Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Persepolis

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Anca fırsatım oldu izleme,film ekiminde de galadaydı bende ee ona da gitmeyivereyim diye savsakladım .Ben çok begendim acıkcası filmi,genelde ideolojisi nedeniyle eleştri almıs zaten.Kurgu ya da animasyona laf eden pek gormedim okumadım..ayrıca muzikleri cok begendim öyleki ağladım.
Mesaj tarihi:
Sosyal bir vaka, daha güzel nasıl anlatılabilirdi bilmiyorum. Enfes bir yapım olmuş. Eğer biraz duyarlıysanız sosyal konulara, göz yaşı garanti. Muhakkak izlemenizi tavsiye ederim.
Mesaj tarihi:

Mükemmel bir animasyon. Son derece soğuk ve sıkıcı bir konu ince esprilerle izleyiciyi hiç sıkmayacak şekilde anlatılmış. Neredeyse her kare ayrı bir detay, ayrı bir güzellik. Siyah beyaz oluşunun aksine rengarenk bir anlatımı var. Ayrıca ders niteliğinde bir film. Türbandı, şeriatti hala bilmeyen, anlamayan varsa izleyip neyin ne olduğunu görebilir 95 dakika içinde.

Mesaj tarihi:
Filmin yönetmeni ayrıca uyarlandığı kitabın yazarı olan kadının (şimdi ismini unuttum imdb'ye girip bakmaya üşeniyorum) ömür boyu İran'a girmesi yasaklanmış diye okumuştum bir yerde.Böyle bir ülke İran,

Filmi izleme fırsatım olmadı,ama eleştiriler hep olumlu yönde,aldığı ödüller de öyle yavana atılacak tarzda değil.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
yahu şu filmi yeni izlemiş olmam ne kadar acı diye düşündüm izlediğimden beri sırf. çok güzel anlatılmış. gerçekten daha iyi olabilir miymiş diye düşünüyorum da.. ı-ıh.
Mesaj tarihi:
izledim sonunda. anlatım cok hoşuma gitti açıkcası, herşeyi geçtim animasyon stilide güzel olmuş

bu ülkede olanlar yüzünden bu tip bir animasyon yapmamak dilegiyle.
  • 2 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Ben de daha yeni izledim...
Kesinlikle izleyin, monitörü içinizden kırmak gelecek bazı sahnelerde...
Anlatım ve teknik gerçekten harika...
10/10
Mesaj tarihi:
DarKRideR said:
Filmin yönetmeni ayrıca uyarlandığı kitabın yazarı olan kadının (şimdi ismini unuttum imdb'ye girip bakmaya üşeniyorum) ömür boyu İran'a girmesi yasaklanmış diye okumuştum bir yerde.Böyle bir ülke İran,

,

aamaann ne büyük kayıp ne büyük kayıp :D

bu arada filmde anlamadıım bişey var. kız Iron Maiden kasedi alıyor, eve gidip takıyor ama çalan Iron maiden değil sanırsam :)
Mesaj tarihi:

spo

Filmin en etkili sahnesi babannesine makyaj yaptığında muhafızlara yakalanmamak için yaptığını anlattığında babannesinin verdiği tepkidir bence.

Bir de otobüse yetişmeye çalışırken arkadan anons yapan polislerle geçen diyalog efsane xD

Son birkaç yılda izlediğim en etkili çalışma.
  • 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...