Penthesilea Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 vampire6 said: bugüne ve kişilerin söledikleri sözlere ve yaptıkları eylemlere bakmalı!!Vampire cok bos konusuyorsun. PKK da sol goruslu bir kurum mesela. Bu sag sol iyi-kotu anlaminda birsey degil. Ekonomi ve sinif politikalariyla ilgili. Genel olarak sol gorus her alanda sosyal esitligi saglamaya calisirken, sag gorus kisisel kazanc ve ozgurluklere onem verir ve topluma geleneksel bir bakis acisiyla yaklasir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 ombakkombak said: DoruK said: sol görüş için "toplumun tamamının çıkarlarını gözetmek" diye bir kısa bir tanım uygun görebiliyorsak dtp nin solla uzaktan yakından alakası olmadığını söyleyebiliriz. sol toplumun tamamının çıkarlarını gözetmek değildir. Toplumun belli kesimlerinin çıkarları zaten düzen tarafından gözetilmektedir. Sol çoğunluğa karşı azınlığın, ezene karşı ezilenin, sermayeye karşı emeğin yanında olmaktır. Toplumun tamamı söylemi klasik bir neo-liberal söylem. Tony Blair solcuysa dediğin doğrudur. (DTP'yi savunmak adına değil, tanıma itiraz amacıyla yazdım) eğer bu bir sendika, kurum, örgüt vs. olsaydı dediğin doğruydu, yani ezilen kesimin hakkını koruma amacı. ama siyasi ideolojiye göre, başa gelen parti solsa, orada düzenin belli kesimlere olan ayrıcalığı ortadan kalkar ve herkes eşit düzeye gelir. bu durumda toplumun tamamının çıkarlarının gözetilmesi gerekir ki ezilen bir kesim olmasın. "sol"un amacı budur. senin yaptığın tanım bu açıdan eksik kalmış. o zaman dindar kesimin hakkını savunan refah partisi de sol, öztürklerin hakkını savunan mhp de sol vs. vs. çok dar bir tanım olmuş seninkisi. ayrıca tony blair zaten işçi partisi lideriydi yanlış hatırlamıyorsam.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Sol din-ırk ayrımı gözetmeksizin, sınıf bazlı bir terim. Sol emekten ve emekçiden yana olmaktır. Ama solun bir ezilenleri koruma kollama görevide var. Dindar kesim gerçekten eziliyorsa onların haklarını savunmak gerek ama ben türban yasağına rağmen dindar kesimin ezildiğine inanmıyorum. Refah partisi bu açıdan bakarsak; sermaaye temelli bir parti. Merkez sağdan farkı muhafazakar sermeyenin partisi olmasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 @doruk :bir kavgayla şimdi böyle olaylar şekillenebilir dersin de , hani türkiye de biraz da ben bunun medya aracılığıyla ciddi oranda gaz yapıldını da düşünüyorum ki her kesime birbirini öcü göstermek istediler , biz de yedik . cüneyt ülsever falan sever mesela böyle üslupları . o dediğin olaylar olacaktır kısacası , ama genel itibariyle bunlar azaldı demek istedim .kamuoyunu değiştirecek bir mahalle baskısı yaratılsa türkiye'de zaten penthin dediği gibi iç savaş çıkar ki ben bunun yersiz bir kaygı oldunu söylemek istiyorum . hani gerçekten bunları geçtik biz genel itibariyle bence. ama her türden insan her şeyi yapmaya devam bir şekilde edecektir , ülkenin barış ve istikrar havası bu durumda göz önüne almamız gereken faktör . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampire6 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Penthesilea said: vampire6 said: bugüne ve kişilerin söledikleri sözlere ve yaptıkları eylemlere bakmalı!!Vampire cok bos konusuyorsun. PKK da sol goruslu bir kurum mesela. Bu sag sol iyi-kotu anlaminda birsey degil. Ekonomi ve sinif politikalariyla ilgili. Genel olarak sol gorus her alanda sosyal esitligi saglamaya calisirken, sag gorus kisisel kazanc ve ozgurluklere onem verir ve topluma geleneksel bir bakis acisiyla yaklasir. pkk sol demek peki nasıl bi eşitçi düşünce düzenini oturttrmuş bir devlette her türlü millet barış içinde yaşarken kürtleri ayrı bir sınıfa koyarak da o ülkeyi parçalamaya yönelik işler peşinde koşar ve bunu da çok eşitlikçi olacak gene insaları öldürerek yapar!