Mumu Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 oc allahın emri oluyor zaten amd kullanıyorsan. fakat black edition 5000 ler fansız olarak satılıyor ve sağlam oc için aşşağı yukarı 100$ da fan için ödemem gerekecek. ilk etapta bunu karşılayamam sanırım. çünkü ya monitörden vazgeçip eski 17" monitörümü kullanmaya devam edicem elime 200 dolar civarı bir para kalacak, ben bunu ekstra ram ve fan için kullanacağım ya da bu iğrenç monitörü çöpe atıp yerine 19" samsung flat bir monitör alacağım. o açıdan da çok kararsız kaldım. aşağı yukarı 1500-1600 lira falan tutuyor bu sistem sanırım klavyesi mouseu dahil. en fazla da o kadar verebilirim zaten. oh en sonunda adam gibi tartışabileceğim birilerini buldum şu donanım konusunda. amd sistemlerini aşağı yukarı iyi şekilde biliyorum diyebilirim ama etrafımda bir tane bile tartışabilecek adam yok. bu yüzden hep kararsız kalıyorum. neyse alacağıma yakın tekrar dönerim ben bu konuya. işlemci olaylarında kararsız kaldım bir tek sayende kharon =P onu da çözünce sorun kalmicak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2008 Zaten brisbane lerin en buyuk avantaji dusuk TDP ve haliyle dusuk isi. Bu durumda en az %40-50 fazladan verim almani saglayabilecek ve bunu yaparken sicakligi 45-50 derece de tutabilecegin fan+thermal macunu 75-80YTL ye kapatirsin, tabii bu brisbane cekirdekli islemciler icin. Windsorlarda ne kadar verim alinir bilemiyorum. Birde 1 ay onceye kadar almayi dusundugum bilgisayarin bazi parcalarini senin dusundugun yonde degistirerek guncel fiyatlarla toplarsak soyle bir tablo cikiyor ortaya, ki 4400 vs olursa bu fiyat daha da dusecektir. amd athlon 64 x2 5000+ Black edition 120$ (goldpc) Msi k9a2 platinum 161$ (gigatek) Sapphire ati HD3870 242$ (eternal bilgisayar - sanalmarketim) Geil 2x1gb dual dd2-800 84$ (gigatek) Seagate 250gb sata2 16mb ncq 75$ (gigatek) Akasa Zen 59$ (exa) FSP 500W 80$ veya HIGH POWER HPC-460 68$ SAMSUNG - 997MB 155$ (gigatek) THERMALTAKE Golden Orb cpu fani 35$ (eternal bilgisayar - sanalmarketim -temsilen-) toplamda 1000$ ediyor ki kdv dahil 1420ytl civari eder +-20ytl. ustune 150ytl de klavye+mouse a ayirmissin. ki senin limitinin biraz altinda kaliyor sanirim? Bana da iyi oldu aslinda bu makineyi konusmak, para harcamadan deney yapiyorum :P Saka bi yana yaz gelsede bende kendi makinemi toplasam artik, fallout 3 bekleye bekleye sonunda hic alamiycam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 evet işte alacağım limit öyle birşey olacak 1500 + 100 olabilir en fazla. o açıdan black edition işlemciyle falan gayet iyi olmuş aslında. son hali bu oldu herhalde sistemin yani. aslında ben de yazı falan beklesem çok iyi olucak ama artık oyun da oynayabilmek istiyorum biraz ya. oyunlardan koptum üzülüyorum sence de fallout 3 oynanır mı şu makinede? bence oynanır. son edit : OCZ 4GB ( 2x2GB ) 800 Platinum DDR2 RAM CL 5-4-4 alınacak şart eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 4gb ram alinacaksa vista kullanilacak o zaman. ama ben OCZ nin 800 luk reaper larinda aradigimi bulamadim. Overclock performansi kötü. HPC versiyonu da pahali. tavsiyem fiyati biraz daha arttirip, crucial ballistix 1066 lara yonelmen. tabi, bu ramlerde de 4 luk kit bulabilecegini sanmiyorum. 4 luk kitle overclock yapilir mi orasi da tarti$ilir zaten =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Bir ara E8400 Core 2 Duo vs Q6600 Core 2 Quad tartışması yapmıştık. Ben okuduklarım ile E8400'ü savunmuştum ve bir kaç kişi de destek olmuştu. Biraz daha araştırmaya başladım ve yine okuduklarıma göre bir kaç şey öğrendim: Normalde (overclock yapılmamışken) E8400 yüksek frekansı sayesinde oyunlarda daha iyi performans verirken, Q6600 işlemciye yüklenen video çeviricileri gibi programlarda daha iyi performans veriyormuş. En büyük sebebi de nerdeyse hiçbir oyunun quad core desteklememesiymiş. Ama... çok eleştirilen Vista quad desteklemeyen oyunlarda bile çekirdeklerden yararlanabiliyormuş bir şekilde. O yüzden quad düşünenler kesinlikle Vista kurmalı diyorum. Gelelim asıl önemli noktaya. Biliyorsunuzdur belki, bu yeni nesil intel işlemciler overclock canavarı. E8400 normalde 3GHz'ken oc ile çok rahat 4.2GHz'e çıkabiliyormuş. Q6600 ise normalde 2.4GHz'ken 3.6Ghz'e rahatça çıkabiliyormuş. Burda rahat ile kastım abartı bir soğutma sistemi istememesi ve işlemcinin ömrünü ciddi ölçüde azaltmaması. Yine de kaliteli bir heatsink ve fan lazım tabi. İyi bir soğutma sistemiyle daha da abartabilirsiniz. Overclock sonrasında bu işlemciler külahları değişiyorlarmış. [email protected] rahatlıkla diğer overclock'lu Core 2 Duo'ları geçiyormuş performansta. winkgood'un yaptığı testlere bakın: http://www.tomshardware.co.uk/forum/247649-10-e8400-q6600 Yani sonuç olarak, overclock yapmayı düşünüyorsanız Q6600 doğru seçim gibi gözüküyor. Bu derecede overclock potansiyeli olan işlemcileri alıp az da olsa overclock yapmamak ayıp zaten. Ama yine de herkes yapmak istemez tabi. OC yapmayacak olup da oyun amaçlı alanlar E8400 düşünebilirler. Şimdilik bu kadar efenim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Mumu said: aslında ben de yazı falan beklesem çok iyi olucak ama artık oyun da oynayabilmek istiyorum biraz ya. oyunlardan koptum üzülüyorum sence de fallout 3 oynanır mı şu makinede? bence oynanır. [kucuk emrah mod]Bende son 3 senedir yerim yurdum belli olmadigindan notebooklarda makinenin izin verdigi kadarini oynayabiliyorum, son akici bisekilde oynadigim oyunlar rts tarafinda 30-35fps ile CoH , ve yine o civarda tf2 ydi. =] gerisini siz dusunun. O yuzden kesinlikle bi masaustu almak gerekli arada kurcalayip yeni biseyler alicak vs ama iste piyasa oyle bi hale geldi ki, "hadi sunu da bekleyeyim", "aman bunlarda ciksin sunlarin fiyati dussun", "amd intel e ne cevap verecek bakalim", "9600 ler ciksinda oyle alirim 3850 yi heheh cok akilliyim" tarzinda deli sacmasi bi duruma geldi. Ben alicak olsam acikcasi beklemezdim cunku bunun sonu yok ama ote yandan yaza daha cok para ayirabileceksem neden olmasin diye sormuyor degil insan. O yuzden hem okul acisindan hemde daha guncel olmasi acisindan yazi bekliyorum yoksa evde resmen iskence cekiyorum yeni oyun alip oynayan insanlari gordukce.[/kucuk emrah mod] Bunun yaninda ram isi tam bir karmasa, o isde dengeyi yakalamak bence tamamen islemciye ne kadar yukleneceginle alakali. Sonuc itibariyle rami oc yapmamizin nedeni islemciden geri kalmayip veri yolu tikamamak olduguna gore ve fiyat/perform bilgisayarlarinda olabilecek en ucuz ram le max verim mantalitesi oldugu icin ben cl4 e en yakin ve 120 dolar sinirini gecmeyen bi ram alirdim. Heleki butce bu kadar kisitliyken. Veya ( B)-) xfire den vazgecip anakarti asus m3a gibi bir am770 chipsetine donerek diger bilesenlere daha cok para ayirmak ve sonra haliyle ileride psu delisi olmamak icin mantikli bi cozum olabilir. Zaten kotu bi ekran karti almadigin icin ikinci elde cok fazla deger kaybetmeden hep guncel kalabilirsin tek kartla. Tek xfire i sen dusunmuyorsun cunku, ileride kesinlike birisi 3870 lerine kardes isteyip gittigidiyor u eseliyecektir.( mesela sen? ) @esh Merak ettim 1066 lar su anda istedigi parayi hakediyor mu yoksa uzun vadede oc performansi olarak sadece oc ethusiast lara mi hitap ediyor? Bir baska meali fiyat performans ve sadece performans rami olarak alinabilecek en ucuz 2 set hangisi? pontansiyel kullanici olarak soruyorum. @mirage Bende bir sure once bir arkadasimin bana bu iki islemci arasinda danismasi uzerine benzer bir ikilemde kaldim fakat isler herzaman kullanici tarafinda yurumuyor. Cogu zaman bu tarz seylerde yazilimcilar programlarini populere gore optimize ediyorlar ve acikcasi bu durumda dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak deyimi calisiyor. Ornek verecek olursak xfire sli a gore onlarca ustun yonu olmasina ve desteklendigi cogu testte neredeyse %60 lara varan bir performans artisi sunarken maalesef nvidia neredeyse tum yeni nesil oyunlari kapattigi icin xfire optimize edilmedigi motorlarda tek kart performans sunuyor. Bu durumda oyun piyasasini takip edenler icin nvidia dan baska cozum yok gibi. (lafim sana degildi mumu, =]) Durum boyleyken acikcasi ben asil phenom tricore lar ve quadcorelarin devaminda ne olacak diye merak ediyorum. Olay artik mimariden ziyade yazilim savaslarina dondu. Acikcasi bu kadar degisken varken bi zamanlar sadece ghz degerlerine bakip islemci aldigimiz gunleri ozluyorum. Zaten ekran kartlari kafamizi yeteri kadar yoruyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 300 dolar asus 8800gt ve coba nitrox 600 watt 150 dolar a almayı düşünüyorum.sizce asus konusunda beklemelimiyim? yoksa hemen almalımıyım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 asustan ekran karti alinmaz =) emsallerinden pahaliya cikar. ama asustan anakart alinir, orasi ayri. Zotac cok tutuldu 8800 serisiyle. Msi da olabilir. hatta sparkle veya calibre bile olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 1066 ram konusuna gelince, cok uber bir performans arti$i olmaz, ama islemci clocklarken, 1:1 de sinirlara takilmamasini isterim. Reaperlar sicaklik acisinda iyi performans gosterse de, 1000 mhz ustune cikmiyorlar malesef. Crucial ise 1150 leri gorebiliyor ayni latency degerleriyle.. biraz ent. i$i, oyun icin ram kasmaya gerek yok. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Şu DDR3 kit nasıl bir fikrin var mı Esh? 2048MB-KIT OCZ PC3-10666 (1333MHz) ReaperX HPC Enhanced Bandwidth, CL6 EEPROM PIN 240 1,85Volt Major on 3rd DIMM Modul / DDR3 CL6-5-5-18 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 degerleri iyi, ama 1333 olmasi 1200 luk bir ddr la aralarinda fark olmayacagini belirtiyor =) zira 5-5-5-15 degerli 1200 luk hyperx, bana kalirsa testlerde tokatlar bu rami.. herneyse, ddr3 icin bariz bicimde erken. Zaten belirgin bir performans arti$i sunamiyorlar. tavsiye etmem. $ov amacli kullanima yonelik =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 ASUS DDR3 destekli P5E3 Deluxe (X38) anakartını görünce beynim sulandı DDR3 alcam diye saplantı yaptım. Hem ileriye dönük yatırım olur diye düşünüyordum. Ama sanırım yine de DDR2 daha iyi olacak gibi gözüküyor. Yaklaşık 150 euro az ödememe rağmen 2GB yerine aynı kalitede 4GB ram alabiliyorum. İlerde DDR3'e geçmek istersem de tek değiştirmem gereken anakart olacak. Çok da büyük bir değişiklik gerekmeyecek. DDR2 de kalayım en iyisi. Şimdi DDR2 destekli kaliteli bir anakart bulmam lazım. Gigabyte x38-ds4'ten memnun musun Esh? Baya pahalıymış. Değer mi cidden? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 ddr 3 için daha 1 sene var bence. yani bizim gibi 1gb ddr3 e 2gb ddr2 alanlar için. ddr3 ile ilgili bi haber; said: Bellek üretiminde dünyanın en önemli şirketlerinden biri olan Kingston, HyperX DDR3 modüllerini inanılmaz hızlarda çalıştırmayı başardı. NVIDIA'nın nForce 790i yonga setini kullanarak 2.13 GHz hıza ulaşıldı. Hiçbir özel soğutma sistemi kullanılmadığı açıklanan bu belleklerin voltaj ve gecikme süreleri hakkında henüz bir açıklama yok. Bu güne kadar üretilmiş en hızlı DDR3 bellek 2 GHz hızında çalışıyordu. 2.13GHz'e çıkan bu modüllerin önümüzdeki ay içerisinde piyasaya çıkması bekleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 bende asus p5k wi-fi vardi, takasladim. yani crossfire yaparim diye takasladim , 2 adet pcie x16 slotu lazimdi, overclock anlaminda p35 e gore bir getirisi yok, acikca belirteyim. ancak CF yaparim belki diyorsan p35 cipseti bir adet x16 pcie slotuna destek veriyor, aklinda bulunsun. herkesin dilinde olan, Gigabyte p35 ds3r (rev 2.1) 1200mhz ram destekli board, benimde tavsiyem. fiyat performansta ideal. yani ddr 3 e hakikaten gerek yok. komik geliyo, yarin crucial ram leri de aliyorum. ucurayim biraz. 4.300mhz falan gorurum heralde. gunluk 4.5k cali$tiranlar da warmi$ ya, neyse i$te.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 ya da p45 i bekle, 2 adet pcie x16 ya destek veriyor. 1 aya yayginlasir, ilk ornekleri gelmeye basladi sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Crossfire ve SLI olaylarına pek ısınamadım. Ekran kartı olarak 8800GT alacağım sanırım. İlerde performansı yetersiz gelirse satar bir üst modelini alırım. İki karta gerek duyacağımı sanmıyorum. O yüzden P35 yada nForce650i bana yetecektir. Bakayım dediğin karta teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sawer Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 P35 Bayağa güzel bi anakart.Ben Zotac GT8800 kullanıyorum.Biraz ısınma sorunu var çünkü %30 fan çalışmasıyla gelıyor.Onu artırıp,busları dusurup tekrar yukselttiğinde bir sorun çıkmıyor.(bu arada %85 le kullanıyorum fani ben) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Tamamdir uzun bir araştırma sonunda her parçayı tek tek seçtim. Intel Core 2 Quad Q6600 işlemci Scythe Andy Samurai Master işlemci için heatsink ve fan ASUS P5K (P35) anakart 2x 2GB Corsair TWIN2X Dominator 8500C5DF (1066MHz) CL5 bellek EVGA 8800GT 512MB PCI-Express ekran kartı Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2 ekran kartı için heatsink Arctic Cooling Turbo Module - üst satırdaki heatsink için fan Antec P182 kasa Seasonic M12-500 80Plus 500Watt güç kaynağı Samsung HD403LJ 400GB SATAII 16MB Cache sabit disk LG GDR - H20N SATA Retail dvd okuyucu LG GH20 Retail dvd yazıcı Arctic Silver V macun KDV dahil toplam 1100 euro civarında (www.atelco.de) Ekran kartını 8800GT alacağım kesin gibi. Ama hangi marka alacağıma karar vermedim. Accelero heatsink'e uyması yeter. EVGA kartla birlikte Enemy Territory Quake Wars veriyor diye onu seçtim. Accelero ile uyumlu olduğunu da biliyorum çünkü bir forumda bir amca EVGA'ya rahatlıkla monte edebilmiş. Tamamen sessiz bir bilgisayar toplamaya çalıştım. Özellikle güç kaynağını, kasayı, işlemci ve ekran kartı soğutma sistemlerini ve sabit diski seçerken en sessiz olanlar arasından seçtim. Antec kasa ile gelen stok kasa fanlarını da değiştirdikten sonra sesten bilgisayarın açık olup olmadığını bile anlayamayacağımı umuyorum. Her türlü yorumunuzu bekliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 evga ya o parayi verebiliosan , extra ekran karti sogutucusuna gerek yok.yeterince sessiz ve performansli zaten. (not 9800gt yi bekle bari yazik parana) oyun oynayacaksan, quada bayilmanin anlami yok e8400 yeterli. schyte a o parayi verecegine zerotherm Nirvana aliyosun. soguklukta uzerine yok, icinden de ZT01 macun cikiyor ki artic silverla hemen hemen ayni performans. (ki 8400 isinmiyor, 4ghz de bile) p5k guzel ama dedigim gibi pahali gelebilir, msi p35 platinum war, GA p35 ds3r falan war, alayi ayni, heatsinklere bakip aldanmayin =) ramler guzel, oc de sinirlari zorlar. heatsink uzeri fana gerek war mi tarti$ilir, onun yerine zerotherm northbridge sink al bir adet, p5k icinse pek ihtiyac yok gibi, heatpipe baglantili mosfet-nb var. northbridge yuksek isilarda dahi stabil calisabilir, islemci gibi dusunmeyin.ille de oc yapacam diyosaniz, iyi havalandirma.. en iyi havalandirma da acik kasa kapagidir =D samsung dogru secim hdd de, zira seagate ler cok isiniyor ve sesli calisiyor. samsung iyi o nedenle. sata lg drive lar da iyi, ben kullaniyorum 20x writer memnunum. Kasa biraz zevk i$i, 30 dolara da kasa var 300 dolara da, 3000 dolara da. Coolermasterin ucuz kasalari fena deil, aerocool un onunde 15cm turbin fan olan modeli cok iyi hava akisi sagliyor ve sessiz tavsiye edilir. cok pahali da degil. PSU olarak 80+ bir model alin, cevreye saygili, elektrigi az tuketen ama verimli bir psu, hem cebinizi hem elektrik uretmek icin kirletilen dogayi kurtaracak =P Ama seasonic adini bir iki defa duydum. tavsiyem 560lik moduler FSP ya da 600 luk silence OCZ bunlar fiyat performansi iyi olan psu lar, parasi yeten pc power&cooling alir 610w lik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Zaten ekran kartı için heatsink'i ve fanı bilgisayardan biraz sonra alacağım. Yeterince sessiz olduğunu düşünürsem almam. Ama sanmıyorum yeterince sessiz olacağını. Çünkü cidden "çıt" duymak istemiyorum. Parçaları seçerken ilk göz önünde bulundurduğum şey bu oldu. Q6600 ile E8400 fiyatı tıpatıp aynı burda. Quad'a fazladan bayılmış olmuyorum yani. Zerotherm Nirvana hakkında bir kaç inceleme okudum. Nerdeyse en iyi soğutan sistem demişler ama bir o kadar da sesli deniyor. Amacım OC canavarı yapmak değil, sessiz yapmak bilgisayarı. Zerotherm Nirvana tam ters köşe. P5K 95 euro. MSI P35 Platinum 150 euro. Başka bir kartla karıştırdın galiba, P5K en uygun P35 kartları arasında çünkü. DS3R dediğin de ddr2/ddr3 kombolu anakart. O tip kombo kartların performansı pek iyi değil diye okudum bir çok yerde. Kasayı çok araştırdım. Tipine, boyutuna ve her türlü aksesuarına hayran kaldım. Bu sistemde son değiştireceğim şey kasa olur herhalde. :) Seasonic konusunda da... adını duymaman normal. Çünkü Seasonic normalde çoğu güç kaynağının içini tasarlıyor. En kaliteli markalardan Corsair'üç güç kaynaklarının içinde Seasonic var mesela. 100 euro'dan pahalı bir alet, hem en sessiz bir kaç 500W güç kaynağı arasında, hem de çok kaliteli. Alternatif olarak Be Quiet Straight Power var sessiz olarak. Ama o biraz daha gürültülü çalışıyormuş Seasonic'e oranla. Bu arada çok teşekkürler yorumlar için. Sabit disk ve ram en son seçtiklerim arasındaydı. İçime sindi sen öyle deyince. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Direk yarın gidip almıyacağım bilgisayarı, ama biraz fantazi yapayım dedim. (fantazi demişken en pahalı bilgisayarı oluşturmak değil amacım elbette (:P)) Mayıs gibi gidip alabilirim ama, neden olmasın... 1- İşlemci olarak intel'den vazgeçmem. Dual core'lar eskidi, Quad Core almak lazım. Quad Core'lar da bir dek Core 2 Quad ve Core 2 Extreme'lerde var. Extreme'ler çok pahalı olduğuna göre, çok daha ucuz ve yaklaşık aynı performansa sahip Core 2 Quad almayı düşünüyorum. http://www.mavibilgisayar.com/ud/4660 2- Anakart olarak ASUS baya iyi şeyler yapmaya başlamış. Son model X38'lerde DDR3 desteği de varmış. http://www.mavibilgisayar.com/ud/6324 ASUS oyunculara yönelik overclock hizmeti felan sunuyor. Overclock sevmem, hiç kullanmam, ama oyuncuları düşünmeleri güzel birşey. Hatta ROG diye bir site açmışlar, bu tip ASUS kartlarını tanıtıyorlar. http://rog.asus.com/ 3- 1066 Core 2 Quad ve DDR3 Anakart'a şu RAM gider bence. http://www.mavibilgisayar.com/ud/7196 2GB'lıklarından yokmuş ama. 4 tane yanyana koysak fena olmaz. 4- http://www.mavibilgisayar.com/ud/4217 Bu da gözüme çarpan Harddisk. NCQ var, SATAII var, 750 GB felan güzel bişiye benziyor. 2 tane alıp PC'ye konulabilir. 5- Ekran kartları piyasası bir tuhaf. Ancak gördüğüm kadarıyla, Radeon 3870X2'ler, hem Geforce 8800 Ultra'lardan daha iyi performans veriyor, hem de daha ucuz. Direk 3870 almak istedim, yarı fiyatınaymış. Baya ekonomik. Ancak X2 versiyonunun performans farkının çok fazla olduğunu söylemeliyim. http://www.mavibilgisayar.com/ud/7949 6- Yanına mutlaka bir işletim sistemi almak gerek. Vista'larda 64bit almassan maximum 4GB'a kadar limiti varmış. Ayrıca mavibilgisayar sitesinde Home Premium 64bit görmedim, ben de bu liste için Business (Windows XP Professional gibinmiş) tercih ettim. http://www.mavibilgisayar.com/ud/3524 7- Hayvani bir disk yazıcı çıkmış. Hem blu-ray, hem hd-dvd, hem dvd, hem cd, okuyor ve yazıyor. 4 dil biliyormuş. Hey maşallah. http://www.mavibilgisayar.com/ud/7818 8- Bu bilgisayarın aynen laptop gibi, en ufak elektrik kesintilerinde hiç tereddüt etmeden devam edebilmesini istiyorum. Ancak birkaç sene önce bir UPS almıştım, elektrik kesintilerinde bilgisayarın kapanmasını engellemiyor, hatta normalde elektrik kesilince kapanan bilgisayarın restart olmasına neden oluyordu. Böyle antik kuntik birşiydi. Arkadaşta şu aleti gördüm. http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=18983 Aletin arkasındaki priz yeri, ön taraftaki ekranı, power düğmesi felan oldukça estetik gözüktü gözüme. Performansı da, dizaynı kadar başarılıymış diye duydum. Eğer gerçekten laptop gibi, elektrik kesildiğinde bilgisayarın normal devam edebilmesini sağlıyorsa, almak şart sanırım. 9- Eski kasam "Thermaltake Matrix Vx". Ona benzer bir kasa arıyorum. Kasa konusunda çok cıvcıvlı şeyleri sevmiyorum. Ön panelden fan kontrolü felan yapmak istemiyorum. Ama kasanın içi soğutma açısından başarılı olsun, gerekirse yan panelde, üst panelde, ön panelde fanlar olsun. Kasa "tool-free" denilen özelliğe sahip olsun. Örneğin şu an elimdeki kasada, expansion kartlarını (örneğin ekran kartı) çıkarmak istediğimde, kasanın üstünde vidalarla uğraşmıyorum. Bir mandal var, onu açtığında zaten ekran kartı çıkıyor kolaycana. Böyle şeyler olsun, mis olsun, temiz olsun. Gözüme çarpan şöyle bir kasa var. http://www.enermax.com.tw/english/product_cases_detail.asp?PrID=78 Bunun ön paneli çok şık. Ancak yan kapağı çok kötüymüş. Aslında o kapak yerine saydam bir kapak koysak, hatta hava girişleri toz filtreli olsa mesela gayet güzel olurdu. 