Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hitchhicker's Guide to the Datça

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Şimdi efendim şöyleki, benim arada sırada böyle kafam atıyor, canım uzun yol çekiyor. Benim yine kafam attı, canım yine uzun yol çekti ve Datça'ya gitmeye karar verdim.

Verdiğim bu kararla beraber, haliyle sorunlar da başladı. İlk ve en önemli sorun olarak karşıma ulaşım çıktı. Yaptığım kısa araştırma sonucu, İstanbul'dan en ucuz uçak bileti 100ytl (Marmaris veya Bodrum aktarmalı düşünürsek), en ucuz otobüs bileti ise 55 ytl. Haliyle gördükki, bu fiyatlar benim için çok yüksek. O zaman bende kutsal yönteme, otostopa başvurmaya karar verdim. Daha önce bir kaç bölgeye otostopla gittim, ancak Datça bölgesini ilk defa deniycem, o yüzden deneyimi olan varsa kilit noktaları söylerseniz çok sevinirim. Gerçi ben bu mesajı yazdıktan sonra haritadan çıakrtıcam ama tecrübe her zaman yönetir!

Onun dışındaki sorun ise konaklama. Datça'da böyle aşırı ucuz pansiyon bileniniz var mı? Hatta pansiyona dahi gerek yok, çadırımı atabileceğim ve bana kimsenin ık bık demiyeceği bir yer söyleseniz dahi olur. Duş tuvalet filan dert değil, onları doğal yoldan halledebilir şekle geldim yılların backpacking tecrübesiyle öğrendim. :)

Efendim benim soracaklarım, yardım isteyeceklerim bunlar. Muhtemelen öğlen veya hafif öğleden sonra otostopa başlarım, yarın sabah gibi Datça'da olurum. Fotoğraf makinem bir arkadaşta olduğu için fotoğraf çekemiycem, iki gün içinde Pati'ye cevap yazamazsam Griswold'e Spidee'ye Vinghtor'a filan haber verin, beni arasınlar, bulsunlar :)
Mesaj tarihi:
Türkiye'de otostop kültürü yok. Korkup almıyolar. Kolay gelsin, hatta işi biliyosan nası otostop çekilir tutosu hazırla bana. =)

Kışın pek kalan olmadığından pansiyon vs ucuza bulursun tahminimce. Çadır falan zor olur kışın.
Mesaj tarihi:
Yok çadır konusunda sıkıntım olmaz, zaten dağcılık yapıyorum. Kurarsam 3000 metrelerde karın üzerinde yattığım çadırı kurucam ki o soğukta birşey olmadıysa Datça'da olacağını hiç sanmıyorum.

Bu arada otostop gerçekten sıkıntılı Türkiye'de. Ama garip bir şekilde backpackerlara sempatik davranıyorlar. Şu işi bir halledeyim, hazırlarım size bir otostop tutosu. Hatta bir öneri yapayım, bol otostoplu gezi yazıları okumak isterseniz Git dergisi alın. Timuçin abi bol bol yapıp bol bol anlatıyor :)
  • 4 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...