Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kalp krizi geçirdi namaz bitinceye kadar kimse müdahale etmedi

Adiemus

Öne çıkan mesajlar

ya arkadaşlar sadece demek istedigim.

biraz din derslerinizi hatırlayın. size neler ögretiliyordu namaz ne şartlarda bozuluyordu.
Yani ben camidekileri suçlamak istemiyorum onlar sadece
kendilerine ögretilenleri yapmışlar hepsi bu. Bunun sorumlusu bize bunu ögretenlerde.
Din derslerinde veya yazın açıkan kuran kurslarındaki egitimlerde.
neyse çok fazla konuşmayım konu ucsuz bucaksız cünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
arkadaşlar ne varki bunda biraz peygamberler ile ilgili bilginiz varsa hiç bir şekilde namazın bozulmuyacağını bilmeniz gerekir.
Sonuçta bu bir namaz yani :(

yani tamam biri ölüyor kalp rahatsızlığı geçiriyor ama biraz düşünün siz olsanız ne yapardınız. namazınızı bozarmıydınız?

yani eleştiriler bence çok yersiz.

Oha, yok daha neler...

Ne demek namaz bozulmaz yahu?

E kusra bakma ama inandığım tapındığım tanrı kendisine tapınmamı simgeleştirmemi yanımda ölen bir insanın hayatını kurtarmamdan daha önemli görüyor tercih ediyorsa napıyım öyle dini de tanrıyı da ben? Nedir yani burdaki mantık? Ha yok tanrının bunu tercih edeceğini düşünüyorsan da kusra bakma da sen manyak mısın böyle psikopat bi varlığa tapınıyosun derim.

Kendiniz diyosunuz o koruyan ve esirgeyen tanrıdır diye. Herşeyden esirgiycek koruycak da yanınızdaki insan evladı ölmek üzereyken ona yardım etmek için namazınızı bozdunuz diye mi size kin besliyecek ceza verecek? Öyle yapacaksa zaten komple silelim o tanrıyı dinden de zihinlerden de. Böyle bir şey olacağını düşünen insan zaten İslam'ı anca ananesinden dedesinden kulaktan dolma duymuş onu da yarım anlamıştır heralde.

Bi kere daha söylemiştim, zamanında bi kamu oyu araştırması yapmıştk Ankara-Kızılay meydanında dinle ilgili. "Müslümanım" diyenlerin %90a yakını açıp Kuran'ı okumamıştı bile, %60ı ise kendisini islam konusunda yeterli bilgiye sahip görüyodu. E sonra da doğal olarak "namaz bozulmaz adam ölsün" diyorlar. Üstelik hem inandıkları muhteşem tanrının bunu isteyeceğine inanıyorlar, hem de üstüne bunu isteyebileceğine inandıkları bir tanrıya tapıyorlar.

Komik bi milletiz vesselam.
Sosyal ağlarda paylaş

Bozulur arkadaşım, bal gibi de bozulur. Zaten sünnet namazları kolay bozuluyor, yani kapı çalsa bozabilirsin. Öyle. Ama farzlad biraz daha tabiki farklı.

Fakat, islam kolaylık dinidir bunu öğretirler bize. Yardımı öğretir islam. Kullanacağın su zararlıysa gusül abdesti bile alma diyorken, ölen bi adam için namaz bozmak günah olur mu sence?

İnsan hayatıdır, hayat kurtarmak iyi davranış değil midir. İyi davranışta bulunmak da bi ibadettir git sor tanıdığın bildiğin hocaya
Sosyal ağlarda paylaş

SeaGle said:
İnsan hayatıdır, hayat kurtarmak iyi davranış değil midir. İyi davranışta bulunmak da bi ibadettir git sor tanıdığın bildiğin hocaya

Kardeşim ben burda olan şeyi savunmuyorum
ama bilgisizce beni eleştiriyorsunuz ve kızıcam...

biraz islam tarihini araştırın ve görün kaç kişi namaz sırasında öldü veya öldürüldü.
Ve konu şudur namaz sırasında her kim olursa olsun şehit sayılır.

bunu ben demiyorum.

Eyer islam tarihinden haberin yoksa benimle sadece kendi düşüncelerinle konuşuyorsan bence. diye yazda sizleri görüşlerini anlayım ben burda kendi görüşümü yazmadım sadece bize dinle ilgili ögretilenler bunlara gebe dedim

Ben demiyorum bunları.
Sosyal ağlarda paylaş

Bleda said:
neden öyle yazıcakmışız mawiman?

yok hepimiz müslüman olmak, onun ötesinde Tanrıya inanmak zorundamıyız?

insanların inançlarına hoşgörü ile yaklaşmak lazım inançlarına ve söylenen kelimelere dikkat etmek lazım bazı konuları bilmeden yazmamak lazım.

yani ben burda Tanrı veya (cc) Allah tartışmasına girmek istemiyorum.

Bu konun dışına çıkmadan biraz islam Tarihi dersine ihtiyaç oldugunu gördüm belki ozaman Türban sorunuda çözülür. ve insanlar kendi görüşlerinden çok islamla ilgili konuşurken biraz daha düşünürler gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Tanrı allahı tanımlayan bir kelime. Benim Allah © (sdfs) yazmak gibi bir zorunluluğum yok. Yazmamakta saygısızlık değil. Sende buraya allah yazma o zaman? bana saygısızlık ediyorsun, ben inanmıyorum.

ozaman sen inanmıyorsan seninle nasıl bu konuları nasıl konuşabilirim ki
ve sen böyle bir konuda nasıl yorum yapabilirsin ki

insanlar bilmedigi bir konu hakkında nasıl yorum yapar asıl cehalet bu değilmi yobazlık bu değilmi.

eyer bilmedigin bir konu ise boşver yazmaman daha iyi olur.
Sosyal ağlarda paylaş

mawiman said:
SeaGle said:

Kardeşim ben burda olan şeyi savunmuyorum
ama bilgisizce beni eleştiriyorsunuz ve kızıcam...

biraz islam tarihini araştırın ve görün kaç kişi namaz sırasında öldü veya öldürüldü.
Ve konu şudur namaz sırasında her kim olursa olsun şehit sayılır.

bunu ben demiyorum.

Eyer islam tarihinden haberin yoksa benimle sadece kendi düşüncelerinle konuşuyorsan bence. diye yazda sizleri görüşlerini anlayım ben burda kendi görüşümü yazmadım sadece bize dinle ilgili ögretilenler bunlara gebe dedim

Ben demiyorum bunları.

Hayır, kendi görüşlerim değildir. Din Kültürü Hocamın bana öğrettiği şeylerdendir.

Namazda öldürülmek ayrı bişey. İster kalk ister kalkma. Ölüm de sana yaşam da. Ama biri ölürken yardım etmen gerekir. İbadet zaten senin içinde. Sen keyfi işe bozmamışsın namazını. İbadetini gören Allah, yaptığın işi de görür.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...