10- Eski power supply'ım da "Enermax Noisetaker 485W" idi. Ancak tutup 3870X2 gibi bir ekran kartı alacaksak, hatta ilerde crossfire bağlatma potansiyelimiz varsa (hayvan mısın be oğlum) 1000W birşey gerekicek herhalde? http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=NEAX-004 bu power supply gerekliymiş gibi düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 fiyatlari da yazalim bari =) mirage in dedigi sistemde p5k-e wi fi yi kastettim ben, eski board um 190$ falandi sanirim. E 8400 200$ civarindaydi, quadla 100$ fark wardi aralarinda o tarihte. 3870 ler 220$ a indi. kalite ram lerin fiyatlari da iniyor surekli. falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 İnsancıl bir sistem kullandığın sürece SLI yada Crossfire kullansan bile 600W üstünün gerekeceğini düşünmüyorum. Demin şurdan http://extreme.outervision.com/PSUEngine deneme amaçlı bir sistem topladım. Gerekli gereksiz güç harcayan her şeyi ekledim. Sonuç Core 2 Extreme Quad QX9650 4 tane DDR3 Ram 4 tane 10000rpm SATA hdd 2 blu-ray drive, 2 dvd-rw SLI 8800Ultra Yaklaşık 4-5 PCI kart, 2-3PCI-E kart Sıvı soğutma sistemi, 2 water pump 4 tane kasa fanı 3-4 usb, 1 firewire Fan controller, Zibil gereksiz LED 830W Yani 1000W güç kaynakları evde kullanılacak şeyler değil. Ancak abartı güçlü sunucular için işe yarayabilirler. Nükleer santral falan kurarsın onla. Alacağım sistemi biraz değiştirdim. Intel Core 2 Duo E8400 Wolfdale (190€) Scythe Andy Samurai Master + Arctic Silver V (50€) ASUS P5K (P35) (90€) 2x 2GB Corsair TWIN2X Dominator PC6400 (800MHz) CL4 (90€) EVGA 8800GT 512MB PCI-Express (210€) Arctic Cooling Accelero S1 Rev. 2 + Turbo Modules (20€) Antec P182 Case (stock kasa fanları yerine Nexus Real Silent D12SL-12) (130€) Seasonic S12 II 430W PSU (65€) Samsung HD403LJ 400GB SATAII 16MB (80€) LG GDR - H20N SATA Retail (20€) LG GH20 Retail (40€) Toplam yaklaşık 985€ Gereken güç: 318 Watt. Evet 318 Watt, ki gayet modern bir sistem. Şaka değil bu. Kalkıp da "böö 600W aşağısı alınmaz" diyenlere pek aldanma. Quad core işlemci, SLI ve DDR3 ram taksan bile kaliteli 500W civarı bir güç kaynağı gayet yeterli olacaktır. Yine de içine sinmiyorsa 600W alırsın her şekilde götürür. Gereğinden fazla almanın pek bir avantajı yok ama dezavantajı büyük: Gereksiz yere gürültü yapıyorlar ve dünyanın parasını boşuna veriyorsun. Yaklaşık fiyatları ekledim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 yaklaşık olarak benim sistemi hesaplıyım dedim. 4 harddisk, 4 usb dedim. 600 W dedi bana buna göre 600 W bir PSU alsam yeterli mi olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 7, 2008 Yeterli olmasına olur aslında. Ama uzun süre kullanıcaksan ileriyi düşünerek 750W civarı alman daha güvenli olur. Hem ilerde rahatça bir şeyler ekleyebilirsin, hem de ileride güç kaynağının eskimesiyle başına sorun çıkartmaz. Çünkü uzun yıllar sonra güç kaynağının güç çıkışı %10-20 civarında azalabiliyor. Not: Bu arada 600W dediğine göre cidden abartı bir sistem topluyorsun herhalde. Hayırlı olsun. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar