Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Universitelerde turban donemi basliyor

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

yok museviler takkesiyle gelicekmiş de bilmemneymiş donla gelicekmiş kılıç kalkanla gelicekmiş.

gelin kardeşim tutan mı var?

ayrıca diger dinler sokakta takkesiyle mi dolaşıyoki ünidede takkesini çıkarsın?

böyle anlamsız argümanlar kullanmayın.

ayrıca lise 1 lise 2 ögrencisinin hangi bilgiyle hangi birikimle bu konuyu tartışabilir de bu ogrencielre güzel konuştu diyebiliyorsunuz.

tabi sizinkide var.
Sosyal ağlarda paylaş

dinledim hatta şuan hala açık. hangi iyi konuşan çocuktan bahsediyorsun?

lisede siyaset konuşalım diyen çocuktanmı,

eşcinsellere,engellillere haklar tanınsın diyen kızdanmı?

ayrıca evet.lise ogrencileri siyaset ,politika,ülke konuları hakkında dogru düzgün yorum yapacak birikimlere sahip degildir istisnalar haricinde.
bende lisedeyken degildim mesela.
çünkü başka şeyler oluyo,okula gidiyon,okulda makara,dersler,sınavlar oss,dersane,çocukluk falan filan.
forumdaki liseliler alınmasın,dogal birşey çünkü bu
Sosyal ağlarda paylaş

Şu "Hükümet ideolojik fikirlerini uygulamaya çalışıyor" diyen çocuk, ve "eşcinsellere de özgürlük verilecek mi" diyen kız.

Yani küçük gördüğün çocuklar bile biliyor artık AKP'nin ne mal olduğunu, azıcık üst düzey eğitim almaları yetiyor görmeleri için.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Şu "Hükümet ideolojik fikirlerini uygulamaya çalışıyor" diyen çocuk, ve "eşcinsellere de özgürlük verilecek mi" diyen kız.

Yani küçük gördüğün çocuklar bile biliyor artık AKP'nin ne mal olduğunu, azıcık üst düzey eğitim almaları yetiyor görmeleri için.

yok canım, bu çocukların dedikleri orda burda konuşuluyor zaten,çok popüler birşeydir böyle bu yaşlarda birilerine çatmak isyan etmek falan.
facebookta bile var grupları.

+eşcinseller zaten universtelere giriyorlar kuzum, ne gibi haklar istiyorsun eşcinseller için?

+ideoloji ne demek biliyorsan,akp tabiki ideolojik fikirlerini uyguluycak,adamlar politika yapıyor ne uygulayacak zaten başka, basketbol taktigimi?

liseli çocuklardan farkınız olsun lutfen.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
Kıvrak bir daha geldi.

1) Eşcinsellerin üni'ye girmelerinden bahseden kim, sorun örneğin şu: Eşcinsel evlilikleri serbest bırakılacak mı?

2) İdeolojiden ne kastettiğimi iyi biliyorsun, kıvırma.

eşcinsel evliligimi?
yahu ne diyorsun sen hangi ülkede serbest eşcinsel evliligi?
hollanda zaten herşey serbest, oda bir istisna.

ayrıca evlilik nedir kagıt üstünde birşey.eşcinseller evlenince napıcak kuzum çocuk mu?
2 eşcinsel türkiyede alsınlar bi kagıt biz evlendik desinler atsınlar imzalarını aynı şey.
lütfen 10 kere düşün 1 kere yaz.

2)eger ideolojinden kastın şeriatsa, ona kimse izin vermez sen rahat ol kimsenin de kçı yemez türkiye gibi bir ülkede.
Sosyal ağlarda paylaş

1- Demokratlığına, özgürlükçülüğüne dem vurarak türbanı serbest bıraktıran RTE'den beklentimiz budur, delikanlıysa eşcinsel evliliklerini serbest bırakır.

2- İdeoloji olarak elbette şeriattan bahsediyorum, "şeriat gelmez" diyenlere Yılmaz Özdil'in Sarı Öküz hikayesini armağan ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Eşcinsel evliliğini bireysel istek olarak belirten yok şu anda, sadece türbanı "hak tanınması" ve özgürlük diye kılıflandırıp allayıp pullayıp göz boyamaya çalışan zihniyete karşıt kutba da aynı "hak tanınması" ve özgürlük oluyo mu peki diye sorulurken somutlaştırılmış bir örnekti o
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
1- Demokratlığına, özgürlükçülüğüne dem vurarak türbanı serbest bıraktıran RTE'den beklentimiz budur, delikanlıysa eşcinsel evliliklerini serbest bırakır.

