Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şizoid kişilik bozukluğu.

Cynthia

Öne çıkan mesajlar

mtv ye falan başvursan? i want to be made olayları falan asdfksda şaka tabi.

bi kaç arki yazmış sevgilin falan varmı etrafta böyle hoş çocuklar varsa biraz onlara yanaşsan birlikte açılıp saçılsanız?

gerenk yok diyorsan bi kaç önerim daha var; mesela tiyatroya git tek başına oyunu izle notlar falan al, tek başına çık alışveriş yap bu sırada kasiyerle falan diyalog kur,şiir falan yazıyorsan bunları yazmayı bırak. aklıma birşeyler daha gelirse eklerim veya sen biraz daha açıklama getirirsen.
Sosyal ağlarda paylaş

benim de tanıdığım böyle 1-2 arkadaşım var genelde asosyal tarzı yaşayan ve bunlardan mutlu olduğunu söyleyen fakat bence bu kendinle vakit geçirmeyi sevmenle alakalı gibi geliyor bana.
Mesela gece internette kendimle başbaşa olup kafa dinlemek inanılmaz hoşuma gidiyor,arkadaşlarımla eğlenmektense ama gündüz de evde oturmak işkence gibi bişi.
Sosyal ağlarda paylaş

Dev said:

said:
dıştan verdiği izlenimle iç dünyası oldukça farklıdır, ve bu farklılığın yarattığı kutuplaşma, birbiriyle son derece çelişkili duygular, istekler ve dürtüler arasında bocalamasına neden olur. şizoid kişi insanlarla yakınlık kurabilmek için gizli bir istek yaşar, ancak korkuları nedeniyle etrafına duvar örer ve bu duvarın arkasına saklanır. bunun nedeni ise sürekli olarak yaşadığı terkedilme ve dağılma korkusudur.

Bu durum bana tam uyuyor. :/
Sosyal ağlarda paylaş

Killer said:
evet mesala ben kendime sinir hastası diyoarum.direk öyle bi hastalık yok ama sinirlenince gözüm dönüyo.tarif edilemez yaşanır gibin. o kadar kolay sinirlenmem ama ufacık aptal bişeye de acayip tepki gösterebilirim.

bende de var bu inanılmaz bir şekilde deliriyorum sinirli anımda.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
abi terapiden her şeyden önce
senin gerçekten istemen lazım bunu
kendine güvenip cesaret edip bi adım atman lazım
inan gerisi gelir zaten
patide böyle biri daha tanıyorum merak etme yalnız değilsin :p (isim vermiyim görünce atlar sonra sdf)

Benim , ben miyim bu?
Sosyal ağlarda paylaş

benim kuzenimde yaklaşık 6 yıldır şizoid tabi bu 6 yıldan önce aşırı sosyal biriydi tam olarak ne oldu bilmiyorm aşırı içine kapandı kendi kardeşinin bardagından bile su içmiyo o derece 3 yıldır psikiyatriste gidip geliyo sürekli ilaçlar alıyo benim görüşüm ilaçlarin hiçbir etkisinin olmadıgı yani 3 yıl önce nasılsa şu anda hala durumu aynı ilaçlarin yan etkileri çok kötü sürekli uyuyuosun + kilo aldırıyo yani ilaçlarla falan olucak iş deil bu kendinin istemesi lazım ben çok ugraştım kuzenimi düzeltmek için ama olmadı yani o istemedigi sürece hiçbirşey düzelmiyo tuttum kolundan cinemaya buz patenine vs. heryere götürdüm her ortama soktum sosyalleşsin diye işe yaramadı o duvarları kendi istemedigi için aşamıyo :/
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
bence kuzenin kimseye anlatamadığı şeyler yaşamış

alakası yok sadece büyüdügü ortamdan kaynaklanıyo yani sultan çiftligi gibi biyerde yaşagıdı için nasıl bi ortami olabilirki ister istemez yaşadıgı ortamlar insanı deiştiriyo fazla içine kapandı askere gitti geldiginde düzelir gibi oldu ama tekrar eski haline döndü
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...