mawiman Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 PrudenT said: yalnız eşya çalınma korkusu olunca bozmak caiz oluyor adam ölürken bozmak caiz olmuyor mu yani bırak allasen. arkadaşım ben kaç gündür ne diyorum ... inanç bu sorgulayamazsın inanmak zorundasın... ister bırak ister bırakma...
Lopeth Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Bu güçlü inancınızı anne babanız, siz namaz kılarken kalp krizi geçirince görmek isterdim.
matama Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 al iste beyin daha ileriyi gormuyor 1500 sene once dunyadaki kardio vaskuler bilim cok gelismisti ya oraya yazicaklardi kalp krizi. Ulan adam suya duserse vs diyor ne demek bu adam olmeye yaklasirsa kurtar diyor, beyniniz bu kadar calismiyormu kalp krizide bu gruba giriyor.
Sam Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 akıl fikir.. uyuşturucular yazmıyor diye onlar da caiz mi mesela? yazıldığı zaman gereği bulunmayan hükümleri eskilerine dayanarak öngörmek mümkün. hayır herşeyi geçiyorum hayat kurtarmanın sevabı yeter, ezbercilik kanımıza işlemiş resmen. dinle falan alakası yok.
fedaykin Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Mesaj tarihi: Şubat 3, 2008 Ufak bir anı anlatayım, askerde iken yemek duası vardır. Yemeğe başlamadan önce askerler yemekhane girişine dizilir ve Ben: Dikkaatt... Ben: Tanrımıza hamdolsun (bu arada askerler kaş göz eder allahımıza de diye) Askerlerin yarısı: Tanrımıza hamdolsun Askerlerin kalanı: Allahımıza hamdolsun Ben: Dikkaaytt, komtanım... Komutan: Afiyet olsun... Askerler: Sol! (askerde sağol denmez, sol denir zira kükrerken onun sesi daha iyi çıkar ve sağol denmiş gibi duyulur) Ertesi gün Askerler: Olm tanrımıza demesene, allahımıza de çarpılacakasın. Ben: Allah ile tanrının ne farkı var esas siz tanrımıza desenize bölük sizi çarpacak. Hem arapça laf bana ettiremezsiniz. Allahımıza denmesini isteyen varsa çıksın o okutsun duayı. Askerler: Ya hocam olmuyor böyle, tamam sen okut biz okutmayalım ama sen allahımıza de. (aylar sonra) Askerler: Ya hocam tanrımıza değilde, allahımıza diye okutsaan şu duayı... Ben: Olm siz ne laf anlamaz angutlarsınız, ben öyle o-kut-mam!!! Bu arada tanrımıza değilde allahımıza diye bana dua okutmak isteyen kişiler ile ikinci büük tartışma konumda pilav kaşık ile mi yenilir, çatal ile mi kousu idi. Askerlik bitti onlar bana allahımıza dedirtip kaşıkla pilavı yedirtemedi, ben onların bir kısmına :) tanrımıza dedirtip çatalla pilav yedirtemedim.
Öne çıkan mesajlar