Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şubat-Mart Donanım Rehberi

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Sosyal ağlarda paylaş

Mumu, oldukca guzel bir fiyat performans konfigrasyonu dizmissin.

Fakat deginilmesi gereken bir kac nokta var,
oncelikle x2 5200+ nin piyasada birbirinden farkli bir cok versiyonu var(4? 5?). Senin verdigin linkteki islemciden anladigim kadariyla orda yazan islemci dusuk tuketimli versiyonlarindan biri( ya g1 ya da g2) fakat normalde bildigim kadariyla bunlarin l2 cacheleri 2x1mb degilde 2x512kb. Yani orada bariz bir celiski var. Bu islemcide israrciysan bulabilirsen eger g2 versiyonunu aramani oneririm ki ben bulamadim.(inceleme sitelerinde g2 icin seri numaralari vs vardir)

ikinci olarak islemci windsor tabanli oldugu icin 90nm tabanli bir islemci ki, bence isler amd tarafinda brisbane den yana daha basarili. l2 lerin 512x2 olmasina aldanmamali, daha dusuk isida, daha dusuk tuketim watt basina daha yuksek performans ve daha yuksek overclock potansiyeli demek oluyor. Ustelik benchlerde inanilmaz farklarda yok(fiyati cikaracak kadar en azindan) Brisbane olarak 4400+ veya 5000+ BE alinabilir(yaninda guzel bir fan ile)

Ikinci bir nokta ise, hd3870 de, illaki crossfire yapmam sart degil diyorsan 8800gt dusunmeni oneririm, aradaki 30 dolarlik farki islemci ve anakartdan kisacagin 25-30 dolar ile ayni fiyata daha dolgun performans yakalamis olursun, bu durumda elbette 500w lik psu ya da gerek kalmaz.

amd/ati sempatizani oldugun ve spider platformundan umitli olundugu her turlu belli fakat 790fx crossfire yapilmayacaksa 2 tane pcie16 ya ihtiyac olmadigindan gereksiz kaciyor, onun yerine 790x hatta bulunabilirse 770(ki zor asus m3a mesela?) chipsetlerine bakmali. 3 chipsetin tek farklari pcie16 sayisi ve hizi(ikincisi varsa ikincisi icin, primerler ayni hizda tabiki) guney kopruleride hepsinde sb600.

Ayrica 60+90 dolara kasa+psu almak yerine, 130-140 dolar seviyelerinde 400-420w civari kendinden psu lu kasalara bakabilirsin, crossfire dan vazgecirdiysem seni 500w herturlu zaten fazla olacaktir. =]
Sosyal ağlarda paylaş

Reclusa Q eng sanirim.G 11-15 e yoneliniz.

Habu iyi secim.

1mb onbellekli amd bu devrin ihtiyaclarinin cok gerisinde, revizyonlu phenom beklemek mantikli.Ya da x38,p45+e8400 kombosuna geciniz.

ekran karti olarak 3870 almak mantikli, fiyatlari iyi ve p35,45,x38,48 cipsetleri icinde CF imkani var gelecekte.

ps:o anakart fazla gereksiz(ama ucuz), quad-CF yapacak bir vatanda$ varsa, hesap numarami vereyim bana da bagi$lasin bi$eyler.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Mumu, oldukca guzel bir fiyat performans konfigrasyonu dizmissin.

teşekkür ediyorum efenim amaç oydu zaten dediğim gibi ben de isterim quad işlemci falan ama şu an sahip olduğum bütçe bunları gösteriyor.

said:
Fakat deginilmesi gereken bir kac nokta var,
oncelikle x2 5200+ nin piyasada birbirinden farkli bir cok versiyonu var(4? 5?). Senin verdigin linkteki islemciden anladigim kadariyla orda yazan islemci dusuk tuketimli versiyonlarindan biri( ya g1 ya da g2) fakat normalde bildigim kadariyla bunlarin l2 cacheleri 2x1mb degilde 2x512kb. Yani orada bariz bir celiski var. Bu islemcide israrciysan bulabilirsen eger g2 versiyonunu aramani oneririm ki ben bulamadim.(inceleme sitelerinde g2 icin seri numaralari vs vardir)

l2 cache belleği 2x1mb olarak görünüyor bu işlemcinin de, ki ben ona dikkat ederek seçmiştim zaten. yalan mı bu sence? yani öylesine yazılmış olabilir mi ki?

KHaRoN said:
ikinci olarak islemci windsor tabanli oldugu icin 90nm tabanli bir islemci ki, bence isler amd tarafinda brisbane den yana daha basarili. l2 lerin 512x2 olmasina aldanmamali, daha dusuk isida, daha dusuk tuketim watt basina daha yuksek performans ve daha yuksek overclock potansiyeli demek oluyor. Ustelik benchlerde inanilmaz farklarda yok(fiyati cikaracak kadar en azindan) Brisbane olarak 4400+ veya 5000+ BE alinabilir(yaninda guzel bir fan ile)

bir kaç link atabilir misin brisbane ile ilgili? fiyatları falan hepsini araştırayım. zaten dediğim gibi 1-2 ay içerisinde toplanacak bir sistem bu işlemci fiyatlarında da oynama olur kesin.

said:
Ikinci bir nokta ise, hd3870 de, illaki crossfire yapmam sart degil diyorsan 8800gt dusunmeni oneririm, aradaki 30 dolarlik farki islemci ve anakartdan kisacagin 25-30 dolar ile ayni fiyata daha dolgun performans yakalamis olursun, bu durumda elbette 500w lik psu ya da gerek kalmaz.

crossfire yapmayı planlıyorum açıkcası elime para geçtiği ilk anda. o yüzden bence 3870 seçimi daha hayırlı olacak benim için. nvidia ya da kılım ayrıca =P

said:
amd/ati sempatizani oldugun ve spider platformundan umitli olundugu her turlu belli fakat 790fx crossfire yapilmayacaksa 2 tane pcie16 ya ihtiyac olmadigindan gereksiz kaciyor, onun yerine 790x hatta bulunabilirse 770(ki zor asus m3a mesela?) chipsetlerine bakmali. 3 chipsetin tek farklari pcie16 sayisi ve hizi(ikincisi varsa ikincisi icin, primerler ayni hizda tabiki) guney kopruleride hepsinde sb600.

kesinlikle crossfire yapmayı planlıyorum 3870 ile. anakart hem ucuz hem de muhteşem bir anakart. 8gba kadar ram desteği de beni sevindiren kısmı zaten. diye düşünüyorum ben.

said:
Ayrica 60+90 dolara kasa+psu almak yerine, 130-140 dolar seviyelerinde 400-420w civari kendinden psu lu kasalara bakabilirsin, crossfire dan vazgecirdiysem seni 500w herturlu zaten fazla olacaktir. =]

evet aslında o da doğru ama crossfire yapmayı planladığım için 500w psu kesin alıcam elbet. doğal olarak da direk 500w bir kasa bile bakabilirim benim niye hiç aklıma gelmedi kasadan kısıyorum hala =P

bir de reclusa q eng ama farketmez benim için. çok da önemli değil yani
Sosyal ağlarda paylaş

Intel Core2Duo E8200 2.66DC 1333MHz 775Pin 6Mb Box

Asus P5KPL G31 1333MHz DDR2-800 PCI-X GLan

2GB DDR2 Ram 800MHz Dual Kingston(2*1Gb) x 2

Asus EN8800GT/HTDP 512MB DDR3 DVI TV/Out

250GB Seagate 7200rpm 16MB Cache NCQ SATA-2 Hdd

Ne için kullanacağımdan bahsedeyim :)

1. WoW veya Warhammer: Age of Reckoning
2. Starcraft 2
3. Red Alert 3 ve türevi RTS oyunları.
4. KotoR 3 ve türevi RPG oyunları (Elbet gelecek :p)
5. Son olarak, CoD4 & Crysis gibi denenmezse olmaz FPS oyunları.

İyi midir bu sistem? Soğutucu olayını ne yapmalı, nasıl bir Güç kaynağı gerekir?

