Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tavsiye: Legend of the Galactic Heroes

Sam

Öne çıkan mesajlar

demokratik özgür gezegenler ittifakı ile otokratik galaktik imparatorluk arasında 140 yıldır süren, ancak kimsenin üstünlük sağlayamadığı savaş iki tarafta da birer askeri dehanın belirmesiyle bambaşka bir seyir kazanmak üzeredir. reinhard von lohengramm ile yang wen-li, demokrasi ve otokrasinin en parlak yıldızları olacak ve galaksinin geleceği bu iki kişinin idealleri ve icraatları ile belirlenecektir.

belki 15 yıl kadar önce hbb'de yayınlandığını hayal meyal hatırlıyorum ancak 1-2 sahne hariç aklımda hiç kalmamıştı, hikayenin tümünü izleyememiştim zaten. ne var ki en sonunda geçenlerde yakın tarihlerde yazılan izleyici incelemelerinde ne kadar övüldüğünü farkedince meraklanmadan edemedim.

ve ne kadar doğru bir tercih yapmışım. 110 bölüm olduğu halde doyamadım dersem yalan olmaz. kitaptan uyarlama bir hikayeye sahip olarak ustalıkla örülmüş hikayesi aynı zamanda zengin bir karakter kadrosuna sahip. tarihi olaylardan ilham alınmış, gerçekçilikten etkilenmemek elde değil. her ne kadar ilk bakışta uzay savaşları tadında bir tema varmış hissi doğsa da esasen binlerce yıllık insanlık tarihinin neredeyse her döneminden esintiler bulmak mümkün. daha da güzeli, ideolojiler ve karakterlerin sorunlara yaklaşımlarını zaman içerisinde detayıyla açıklamaları ortaya eşini 1-2 örnek harici neredeyse görmediğim derinlikte, entellektüel bir anime koyuyor.

her ne kadar eski sayılabilecek bir yapım olsa da çizimler ve hedeflenen gerçekçilik şahane. kalabalık filo savaşları cgi devrinden önce hazırlanmasına rağmen hala göz alıcı. karakterlerin hiçbiri "göz ve saç rengini değiştirdik aynı yüzün üzerine, hadi size yeni karakter" yaklaşımıyla hazırlanmamış. her birini adeta bir dizi oyuncusu gibi hissetmeye başlıyor insan mükemmel seslendirme ile birleşince. meşhur seiyuu resmi geçidi demek yanlış olmaz. duyar duymaz "ama bu ses ne kadar tanıdık" deyip kim olduğuna baktığım en az on tane filan karakter olmuştur rahat. dört dörtlük seslendirmeye batı klasik müziği eşlik ediyor, kulak tırmalayan, uymayan, yakışmayan hiçbirşey yok ses bakımından da.

herkese, özellikle de tarih ile ilgilenenlere şiddetle tavsiye ediyorum. central anime (CA) altyazılarıyla animesuki ya da anidb'de bulabilirsiniz.

CA ayrıca serinin bitmesinden sonra hazırlanan prequel serileri de çevirmeye devam ediyor halen. onları henüz izlemedim ancak hayalkırıklığına uğratacaklarını sanmıyorum.

son söz olarak yang wen-li'yi saygıyla selamlıyorum, böyle ciddi olarak saygı duyduğum bir anime karakteri daha yoktur herhalde. :)

YANG TETOOOKUUUU!!!

bozuk arama sisteminin elverdiği kadar aradım ancak 4 yıllık "nasıl bulurum?" temalı hariç açılmış başlık bulamadım, onu belirteyim. tavsiye maksatlı yeni bir başlık açmak istedim

Sosyal ağlarda paylaş

Hayatımda ilk defa anime indirmek uğruna gaza gelmiştim Sam'in bunca pozitif yorumundan sonra. Zira bundan önce izlediğim bütün animeler, şahsıma anime kültürü aşılamaya çalışan bir arkadaşım tarafından bana verilmiş dvdlerden oluşuyordu.

Fakat bu ilk anime dl maceramda sanırım acemiliğimin kurbanı oldum, ben beceremedim bu anidb'den dosya indirmeyi veya herhangi bir p2p linki edinmeyi. Üye olmak zorunluluğu mu söz konusudur? Yardımlara açığım efendim.
Sosyal ağlarda paylaş

evet, dosyaların ed2k linklerini görebilmek için ücretsiz üyelik gerekiyor anidb'de. yalnız source'lar maalesef çok iç açıcı değil, ben bazı bölümleri animesuki'deki torrentler üzerinden indirmek zorunda kaldım bekle bekle bitmeyince.
Sosyal ağlarda paylaş

eMule konusunda bir nevi peygamber sabrına sahip olduğum düşünülürse, ben paşa paşa üye olup bekleyeyim bu animenin gelmesini. Zira torrent prgoramı indirmek, ayarlarını filan yapmak bir hayli üşendirici geldi bana.

Herneyse, sağol Sam yardımların ve tavsiyen için.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala Banner of the Stars ve Legend of Galactic Heroes arasında gider gelirim. LoGH uzunluğu, daha politik olması ve sonuna kadar aynı kaliteyi korumasıyla, Stars Chronicles ise sıfırdan bir ırk (hatta dil lol) yaratması ve bunu size en ince ayrıntısına kadar anlatması ile zaten az bulunan bu tür animeleri arasında efsanedir benim gözümde. Lafiele denk olabilecek bir karakter olsaymış LoGH'a verirmişim oyumu :>
Sosyal ağlarda paylaş

hızlı bir anime değil, hele ekşına ağırlık verme durumu hiç yok. seni sıkan kısmı nedir söyleseydin keşke. uzun dialoglarla geçiyor bölümlerin çoğu. ama ilk bölümlerde karakterleri tanıdıktan sonra konu derinleşmeye başlıyor, ben de o zaman daha çok keyif almaya başladım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala 4. bölüm inmediği için ilk 3. bölümde kaldım, ilerliyemiyorum. Onun dışında, izlediğim şeyde pek öyle action arayan bir insan değilim. Kaliteli bir plot, kaliteli diyaloglar benim için öcelikli beklentilerdir. İlk iki bölüm diyalog açısından çok yavan kaldı, dakikalarca gösterdikleri savaş taktikleri filan çok basitçe şeylerdi. Ancak 3. bölümden itibaren konu odaklı bir anime haline gelince daha bir ağzımın tadını yakalamış oldu. Buydu demek istediğim.
Sosyal ağlarda paylaş

konuya daha çok ağırlık verilecek, savaş taktikleri de biraz detaylanıyor. gerçi astarte muharabesi'nde reinhard waterloo'da napolyon'un kullandığı taktiği kullanıyor kabaca. basit görünse de tarihin en meşhur savaşlarından bazılarının altında yatan stratejiler var. :)

mesela cannae'da hannibal'ın kullandığı bir taktik uygulanacak ileride ki 2300 yıllık meydan savaşı. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

tam mantıklı bir açıklaması yok ama anime herşeyiyle tarihten esintiler üzerine kurulu olduğundan ortaçağ dövüşleri havasını vermek istemiş olabilir yazar. ama anime'de görüldüğü kadarıyla özel melee birlikleri power armor giyiyorlar ve normal menzilli silahlar çok yakın mesafe filan değilse etki etmiyor görünürde. balta & power armorlu tipler gelince normal askerler çarpraz ateşe alıyorlar ya da kaçıyorlar filan. ama özellikle açıklanan bir mantığı yok.

bir bakıma "phaser'lar varken neden ışın kılıcı?" gibi.. (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 ay sonra ...

işte bunu bekliyordum! (:D

UTEEE!!!

FEUER!!!

off kesin çevirmeleri lazım ingilizce'ye!

bu arada gaiden çevirileri halihazırda devam ediyor CA tarafından, logh severler kaçırmasınlar. güzel gidiyor gayet, yang teetoku henüz önplana çıkamadı ama merakla bekliyorum şahsen. :)

THIS IS MADNESS!!!

Sosyal ağlarda paylaş

Özellikle başlarda Yang lı bir sahne gelmesini iple çekiyordum. Reinhard'ın KRALİYET ENTRİKALARI ve "Kirşe sen benim ablama çakmak mı istiyorsun?" feci bayıyordu ama yavaş yavaş o da açılıyor.

Yakın zamanda "çocukken izleyip sevdiğim, acaba şimdi izlesem severmiyim" dediğim animelere bakıyorum. Birçoğu ağzımda ekşi bir tat bırakıyor, dayanamıyorum (Bkz Macross, Gundam, Yamato vs) ama LoGH cidden zaman mekan uzayını aşmış bir yapım
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
  • 10 ay sonra ...
Fi tarihinde bir arkadaştan takasla aldığım Legend of Galactic Heroes'in 28 bölümlük 2. Gaiden serisini (SPIRAL LABYRINTH) şu ana dek izlememiştim, izleyeyim dedim ki 21. bölümün olmadığını farkettim. İlginç şekilde Anidb gibi kaynaklarda 14e kadar yapıldığı görünüyor ve bendeki bölümlerde Fansub grup bilgisini göremiyorum. ISO Hunt'da "LOGH 211" yazarak bir batch torrentte rastladım onda da seeder bulunmamakta. 21. bölüme sahip arkadaşlar rapid share gibi bir yere upload edip p.m. ile bana iletirlerse sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

galiba sendeki dvd'den alınmış orijinal bölümler, anidb'de "no group" yazan ingilizce dosyalar görünüyor. dosyanın kendi linline tıklayıp hash bilgisini google ile aratmayı deneyebilirsin, ben bazen öyle buluyorum. central anime henüz o bölüme gelemedi maalesef, ben onlarla başladım diye onları bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...