2- İdeoloji olarak elbette şeriattan bahsediyorum, "şeriat gelmez" diyenlere Yılmaz Özdil'in Sarı Öküz hikayesini armağan ediyorum.

sg-1, niye TVlerde,gazetelerde,eşcinsel evliligi tartışılmıyor?
yani hadi senin başka tutunacak argümanın kalmadı, hiç mi dışardan kendine bakmıyorsun?
konuyla ne alaka.eşcinseller evlenemeyince magdur mu oluyorlar,üniye giremeyen kızlar gibi?

ayrıca sen nasıl kot pantolonunla giriyorsan üniye,bu senin hakkınsa,türbanda onun hakkıdır yani,burda allama pullama yok.

2-Kusra bakma ama , şeriat öyle masallarla,fablarla açıklanacak kadar romantik ve masum degildir.hikaye yani.

ha genede şeriat gelebilir diyorsan,senin fikrine katılmam,ama defol git demem.
bu senin fikrindir.
ama böyle kişisel ve göreceli fikirlerle de ülke yonetilmiyor işte, hukukumuz meclisimiz var.
Genelkurmay başkanı gidip şeriat geliyor galiba ben bir darbe yapayım diyemez .anlatabildim mi
Sosyal ağlarda paylaş

İşimiz gücümüz yoktu,
1- Gelir gelmez, kaçak kuran kurslarının cezasını yarı yarıya indirdik.
2- Zinaya ceza gelsin diye uğraştık, AB cıss dedi, geri bastık.
3- Türbanı denedik, cumhurbaşkanı yemedi, başka bahara bıraktık.
4- Meslek liselerinin katsayılarıyla oynamaya kalkıştık, böylece imam mühendis, imam doktor yaratacaktık, YÖK başkanı çok konuştu, başka bahara bıraktık.
5- 2. 5 yıla başladık, önce cumhurbaşkanına kendi adamımızı koyduk, sonra yök'e. Başka bahara bıraktıklarımızı yapma zamanımız geldi.

Evet, başka işimiz gücümüz yoktu.
Sosyal ağlarda paylaş

Şeriyat tv lerde gazetelerde konuşuluyor evet, ama konuşulmasının başlıca sebebi RTE yine. Ne zaman bi yolsuzluk yapsa, bi şike yapsa, ne zaman olmayacak işler yapıp kadrolaşsa ya da kendi çıkarları için ülkeyi hiçe sayacak pek çok anlaşmasından birini yapsa ortaya atıyo türbanı herkes ona odaklanıyo gazete tv günlerce yazıyo, adamın bütün yaptıkları da farkedilmiyo yanına kar kalıyo
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
İşimiz gücümüz yoktu,
1- Gelir gelmez, kaçak kuran kurslarının cezasını yarı yarıya indirdik.
2- Zinaya ceza gelsin diye uğraştık, AB cıss dedi, geri bastık.
3- Türbanı denedik, cumhurbaşkanı yemedi, başka bahara bıraktık.
4- Meslek liselerinin katsayılarıyla oynamaya kalkıştık, böylece imam mühendis, imam doktor yaratacaktık, YÖK başkanı çok konuştu, başka bahara bıraktık.
5- 2. 5 yıla başladık, önce cumhurbaşkanına kendi adamımızı koyduk, sonra yök'e. Başka bahara bıraktıklarımızı yapma zamanımız geldi.

Evet, başka işimiz gücümüz yoktu.

1-ülke yönetimiyle alakalı,bunun ceza hukukuyla alakası vardır.yanlış yada dogru bir uygulama olabilir, şeriat denemez.

2-dedigin gibi geri basmışlar.

3-türbanı denediler,tıpkı diger dünya ülkeleri gibi serbest kalıcak, diger dünya ülkeleri şeriat degil tabiki.

4-katsayılarda egitimle alakalı,
eger imam hatiplilerle sen AYNI OSS ye giriyorsan,evet çok normal birşey, eşit şartlar altında sınava giriyorsunuz,katsayıları senden üstün degil,
bu yüzden imam hatip okuyup da niye doktor olamasın,isterse astronot olur.

5-cumhurbaşkanına mecliste seçilirsem kendimide koyabilirim,sende koyabilirsin,ahmet amcada.illegal yollarla koymadılar dimi?
anayasal hukuk devletinde yaşıyoruz,hukukun izin verdigi herşeyi yapabilirsin.

.daha soruların varsa zevkle cevaplarım.
Sosyal ağlarda paylaş

1- 1. öncelikli bir değişiklik midir kaçak Kuran kursu cezası? Bu kadar acele apar topar olmasını gerektiren nedir?

2- Dediğim gibi geir bastılar, çünkü emir büyük yerden, AB'den geldi. AB söylemse geri basarlar mıydı? Senin zina konusundaki fikrin nedir, türbandaki kadar özgürlükçü müsün?

3- Türbanın serbest olduğu diğer dünya ülkelerinde şeriat tehdidi yok, rejim tehlike altında değil veya zaten şeriatla yönetiliyor.

4- Meslek liselerine katsayı uygulanması kadar mantıklı bişey yok. Onun mesleği var, ben düz lise mezunuyum, benim mesleğim yok, elbette üniversite konusunda bana öncelik tanınacak.
Ayrıca imam zaten imam olmuş, astronot olmasının anlamı nedir?

5- İllegal yollarla koymaları değil, üçlü sacayağına kendi adamlarını yerleştirmeleri meseledir, yani Çankaya 1. noteri olmasıdır.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar new, sen biraz daha takıl.
Sosyal ağlarda paylaş

yapmaya said:
oldu paşam o zaman ne istersin?

şeriat mı,diktatörlük mü, komünizm mi?

Birincisi senin paşan değilim.

İkincisi de bunu deviren seçer zaten. Hitler de demokrasiyle başa geldi en basit örnek olarak.

"Demokrasi böyle, yasadışı yoldan seçmediler cumhurbaşkanı, kanunu değiştirmek yasal hakları" diye vıyaklayaak sırtlarını sıvazlayarak rahatça demokrasiyi demokratik şekilde yok etmelerini izlemeyi savunan birinin de başkalarını bu konuda suçlamaması gerekir sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 said:
1- 1. öncelikli bir değişiklik midir kaçak Kuran kursu cezası? Bu kadar acele apar topar olmasını gerektiren nedir?

2- Dediğim gibi geir bastılar, çünkü emir büyük yerden, AB'den geldi. AB söylemse geri basarlar mıydı? Senin zina konusundaki fikrin nedir, türbandaki kadar özgürlükçü müsün?

3- Türbanın serbest olduğu diğer dünya ülkelerinde şeriat tehdidi yok, rejim tehlike altında değil veya zaten şeriatla yönetiliyor.

4- Meslek liselerine katsayı uygulanması kadar mantıklı bişey yok. Onun mesleği var, ben düz lise mezunuyum, benim mesleğim yok, elbette üniversite konusunda bana öncelik tanınacak.
Ayrıca imam zaten imam olmuş, astronot olmasının anlamı nedir?

5- İllegal yollarla koymaları değil, üçlü sacayağına kendi adamlarını yerleştirmeleri meseledir, yani Çankaya 1. noteri olmasıdır.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar new, sen biraz daha takıl.

1-isterse önce,isterse sonra yapar beni alakadar etmez.sana zararı varmı.

2-geri basmasalardı bende o fikirlerine karşı olurdum.
zina cezasına karşıyım,çünkü gerçekten zinaya ceza verilirse bu laiklige aykırı olur.

3-amerika almanya falan şeriatlamı yönetiliyor?bu 2 ülke ve diger ülkelerin tüm anayasaları tüm dinlere eşittir.bir hukukçuya sorabilirsin.

4-imam hatiplinin bir astronot olmasının sana göre anlamı olmayabilir ama başkasına göre olabilir.adam astronot olmak istiyordur.
ayrıca üniverstede sana oncelik tanınmıycak.çünkü aynı sınava giriyorsun.o meslek lisesinde senden daha az oss dersleri görüyor senin avantajın zaten var.ayrıca meslek liselerine isteyen girebilir, bü yüzden herkez eşit kanun karşısında.
eger imam hatipliler farklı bir oss ye girip universteye giriyorsa tabiki bu haksızlık ama böyle birşey zaten olamaz.

5-evet yerleştirebilir heryere illegal olmadıkça.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:
yapmaya said:
oldu paşam o zaman ne istersin?

şeriat mı,diktatörlük mü, komünizm mi?

Birincisi senin paşan değilim.

İkincisi de bunu deviren seçer zaten. Hitler de demokrasiyle başa geldi en basit örnek olarak.

"Demokrasi böyle, yasadışı yoldan seçmediler cumhurbaşkanı, kanunu değiştirmek yasal hakları" diye vıyaklayaak sırtlarını sıvazlayarak rahatça demokrasiyi demokratik şekilde yok etmelerini izlemeyi savunan birinin de başkalarını bu konuda suçlamaması gerekir sanırım.

hitler demokrasiyle gelmedi, bu konu hakkınnda araştırmalar yap bence.ben yanılsam bile,hitler demokrasiyle başa gelmiş olabilir,
fakat demokrasiyle aykırı hareketleriyle diktatör olmuştur.
demokrasiye aykırı bir hareket yapanıda indirirler normal bir demokrat ülkede.
tayyip de öyle birşey yaparsa indirirler merak etme.şuana kadar demokrasiye aykırı birşey yapmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...