Mumu'nun yapacağı AMD & ATI bazlı sistem daha mı iyi gider?
Sosyal ağlarda paylaş

ben intel nvidia taraftaryım şu an ki piyasa koşullarında (fanatiklik yok, kimin fiyat/performansı iyiyse o)

e8400'e vereceğin fazla para sane geri dönecektir. bu arada anakart seçimini anlayamadım.. g31? p35 almak en mantıklısı şu an. gigabyte p35-ds3r fiyat/perf olarak şukela bir ürün. overclock'a da geliyor. bir de biraz daha fiyat kasıp msi p35platinum alınabilir. ama gigabyte fiyat olarak şu an daha cazip.

hemen almayacaksan ekran kartını beklemeni tavsiye ederim. bütçe kıstılı ise 8800'den kısıp 9600alınıp kalan para anakarta yatırabilir. fps'lerde çok fazla oynama yok zaten

güç kaynağı olarak 460'tan başlarsan uygun olur 500W doğru olur.

mumu'ya ise crossfire'a 500W yeter mi yaw diye soruyorum.. yetiyor mu harbi? ati'lere biraz bakındım, çok bakmadım gerçi ama ben en az 600W takarım crossfire için. (430w civarı ister sanırım. PSU verimliliklerinin ortalama %75 olduğunu hesaplarsak 538W çıkar çekilen güç. o zaman 550W istenilen olur. fakat sürekli çekiş durumu göz önüne alınırsa 600W düşünürüm diyorum açık açık yazmak gerekirse.)
Sosyal ağlarda paylaş

sf 7den itibaren okumaya başlayabilirsin.

benim hatırladığım max res değerleri ise 2560 x 1600 digital ve 2048 x 1536 analog olması lazım

aslında öm atmıştım ama aklıma şu da geldi.

aradaki fark sadece birkaç fps değil tabii teknoloji değişiyor sonuçta. ancak bize sonucu daha uygun fiyat ile oldukça yakın fps oluyor.

overclock'lu sonuçlarını da koyayım hemen

oc'li sonuçların 8800 ile hemen hemen yanı değerlere ulaştığını görebilirsiniz. tabii oc biraz şans işi.. (ilk resim. diğerleri oc'siz)

genel düz performansı ise %12-20 arası 8800gt'nin gerisinde. fakat 700mhz çekirdek/+1800ler mem oc yapılabiliyor rahatlıkla.. 9'ların devamını da bekliyorum ben açıkçası.

fakat full her şey açık crysis oynamak istiyorsanız kartlarınız ne 8800gt ne de 9600gt olacaktır herhal. biraz (biraz!) daha para baymanız gerekecektir.. onun için de bi 10-15gün bekleyin derim. (500$ verebiliyorsanız tabii)

Sosyal ağlarda paylaş

2.200 tlyi geçmeyecek şekilde bi laptop önerisi istiyorum beyler.
Fiyat performans açısından iyi bildiğiniz ürünleri söylerseniz sevinirim.

Çok ağır olmasın.
Yeni çıkan oyunlar low ayarda oynanabilsin.
Pili uzun gitsin.
Bozulduğunda servisi falan iyi olsun.
15.4 inç olma zorunluluğu yok.

Var mıdır böle bi laptop bildiğiniz ? :)
Sosyal ağlarda paylaş

@mumu

Burdaki islemcilerden sirasiyla ilk iki tanesi windsor en sonuncusu brisbane.

Simdi kafa karistirmadan 5200 serisini ozetleyeyim sonra islemci secimine geliriz. Gerci karistirmadan nasil olacak onu da bilmiyorum ya neyse.

Oncelikle windsor kodlu 62x2 islemcilerin hepsi 90nm. Fakat kimisi 90 watt, kimisi 65 watt, kimisi 35 watt ile calisabilyior, bazen yaninda sadece 65 yazar, insanlarda bu yuzden onu brisbane sanarlar. bu , bu islemciyle ilgili en buyuk yanilgi, o yuzden uretim kodlarina bakmak en saglikli cozum.

sirasiyla cikan 5200+ lar su sekilde;

w90nm f2 stepping frq2.6ghz 89-90w(ADA5200IAA6CS)
w90nm f3 stepping frq2.6ghz 89-90w(ADA5200IAA6CZ)
w90nm f3 stepping(?) frq2.6ghz 65w(ADO5200IAA6CZ)(energy efficient) **
b65nm g1 stepping frq2.7ghz 65w(ADO5200IAA5DD)
b65nm g2 stepping frq2.7ghz 65w(ADO5200IAA5DO)

goruldugu gibi isler oka sarmis durumda 5200 tarafinda,
son iki brisbane islemcide L2 ler 2x512 , windsor larda bu 2x1024 fakat bu yapilan karsilastirmalarda stepping farklari yuzunden yuksek belleklerin farki yok oluyor.

yildiz koydugum 3. islemci senin verdigin linkteki islemci saniyorum fakat ordaki celiski 2x1mb olup ayni zamanda 2.7ghz de calismasi meselesi, 65 yazmasi dedigim gibi yukarda bazi yanlis anlasilmalara mahal verecek watt ve nm nin halt yemesidir saniyorum. Dogru islemciyi aldigindan emin olmanin tek yolu cpu-z ile steppinglerini kontrol etmek veya direkt olarak islemcinin uzerindeki uretim kodunu listeyle karsilastirmak.
Amd nin sitesinde bile bazi urunlerin olmadigini ve listelerde gorunmedigini farketmissindir belki, bu ayni arabalardaki gibi seneler arasindaki ufak degisikliklerin oraya yansitilmamasindan dolayidir,

kaynak dersen zamaninda spider platform toplamaya kalkip am770 chipset arayip bulamayan ve buna 5200 takacak olupda brisbane versiyon bulamayan kendimi gosteririm fakat su anda okuldan yeni geldigim icin elle tutulur bir karsilastirma gosteremiyorum.

Sonuc olarak eger 5200 de israrciysan brisbane dusunmelisin, xfire dusundugun icin zaten TDP yonunden ne kadar cimri bi islemci secersen psu tarafinda o kadar rahat edersin, bu da sana serin bir cpu olarak geri doner. Eger bulamiyorsan energy efficient windsor da cok kotu bir tercih degil fakat yinede dedigim gibi yoklukta secilecek bir islemci. Ama 5000+ black edition varken, g2 stepping kullanip carpan kilidi tarafinda ozgurken, birde ustune zaten atacagimiz stok fani istedigimiz gibi alabiliyorken 5000+ neden olmasin diyorum?

Ayrica oc dusunuyorsan ve ileride xfire ve phenom dan yana devam ediceksen neden serinin iyi islemcilerini aliyorsun?
4400+ ile idare edip yetmediginde guzel bir phenom ile degistirmek de bir alternatif olabilir. Artan parayi ram e verirsin, kasaya verirsin...

soru cevapliyorken sorun mu cikardim yoksa ? =] heh neyse.
Sosyal ağlarda paylaş

Onceki mesaj cok uzadigi icin yeni msj a geciyorum

@gangren

g31 intel in business class icin sundugu low-end anakartlar icin uretilen bir chipset. Oyun oynamak icin alinacak bir anakart degil kesinlikle. p35 ler daha saglikli bir secim olacaktir.

mumu nun bilgisayari amd ve ati ye karsi durulan bir saygi durus niteliginde, acikcasi kendi yazdigin bilgisayar daha ustun cogu yonuyle fakat o konfigrasyon da soyledigin dolaylarda kullanicisini uzmez hicbirzaman(crysis herkesi uzuyor, ben daha 1 sene el bile surmemeyi dusunuyorum mesela)

@dasaaa
gangren in bilgisayari icin 400w+ fazla degil mi, yanlis mi dusunuyorum? tabiki gercek bir psu oldugunu dusunerek konusuyorum. Bence onun icin 400w oldukca stabil bir performans saglar. Ama tabii intel tarafinda cok fazla bir bilgim yok acikcasi, inteller biraz acgozlu bu konularda, isterse cok sasirmiycam. =]

son soz gangrene tekrar;
sen bu konuda dasaaa ya guvensen fena olmaz, sonra kufur yemeyeyim. =]
Sosyal ağlarda paylaş

@Maedhros

Yazacagim bilgisayarlari neredeyse hepsini az biraz kullanmisligim var o yuzden bunlara kefil olmasamda onereceklerim sunlar;
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71969
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd72060
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71926
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71868

mobil islemci ve ekran kartlarinin kiyaslamalari icin bu siteye bakabilirsin. Bir fikir sahibi olmana yardimci olur.

Ayrica bazilari belki katilmayacaktir belki ama, konfigrasyonu ne kadar ustun gozukurse gozuksun barebone bir bilgisayar alirken marka prestiji onemlidir. Servis ve garanti gibi faktorler tecrubesiz bir notebook kullanicisi icin birinci oncelikli olmali. O yuzden monster pc veya benzer bilgisayarlari dusunmeden once iyice arastir derim.
Sosyal ağlarda paylaş

24saat açık olan ve tam yükte oyun çalıştıran bi bilgisayar için yuvarlak bi hesap yaptım aslında. normal sistem +2usb device+ fanlar (1 adet 8lik, 2adet 16'lık koymuştum sanırım)+ dvd writer..

hesapladığım miktarı PSu'ların ortalama verimine göre arttırdım. sonra her marka çok iyi çalışmadığı için güvenli tarafta kalmak için tam çekişe göre biraz daha arttırdım. bence 460W iyi olur. ama burası türkiye, elektrik falan birz sorunlu geliyor. ne olur ne olmaz 500'de fayda var diyorum (ben de benzer bi sistem alıcam ^_^ onun için biraz hazırlıklı geldim bu konuda)

toms hardware'da güzel bir psu incelemesi olacaktı. onu bi okuyun. orada sınavı geçen psu'ları rahatlıkla ve güvenle kullanabileceğimizi düşünüyorum. hani onlardan 460W olan varsa onlar da olur diye düşünüyorum.

farklı fikirleri varsa dinlemek isterim tabii. her türlü bilgiye muhtacız sonuçta ^_^
Sosyal ağlarda paylaş

yeni i$lenmciler (gpu-cpu) artik cok az guc tuketiyorlar ve gittikce de azalacak tuketim.

$oyle ki, cok abarti bi$eyler denemeyecek olanlarin 500w uzeri psu lara ihtiyaci yok. kaliteli bir 460 da 2 disk + 5/6 usb cihaz i rahatlikla cali$tirir.

ama ses acisindan 460w in %50 kullanimi ile %70 kullanimi arasinda ses ve isi farki olacaktir.o nedenle 360w harcayan bir sistemin, 560 lik bir psu yla beslenmesi, hem sesi azaltacak hem de verimliligi arttiracaktir.
Sosyal ağlarda paylaş

@dasaaa

Eheh bayaaa bi guvenli tarafta kalmayi tercih etmissin, birazda surdan , birazda burdan diye =]
Ama soylediklerin mantikli, heleki her sene en kaliteli psu nun bile turlu sebeplerden veriminin %5-10 dustugunu dusunursek...

Bu konuda goz atilmasina saglik verdigim bi calisma da cizgi elektronik tarafindan yapilmisti zamaninda. Hernekadar oradaki hesaplayici biraz genelgecer ve bastan savma gibi gozukse de sayfanin geri kalanindaki bilgiler konuda gercekten aydinlatici.
Sosyal ağlarda paylaş

oyun oynamak için bir makine topladım sizce nasıl olmus değiştirilmesi gerekn şeyler var mı;

işlemci: amd athlon 64 x2 dual 5000+ 2,6 ghz 1bg 940P
anakart: gigabyte m61ps3 6100 ddr2 vga+glan+sata 16x 940P
ekran kartı: asustek EN8600GT (128 bit) magic 512MB TV DVI 16x
ram: 2 gb ddr2 800 mhz dual kit 2x1 gb kingston
HDD: 250 seagate7200 NCQ sata 2 16 mb
kasa:raidmax 612 wbp gamer smılodon atx kasa 430W
dvd: nec ad 7200s-0B 20x8x20 dvdRW 12x ram

sizce buradan neleri değiştirmeliyim yada sistem olmus mu :)

doruk kafa kalmadı kusura bakma :)
Sosyal ağlarda paylaş

GeForce 8600GT yerine aynı fiyat aralığında olan Radeon HD3850'yi tavsiye ederim. Tom's Hardware Genel FPS karşılaştırması da nedenini anlatmaya yeter sanırım: http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=1061&model2=855&chart=318

Ayrıca oyun amaçlı bir bilgisayar için biraz daha para toplayıp bir 9600GT yada 8800GT almak çok farkettirebilir. Ama aradaki fiyat farkları da az değil. Seçim sana kalmış tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