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 ombakkombak said: Sol din-ırk ayrımı gözetmeksizin, sınıf bazlı bir terim. Sol emekten ve emekçiden yana olmaktır. Ama solun bir ezilenleri koruma kollama görevide var. Dindar kesim gerçekten eziliyorsa onların haklarını savunmak gerek ama ben türban yasağına rağmen dindar kesimin ezildiğine inanmıyorum. Refah partisi bu açıdan bakarsak; sermaaye temelli bir parti. Merkez sağdan farkı muhafazakar sermeyenin partisi olmasıdır. onu örnek vermek açısından söylemiştim yani her ezilen kesimin savunucusu sol görüşlü olamaz, sadece ezilen kesimin savunucusu olmakla sol olunmaz anlamında. tartışılabilir bir kavram aslında . emek ve emekçiden yana olmak, ezilen kesimi savunmaktır, ezilen kesimi savunmak onları ezilmeyen kesimlerle eşit düzeye getirmek içindir, bütün toplum eşit düzeyde olduğu vakit tüm kesimleri birden kollamak gerekir ki, dün yükseklerde olanlar bugün ezilmesin tekrar, herkes eşit seviyede kalsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 @malik medyayla ilgili söylediklerine katılıyorum ama bu yangını daha da büyütüyorlar ki eline körük verip gidecek insan sayısı çoğalsın, hani illa ki gaza getirip birbirine düşürmek amaç, bu hiç değişmedi zaten sadece özneler ve nesneler değişti şimdiye kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 vampire kardeşim. Biz solcuyuz diye her solcu iyi olmak zorunda değil. Kızıl Khmerler'in solcu olmadığını söyleyebilir misin? Evet bazen solcularda kötü şeyler yaparlar. Sol-Sağ ayrımında tek bir temel kriter var: Emekten yanamısın? Sermayeden yanamısın? Ağalara karşı Kürt köylüsünün mücadelesi olarak Şanlıurfa'da ortaya çıktı PKK 1978'de. Sonradan Türk-Kürt çatışması eksenine döküldü ve milliyetçi bir karakter kazandı. Ama yinede Kürt sağı (sermayesi) kendini AKP'de temsil ederken, boşaltılan köylerden, işsiz-fakir kesimden beslenen PKK Kürt solunu temsil ediyor diyebiliriz. Kürt solunu PKK'nın eline bırakan; Türk solunun 1980'lerden beri sol karakterini kaynetmesidir. Kürt solunun olmaması Türk solunun olmamasından kaynaklanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampire6 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 bir de şunu diyorum sadece terörü devlet içinden besleyenler var eğer ki bunların amacı gerçkten eşitlikçi davrnmak olsadı ellerindeki finansal gücü çok iyi kullanarak türkiyedeki kürt vatandaşlara yardım edecek işlerde bulunurlardı böyle yakıp yıkmakla ne eşit olunuyor ne de kimsenin karnı doyup yüzü gülüyor(kürt milleti için söylüyorum gene onların hakkını sanuyorlar ya hani) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 artık güvensek diyorum milletimize. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampire6 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 bu devrde babana güvenmezken ben ne diye millete güveneyim üç kuruşa ülkeyi satan adam beni nie satmasın... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 3 kuruş değil be yapma . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampire6 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 neçe 3 kurşlar ama aç kalsa 3 kuruşa da gideriz pek de ucuza gitmiyoruz evet haklısın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 İstediğiniz tarafı seçin, istediğiniz ideolojiyi savunun yeterki bunu birbirinize saygı kurallarını aşmadan anlatmaya çalışın. Özellikle de universitede okuyan arkadaşların çok dikkatli olması lazım bu konuda çünkü genelde ilk kıvılcımlar henüz genç insanlar üzerinde oynanan oyunlardan çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 medya milletin dili olmaktan çıkıp iktidarın dili haline gelmeye başlamıştır.türban olayıyla gündemin değiştirilmeye çalışıldığını düşünüyorum.asıl gündemimizin terör olduğunu düşünüyorum.bu hafta uykusuzun ilk sayfasındaki recep tayyip erdoğan karikatürü durumu yeterince özetlemiştir. türbana bu gidişle karşı filan konulamicak..belki millet türban yasağı kaldırıldıktan sonra yine ayaklanırsa..oda belki.. ayrıca geçenlerde duyduğum çok mantıklı bir şeyi paylaşmak istedim: kadının saçı haram vb. olsaydı Allah kadına saç vermezdi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Öncelikle Sol dediğiniz şeyin genel bir görüşü yok,onu söyleyeyim.Yani sol şudur,sol budur derseniz çokda doğru konuşmazsınız,ne derseniz deyin. @Doruk,12.sayfadaki mesajın hakkında: Bu arada Tony Blair Yeni İşçi Partisi lideriydi.Teacher sırasında parti mantalitesinin değiştirdiğini seçmenlerine kanıtlamak için başına yeni eki aldı ve çekirdek parti tipinden kitle partisine tipine döndü. Çekirdek Parti:Bir ideoloji çerçevesinde oluşturulmuş ve genel sabit politikası olan parti. Kitle Partisi:Biraz ondan biraz bundan,politikası kesin prensiplerle belirlenmemiş olan,çok oy toplama amaçlı parti. Editler:İmla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo_Angel Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 ne türbanlılar gördüm saçını kapatıp başka taraflarını açan ne çarşaflı kadınlar duydum çarşafın içine dansöz kiyafeti bile giyen ne kadar kapanırlarsa kapansınlar yarısından fazlası teşhirci ben 8 sene ihlas koleji gibi bi okulda okudum neler gördüm neler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vampire6 Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Diablo_Angel said: ne türbanlılar gördüm saçını kapatıp başka taraflarını açan ne çarşaflı kadınlar duydum çarşafın içine dansöz kiyafeti bile giyen ne kadar kapanırlarsa kapansınlar yarısından fazlası teşhirci ben 8 sene ihlas koleji gibi bi okulda okudum neler gördüm neler :) tek kelime demiyorum ve katılıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 bende katılıyorm abidik gubidik iç çamaşırlarını en çok onlar alışmış.. başka şeylerde duydumda nyse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 http://www.youtube.com/watch?v=vEyhqeVloKY Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 şu gijo denilen, ya razienin, ve dahada büyük ihtimalle yüzsüz newdonisin fake i olan bu adam tkaunyacılık yapmasına ragmen bütün gece nasıl banlanmadı anlamıyorum. *Casts Spell Summon Viktor* *Casts Spell Summon Admin* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 adam ülkeyi sattı biz bi türbana takıldık kaldık ısıtıp ısıtıp getiriyorlar bu türbanı bakalım bu geçince neyle gündemi meşkul edicekler neyle gözünü bağlıyacaklar halkın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 öncelikle kurallara aykırı bir içerikle karşılaşmanız halinde şikayet tuşuna basmanız gerektiğini hatırlatıyorum. Bir konu başlığı altında konu ile ilgili bir şikayet yoksa ve bizler de konuyu baştan aşağıya okumazsak sorunlu mesajlar arada kaynar gider. Dolayısı ile size verilmiş bu hakkı layıkı ile kullanın. Doğru yerlerde basın şikayete. Onun dışında ise; Absolut said: İstediğiniz tarafı seçin, istediğiniz ideolojiyi savunun yeterki bunu birbirinize saygı kurallarını aşmadan anlatmaya çalışın. Özellikle de universitede okuyan arkadaşların çok dikkatli olması lazım bu konuda çünkü genelde ilk kıvılcımlar henüz genç insanlar üzerinde oynanan oyunlardan çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Fortuna said: Vampire şuan neredeyse politikası el veren bütün partiler birşekilde türbana sıcak bakıyor.AKP bu meseleyi ortaya atarken hiç kimsenin türbana sıcak bakmayacağını düşündü ve bu yolla oylarını iyice kendine bağlamayı ve arttırmayı hedefledi.Ancak bu bir çeşift blöfü diğer partiler gördü.Gerek MHP gerek DTP ve daha birsürüsü görecek,çünkü bu sayede bu dinci oyları AKP'den koparıp kendi partilerine bağlama ihtimali doğdu.Ayrıca bu mesele herhangi bir şekilde kapanırsa AKP seçimlerde kullandığı büyük silahlardan birini kaybedebilir. Genel seçimlerden önce bazıları oyları MHP'ye verelim, AKP'nin oylarını bölelim diyordu. O zaman dedim ki; komik olmayın, Abdullah Gül MHP tabanının cumhurbaşkanı profiline cuk oturuyor, dedim ki MHP daha AKP diye bir parti yokken ortada türban/başörtüsü her yerde serbest olsun fikrini savunuyordu. Şimdi MHP'yi AKP'den oy çalma çabasında göstermek bir kere haksızlık. Bahçeli, "ANAP-DSP-MHP, iktidarı sırasında neden türbanı gündeme getirmediniz?" sorusunu açıkca "İktidarın yapısı buna imkan vermiyordu, şartlar uygun değildi" diye yanıtlamıştı. Şimdi şartlar uygun ve haliyle destek çıkıyor değişikliğe. Zaten kendi tabanına yıllardır verdiği bir söz ve bu sözü yerine getiremediği için duyduğu mahcubiyeti vardı. DTP zaten her konuya olduğu gibi özgürlükler açısından yaklaşıyor, yaklaşmak zorunda. Ülkede bir Kürt sorunu olduğunu ve bunun özgürlüklerin genişletilmesiyle çözülebileceğini dilinden düşürmeyen bir partinin, bu değişikliğe destek çıkmaması zaten mantıklı olmazdı. Bir nokta daha var burda, DTP toplumun genelinde kabul görmeyen itici bir parti. AKP'nin DTP'den arakladığı Kürt oylarına karşılık, DTP bu tip hassas konularda AKP'ye destek çıkarak kendi kabul görmezliğini AKP'ye yansıtmaya, AKP'yi bu şekilde yıpratmaya çalışıyor. Önümüzdeki günlerde pek çok konuda daha AKP'ye destek çıkacaklarını göreceğimizi zannediyorum. Zaten hiçbir temeli olmayan bir parti olarak, hemen her konuda istediği şekilde fikir beyan etmek gibi imkanları var. Daha önce türban konusunda ne fikirde olduklarını hiç duymadım, bunun gibi. Türban konusu birşekilde sonuca bağlandıktan sonra AKP'nin oynayacağı iki kart daha var. Kürt ve Alevi oyları. Kürt oyları zaten AKP'ye toplanmaya başladı. Son genel seçimlerde bunu gördük, yerel seçimlerde artık kesinlik kazanacak. Alevi oyları konusunda ne kadar başarılı olurlar o şu an için muğlak ama adamlarda bu siyasi kurnazlık varken bu işi de başarırlar gibi geliyor bana. Evet tahminim; türbandan sonra Alevi sorunlarına gelir gündem. Bu yönde değişiklikler iyi mi olur kötü mü olur bilemiyorum. Taşların yerinden oynayacağı kesin ve her şartta taşları yerinden oynatmak belirli riskler içerir. Bu noktada güvendiğim tek şey, Türkiye'de insanların genelinde bu tip konuları kendilerine sorun etmemeleri ve bir çatışma konusu olarak görmemeleri. İnşallah sonuçları iyi olur, göreceğiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soulless Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Evet bencede sorun etmeyin kendinize , Turkiye laik bir ulke ve laiklik geregi bir dini ve siyasi simgenin belli bir gruba torpil gecerek serbest birakilip geri kalanlarin yasak kalmasi mumkun olamaz oyuzdende esitlik ilkesi geregi anayasa mahkemesinin izin vermemesi gerekir bu degisiklige.Muhtemelen AKP ve MHP deki karaktersizler daha once yaptiklari gibi devletin kurumlarini ve orduyu halka dusman gosterip oy avciligi yapma pesindeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar