Fistan Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 bu kart pci express. olcak mı eski bilgisayara? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 bilgisayar alıyorum böyle sizce iyi midir? q6600 GIGABYTE P35C-DS3R 1333 MHz Combo 16x LGA775 OCZ 2 GB DDR2 800 KIT (2x1GB) PLATINIUM CL4 (OCZ) ZOTAC 8800GT AMP(256Bit)512MB GDDR3 TV DVI 16X LIAN LI PC-007 FB Plus II Kasa Siyah 600W PSU eksik ya da hata var mı fikriniz nedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 LIAN LI PC-007 FB Plus II Kasa Siyah yerine III tavsiye ederim. İkisi de çok şık ve çok güzel kasalar. Ama III versiyonu nerdeyse aynı fiyatta ve bir kaç önemli artısı var. 1) II'de Kasanın üstündeki 80mm ses yapan fan kalkmış, yerine PSU bölgesinin üstünde PSU fanı için açıklık konmuş. PSU'nun büyük fanı yukarı gelecek şekilde yerleştiriyorsun. Bu sayede hem kasa daha iyi havalanmış oluyor, hem de daha az gürültü olmuş oluyor. 2) III'de sabit disk bölmeleri titreşimleri daha az iletecek şekilde üretilmiş. Bunlar dışında ufak tefek farklar da vardı. II de çok iyi ama bulabilirsen III'ü tercih et derim. Aklında bulunsun. Ayrıca bu çok tartışılan bir şey, ama Quad 6600 yerine aşağı yukarı aynı fiyatta olan E8400 yada E8500'leri tercih ederdim ben olsam. E8500 3.16Ghz ve OC ile 4GHz'e kadar rahatça çıkabiliyor deniyor. Q6600 ise 2.4Ghz ve adam gibi OC olamıyor. OC yapılmasa bile E8500 performansı çoğu açıdan daha iyi deniyor bir çok yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Mirage zahmet olmazsa benim sorumu da cevaplayabilir misin, Cpu ve anakartı upgrade edeceğim, quad core alacak kadar param var fakat bu makineyi tamamen oyun amaçlı kullanacağım ve duyduğuma göre quad core'lar ilerleyen senelerde dahi kolay kolay bilgisayar oyunları için performansa yararlı olmayacak bu doğru mu? Quad core olayı doğruysa eğer Core2 Duo E8400 almayı düşünüyorum ne tür bir anakart önerirsin, ayrıca psu'mun şu an kaç watt olduğunu bilmiyorum kasayı açmadan bunu nasıl öğrenebilirim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 İlerki senelerde ne olacağını söylemek güç. Ama şu an için Q6600 üstü dört çekirdekli işlemcilerin fiyatları dehşet. Q6600 performansı ise E8400 ve E8500'e oranla altta kalıyor deniyor. En azından oyun için... O yüzden bence en makulu hem çift çekirdekli hem dört çekirdekli işlemci destekleyen bir anakart alıp, E8400 yada E8500 almak. İleride sıkıntı çekmeden dört çekirdekli bir işlemciye geçme şansın olur böylece. İlerde dört çekirdeklilerin fiyat/performans oranı illa ki artacaktır. Çünkü işlemci frekansları 3-4Ghz civarında tıkandı diyebiliriz. PSU sorusun cevabını ben de bilmiyorum. Zamanında ben de düşünmüştüm bunu. Ama bir kaç dakika arayıp bulamayınca, araştırmak yerine kasayı açmanın daha hızlı olacağını düşündüm. Tavsiye ederim sana da. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 bus hizi 1600 olmadan quad core almak cok da mantikli deil.. quad core in olayi 2x core2duo olmasi, bus uzerinden haberle$en bir cekirdek düzeni var. al 8400 unu, 6mb L2 yle rahatla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 İlk sayfaya KDV hariç 1000$ civarı örnek bir sistem topladım. Ama parça modelleri hakkında yeterli inceleme okumadım. Geribildirim verirseniz 900-1100$ arası alınabilecek makul bir sistem oluşturalım orada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 İlk sayfadaki sistem güzelmiş, yanlız anakart konusunda kafam karıştı İlk sayfadaki platinium yerine http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31266 Yukarıdakini kullanmak daha iyi olmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Hmm evet güzele benziyor. Hem DDR2 hem DDR3 desteği varmış. Şurda bir inceleme var: http://www.ocworkbench.com/2007/gigabyte/P35C-DS3R/b10.htm Tam okumadım ama genel olarak iyi demişler. Fiyatı da uygun. Ekliyorum listeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Ilk sayfadaki donanim gayet yerinde duruyor fakat bi kac ince nokta var, oyuncu bilgisayari diyorsak birazcik da ileriye donuk bir kac rotus ile guncel kalabilecek yapida olmali. Bunun icin bir ust mesajdaki anakarta bakmadim ama anakart secenegi tekrar gozden gecirilmeli, msi p35 2x pcie16 ama sli destekliyor mu herhangi bi yerde bulamadim, eger 8800gt aliniyorsa bu secenek goz onunde bulundurulmali, ve sli dusunuluyorsa bi onceki sayfadaki kasa tartismasindaki gibi coolermaster cm690 460w 115 dolara dusunulebilir.(bulmasi biraz zor ama gercek 460w var yani bu fiyat araliginda) hd olarak 85-90 dolara bulunabilen 320gb lik 16mb ncq hd ler hitachi veya western digital secilebilir, arada 20dolar fark var. birde islemci olarak clock hizlari disinda 8200 ile 8400 arasinda fark goremedim, oc ile cozulemeyecek bi fark da degildi voltaj ayari dahi olmadan. uzun zamandir intel ile ugrasmadim gerci, o yuzden bilemiyorum ucu yoruma acik. ama aradaki 35-40 dolar farka adam gibi fan alip daha sessiz bi cozume gidilebilir. [imho] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 SLI kullanmayı düşünen varsa ona uygun anakart almalı haklısın. Ben şahsen SLI'yi gereksiz gördüğüm için anakartı da ona göre seçtim. Ayrıca PCIe 2.0 ile crossfire, SLI'ye göre çok daha üstün bir performans sergiliyor. O yüzden illa birden fazla grafik kartı kullanmak isteyenler için, o sistemdeki anakartı değiştirmek yerine ekran kartını değiştirip ATI almak daha iyi bir seçenek diye düşünüyorum. Zaten nForce çipsetli anakartların performansı P35 ve P38'e göre düşük kaldı. DDR3 destekli nForce bile görmedim. Varsa da bulması zor olsa gerek. CM690 hakkında ben de iyi şeyler duydum. Baktığım sitede göremedim diye Aopen seçtim. CM690'ı da ekliyorum hemen listeye. :) E8200 ise muhtemelen fiyat/performans olarak E8400'e göre daha iyidir. O yüzden o da iyi bir alternatif cidden. Onu da ekliyorum. Sabit diskler konusunda ise iyice yorum okumak lazım. Aynı fiyat aralığında tonlarca seçenek var çünkü. Hepsi alınabilir, ben örnek olarak yazdım onu öyle. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Yanlis anlasilmasin anakart hakkinda yazdiklarim illa cift ekran karti kullanilmasi yonunde degildi. Eger ki ileride upgrade e acik bi bilgisayar yapilmak isteniyorsa mesela 8800gt lerin fiyati dustugunde yanina hop bir kardes daha seklinde genislemeye izin verecek bir anakart mantikli olur. crossfire sli a gore daha performansli calisir evet, ama maalesef sadece desteklenen programlarda. Bunun disinda ne yazikki cf 2xhd3870 ile 8800gtc karsilastiginda dahi sonuclar oyle ic acici olmuyor. Desteklenen oyunlarda ise 1.5 kat daha performansli oldugu bir gercek. bu yuzden ilk once ati nin destekledigi oyunlara ve programlara bi bakmali. nvidia nin oyun sektorunu kapattigini dusununce ne yazikki sli uzun vadede daha mantikli oluyor sanki. birde cf toplamak isteyen arkadaslar icin amd nin 790fx chipsetleriyle bir spider platform toplamasini oneririm. ben hala amd den yana umitliyim cevaplari ucuz ve saglam gelecektir e8x00 serisine karsi. Kaldi ki su anda oyun makinelerinde sinirlayici faktorun islemci degilde ekran karti bus hizlari oldugu dusunulurse yatirimin bu yonde yapilmasi ve islemci yonunden ekonomik cozumlere gidilmesini daha mantikli buluyorum. sonuc itibariyle seriler boyunca soketler ayni kalacagindan islemci yonunden piyasayi biraz geriden takip etmekte hicbir sakinca yok. Son olarak yok ben 460w istemem, tek ekran karti neyime yetmiyor diyenler icin, anakart icin 2x pcie16 ya para verilmemeli, tek slotlu kaliteli bi kart alip kalan parayi tek bir ekran kartinda yogunlastirmali. gereksiz genisleme panellerine para vermeye gerek yok. Boyle olunca gercek bir 400w kasa da yeterli oluyor. edit:typo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 bu arada hata olmasin, $u anki intel cipsetler SLI destegi sunmuyor. ne X38, ne de p35 SLI destekli.. bunlar c-fire destekli kartlar. 8800gt laflarini bu kartlarla agza alirken dikkatli olun =) SLI ruyasi bo$a gitmesin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 bir de ddr3 - ddr2 hybrid kartlar cok stabil olmayabiliyormu$, iyi ara$tirmak lazim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Luriel Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 ya bende 8400 düşündüm ama ben 4-5 sene boyunca kasa degiştirmeyen biriyim almışken uzun ömürlü olsun dedim quadın önü henüz açık diye quad aldım valla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Quad işlemcilerin önü açık. Ona lafımız yok zaten. Sadece şu an makul fiyata satın alınabilen tek quad işlemci olan Q6600'ün performansının E8x000 serisi kadar iyi olmadığını söylüyoruz. Ama arada öyle dağlar kadar fark yok. Q6600 de çok iyi işlemci. Kullandığım AMD 2800+ ile kıyaslayınca ağzım sulanıyor afedersiniz. Bu arada, bu önümüzdeki aylar içerisinde parça fiyatları ne olur bilen var mı? Hani bazı dönemler belli parçaları almak için uygun dönem olur. Var mı öyle bir dönem kısa zaman içinde? Nisana kadar sabredip hayalimdeki bilgisayarı toplamayı düşünüyorum da. Umarım uygun bir döneme denk gelirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 phenom tricore lar gelince x2 ler bedava gidicek, bu fiyat dususu e4x00 ve e8x00 lere de yansir diye dusunuyorum, eli kulaginda. Tabii turkiyede fiyat oynamalari biraz gec yapiliyor, insanlar sikayet edene kadar cogu bilgisayarci fiyatlarda oynama yapmiyor. israrla cemkiriniz. dx10 icinde 2. serilerin cikmasiyla(ben yaz ortasi diye umuyorum) vakit 8800gt almak vaktidir, simdiki 8600gts lerin fiyatinda kotarilabilir diye dusunuyorum, simdiki 8800gt lerinin yanina kardes isteyen sli sempatizanlari icin guzel bi firsat. Ama aslen ekran karti simdi idare edecek birseyler alip nvidia mid level dx10 kartlarini cikardiginda(muhtemelen 8900, 9600 gibi kodlari olur) fiyatlari dusecek mevcut performans canavarlari ve tabii ati nin buna cevabini beklemek en iyisi. Yani ekran karti alacaklar ya yaza kadar kelepir kart dusurcekler, yada 2008 son ceyregini beklicekler.[imho] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Su anda kullandıgım sistem özellikleri Amd Sempron 2800+ 1.5Gb ram Radeon 9550 256MB ekran kartı A4 tech klavye+mouse Pegasus OV380 Mic Winfast 760GXK8MC Anakart Soundmax o/b ses kartı Casper hoparlör vs vs Şimdi ben nasıl bi anakart+işlemci almalıyım ki iyi bir performans alabilirim. 2 yıldan fazla bir süredir kullanıyorum bu sistemi sadece son 2 ay içinde 1gb ram ekleme yaptırdım. Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler. Bide fazla pahalı bişey olmasa iyi olur fazla oyun meraklısı biri olmadıgım icin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Hangi amaçla kullanacaksın peki? Oyun dışında genel kullanım için gayet yeterli olması lazım o bilgisayarın. Sırf Windows hızlansın diye mi istiyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 oyun için istiyorsan o kartla olmaz zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 hmm biraz yavan sorucam genel olarak bakıldığında HD2900XT mi yoksa HD3850 mi tercih edilmelidir. bir de HD2900Xt ne zaman çıkmıştı hatırlayanınız var mı? son olarak bu fiyat aralığında başka kart tavsiyeniz var mı? yoksa bunlar uygun mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 HD2900XT çok daha pahalı değil mi? Benim bildiğim HD2900 Pro ve HD3850 aynı fiyattalar. Ve ikisi birbirine yakın kartlar. Bu durumda 2900XT performans olarak HD3850'in üstünde olmalı. Ama HD3850'de de DirectX 10.1 desteği var. Şu anda bir anlamı yok ama ilerde belki işe yarayabilir. Bence o fiyat aralığı için en uygun kart onlar söylediklerin. Tabii üstüne biraz ekleyip 3870 yada 8800GT alsan tadından yenmez. Ama genelde en iyi fiyat/performans oranını 150 euro cıvarındaki kartlar veriyor. Bu durumda 3850 iyi tercih gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 2900xt 160 civarı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 hd3850 alincaksa 256mb lik versiyon alinmali, yoksa 512 olanin uzerine cok az konulup 3870 alinabiliyor ki fark oldukca belirgin. Ama tabiki ustune "biraz" koyma mantigiyla mirage in dedigi gibi 8800gt de alinabilir o isin sonu yok. =] Birde bilgisayar yuksek cozunurlukle kullaniliyorsa 3870 daha iyi bir secim olacaktir, standart monitor (17-19") ve nispeten normal cozunurluk icin ise hd3850 gayet yeterli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Benim eski döküntüde DDR2 400 ram var. 512 mb. Şimdi bu icada ram takmam gerekio. Anakart MSI K7N2Delta, bu icada ne tür bir ram takviyesi yapmam lazım acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar