Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PCI Express Agp Farkı Nasıl Anlaşılır

slickers

Öne çıkan mesajlar

KHaRoN said:
Yeni birsey degil bi anakartin iki arabirimi desteklemesi, fakat bilinen birseydi ki pcie nin kullandigi veriyolu oldukca genis oldugu icin tum bu serilerde pcie ler primer kartti, ve agp ler aslinda pci slotlarina portlanarak hazirlaniyordu. Yani standart single agp8x performansi alinamadigi icin prensibte tek isi yapan anakartlardan hem pahali hemde de gereksiz bir cozum oluyordu, haliyle tutulmadi.

Evet buna dikkat çekmek lazım. Hem pci-express hem de agp destekleyen chipset yok. Her ikisi de bulunan anakartlarda PCI portua bir neviagpşekli verilerek agpekran kartı çalışır hale geliyor o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:
cpu-z'deki anakartla asus'un sitesinden gösterdiğin aynı kart değil yalnız.

model isimleri aynı olabilir ancak seninkinin chipseti via p4m800ce, sitedeki p4m800 pro, bunlar farklı kartlar. ayrıca sitede gösterdiğin de seninkinden daha yeni model bir kart.

dikkatli bakmak lazım "biliyorum ben öyle işte" demeden önce.

ati radeon 9200 ekran kartı AGP bir kartır canım benim, o ekran kartını pci-e bir anakarta takabilme olasılığın %0000.0 anladın mı?

ayrıca intelin p4 3.06 diye bir modeli yok, o işlemci p4 3.0ghz bir işlemci, biosta frekansı ufak bir değişiklik göstermiş sadece.

öptüm.

gir bi bak bakalım asusun sitesine p4m800ce diye bi ürün warmı iki tane chipshet war biri via p4m800 diğeri p4m800 pro bak bakalım benim anakartım hangisi..ayrıca ben kertenkele ye hitaben yazmıştım işlemcimin p4 3.06 olmadığını iddia ediyordu ona dedim resime iyi bakamamışsın diye..Ha bide 3.00 3.06 aynı ürün demişsin bilmiyorsun bari biraz araştır
Sosyal ağlarda paylaş

yahu çileden çıkarırsınız insanı

ARKADAŞIM

ATI RADEON 9200 AGP 8X BİR KART OLUP SADECE AGP 8X SLOTU OLAN KARTLARA TAKILABİLİR

SENİN GÖSTERDİĞİN SİTEDEKİ KARTTA 1 PCI-E SLOTU VAR

SEN BU EKRAN KARTINI BU PCDE ÇALIŞTIRIYORSAN O ANAKART PCI-E O-LA-MAZ

ANAKARTIN ESKİ BİR MODEL OLDUĞU İÇİN VEYA HER ÜLKEDE ÜRETİLMEDİĞİ İÇİN SİTEDE ÇIKMIYOR OLABİLİR, MSI İLE AYNI OLAYI YAŞIYORUM BEN.

hey allahım
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:
KHaRoN said:
Yeni birsey degil bi anakartin iki arabirimi desteklemesi, fakat bilinen birseydi ki pcie nin kullandigi veriyolu oldukca genis oldugu icin tum bu serilerde pcie ler primer kartti, ve agp ler aslinda pci slotlarina portlanarak hazirlaniyordu. Yani standart single agp8x performansi alinamadigi icin prensibte tek isi yapan anakartlardan hem pahali hemde de gereksiz bir cozum oluyordu, haliyle tutulmadi.

Evet buna dikkat çekmek lazım. Hem pci-express hem de agp destekleyen chipset yok. Her ikisi de bulunan anakartlarda PCI portua bir neviagpşekli verilerek agpekran kartı çalışır hale geliyor o kadar.

ASUS - P5VDC MX

DİĞER ÖZELLİKLER

LGA775 INTEL PENTIUM D/PENTIUM 4/CELERON CPU DESTEKLİ
VIA P4M800 PRO
VIA VT8251
800/533 MHZ
2 ADET DDR400
2 ADET DDR2 533
DDR VE DDR2 BİRARADA KULLANILAMAZ
1 ADET AGP SLOT
1 ADET PCI EXPRESS X1

2 ADET PCI, PCI 2.2
BÜTÜNLEŞİK 64 MB VIA UNICHROME GRAPHICS
2 ADET IDE
2 ADET SATA2
SATA RAID
REALTEK RTL8201CL 10/100 LAN
REALTEK ALC653 AC'97 6-CHANNEL AUDIO CODEC
CRASHFREE BIOS 2
ASUS EZ FLASH
ASUS Q-FAN
ASUS MYLOGO
S/PDIF OUT
3 YIL GARANTİLİ
Sosyal ağlarda paylaş

abi o anakartın çipseti seninkinden farklı
aynı kart değiller anlamıyo musun

http://forum.paticik.com/thumbnails/819/d4d/279/615/f75/4ac/9f0/829/c41/cae/79_450xNULL.png

bu resimdeki pci-e slotunu göstersene bana allaşkına?
1 agp 2 normal pci slotu var

ya sitede bi hata var
ya da siteden kaldırılmış
bul bi arkadaşından pci-e kart bak bakalım takabilcek misin?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...