-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 dünyayı tümden algılayabilmek gibi bi misyon üstlendim kendime. bi yığın şey okumam lazım. şimdi başlangıç olarak elde etmek istediğim kitapları yaziyim 1-Mısır mitolojisi hakkında çok detaylı bir kitap. Güzel resimleride olması iyi olur. 2-Satanizmi yermeyen, kurallarıyla vs vs'syle adam gibi anlatan bi kitap. Hani atrıyorum 'bir satanistin acı öyküsü' gibi başlığı olan saçma sapan kitaplar değil. Neden ortaya çıkmış, kim neden buna inanır, felsefesi nedir gibi bilgiler içermeli kitap. 3-Bizim ailede kimse içli dışlı değildir dinle hiç alakaları yoktur, o yüzden pek bilmiyorum, kuran-ı kerim nerden edinebilirim birde bunun tercümeleri var sanırsam farklı farklı yorumları. hangi yorumları nasıldır, tercüme yapanlardan hangisinkini almamı tavsiye edersiniz? 4-İncilin 4 kitabınada ulaşmak istiyorum. Yine aynı şekilde yorumlanındca farklı farklı inciller ortaya çıkıyorsa türkçede, hangi yorumlu olanları almalıyım? 4 kitaptan 4ünüde bulabilir miyim? çünkü sanırım biri yasaklanmış. 5-Dünya tarihini anlatan bir kitap lazım. Farklı farklı bölgelerin dünden bugüne tarihini anlatan bir kitap. Hani atıyorum bi bölümde yunan tarihini analtsın, bi bölümde japon vs vs.. 6-Yakın tarihi detaylı anlatıcak, sıkıcı olmayan, akıcı bi kitap. Son 100 yıl falan. Okuyup, bildikleriniz hakkında cevap vereceğiniz için teşekkür ediyorum şimdiden. Not: Bu başlıkta geyiğe kaçan mesajlar yazmazsanız sevinirim.
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 3-Bizim ailede kimse içli dışlı değildir dinle hiç alakaları yoktur, o yüzden pek bilmiyorum, kuran-ı kerim nerden edinebilirim birde bunun tercümeleri var sanırsam farklı farklı yorumları. hangi yorumları nasıldır, tercüme yapanlardan hangisinkini almamı tavsiye edersiniz? her camide satılır hatta istanbul anadolu yakasındaysan ben temin edebilirm sana evde var 3-4 tane ama arapça bizdekiler.
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 hmm camilere bakarım bi o zaman. bu arada arapça bilmiyorum, yani okuyamam malesef arapçayı.
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Ben zamanında biliyodum da yaklaşık bi 6 sene hiç yazmayıp okumayınca unuttum tabi =) camilerde bulman çok rahat büyük camilerin böle dinsel zımbırtı satan dükkanları oluyo altında sağında solunda kesin bulursun.
pekaziz Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Cami şart değil ki, büyük bir kitapçının din bölümüne gidersin aradıklarının pek çoğunu bulabilirsin.
adamınbiri Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 cami şart değil tabiki de ama kesin bulabilceği hatta aramadan bulabilceği yer cami
a cup of coffee Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 nerede oturuyosun peki? pendikte elif kitabevi var.
Diablo_Angel Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 kiliseye git incil bedava veriyorlar ben almıştım 2-3 tane eheh bide yanında isa stickerlari falan veriyorlar :P
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 bakırköy, bahçelievler civarları, taksim falan gidebilceğim yerler. birinci eyr olarak bakırköy tercihim... (: incil tavsiyesi için teşekkürler. yasaklı incil olayı nedir ona da cevap alırsam iyi olur.
Diablo_Angel Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Link şu linke bi göz at baya yarari dokunur DÖRT İNCİLİN DİLİ DÖRT İNCİLİN YAZARLARI DÖRT İNCİLİN YAZILIŞ TARİHLERİ vs. vs. hepsi yazıyo
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 kolpa molpa inan bi sürü adam var dünyada (: neye inanıyolar bilmek lazım diyerekten şey ediyorum ben kahnx
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 teşekkür ederim diablo_angel.
Diablo_Angel Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 -Cleglaw- said: teşekkür ederim diablo_angel. önemli diil bende bahçelievlerde oturuyorum satanist ler hakkında bilgi almak istiyosan hala ataköyde ayin yapıyorlar bi göz at bi ara kedi falan kesiyorlar hala :P
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 yalnız işte buna gıcık oluyorum, adamlar incili çürütmek üzeirne yazmışlar yazıyı habire yorum katmışlar. alıntı: incillerde birbirine benzeyen ve benzemeyen cümleler tek tek incelendiği zaman, bu kitapların İlâhî vahiy ürünü olmasının imkânsız olduğunu gösteren farklılıklar ve çelişkiler görülür
Diablo_Angel Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 -Cleglaw- said: yalnız işte buna gıcık oluyorum, adamlar incili çürütmek üzeirne yazmışlar yazıyı habire yorum katmışlar. alıntı: incillerde birbirine benzeyen ve benzemeyen cümleler tek tek incelendiği zaman, bu kitapların İlâhî vahiy ürünü olmasının imkânsız olduğunu gösteren farklılıklar ve çelişkiler görülür türkçe sitelerde bundan daha fazlasını bulamazsın heleki şu zamanda biraz zor :)
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Anton LaVey'in yazdığı Satanic Bible işini görür sanırım.
fenris Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 legolarla incil stumbleupon da böyle bişeye denk gelmiştim.işine yarar mı bilmem.yaramasa da komik işte :)
yav Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 pekaziz said: Cami şart değil ki, büyük bir kitapçının din bölümüne gidersin aradıklarının pek çoğunu bulabilirsin. Din bölümü yerine bu kitapları felsefe bölümünün yakınına koyuyorlar, bi kaç defa gördüm dikkatimi çekti..
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Abi kitapçıda din bölümü diye bir bölüm var mı ki?
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 dini eserler diye bir bölüm olur genelde. veya felsefe / din kitapları diye yazar.
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 -Cleglaw- said: dünyayı tümden algılayabilmek gibi bi misyon üstlendim kendime. bi yığın şey okumam lazım. şimdi başlangıç olarak elde etmek istediğim kitapları yaziyim 1-Mısır mitolojisi hakkında çok detaylı bir kitap. Güzel resimleride olması iyi olur... Bunun için Mısır değil de Sümer tarihiyle başlayabilirsin: Sümerli Ludingirra - Muazzez İlmiye Çığ Sümer'de öğretmen, yazar ve şair olan Ludingirra'nın bulunan tabletlerinden oluşuyor kitap. Yani bizzat o dönemden yazılar. Tarih Sümerde Başlar - Samuel Noah Kramer Bu araştırmacı da uzun süre istanbul arkeoloji müzesinde çalışmış, zira sümerlilere ait en büyük kil tablet arşivi bizde. o dönemden çok çarpıcı şeyler aktarıyor. dünya tarihine ve insanlığa bakış açını değiştirebilecek ya da mevcut fikrini perçinleyecek kadar net bilgiler içeriyor bu kitaplar.
Farinal Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Alternatif dünya tarihi içinde Burak Eldem'in 2012 Marduk'la Randevu'yu okuyabilirsin. Kitap benzerlerinin bir derlemesi gibi olduğu için kalın ve doyurucu.
SturmVogel Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mısır Tarihi diye "kumsalda uzanırken okunan kitap" da olur diyorsan Christian Jacq'un Ramses roman serisini alıp okuyabilirsin . Bende 7 kitabı vardı okuyup bitirdikten sonra sahafa götürdüm almadı herkeste varmış :(
fenris Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 ramses serisini hiç tavsiye etmem.bence berbat kitaplardı.pek de bişey öğretmiyolar zaten.
Öne çıkan mesajlar