Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Universitelerde turban donemi basliyor

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Sam said:
sg-1 said:
Yine söylüyorum, ampul liberallerinin hepsinin bu düzenden bir çıkarı var, AKP o yüzden bu kadar destekleniyor.

ülkenin vatandaşı olarak iyiye gitmesi evet çıkarıma, itiraf ediyorum! :(

Gidilen ileriyi bir anlatır mısın? Somut olarak diyorum.
Bana sakın daha özgür, daha demokrat bir Türkiye deme, komik oluyor zira.
Sosyal ağlarda paylaş

olamazlar,
imam olmak için olan gerekli altyapiyi almakla harcadigi zamani kaybettiği için.

astronot olmak istiyorsan gidersin fen lisesine yazilirsin.

ilmi bilimler , dini bilimler sana birşey ifade ediyor mu?
ne olmak istiyorsan onunla ilgili bir okula gidersin ki işinde uzman olabilesin.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Ayrıca demokrasi nedir be? Demokrasi akıllı insanların hakkıdır. Bizim gibi 3. dünya ülkelerinin, gelişmemiş, cahil, uygarlıktan zerre feyz almamış toplumlarda demokrasi diye bişey olmaz, olmamalıdır. Zaten Dünya'da demokrasi ilizyonuyla yönetilir ülkeler. Gidin avrupada o gelişmiş ülkelerde demokratik yollarla şeriat isteyin bakalım izin verirler mi sistemi değiştirmenize. Sonra ağlarsınız ama "nerde demokrasi? böhüeee" diye.

demokrasi nedir be? demişssin.evet demokrasinin ne demek oldugunu bilmiyorsun.demokrasi akıllı insanların hakkı degildir.demokrasi bir ülkede yaşayan herkezin hakkıdır.
senin dedigine lathspell ideolojisi diyebiliriz.

Lathspell said:

Ya işin en komik tarafı, newdonis gelip insan hakları ve demokrasi'yi savunduğunu söylüyor ama kadını ikinci sınıfa iten, onu mal yerine koyan şeyleri destekliyor. Bu kadarda çelişkili olunmaz be kardeşim.

newdonis türbanı savunmuyordu benim gibi.
bende türbanı savunuyorum.
türban takan insanların takma hakkı oldugunu savunmuyorum.
bu ne gibi?
sigara gibi.sigaranında kötü birşey oldugunu biliyorum ama sigarayı yasaklamam.

ama sen bunları hala anlamamşsın,bende sana çocuga anlatır gibi ince ince açıklamaya çalışıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

GEd said:
olamazlar,
imam olmak için olan gerekli altyapiyi almakla harcadigi zamani kaybettiği için.

ne olmak istiyorsan onunla ilgili bir okula gidersin ki işinde uzman olabilesin.

hangi altyapı?
o alt yapı OSS de ve Universtede finallerde sorgulanıyor zaten, aynı sınavlara giriyorsun,aynı dersleri görüyorsun,becerebilirse geçer.

gider 4 sene müslümanlık okur,üstüne 4 sene papaz olur hristiyanlık egitimi alır,gider sonra 4 senede işletme okur.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
yaygın bir deyimi modifiye edecek olursak, komik olabilir ama gerçek!

Tamam abi daha da birşey demiyorum sana.

Ülkenin gitiği en olumlu yol olarak bol mahalle baskılı, %100 arttırılmış aile baskılı özgürlükçülüğü söylüyorsan diyecek lafım kalmamıştır.
Diğer başlıkta örneğini verdim, üniversite mezunu benim evimde bile başladı aile baskısı, ortaokul terklerden oluşan bir ailede okumaya çalışan gariban kızları düşünemiyorum bile.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Gidin avrupada o gelişmiş ülkelerde demokratik yollarla şeriat isteyin bakalım izin verirler mi sistemi değiştirmenize. Sonra ağlarsınız ama "nerde demokrasi? böhüeee" diye.

ciddi ciddi demokrasinin kendisini ortadan kaldırmak isteyen fikirleri de kapsadığını sanmıyordun herhalde? arabaların amacı yolcularını ileriye götürmektir ama hepsinde fren bulunur. buna da 'taşıt ilüzyonu' denmez.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:
GEd said:
olamazlar,

hangi altyapı?
o alt yapı OSS de ve Universtede finallerde sorgulanıyor zaten, aynı sınavlara giriyorsun,aynı dersleri görüyorsun,becerebilirse geçer.

gider 4 sene müslümanlık okur,üstüne 4 sene papaz olur hristiyanlık egitimi alır,gider sonra 4 senede işletme okur.

Sorunda burada zaten, o adamların, hatta tüm meslek lisesi mezunlarının ÖSS'de işi yok, çünkü kendi mesleği var. ÖSS düz lise, fen lisesi mezunları için, elinde kapı gibi meslek diploması olan için değil.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:

Tamam abi daha da birşey demiyorum sana.

Ülkenin gitiği en olumlu yol olarak bol mahalle baskılı, %100 arttırılmış aile baskılı özgürlükçülüğü söylüyorsan diyecek lafım kalmamıştır.
Diğer başlıkta örneğini verdim, üniversite mezunu benim evimde bile başladı aile baskısı, ortaokul terklerden oluşan bir ailede okumaya çalışan gariban kızları düşünemiyorum bile.

baban kardeşini zorluyorsa kardeşin polise gidebilir. yasal hakkı onun. kendi ailevi sıkıntılarınızı ülke meselesi mi sayalım?
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:

demokrasi nedir be? demişssin.evet demokrasinin ne demek oldugunu bilmiyorsun.demokrasi akıllı insanların hakkı degildir.demokrasi bir ülkede yaşayan herkezin hakkıdır.
senin dedigine lathspell ideolojisi diyebiliriz.

Biliyorum ne olduğunu. Ben gizli tanımını yaptım sana. Akıllıların hakkıdır çünkü kullanmasını bilirler, akıllarını kullanmasını bildikleri gibi. O akıllılar çocuklarına türban takmaz, Şu tv'ye çıkan Emine bilmemne gibi konuşmaz, onlar hak eder demokrasiyi. Ama şeriat isteyen, taksim sapıkları demokrasiden yararlanmaz. Az sayıda oldukları için yararlanıyormuş gibi yaparlar. Ama onlar çoğalsın hemen bastırılır. Sizde demokrasi var sanırsınız.

LathspeLL ideolojisi iyi fikir aslında. Ama ne yazık ki bunu diyen sadece ben değilim, okumuş, profesör olmuş insanlar söylüyor bunu.

yapmaya said:

newdonis türbanı savunmuyordu benim gibi.
bende türbanı savunmuyorum.
türban takan insanların takma hakkı oldugunu savunmuyorum.
bu ne gibi?
sigara gibi.sigaranında kötü birşey oldugunu biliyorum ama sigarayı yasaklamam.

ama sen bunları hala anlamamşsın,bende sana çocuga anlatır gibi ince ince açıklamaya çalışıyorum.

newdonis olmadığını iddia etme artık, komik durumuna yüzbin kere düştün, artık düştüğün yer pek temiz bir yer değil.
Çocuk olan sensin, bunuda sadece ben demiyorum özür dilerim, herkes biliyor bu forumda. Benim 9 yaşımda ki küçük kuzenim kadar aklı olmayan biri bana bişey anlatamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
yapmaya said:
GEd said:
olamazlar,

hangi altyapı?

Sorunda burada zaten, o adamların, hatta tüm meslek lisesi mezunlarının ÖSS'de işi yok, çünkü kendi mesleği var. ÖSS düz lise, fen lisesi mezunları için, elinde kapı gibi meslek diploması olan için değil.

nasıl işi yok.sana ne yav.istedigi meslegi yapar.ben giderim 3 üniverste bitiririm istedigim meslegi yaparım.sen mi karar vericeksin onun ne meslegi yapıcagına?

imam hatip ortaogretimdir ayrıca yani lisedir.yüksek ogretim degildir.
ortaogretimden sonra girer senle aynı sınava istedigi okulda okur,bunu kısıtlamak insan haklarına aykırıdır.
bir ülkenin vatandaşının egitim hakkı vardır.
bu egitim hakkını kimse alamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

lathspell said:
newdonis olmadığını iddia etme artık, komik durumuna yüzbin kere düştün, artık düştüğün yer pek temiz bir yer değil.
Çocuk olan sensin, bunuda sadece ben demiyorum özür dilerim, herkes biliyor bu forumda. Benim 9 yaşımda ki küçük kuzenim kadar aklı olmayan biri bana bişey anlatamaz.

newdonis degilim,ayrıca newdonis olsam ne olacak?
nereye düştüm öyle olsam?
şuan odamda oturuyorum kahvemi içiyorum?

valla sana bırak 9 yaşındaki kuzenini,profesörler bile birşey anlatamaz bu kafayla,
bana hakaret etmeye devam ediceksin hiç şeimde degil devam edebilirsin,adam akıllı tartışmak istiyorsan da her zaman varım,yap argümanlarını cevaplıyayım.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
İşte bahsettiğim de bu, sadece benim ailemde olsa polise gidelim, tamam. Binlerce aileden bahsediyoruz burada. Ve bunların kaçı polise gidebilir?

e hadi o halde tecavüze uğrayanlardan kaçı polise gidebiliyor onu da tartışalım oldu olacak. tecavüz kurbanlarının hepsi polise gidemiyor diye bunun çözümü bütün erkekleri hadım ettirmek midir?
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:

nasıl işi yok.sana ne yav.istedigi meslegi yapar.ben giderim 3 üniverste bitiririm istedigim meslegi yaparım.sen mi karar vericeksin onun ne meslegi yapıcagına?

ortaogretimden sonra girer senle aynı sınava istedigi okulda okur,bunu kısıtlamak insan haklarına aykırıdır.

Kısıtlama yok, tam tersine benim haklarımı koruma var. Sen liseyi bitirdiğinde aç kalmazsın, çünkü meslek sahibisin, ama ben kalırım, çünkü mesleğim yok, ÖSS'de öncelik benim. Sen istersen başka meslek yapmak için ÖSS'ye girebilirsin, ama elinde zaten bir mesleğin varken ikincisini öğrenmek isiyorsan "hop kardeşim" derler adam, "önce hiç mesleği olmayan girecek üniversiteye".
Ha bu şartlara uyuyorsan, vicdanın senin benden üstün olduğunu, benim bir önceliğim olduğunu kabul ediyorsa, o zaman gelirsin beraber gireriz ÖSS'ye.
Sosyal ağlarda paylaş

bu saate sana anlatması zor olucak ama bozuk bir eğitim sistemimiz var diye bunu kullanmak zorunda hissediyorsan buyu devam et.

universitelerin amaci aslında arastirmaktir, bilim adami yetiştirmektir.bizdeki gibi her önune gelenin össde puan alip girebilecegi bir yer değildir.

bizim daha ortaögretimden itibaren sacma bir sistemimiz oldugu icin sana dini bir okulda okuyan adamin işletmeci olmasi mantigi normal geliyor , cunku o hayatın ıcınde yasamıssın, kafan onun dısındakileri görmedigi icin anlıyamıyorsun ne yazıkki.

eger teorik kafasi yoksa bir ögrencinin ortaögrenimden itibaren meslek okullarina yönledirilmeli, ona göre pratik eğitim almali, yoksa bizde oldugu gibi her gün msn basında işyerinde durupta " çalişiyorum işteyim " diyen adamlar türemez.

küçüklükten ögrenciyi yönlendirirsin hangi alanda uzmanlasacagına , pratigemi teoriye mi gidecegine dair. sen 4 sene meslek lisesinde , imam hatipte okumus bir adamin gelip universitede ne arastirma yapmasini bekliyorsun??

universitelerin bile ikiye bolunmesi lazim aslinda , meslek universiteleri ve yüksek teknik universiteler diye.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
yapmaya said:

Kısıtlama yok, tam tersine benim haklarımı koruma var. Sen liseyi bitirdiğinde aç kalmazsın, çünkü meslek sahibisin, ama ben kalırım, çünkü mesleğim yok, ÖSS'de öncelik benim. Sen istersen başka meslek yapmak için ÖSS'ye girebilirsin, ama elinde zaten bir mesleğin varken ikincisini öğrenmek isiyorsan "hop kardeşim" derler adam, "önce hiç mesleği olmayan girecek üniversiteye".
Ha bu şartlara uyuyorsan, vicdanın senin benden üstün olduğunu, benim bir önceliğim olduğunu kabul ediyorsa, o zaman gelirsin beraber gireriz ÖSS'ye.

hah kim diyormuş hop kardeşim diye?niye desinler yav.
istiyorsan sen de gir meslek lisesine 2 meslek sahibi ol tutanmı var seni?

senin OSS de zaten onceligin var,normal lisende meslek lisesinde görülmeyen dersleri daha agırlıklı görüyorsun.uykun mu geldi ne .
çok şey istiyorsun kimsenin kimseyle önceligi yoktur bunun.kazanan girer bu kadar basit.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:
sg-1 said:
İşte bahsettiğim de bu, sadece benim ailemde olsa polise gidelim, tamam. Binlerce aileden bahsediyoruz burada. Ve bunların kaçı polise gidebilir?

e hadi o halde tecavüze uğrayanlardan kaçı polise gidebiliyor onu da tartışalım oldu olacak. tecavüz kurbanlarının hepsi polise gidemiyor diye bunun çözümü bütün erkekleri hadım ettirmek midir?

Abi demogoji yapıyorsun, farkında mısın?

Türbanı okullarda serbest bırakmak (ünide oldu sadece ama diğerlerinde de yakındır) kızlarının başını okuyor diye kapattırmayan ailelere koz vermektir, zorla kapattırmak için. Bunun yolunu tıkayan tek çareydi türban yasağı, bi mazeretti. Şimdi o da yok.

Bi çare üret şimdi. Ne yapabiliriz?
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:

hah kim diyormuş hop kardeşim diye?niye desinler yav.
istiyorsan sen de gir meslek lisesine 2 meslek sahibi ol tutanmı var seni?

senin OSS de zaten onceligin var,normal lisende meslek lisesinde görülmeyen dersleri daha agırlıklı görüyorsun.uykun mu geldi ne .
çok şey istiyorsun kimsenin kimseyle önceligi yoktur bunun.kazanan girer bu kadar basit.

Yav bu benim anlattığım yıllardan beri uygulanan ÖSS kuralı, biraz senin anlayacağıun şekilde kabalaştırdım sadece, sen ayakta uyuyosun, uyan da balığa gidelim.

Neden ben ağırlıklı ÖSS dersi görüyorum acaba, bir sor bakalım kendine. Sen meslek dersleri aldığın için olabilir mi acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

ged said:
küçüklükten ögrenciyi yönlendirirsin hangi alanda uzmanlasacagına , pratigemi teoriye mi gidecegine dair. sen 4 sene meslek lisesinde , imam hatipte okumus bir adamin gelip universitede ne arastirma yapmasini bekliyorsun??

vay be .bunu da demişssin ya ,başka birşey diyesi gelmiyor insanın.

imam hatipli insan degil mi be kardeşim,niye üniverstede araştırma yapamasın, istedigi gibi yapar.sen nasıl onu aşagı görürsün kendinden?
gider fen lisesinde okurum,fikri degiştirir spor akademisine girerim kim engelleyebilir? geç bunları.

ayrıca beni tanımıyorsun,bu yüzden hayatım hakkında yorum yapma,sadece kapalı dinci insanlar böyle düşünmez,gazete,dergi makale falan okursan böyle düşünen çok liberal demokrat insan oldugunu görürsün.hatta tüm liberaller böyle düşünür zaten.

şimdi mehmet barlas vs emre kongar var ntvde,ona katılıyorum mesela odamı gerici .neyse
Sosyal ağlarda paylaş

ben sana anlatamıycagımı biliyorum sanırım.

ben imam hatipliden bahsetmiyorum burda sadece , meslek liseside dahil buna.
uzman yetiştirmek nedir diye sor bir kendine

uzman nasil yetiştirilik , akademisyen nasil yetiştirilir diye bir düşün.

edit: ben kapali dinci insanlar böyle düşünür demedim bak anlamamişsin, bu eğitim sistemini , uzman yetiştirmeyi kalife eleman yetiştirmeyi görmedigin için öyle düşündüğünü soyluyorum.

kapali dinci insanın eğitimle ne işi olsun
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Sam said:
sg-1 said:

Abi demogoji yapıyorsun, farkında mısın?

Türbanı okullarda serbest bırakmak (ünide oldu sadece ama diğerlerinde de yakındır) kızlarının başını okuyor diye kapattırmayan ailelere koz vermektir, zorla kapattırmak için. Bunun yolunu tıkayan tek çareydi türban yasağı, bi mazeretti. Şimdi o da yok.

Bi çare üret şimdi. Ne yapabiliriz?

demogoji o demek degildir once asıl anlamını ogren.
ayrıca hangi akılal dersin ailelere koz vermek diye?
sadece universtelerde başörtüsü yasaktı,
ne kozundan bahsediyorsun başını kapattıracak aile gene kapatır nolcak?birtek üniversitede açık dolaşır kızı.
türbanlı kızlar üniden çıkınca kapatmıyomu zaten başını?

ya sabır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...