Mirage said:
Ayrıca oyun amaçlı bir bilgisayar için biraz daha para toplayıp bir 9600GT yada 8800GT almak çok farkettirebilir. Ama aradaki fiyat farkları da az değil. Seçim sana kalmış tabii.

peki bu ekran kartlarını almak için komple sistemi değiştirmek gerekmiyor mu? anakart vs..
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaacım xfire yapmayı planlıyorum fakat öncelikli amacım phenom platformu oturduktan sonra phenom'a dönmek, duruma göre belki xfire yerine yeni bir ekran kartı bile alabilirim performans değerlerine göre. o yüzden başlangıç sisteminde 500w beni idare eder diye düşünüyorum tek kart takılı iken. yoksa xfire için 500w dediğin gibi yetersiz kalıyor kesinlikle. dar boğaz oluşturuyor yetersiz kalmasa bile kötü yani.

kharon, verdiğin bilgiler için teşekkür ediyorum. zaten amd black edition işlemci de listemde baş sıralarda fakat dediğim gibi işlemcileri pek araştırmadan buraya yazmıştım 5200 alıcam diye. black edition işlemci almak benim çok daha işime gelir fakat phenom platformu 1 sene içerisinde oturamazsa, bir ya da bir buçuk sene 4400 işlemci kullanmak mantıklı gelmiyor o yüzden 5200 seçmiştim ama şimdi kafamı bulandırdın sağol =P 4400 de mantıklı olabilir. black edition fiyatlarına bir göz atayım tekrar bir de 4400 lere. duruma göre tekrar buraya yazarım.

son 8 yılımı amd ve genellikle ati kullanarak geçirdim. amd ve ati ortaklığını kesinlikle seviyorum. intel işlemci kullanmayı düşünmüyorum açıkcası. amd benim için muhteşem bir sistem ve kullanmak dahi hoşuma gidiyor. benimki fanboyluk falan da değil yani. gerçekten amd ye sempatim var ciddi şekilde ve bu yüzden de sistemimi kesinlikle amd olarak toplamayı planlıyorum. şöyle bir şey var, ben bu sistemi toplayarak önü açık bir sistem topladığımı düşünüyorum açıkcası. en azından 1-2 sene içerisinde işlemcimi 4 çekirdekli platforma geçirirken anakartımı çöpe atmama gerek kalmayacak. gerçi şu an param olsa phenomları bekler phenom alırım ama malesef ehehe.

paranız varsa intel alın diyorum herkese. stabil geliyor bana her şekliyle daha fazla. rahat edersiniz. o açıdan.
Sosyal ağlarda paylaş

ohyeah said:
Mirage said:

peki bu ekran kartlarını almak için komple sistemi değiştirmek gerekmiyor mu? anakart vs..

Hayır gerekmiyor. Yukarda belirttiğin sistemle gayet rahat kullanabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Mumu said:

...4400 işlemci kullanmak mantıklı gelmiyor o yüzden 5200 seçmiştim ama şimdi kafamı bulandırdın sağol =P 4400 de mantıklı olabilir. black edition fiyatlarına bir göz atayım tekrar bir de 4400 lere.

O halde bulandirdigim sudan cikartayim seni,
ben, msi+amd+ati aldigin icin olaya seni potansiyel overclocker ci olarak gordugum icin onceki mesajlarimi attim.

Eger 1.5-2 sene boyunca spider platformunun diger tum uyelerinin tamamlanmasini bekleyeceksen ve oc yapmayacaksan 5200+ nin bi onceki mesajimdaki 5 islemciden son 3unden birini al.

Eger ki "yok phenomlarin tamamlanmasina gerek yok, soyle fiyat/performans icin intel e8200-8600 denkliginde bi islemci ciksin ben oc ile onlari sanki octacore mus gibi calistiririm, 1 sene yeter, o zamana kadar da oc ile gittigi kadar" dersen 4400 al.

Son olarak "Black edition alirim, ustune de guzel bi fan alirim, yuklenebildigim kadar yuklenirim sonra phenom alinca yeni fan almak durumunda kalmam hemde ona da yuklenirim, ama phenom ailesi tamamlansin hele" diyorsan da 5000+ be al.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...