Bleda Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 O "İslamda reform olmaz" lafıyla beraber Türkiyede diyanet işleri başkanlıgı kurumu benim için bitmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 hiç bir tartışma sonuca ulaşmazki.sadece taraflar kendi fikirlerini savunurlar.100 sayfada olur daha fazlada olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 odiflame said: hiç bir tartışma sonuca ulaşmazki.sadece taraflar kendi fikirlerini savunurlar.100 sayfada olur daha fazlada olur. ozaman hiç tartışmayalım boşuna yani demi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 odiflame said: hiç bir tartışma sonuca ulaşmazki.sadece taraflar kendi fikirlerini savunurlar.100 sayfada olur daha fazlada olur. en azından karşındakinin fikirlerini duyma/sorgulama fırsatı elde edersin ilk elden. adabıyla yapıldığı sürece tartışmak iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 bir hayır da rektörlerden, ahaha said: Bir dizi öğretim üyesi derneği YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan'ın “Anayasa değişti, başörtüsü üniversitelerde serbest” genelgesini Danıştay'a götürmüşler. İstedikleri, genelgenin yok sayılarak iptal edilmesi... Genelge iptal edilirse başörtüsü yeniden yasak olacak, onlara göre... Peki de bugün durum ne? Yani Danıştay'ın karar vermesi öncesinde? Bu üniversite öğretim üyeleri gerçekten bir tuhaflar. Kendileri hukukçu olmayabilir, “Anayasa nedir?”, “Yasa kim tarafından yapılır?”, “Yargı, yasama ve yürütme kuvvetlerine göre nerededir?” gibi soruların cevaplarını bilmeyebilirler. Uğraş alanları konunun hassasiyetini anlamalarına engel de olabilir. Ancak, yine de, insan, Danıştay'a başvuru dilekçesini yazana dönüp, “Bu yaptığımızla kendi kendimizi suçlu duruma düşürmeyelim?” diye sormaz mı? Çünkü genelgenin yok sayılarak iptali için Danıştay'a yaptıkları başvuru, yasakçı öğretim üyeleri ve yasakçı üniversite yöneticilerinin 'suç' işlediklerinin ikrarı anlamına geliyor. Danıştay iptal edene kadar -tabii iptal ederse- o genelge 'var' demektir ve var olan genelgenin uygulanması gerekir. Oysa yasakçı üniversiteler ile yasakçı üniversite yönetimleri halen varlığını sürdüren YÖK genelgesini uygulamıyorlar. Bu durum doğrudan doğruya anayasal bir suç teşkil ediyor. http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/?t=02.03.2008&y=FehmiKoru Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Bu meselede rektörler böyle bir genelge yayınlanamayacağına söylüyorlar bildiğim kadarıyla, yani içeriğine değil toptan bir itiraz söz konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 o genelge kanunen bir emir niteliği taşımıyorsa sorun yoktur dediğin gibi ama yok sayılarak iptal edilmesi şeklinde bir başvuru var, yani iptal kararı çıkana kadar o kuralların uygulanması gerekir. zaten direk anayasa değişikliği üzerinde de suç duyuruluları yapıldı, türbanlı öğrenciler tarafından Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 YÖK başkanını savunmak ne kadar taraflı olduğunuzu belli ediyor. Yenişafak'tan falan quote almak ayrı düşündürücü. Sorulara cevapları eski YÖK başkanı ve rektörler vermişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aforoz Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 2, 2008 Arkadaslar hiç turbana hayır falan demeyelim cunki bunun sorumlusu biz geçleriz ötesi yok bunu icene bi dusunelim. 2. evet laiklik abdest gibidir zedelenirse silbastan kurulur ki zedelendi. 3. turbanlı arkadaslara sesleniyorum turbanı takmakla muslanlık oluyorsa tmm siz yırttınız cennetliksiniz. erkeklerde sakal brakmakla cennetlik oluyorlarsa tmm ben sakal brakmay baslıyorum. kapayın bu konuyu elimizen bişi gelmez bu saatten sonra boşa parmak yormayalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar