Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şubat-Mart Donanım Rehberi

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Merhaba Beyler
Benim sistem 2.33 due 2 core
Zotaks gt8800 kasada feel 550w devamlı olarak bilgisayar takılıyor arada sırada ekranda garip garip şekiller beliriyor flm kendi tahminim soğutma sistemi yetersiz feel'in.Daha once hiç böyle bir sorun yaşamadığım için şunları sorucam
Orta fiyata bir soğutma sistemi olarak ne alabilirim?Fan mı almam lazım?Ne kadardır?Fan dışında herhangi bir fikri olan varsa lütfen paylaşsın
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:
RAM'ler için 5-5-5-15 mi yoksa 5-6-6-18'mi daha iyidir?

şu latency nanesine çok bakmadım, bir de küçük bilgi iyi olur aslında ^_^ mesela bir de 5-4-4 1T var!?

bakındım biraz. ve sanırım ne kadar düşükse o kadar iyi.. ancak ne kadar düşüklüğü iyi ve 1t konusunda bir fikrim yok.. bu arada ddr2 ramler.. ddr3'ler için biraz daha farklı zamanlamalar geçmiş gördüğüm kadarı ile..

edit2: CAS2 diye geçiyor galiba bunlar. bir de CL var. CAS Latency Time olarak açıklanmış. CAS da column address strobe/column address select adlarıyla anılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben alacağım kasa için kararımı kesinleştirdim diyebilirim.

Antec P180 / P182

P182 daha iyi ama sadece siyah rengi var. Ben metalik gri tercih ettiğim için bir önceki versiyonu olan P180'i tercih edebilirim. Ama kasaları yakından görmem lazım kararı vermem için. Bu ikisinden biri olacak ama. Pahalı baya ama değeceğini düşünüyorum. Her incelemede yüksek notlar almış. Tam istediğim özelliklere sahip. Sade, büyük, sessiz, rahat vs.
Sosyal ağlarda paylaş

güncelleyemiyorum üstteki mesajı =(

3870x2'lere bakarken 9800gx2'lerin mart 18'e ertelendiğini öğrendim. fiyatları ise $599 altı olacakmış, ayrıca mart sonuna 9800gtx ($399 altı, 168-170W) ve 9800GT (299$ altı) 3nisan olarak belirlenmiş. fakat 9800gt2'ler için verilen çıkış tarihinin driver sorunları yüzünden 7gün ertelendiğini göz önüne alırsak diğerler kartların çıkışlarının nisan ayı ortalarına uzayabileceğini de söyleyebiliriz. ilk gelen sonuçlar ise (nihai değil) HD3870x2nin gerisinde

ayarlamalardan ve driver sorununun atlatılmasından sonra ne olur 3-4gün içerisinde görebiliriz sanıyorum. ancak test sonuçları çok fazla gelişme göstermezse ve piyasaya $599-500 bandında bir fiyatla sürerlerse ne kadar satabilirler bilmiyorum. çok kârlı bir alışveriş olmayacakmış gibi gözüküyor şu anda.

said:
sizce Radeon HD 3870 X2 ne zaman gelir türkiye'ye?

son olarak şu anda HD3870 x2 satılmıyor mu? yoksa sadece ön sipariş mi alıyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

biraz daha bakınca ben de buldum şimdi kartı. çok para şimdi ona veremem o kadar diye düşünüyorum. zaten önümüzdeki 1-2 aylık periyod içerisinde alıcam ama makineyi komple yükseltilebilir şekilde toplamak niyetindeyim. o yüzden sanırım hd 3870 alıcam x2 değil. duruma göre ucuzlayınca yanına bir tane daha takıp crossfire ile bazı oyunlarda x2 den iyi performans bile veriyor hd 3870. ama asıl sorumu cevaplamamışsınız rx 3870 ile hd aynı mı? değil mi yoksa?

bir de neden sapphire tercih edersin? ana kart ve işlemci olarak msi-amd düşünüyorum. hatta anakart olarak

MSI K9A2 Platinum AMD790FX/DDR2 1066 S+GL+16X 940p düşünüyorum ileride amd dört çekirdeği oturtunca 4 çekirdeğe dönebilmek için. ayrıca 8gb a kadar ram destekliyor ddr2. gayet muhteşem bi anakart kendisi. doğal olarak da ekran kartının msi olması benim için artı olur bence
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...