Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şubat-Mart Donanım Rehberi

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Anakart PCI-E desteklediğine göre 8800GT de destekler tabii ki.

Tek potansiyel sorun kaynağı ekran kartının boyu bence. Bahsettiğim gibi micro-atx anakartlar boy olarak küçük oluyorlar. 8800GT ise deve gibi kart mübarek. Markadan markaya boyları değişiyor. Anakartın, kasanın ve kartın boyuna iyice bak. Emin olmak istiyorsan kartı alcağın yere taktır. Uyuşmazsa almazsın en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

sistem kuracak olanlar biraz daha bekleyip ekran kartı tercihlerini 9800gt den yana kullansınlar. İşlemci olarak da q6600 düşünenler mart ayında çıkması beklenen q9450yi beklesinler. Zira şu ara alacağınız bir ekran kartı ve işlemci 1-2 ay içinde inanılmaz bir değer kaybına uğrayabilir
Sosyal ağlarda paylaş

elimde asus p5vdc-mx anakart war intel chipsetli lga775 intel core 2 duo ready destekliyormuş öyle yazıyor sitesinde ben buna şu işlemciyi almak istiyorum siz ne dersiniz? fazlamı gelir uyarmı uymazmı nolur
işlemci:
E8400,3.00GHz,1333MHz FSB,LGA775,Core2 Duo İşlemci,6MB , 45Nm
ekran kartı olarakta x1950gt düşünüyorum ikisi iyi bir ikili oluştururmu sizce
Sosyal ağlarda paylaş

Boşver E6850'i. E8400 çok iyi bir işlemci.

X1950GT ise (XT ve Pro versiyonlarından sonra) DirectX 9 kartların kralı. Ama bulması zor olabilir. Bulamazsan yada DirectX 10 düşünüyorsan 3850 yada 2900 lere de göz at derim. Ayrıca daha pahalı ama yeni çıkan GeForce 9600GT'ler de fiyat/performans açısından çok iyiler. Bir önceki sayfada baya bilgi var o 9600 hakkında.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunları max ayarda çalıştırma işi en çok ekran kartına bakar. Bütün bu parçaları alırkende işlemcini ve anakartını da göz önünde bulundurman gerekir hatta PSU dahil.
600 dolar ile işlemci ve anakartı değiştirsen bile sırf ekran kartı yüzünden istediğin performansı alamazsın. Tam tersi de olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

wd olani aldim ben turkaye'ye gelmisken, guzel birseye benziyor. simdilik bir sorun cikarmadi, rahat rahat uzerinden film filan da izledim.

ama adini vermek istemedigim, bas harfi ractamainus olan bir arkadasim aldiktan sonra "ya abim hic memnun degildi, niye aldin bunu" dedi. aciklama da yapmadi. hodri meydan diyorum kendisine. buyursun konussun.
Sosyal ağlarda paylaş

150 ytlye bir anakart bulabilirsin 45nm destekli. P35-DS3L kullanıyorum ben memnunum. Ama oyun oynayacam diyosan o zaman ilerde sli ya da cf yapabilirsin P35-DS3P alman daha mantıklı ama 250 ytl gibi bir fiyatı var sanırım. Ya da yeni çıkan x38 anakartlara bakabilirsin. Kasmak istiyorum diyosan p5b hala piyasadaki bütün işlemcileri destekliyor 80-90 ytlden alırsın ama sli ve cfsi yok.

290 ytlye intel e8400 alsan iyi bir işlemci. Gerek yok dersen 2. el bir E6600 bulabilirsin 180 ytlye. Öyle abartılacak kadar performans farkları yok. Tanıdık zaten overclock çekiyor geçiyor benim E8400'ü rahat rahat.

100 ytlye 2 tane ddr2 1 gb'lik ram alsan. donanımhaber ya da darkhardware'da iki tane 1gblik rami 60 ytl gibi bulabilirsin. Ramler artık para etmiyor ama en iyisi olsun diyosan 800 mhz 5-5-5-15 timingli ramlere bak. Onları 2. el satacaklarını sanmıyorum. ddr3 düşünme zaten çok pahalılar. Ama ilerde ddr3 yapçam dersen combo (ddr2/ddr3) anakartlara bak. Ama onların overclock potansiyeli az olur, eğer overclockla uğraşıyorsan tabi. Uğraşmıyorsan alabilirsin, şimdilik ddr2 sonra ddr3 takarsın.

Oyunları adam gibi oynamak için de 8800gt alsan 400 kağıt.

Ama 8800 yerine, ati 3870 ve 3850'lerin fiyatları yakında düşecek. Sanırım 280-300 kağıt gibi birşey olur onlar. nvidia 9600 da yakında piyasalara girecek, o da 280-300 kağıt giri birşey olur. Belki girmiştir bilemiyorum. İkinci el kaliteli ekran kartı bulabilir misin bilemiyorum. Ama tanıdığım ati 3850'yi 300 kağıda satabilecek birisi var elinde boşta duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

moriQ said:
ben olsam bunu alırdım.

abi naaptın yaa neremde taşiim onu kocaman hdd :p
küçüklerden lazım bana 2.5lik philips almam heralde
elimde 80gb lık vardı 2 sene önce almıştım geçen ay
garantiye yolladım gidiş o gidiş bidaa gelmedi :D

@Mum_Chamber wd ler için bir çok yorum var nette ama toshiba hdd için pek göremedim

kimse yok mu toshiba nın hddsini kullanıpta yorum yapabilecek ?? :)
Sosyal ağlarda paylaş

yeni konu acmadan bi soru soriyim,

sparkle 8800gt kdv dahil 330 ytl ye buldum ancak asus P5PL2 anakart ustunde p4 ht 3.2 ghz islemcim, 2gb kingston 533mhz dual kit var.

sadece bu ekran kartini alarak ne kadar performans elde edebilirim?

"hemen kap" veya "alma biraz daha bekle ve sistemi komple degistir" gibi tavsiyelere ihtiyacim var :)
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemcin illa ki 8800GT'yi biraz kısıtlayacaktır. Şu anki ekran kartın ne bilmiyorum ama büyük ihtimalle eski kartına kıyasla ciddi bir performans artışı alırsın yine de.

Ayrıca agp kart almıyorsun ki. Ekran kartını alırsın. Baktın yetmiyor ilerde anakart, işlemci, ram üçlüsünü de değiştirirsin. Onları değiştirene kadar da ciddi bir sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...