slickers Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 resimdeki kasanın anakartı pci express mi yoksa agp mi nasıl anlarım ekran kartı 9200 ati radeon ram ddrII ona göre ekran kartı alıncakta tık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 radeon 9200 agp karttır anakart da agp. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2008 hmmmmm yani pci express veri yolu olan anakarta agp ekran kartı takılamıyor yani oke saol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 hayır takarsın. pci-e daha üstün teknoloji. yani bi anakart ya "agp" ya da "agp + pci express" oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 ee o zaman benim anakartım hangisi :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 senin anakartın agp destekliyor ama 9200'den başka bir karta upgrade yapma direk sistemi yenilemeye çalış, boşuna agp'ye para yatırma... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 ya baya güzel agp ekran kartları war niye öyle diyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 arcane bi yanlisin var, hani diyelim ki agp karti pci-e ye takabildin, veriyollari tamamen farkli, nasil calistiracaksin? yani hayir bi anakart ya agp ya da agp+pcie olmuyor. Ha pci kartlar pcie de de calisabildigi icin sayet bulabilecek olursan s3 virge gibi eski bir pci display card bulursan onu teorik olarak pcie de calistirabilirsin saniyorum driver bulabilirsen :P Arkadasin durumuna gelicek olursak; acikcasi bende anakart degistirmeden ekran karti degistirmeyi pek onermem. su siralar 65 dolarlik mobo larda bile mid-end agp kartlarin yapabildigini yapan onboard ekran kartlari var. Eger islemci ve ram degistirmeye gerek kalmadan geri uyumlu bi pcie mobo alip onla devam etme gibi bi opsiyon ve butce varsa kesinlikle agp kart almak dusunulmemeli. Ama elindeki sistemin tek eksisinin ekran karti oldugunu dusunuyorsan ve bi kac sene daha koklu bir degisim yapmak istemiyorsan, bi kac gun once agp kartlar konusuldu, onlara bakabilirsin. Ortaya cikan sonuc islemcinin ekran kartini engellemeyecegini varsayarak alinabilecek kartlar ati radeon 1950xt ve yakinda cikacak olan hd3850 ydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 işlemcim p4 3.06 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 kertenkel said: direk sistemi yenilemeye çalış, boşuna agp'ye para yatırma... böyle dememek gerek x1950gt ile crysisi köklüyorum neredeyse gayet de pratik oldu ancak p4 3.0 işlemciye x1950gt fazla gelir 7600gs yeter de artar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 KHaRoN said: arcane bi yanlisin var, hani diyelim ki agp karti pci-e ye takabildin, veriyollari tamamen farkli, nasil calistiracaksin? yani hayir bi anakart ya agp ya da agp+pcie olmuyor. Ben de arcane'in dediği şekilde hatırlıyorum. Eskiden öyleydi. PCI-e 'nin yeni sayılabileceği dönemlerde, anakart üzerinde hem PCI-e hem AGP slotu oluyordu. Güncel anakartlara baktım demin. Hakkaten AGP diye bir şey kalmamış artık. Sadece PCI-e ve PCI var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 (1) resime bakarsan işlemcinin p4 3.0 olmadığını anlamak zor olmasa gerek.. stock fan var ve büyük ihtimalle kötü bir PSU bağlı (kasa ile gelen).. bu yüzden zorlamamak gerekiyor anlatabildim mi? (2) bahsettiğin makine bende var crysis falan köklenmiyor (A7600GS + p4 3.0 ht + 2gb ram) (3) 160-200 ytl arası ekran kartı gerekir ayrıca A7600GS'nin ekstra mole (?) bağlantısı var baya bir enerji çekiyor PSU büyük ihtimalle yetmez.. PrudenT said: kertenkel said: direk sistemi yenilemeye çalış, boşuna agp'ye para yatırma... böyle dememek gerek x1950gt ile crysisi köklüyorum neredeyse gayet de pratik oldu ancak p4 3.0 işlemciye x1950gt fazla gelir 7600gs yeter de artar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 yanlışın var evet ASROCK muydu o anakart firması bahsettiğin şeyi tam olarak 1 ay önce falan çıkarttı, önceden yoktu.. Mirage said: KHaRoN said: arcane bi yanlisin var, hani diyelim ki agp karti pci-e ye takabildin, veriyollari tamamen farkli, nasil calistiracaksin? yani hayir bi anakart ya agp ya da agp+pcie olmuyor. Ben de arcane'in dediği şekilde hatırlıyorum. Eskiden öyleydi. PCI-e 'nin yeni sayılabileceği dönemlerde, anakart üzerinde hem PCI-e hem AGP slotu oluyordu. Güncel anakartlara baktım demin. Hakkaten AGP diye bir şey kalmamış artık. Sadece PCI-e ve PCI var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 kahverengiyse agp siyah sa pci x Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 kertenkel said: yanlışın var evet ASROCK muydu o anakart firması bahsettiğin şeyi tam olarak 1 ay önce falan çıkarttı, önceden yoktu.. Hmm. Haklısın sadece belli markaların varmış. Ama 2005 şubatta bile varmış bu tür anakartlar (Kaynak). Belki daha eskiden de vardı pek araştırmadım. Yeni bir şey değil sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 evet haklısın asrock'ın bahsettiğim anakartı agp/pci-e yanında quad-core desteklediği için özel bir şeymiş herhalde: http://www.donanimhaber.com/haberler.asp?haberno=6849 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Yeni birsey degil bi anakartin iki arabirimi desteklemesi, fakat bilinen birseydi ki pcie nin kullandigi veriyolu oldukca genis oldugu icin tum bu serilerde pcie ler primer kartti, ve agp ler aslinda pci slotlarina portlanarak hazirlaniyordu. Yani standart single agp8x performansi alinamadigi icin prensibte tek isi yapan anakartlardan hem pahali hemde de gereksiz bir cozum oluyordu, haliyle tutulmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 kertenkel said: (1) resime bakarsan işlemcinin p4 3.0 olmadığını anlamak zor olmasa gerek.. stock fan var ve büyük ihtimalle kötü bir PSU bağlı (kasa ile gelen).. bu yüzden zorlamamak gerekiyor anlatabildim mi? (2) bahsettiğin makine bende var crysis falan köklenmiyor (A7600GS + p4 3.0 ht + 2gb ram) (3) 160-200 ytl arası ekran kartı gerekir ayrıca A7600GS'nin ekstra mole (?) bağlantısı var baya bir enerji çekiyor PSU büyük ihtimalle yetmez.. 1- resme bakmadım 2- ben x1950gt için konuştum 3- alanın sorunu :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 kertenkel said: (1) resime bakarsan işlemcinin p4 3.0 olmadığını anlamak zor olmasa gerek.. stock fan var ve büyük ihtimalle kötü bir PSU bağlı (kasa ile gelen).. bu yüzden zorlamamak gerekiyor anlatabildim mi? (2) bahsettiğin makine bende var crysis falan köklenmiyor (A7600GS + p4 3.0 ht + 2gb ram) (3) 160-200 ytl arası ekran kartı gerekir ayrıca A7600GS'nin ekstra mole (?) bağlantısı var baya bir enerji çekiyor PSU büyük ihtimalle yetmez.. PrudenT said: kertenkel said: direk sistemi yenilemeye çalış, boşuna agp'ye para yatırma... böyle dememek gerek x1950gt ile crysisi köklüyorum neredeyse gayet de pratik oldu ancak p4 3.0 işlemciye x1950gt fazla gelir 7600gs yeter de artar resime iyi bakamadın sanırsam çünkü işlemci p4 3.06 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 ayrıca anakart pci express bugün doğruladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 anakartta tek kart slotu var 9200 takılı yani agp bir kart takılı anakart nasıl pci-e olabilir yahu? indir bir aida32 veya everest anakartın modeline bak ayrıca p4 3.06 diye işlemci mi var p4 3.0 o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 neyse ben sorularıma cevap buldum prudent resim senin için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 yalnız bir gariplik var :S cpu-z AGP8x var gösteriyor, anakartın sitesi pci-x var diyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 ekran kartım o ati radeon 9200 agp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2008 cpu-z'deki anakartla asus'un sitesinden gösterdiğin aynı kart değil yalnız. model isimleri aynı olabilir ancak seninkinin chipseti via p4m800ce, sitedeki p4m800 pro, bunlar farklı kartlar. ayrıca sitede gösterdiğin de seninkinden daha yeni model bir kart. dikkatli bakmak lazım "biliyorum ben öyle işte" demeden önce. ati radeon 9200 ekran kartı AGP bir kartır canım benim, o ekran kartını pci-e bir anakarta takabilme olasılığın %0000.0 anladın mı? ayrıca intelin p4 3.06 diye bir modeli yok, o işlemci p4 3.0ghz bir işlemci, biosta frekansı ufak bir değişiklik göstermiş sadece. öptüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar