa, devlet değil de "diğerleri" dışında sığınacağınız yer kalmamış demektir. Bir tane öldürüldükçe on tane dağa çıkacaktır, çözüm burada yatmaz.
Yanlış anlaşılmasın, PKK'ya karşı herhangi bir sempatim yok, terör örgütü olduğunu düşünüyor ve yok edilmesi gerektiğine inanıyorum, ancak kullanılması gereken yolu eleştiriyorum.
Mesaj tarihi:
Terörün çıkış noktalarından biri de bu faşizanlık, diyarbakırdan sonra ankarada bursada mersinde bomba patlamasın istiyorum ben. Sen böyle haberler yapıp suç teşkil etmeyen eylemlerde bulunan bireyleri dinci gazeteler gibi hedef gösterirsen "bu türkler bize özgürlüğü çok görüyor" anlayışını körüklersin. Ha hürriyet ne kadar ciddiye alınması gereken bi gazetedir o ayrı. Faşizanlığa karşıyım çünkü sonuçları ortada.
Mesaj tarihi:
Antimodes52 said:

O eyleme gidenler arasında illaha vardır PKK sempatizanı, bunu görmezden gelen yok. Ancak çözümün savaşmaktan geçmediğine, başka çözümlere başvurulması gerektiğine inanan insanlar da vardır.

inanmışsın sen. öyle olmadıgını aklı başında insanların cogu biliyor.

said:
Askeri operasyonları desteklemeyen herkesin PKK'yı desteklediğine, yedirip içirdiğine inanan mantık, ne diyeyim.

kimse bu insanlara pkk yı yedirip içiriyor demiyor. oradaki insanlar istanbuldan izmirden giden askeri operasyonları desteklemeyen kişiler mi? yoksa terorist kocam babam yandı keten helvam diyip tutuşan terorist yandaşı kürtler mi? kim olduklarını herkes biliyor.

said:
Ha, son bir şey daha, PKK'yı yok edeceğiz diye bombalamalar, operasyonlar devam ettikçe PKK güçlenecektir.

terörizm uzmanı mısın arkadaş. kaç kere bi terörist örgütün yok edilmeye çalışıldıktan sonra güçlendiğine şahit oldun ya da duydun? isim tarih ve yapılan operasyonların niteliği gösterilen mücadeleyi bi örnekleyiver de görelim.

said:
Çünkü ülkenizin askeri yaşadığınız bölgeyi bombalıyorsa, devlet değil de "diğerleri" dışında sığınacağınız yer kalmamış demektir.

genelkurmayda baban strateji şefi heralde. sınır dışı bombalıyoruz genellikle.
e kendi topragımızda şerefsizler magaralara girmişse şeker mi atalım. bu nası mantık nası bi yorumdur anlamak mümkün değil.
said:
Bir tane öldürüldükçe on tane dağa çıkacaktır, çözüm burada yatmaz.

hey allam. cografya biyoloji ekolojik dersi falan görmedin mi sen okudugun okullarda? 1 öldürürsn 10 u cıkar 10 öldürürsün 100 çıkmaz. populasyonun dengesi dogal seleksiyon falan. böle boş ve kaynagı ve bilinilirliği olmayan fikirlerinizi kesin gibi konusmayın.
said:
Yanlış anlaşılmasın, PKK'ya karşı herhangi bir sempatim yok, terör örgütü olduğunu düşünüyor ve yok edilmesi gerektiğine inanıyorum, ancak kullanılması gereken yolu eleştiriyorum.

öyle olur zaten.
hıncal uluçta galatasarayı hakan şükürü yerden yere vurur en sonda bi laf eder gs den büyüğü yok sanırsın euhae.
Mesaj tarihi:
Mike, şaka yaptığını varsayarak cevap vermiyorum.
axedice, evet zaten, anayasal haklardandır eylem yapma hakkı, ki jandarmanın da onları arama hakkı var mahkeme kararı olunca, ona da eyvallah denmiş hiç bir olay çıkarılmamış, eylemi organize edenler de yetkililerle iletişimde, olay çıkmaması için gerekli girişimlerde bulunmuş. Şimdi hangi tahrik otobüsü bu? Anayasal hakları kullanmak ne zamandan beri "tahrik" olarak algılanıyor? Hukuk çerçevesinde tamamen geçerli olan anlamda bir ifade özgürlüğü ne zamandır "tahrik" ülkemizde?
Hürriyet içerik olarak ciddiye alınmaması gereken bir gazete olsa da, Türk toplumundaki yeri açısından bir yerde ciddiye alınması gereken bir gazete. Ve bu gazete anayasal hakların tamamen hukuk çerçevesinde kullanılmasını "tahrik" olarak yansıtıyorsa burada yanlış bir şeyler var demektir?
En kötüsü de dinlemiyoruz demektir. Bu adamların bir derdi var senelerdir ve şu anda tamamen yasal yollarla bu konuda bir iletişim kurmaya çalışıyorlar. İfade etmeye çalışıyorlar derdini ama bizim için kolay, f16 bombalar, hedefe tam kitleme zımbırtıları parçalar başlıkları atıp operasyonları desteklemeyi, dinlemeye tercih ediyoruz demektir bu.
Mesaj tarihi:
wander, hakları olmadığını neye dayandırdığını açıkça belirtirsen sevinirim öncelikle.
Fistan, 1 tane öldürürsün 10 çıkar, 10 öldürürsün 100 çıkmaz demişsin. Bu cümle yeterli zaten aklındaki "çözüm" için. Toptan öldürelim PKK'sı da PKK olmayanını da, kurtulalım diyorsun?
Mesaj tarihi:
Eğer bir sorun varsa ve devletin çıkarına değil ise iş yasal yollara ve demokrasi zımbırtısına kalmaz. ona bi sen geç bakayım arkaya denir.
bu yüzlerce yıldır böyledir, binlerce yıldır böyledir. savaşlar olur insanlar ölür.
annen ölür baban ölür. geriye medeniyetler kalır ya da kalmaz.
Mesaj tarihi:
Antimodes52 said:
Mike, şaka yaptığını varsayarak cevap

şaka yapsaydım gülerdim.
Dağı bombalıyoruz, sen yaşadıkları yeri bombalıyoruz diyosun.
Hayvan olmasınlar insan gibi şehirde yaşasınlar, herif bize yakın olmak, daha net operasyonlar yapmak için dağa kamplar kurmuşlar.
Bizde dağları bombalıyoruz.
Sen bana "şaka yapma" diyosun.
Mesaj tarihi:
Başka bir yol olmadığını nereden biliyorsun? Senin bana sorduğun gibi ben de sana sorarım, siyaset, hukuk profesörü müsün?
Ne denli çocuksu konuştuğunun üstünde durmayacağım. Sıcak evinden uzakta olup bittikçe, senin annen baban evde oldukça, senin kardeşin ölmedikçe bunları konuşması fazla kolay çünkü.
Son olarak devletin çıkarı ortada olunca gerisi arkaya alınır demişsin. Bu ulusalcı yaklaşım zaten bana ters ama en basitinden şöyle cevap verebilirim sana, ordu operasyonlarının büyük çerçevede devlet çıkarına olacağını nereden biliyorsun? Tarih, sosyoloji profesörü müsün?
Mesaj tarihi:
Fistan said:
Eğer bir sorun varsa ve devletin çıkarına değil ise iş yasal yollara ve demokrasi zımbırtısına kalmaz. ona bi sen geç bakayım arkaya denir.

"sen geç bakayım arkaya" meselesini cicileştirirsek bugün bana geç bakiyim arkaya denir yarın sana denir, nolduk be bile diyemezsin.
  • Yeni Oluştur...