forgiver Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 - wireless router a bağlanan iki kullanıcı birbirlerinin veri akışına sahip olabilir mi? - modem şifresini bilen ve router menüsüne erişebilen biri, güvenlik duvarı etkin olsa bile diğer bilgisarın paylaşıma açık olmayan dosyalarına, c:'ye vs. erişebilir mi? - bu ağa bağlanamayan ama ağ sinyalini gören biri veri akışını, sitelere login bilgilerini ele geçirebilir mi? - wpa, wpa gibi şifrelemeler tam olarak neye engel olur, ağın şifreli olması yukardaki sorduklarımın nası etkiler - şifre etkin bir ağın; airodump, aircrack gibi programlar kullanılmadan, modem arayüzüne erişim mümkün müdür? modem şifresi filan biliniyorsa o ağa tekrar dahil olunur zaten sanıırm kolayca ama ilk sorunun cevabı evet mi? hek mi yapcan agali diye bir soru gelmeden önce şöle cevaplıyım, en iyi savunma saldırıdır, hem yeni bişeyler öğrenmiş olcam ağ güvenliği konusunda, hem de buradaki kısıtlı bilgiden yola çıkıp, araştırma ve deneme-yanılma yaparak eğlenceli vakit geçircem bu bağlamda sorulara evet hayır ın dışında google da aramak için gerekli anahtar kelimeleri çıkartıcağım bir kaç cümlelik açıklama iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pwnbot Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 kablosuz ag erisimine tecavuz, kul hakkina kast etmektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 forgiver said: - wireless router a bağlanan iki kullanıcı birbirlerinin veri akışına sahip olabilir mi? - modem şifresini bilen ve router menüsüne erişebilen biri, güvenlik duvarı etkin olsa bile diğer bilgisarın paylaşıma açık olmayan dosyalarına, c:'ye vs. erişebilir mi? - bu ağa bağlanamayan ama ağ sinyalini gören biri veri akışını, sitelere login bilgilerini ele geçirebilir mi? - wpa, wpa gibi şifrelemeler tam olarak neye engel olur, ağın şifreli olması yukardaki sorduklarımın nası etkiler - şifre etkin bir ağın; airodump, aircrack gibi programlar kullanılmadan, modem arayüzüne erişim mümkün müdür? modem şifresi filan biliniyorsa o ağa tekrar dahil olunur zaten sanıırm kolayca ama ilk sorunun cevabı evet mi? hek mi yapcan agali diye bir soru gelmeden önce şöle cevaplıyım, en iyi savunma saldırıdır, hem yeni bişeyler öğrenmiş olcam ağ güvenliği konusunda, hem de buradaki kısıtlı bilgiden yola çıkıp, araştırma ve deneme-yanılma yaparak eğlenceli vakit geçircem bu bağlamda sorulara evet hayır ın dışında google da aramak için gerekli anahtar kelimeleri çıkartıcağım bir kaç cümlelik açıklama iyi olur. -hayır, LAN değil bu. (bildiğim kadarıyla) -hayır erişemez, ftp veya uzaktan erişim portu açık olmadığı sürece erişemez, ftp portunu kendisi açsa bile zaten modemin dosyalarına girebilir anca ehue. -bilmiyorum. -tamamen etkiler işte, şifreliyse giremez adam. -hayır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 moral: walla sömürme gibi bir amacım yok başkasının güvenlik etkin olmayan kablosuz ağını, diğer bilgisayar 24 saat açık, kotalıdır diye tahmin ediyorum zaten bu bağlantını, ratio için upload yaparaım belki, lokasyonu itibariyle işime geliyor daha çok bu ağ. said: hayır erişemez, ftp veya uzaktan erişim portu açık olmadığı sürece erişemez, ftp portunu kendisi açsa bile zaten modemin dosyalarına girebilir anca ehue. yalnız modem menüsünden port açılıyor, 22 ydi galiba uzaktan erişim portu, bunu yaptıktan sonra erişebilrinir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 işte dediğim gibi ben onu denemiştim ancak modemin dosyalarının olduğu bölüm açılıyor C: D: falan değil. ftp server kurmadan o dediğin olayı yapamazsın, ftp server kurarken zaten soruyor hangi klasör ftp klasörün olsun diye. modemin klasörleri çıkıyor boş hepsi de sanırım. ama belki firmware falan vardır adam siler :p edit: 21 ftp portu. uzaktan erişim de sen windowstan serverı kurmadan çalışmıyor. hatta ayarı da bilgisayarıma sağ tık->uzak sekmesinde. dediğim gibi oradan sen açmazsan adam portu açıp da giremez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 hımm anladım windows istemedikçe olmuyor, o kadar da salak değilmiş en azından işletim sistemi :) bişey daha; ağa şifre konulduysa erişim olmaz yazmışsın ya mesela ben ip adresini biliyorum bağlancağım routerın, onu yazınca ulaşılamaz mı tmm normal bir kullancının ip adresini yazınca bişey çıkmaz ama router olunca farklı oluyor mu? daha önce denemedim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 router'ın da şifresi var, onu sorar giremeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 bir sorun daha var şimdi router bağlandım, modem şifresi filan girdim arayüzde internete bağlan diyorum adsl connection isnt ready diyor bağlanmıyor bu neden olabilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 forgiver said: - bu ağa bağlanamayan ama ağ sinyalini gören biri veri akışını, sitelere login bilgilerini ele geçirebilir mi? - wpa, wpa gibi şifrelemeler tam olarak neye engel olur, ağın şifreli olması yukardaki sorduklarımın nası etkiler Bu iki soru birbiriyle bağlantılı. Ağdaki veri akışını havada yüzen cümleler olarak düşün. Görüş alanındaki herkes bu cümleleri görebilir. Eğer bu ağ şifrelenmemişse, bu cümleler herkesin okuyabileceği şekildedir. Wep, Wpa, Wpa2 gibi şifreleme protokolleri ise bu havada cümleleri şifreler. Cümleyi görsen bile okumak için şifreyi çözmen gerekir. Şimdi. Ağın şifresiz olduğunu yada ağ şifresini çözdüğünü varsayalım. Bu cümleleri okuyabilmen her türlü login şifresini, kredi kartı bilgilerini ele geçirebilmen demek değildir. Çünkü bu cümleler kullanılan program tarafından kablosuz medyaya verilmeden önce de şifrelenir (genelde). Paket eriştiğinde, ilk önce network adaptörü tarafından ağ şifresi çözülür. Sonra program tarafından diğer şifre çözülür. Çift kat şifreli yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar